Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Πως τις κατέστρεψες; 

Έχω ειλικρινή απορία καθώς αυτές τις τριβεις με συρματοβουρτσα. Πως μπορούν να κατασρραφουν; 

  • Απαντ. 21k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

  • SagoniasSlutRos

    2257

  • ilpapacha

    2035

  • sndev

    1103

  • ηνίοχος

    586

Δημοσ.
10 λεπτά πριν, sargus είπε

Πως τις κατέστρεψες; 

Έχω ειλικρινή απορία καθώς αυτές τις τριβεις με συρματοβουρτσα. Πως μπορούν να κατασρραφουν; 

Μετά από δύο τρία ψησιματα, σαν πρωταρης πηγα να καθαρίσω ολη την ψησταριά. Για τις σχάρες είχα διαβάσει και εδώ και μου είχαν πει ότι τις τριβεις.  Ε τις έβαλα στο νεροχύτη στο ζεστό νερό με αβα κ πήρα το σύρμα της κουζίνας κ τις έτριψα κ έφυγε το εμαγιε.  Μετά έμαθα ότι δεν θέλουν τρίψιμο αλλά μαλακό σφουγγάρι κ σαπούνι ή πυρολυση κ τρίψιμο με μαλακό σύρμα. Από τότε έψησα πολλές φορές  αφού τις λαδωσα καλά, δεν παθαν κάτι πέρα από το ότι έχασαν την αντικολλητικη ιδιότητα.  Ρώτησα και στην εταιρεία, δεν είναι ότι γίνονται καρκινογόνες απλά έχασαν την αντικολλητικη επίστρωση. 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Δοκίμασε να τους κάνεις καλό seasoning και θα είσαι οκ λογικά.

Τη βάζεις να κάψει. Την περνάς με λάδι. Μόλις κρυώσει επαναλαμβάνεις 4-5 φορές. 

Επίσης μπορείς να δοκιμάσεις να ψήσεις λιπαρά κομμάτια κρέατος και θα βοηθήσει και αυτό.

Και μην της ξαναβαλεις σαπούνι. Αν θες ελάχιστο σαπουνονερο.

Επεξ/σία από SagoniasSlutRos
Δημοσ.

ρε παιδιά μπερδεύτηκα παραπάνω τώρα.

Δεν τρίβουμε τις μαντεμένιες (με κάποια επίστρωση που δε θυμάμαι τι είναι) σχαρες με αυτές τις συρμάτινες βούρτσες; Αν ναι, (που έτσι έχω καταλάβει) αυτές οι βούρτσες είναι απείρως πιο σκληρές από το σφουγγαράκι της κουζίνας. Τι κάνουμε;

Ή μήπως χαλάμε την επίστρωση και με το λαδάκι και το κάψιμο ξαναφτιάχνει και είναι ένας φαύλος κύκλος;

Να τα ξεκαθαρίσει κάποιος γιατί τα έχω κάνει κουλουβάχατα; 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Του παιδιού δεν είναι μαντέμι, έχει εμαγιέ επικάλυψη. 

Το μαντέμι θέλει κάψιμο και τρίψιμο.

 

Επεξ/σία από nikpar00
  • Thanks 1
Δημοσ.

Εμένα λέει ότι είναι μαντεμένιες-επισμαλτωμένες για να αποφευχθεί η οξείδωση. Αλλά συστήνει τρίψιμο με μεταλλική βούρτσα.

Προχωράω κανονικά λοιπόν σε ανελέητο τρίψιμο;

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Τώρα είδα ποια ψησταριά έχεις, είναι ίδια με του παιδιού. Ζεστό νεράκι σαπούνι και μαλακό σφουγγάρι για να μην κλαις την επίστρωση.

 

Επεξ/σία από nikpar00
Δημοσ.

Δηλαδή εσύ συστήνεις να μην την "καίω" και μετά να τριβω τις σχάρες όπως προτείνουν γενικά όλοι, έτσι; 

Αν ισχύει αυτό, είναι μπελάς!

Δημοσ.

Το μαντεμι της campingaz έχει εμαγιε επίστρωση αν εννοούμε το ίδιο.  Οπότε είμαστε ιδια περίπτωση.  Μην της τρίβεις  σαν να μην υπάρχει αύριο.  Απλά αν θες πάρε τώρα κατευθείαν στην εταιρεία. 

Σχάρες έχει κάνεις να προτείνει να παρω; αλλιώς θα μείνω με τις ίδιες, απλά έλεγα να πάω σε μαντεμι.

Ευχαριστώ πολύ. 

Δημοσ.

Η αλήθεια είναι ότι δεν ξέρω τι παίζει ακριβώς με τις σχάρες. Εγώ στη Weber τις κάνω με τη συρματινη βούρτσα αφού κάψει καλά. Και τις έχω περάσει και με σαπουνονερο με το πράσινο χοντρό σφουγγάρι.

Η διαδικασία που έγραψα πιο πάνω ξέρω ότι κάνει δουλειά σε μαντεμενιο τηγάνι, carbon steel, ακόμα και σε ανοξείδωτο. Οπότε ίσως σου κάνει δουλίτσα. 

Αλλά πολύ περίεργο να μην μπορούν να σου βρουν άλλες να σου στείλουν. 

Δημοσ.
Στις 12/3/2020 στις 1:00 ΜΜ, Maroutas είπε

Αν δοκιμάσω χωρίς επειδή έχει μέσα και η Μπουκάλα της coral gas υπάρχει πρόβλημα? 

Μεγάλο λάθος , μην το κάνεις θα χαλάσουν οι διακόπτες της ψησταριάς , η φιάλες έχουν πίεση που ξεπερνά τα 5 μπαρ και οι διακόπτες αντέχουν μέχρι το 0.5 μπαρ

  • Thanks 1
Δημοσ.

Παιδία παίζει ρόλο η ποιότητα του μαντεμιου. Να το πω αλλιώς το ποσοστό.. είναι σαν τις σαχλαμάρες που λένε μπάρα από βρώμη κ κοιτάς τη συσκευασία κ λένε περιεκτικότητα σε βρώμη 5%. Πιάστε στα χέρια σας σχάρα της Weber από μαντεμι κ σχάρα μαντεμενια της campigaz. Η μέρα με τη νύχτα κ το καταλαβαίνεις κ από το βάρος. Έχω lodge σκεύη που νε ανωτέρα κ από Weber broilking κτλ. E δε καταλαβαίνουν τπτ από τριψηματα κ όταν χαλάει η πατίνα μια χαρά επαναφέρετε με seasoning. Όλες αυτές οι πληροφορίες για καθαρισμό μαντεμιου έχουν βγει στιριζομενες σε αντικείμενα να της Lodge. Οτιδήποτε άλλο υλικό με μπασταρδεμενο μαντέμι θέλει προσοχή στη χρήση του. Τώρα για το φίλο που θέλει σχάρες επειδή δε θα βρει σε άλλη μάρκα μαντεμενιες που να ταιριαζουν στη ψησταριά σε μήκος κ πλάτος ας δει στο scroutz από άλλα μαγαζιά θα βρει της ίδιες θεωρώ απλά ίσως σε διαφορετικό κόστος

  • Like 1
Δημοσ.
Στις 13/3/2020 στις 11:21 ΜΜ, Skatzivas είπε

Μετά από δύο τρία ψησιματα, σαν πρωταρης πηγα να καθαρίσω ολη την ψησταριά. Για τις σχάρες είχα διαβάσει και εδώ και μου είχαν πει ότι τις τριβεις.  Ε τις έβαλα στο νεροχύτη στο ζεστό νερό με αβα κ πήρα το σύρμα της κουζίνας κ τις έτριψα κ έφυγε το εμαγιε.  Μετά έμαθα ότι δεν θέλουν τρίψιμο αλλά μαλακό σφουγγάρι κ σαπούνι ή πυρολυση κ τρίψιμο με μαλακό σύρμα. Από τότε έψησα πολλές φορές  αφού τις λαδωσα καλά, δεν παθαν κάτι πέρα από το ότι έχασαν την αντικολλητικη ιδιότητα.  Ρώτησα και στην εταιρεία, δεν είναι ότι γίνονται καρκινογόνες απλά έχασαν την αντικολλητικη επίστρωση. 

Μπορεί άθελά σου να τις χτύπησες κάπου και να ξεκόλλησε το εμαγιέ , δεν υπάρχει πρόβλημα υγιεινής άλειψε την με λίγο λάδι για να μην οξειδωθεί και είσαι οκ

Η γνώμη μου είναι να μην πάρεις καινούριες ίδιας ποιότητας , είναι πολύ πιθανό να πάθουν το ίδιο , δες εάν υπάρχει ανοξείδωτη σχάρα για τη ψησταριά σου και εάν δεν έχει μεγάλη διαφορά  τσιμπατες και ξενιαζεις για πάντα 

Δημοσ.
11 ώρες πριν, sndev είπε

Έχω lodge σκεύη που νε ανωτέρα κ από Weber broilking κτλ. E δε καταλαβαίνουν τπτ από τριψηματα κ όταν χαλάει η πατίνα μια χαρά επαναφέρετε με seasoning. 

Και γω εμπειρια απο lodge εχω γι αυτο του ειπα να κανει seasoning. Γιατι ξερω οτι στην ουσια αν δεν το σπασεις (απο πεσιμο στο πατωμα ή κρυο νερο σε καυτο σκευος) θα το κρατησεις μια ζωη.

  • Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

  • Δημιουργία νέου...