james9tito Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2020 Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2020 18 λεπτά πριν, PJK είπε Δεν έχει πρακτική χρησιμότητα κάτι τέτοιο, γιατί μέχρι να εξαερωθεί και το τελευταίο γραμμάριο αερίου στην φιάλη η πίεση παραμένει πρακτικώς σταθερή. Από εκεί και πέρα, όταν δεν θα υπάρχει άλλο υγρό, αρχίζει να πέφτει έντονα μέχρι να φτάσει στην 1 ατμόσφαιρα. Σε λίγα λεπτά δηλαδή. Δεν τελειώνεις ψήσιμο. Ο μόνος τρόπος ελέγχου είναι το βάρος. Ο μόνος. Το μανόμετρο είναι άχρηστο σε εμάς. Ευχαριστώ , τωρα καταλαβα γιατι δεν υπαρχει κατι τετοιο. Οποτε ζυγιζεις μια αδεια μπουκλα και μια γεματη και καθε φορα ξερεις στο περιπου που βρισκεσαι. Και παλι η μοναδικη λυση για να μη σε αφησει στη μεση ενος ψησιματος ειναι η δευτερη μπουκαλα. Οποτε το απογευμα παω να παρω αλλη μια να μην παθω κανενα χουνερι το ΠΣΚ που θελω να κανω τα ψησιματα.
@pnea1973 Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2020 Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2020 Μπουκάλα ποτέ σε υπόγειο χώρο, όπως σωστά αναφέρθηκε πιο πίσω...
PJK Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2020 Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2020 19 λεπτά πριν, james9tito είπε Ευχαριστώ , τωρα καταλαβα γιατι δεν υπαρχει κατι τετοιο. Οποτε ζυγιζεις μια αδεια μπουκλα και μια γεματη και καθε φορα ξερεις στο περιπου που βρισκεσαι. Και παλι η μοναδικη λυση για να μη σε αφησει στη μεση ενος ψησιματος ειναι η δευτερη μπουκαλα. Οποτε το απογευμα παω να παρω αλλη μια να μην παθω κανενα χουνερι το ΠΣΚ που θελω να κανω τα ψησιματα. Δεν χρειάζεται να την ζυγίσεις από την αρχή. Όλες οι μπουκάλες γράφουν επάνω το απόβαρο στο πάνω μέρος με μεγάλα μαύρα γράμματα. Είναι συνήθως γύρω στα 11-12 κιλά, παίζει. Οπότε ξέρεις ανά πάσα στιγμή πόσο έχει μέσα. Το καθαρό είναι 10 κιλά. Δες πχ αυτήν που έχω τώρα επάνω. Λέει 11,3 άρα γεμάτη θα πρέπει να είναι 21,3 2
panos_ace Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2020 Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2020 Καλημέρα και Χρόνια Πολλά. Προχθές μετα το ψήσιμο, αφηνω την ψησταριά στο τερμα για το 10λεπτο της πυρόλυσης και παρατήρησα ότι δυσκολευόταν να ανέβει τους 300. Το άφησα λίγο παραπάνω και είδα ότι άρχισε να μειώνεται η θερμοκρασία προς τους 270. Υπέθεσα ότι τελειώνει η μπουκάλα οπότε χθες την άλλαξα με μια νέα πετρογκαζ. Την βάζω να κάψει και είδα ότι πάλι δυσκολευόταν να ανέβει τους 300 - 310. Δεν είδα πτώση βέβαια αλλά περίμενα να φτάσει τους 330 που έφτανε στο 12λεπτο. Λετε να φταίει τίποτα άλλο εκτός της μπουκάλας? Η πρώτη μπουκάλα έβγαλε γύρω στα 15-17 ψησίματα περίπου. Λίγα μου φαίνονται. Επίσης πριν το τελευταίο ψήσιμο προχθές, καθαρισα την ψησταριά. Δε νομίζω να υπάρχει σύνδεση αλλά το αναφέρω.
sndev Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2020 Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2020 Οσον αφορα τα 15 ψησίματα με 10 λεπτά προθέρμανση κ 10 λεπτά πυρόλυση κάθε φορα είναι μια χαρά κ δεν είναι λίγα τα ψησίματα. σκέψου αν ψήνεις 10 λεπτά μόνο (που αποκλείεται) τα 2/3 του χρόνου είναι στο φουλ.. μην κάνεις πυρόλυση, σε επομενο ψήσιμο ούτος η αλλος θα κανεις προθέρμανση στο φουλ που ειναι ιδια δουλειά, τζάμπα καίει η λαμπα ενα πράγμα τα 15 ψησίματα θα σου γίνουν 20 δεν ανεβάζει ολο το χρόνο την ιδια θερμοκρασία επηρεαζει σε συμαντικο βαθμο το εξωτερικο κρυο κ τυχόν αέρας 2
plasTOST Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2020 Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2020 20 λεπτά πριν, panos_ace είπε Καλημέρα και Χρόνια Πολλά. Προχθές μετα το ψήσιμο, αφηνω την ψησταριά στο τερμα για το 10λεπτο της πυρόλυσης και παρατήρησα ότι δυσκολευόταν να ανέβει τους 300. Το άφησα λίγο παραπάνω και είδα ότι άρχισε να μειώνεται η θερμοκρασία προς τους 270. Υπέθεσα ότι τελειώνει η μπουκάλα οπότε χθες την άλλαξα με μια νέα πετρογκαζ. Την βάζω να κάψει και είδα ότι πάλι δυσκολευόταν να ανέβει τους 300 - 310. Δεν είδα πτώση βέβαια αλλά περίμενα να φτάσει τους 330 που έφτανε στο 12λεπτο. Λετε να φταίει τίποτα άλλο εκτός της μπουκάλας? Η πρώτη μπουκάλα έβγαλε γύρω στα 15-17 ψησίματα περίπου. Λίγα μου φαίνονται. Επίσης πριν το τελευταίο ψήσιμο προχθές, καθαρισα την ψησταριά. Δε νομίζω να υπάρχει σύνδεση αλλά το αναφέρω. Μην ξεχνάς και τον παράγωντα εξωτερική θερμοκρασία ιδίως το βράδυ 1
theoilia Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2020 Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2020 2 ώρες πριν, james9tito είπε Επειδη καταλαβαινω και τον φοβο - ισως οχι δικαιολογημενο- καποιων για τη 2η μπουκαλα , δεν υπαρχεικαποια βαλβιδα-μετρητης-οτιδηποτε που να μπαινει στυην μπουκαλα και να σου δειχνει σταθμη? Ισως λεω βλακειες αλλα δεν γινεται πρακτικα κατι τετοιο? Οι καινούργιες φιάλες της coral gaz με τον δικό τους ρυθμιστή έχουν μετρητή αλλά δεν ξέρω πόσο αξιόπιστος είναι αυτός. Είμαι καινούργιος στο σπορ και ακόμη δεν έχω τσεκαρει την αξιοπιστία του
aenaos15 Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2020 Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2020 Παρτε μια διαφανη να βλεπετε ποσο θελει να τελειωσει. 1
p@nos139 Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2020 Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2020 Καλησπερα και Χρονια πολλα, με υγεια ευχομαι σε ολους!!! Θελω την βοηθεια σας στο εξης. Θα ερθει ενα φιλικο ζευγαρι ανημερα της Πρωτοχρονιας να φαμε το μεσσημερι και μιας και πηρα προσφατα (3 φορες εχω ψησει) την Broil King Gem 340, λεω να κανω κομματι γουρουνοπουλο. Μπορει καποιος να πει καποιες συμβουλες για ωρα, θερμοκρασιες κρεατος θερμοκρασιες ψησταριας κτλ. ??? Κατι τετοιο θελω να παρω. Ευχαριστω!!!
gdeli Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2020 Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2020 Καλησπέρα, Χρόνια Πολλά! Αυτό το κομμάτι που βλέπω είναι άγδαρτο, άρα έχει ιδιαίτερο τρόπο ψησίματος για να μπορείς να φτιάξεις το δέρμα όπως πρέπει. Η γενική αρχή είναι ότι χαράσσεις την πέτσα, της βάζεις αλάτι πιπέρι και όποιο άλλο μυρωδικό θέλεις, ψήνεις το κομμάτι σιγανά για να μαλακώσει και να διαλυθεί σωστά το λίπος, και στο τέλος αυξάνεις τέρμα την θερμοκρασία ώστε το δέρμα στο πάνω μέρος να "σκάσει" και να γίνει τραγανό και νόστιμο. Διαφορετικά δεν θα τρώγεται. Το τελευταίο γίνεται στον φούρνο, γιατί στην ψησταριά η θερμότητα έρχεται από κάτω και άρα πρώτα θα κάψεις το κρέας και μετά ΙΣΩΣ καταφέρεις να φτιάξεις σωστά την πέτσα. Προτείνω φούρνο για τέτοιο κομμάτι εν ολίγοις. Ψήσε το στους 130-140 για 2-3 ώρες ανάλογα με το μέγεθος, το βάρος, το λίπος κλπ, μετά βγάλε το, ανέβασε τον φούρνο όσο πάει και όταν φτάσει θερμοκρασία βάλε το πάλι μέσα. Όταν η πέτσα σκάσει σε όλη την έκταση βγάλε το. Έτσι κάνω τις άγδαρτες πανσέτες και πετυχαίνουν πάντα (δες φωτό) 3 1
panos_ace Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2020 Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2020 5 ώρες πριν, sndev είπε Οσον αφορα τα 15 ψησίματα με 10 λεπτά προθέρμανση κ 10 λεπτά πυρόλυση κάθε φορα είναι μια χαρά κ δεν είναι λίγα τα ψησίματα. σκέψου αν ψήνεις 10 λεπτά μόνο (που αποκλείεται) τα 2/3 του χρόνου είναι στο φουλ.. μην κάνεις πυρόλυση, σε επομενο ψήσιμο ούτος η αλλος θα κανεις προθέρμανση στο φουλ που ειναι ιδια δουλειά, τζάμπα καίει η λαμπα ενα πράγμα τα 15 ψησίματα θα σου γίνουν 20 δεν ανεβάζει ολο το χρόνο την ιδια θερμοκρασία επηρεαζει σε συμαντικο βαθμο το εξωτερικο κρυο κ τυχόν αέρας Μετά την πυρόλυση, τρίβω και περνάω λάδι τις σχάρες. Εσύ λες να τρίβω πριν ψήσω? Και λάδωμα στις σχάρες πως θα κάνω εφόσον καίνε? 5 ώρες πριν, plasTOST είπε Μην ξεχνάς και τον παράγωντα εξωτερική θερμοκρασία ιδίως το βράδυ Το σκεφτηκα κ αυτό γιατί κρύωσε ο καιρός... Ιδωμεν
p@nos139 Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2020 Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2020 59 λεπτά πριν, gdeli είπε Καλησπέρα, Χρόνια Πολλά! Αυτό το κομμάτι που βλέπω είναι άγδαρτο, άρα έχει ιδιαίτερο τρόπο ψησίματος για να μπορείς να φτιάξεις το δέρμα όπως πρέπει. Η γενική αρχή είναι ότι χαράσσεις την πέτσα, της βάζεις αλάτι πιπέρι και όποιο άλλο μυρωδικό θέλεις, ψήνεις το κομμάτι σιγανά για να μαλακώσει και να διαλυθεί σωστά το λίπος, και στο τέλος αυξάνεις τέρμα την θερμοκρασία ώστε το δέρμα στο πάνω μέρος να "σκάσει" και να γίνει τραγανό και νόστιμο. Διαφορετικά δεν θα τρώγεται. Το τελευταίο γίνεται στον φούρνο, γιατί στην ψησταριά η θερμότητα έρχεται από κάτω και άρα πρώτα θα κάψεις το κρέας και μετά ΙΣΩΣ καταφέρεις να φτιάξεις σωστά την πέτσα. Προτείνω φούρνο για τέτοιο κομμάτι εν ολίγοις. Ψήσε το στους 130-140 για 2-3 ώρες ανάλογα με το μέγεθος, το βάρος, το λίπος κλπ, μετά βγάλε το, ανέβασε τον φούρνο όσο πάει και όταν φτάσει θερμοκρασία βάλε το πάλι μέσα. Όταν η πέτσα σκάσει σε όλη την έκταση βγάλε το. Έτσι κάνω τις άγδαρτες πανσέτες και πετυχαίνουν πάντα (δες φωτό) Φαίνεται πολύ ωραίο. Σε ευχαριστώ πολύ. Δεν το έχω πάρει το κρέας ακόμα απλά βρήκα μια φωτό στο ίντερνετ για να δώσω ένα παράδειγμα τι θέλω να κάνω. Μου άρεσε πολύ σαν ιδέα. Έχετε να προτείνετε κάτι χριστουγεννιάτικο- ιδιαίτερο για ψησταριά ή κάποια άλλη πρόταση για το κομμάτι ολόκληρο?
SagoniasSlutRos Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2020 Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2020 1 ώρα πριν, gdeli είπε Καλησπέρα, Χρόνια Πολλά! Αυτό το κομμάτι που βλέπω είναι άγδαρτο, άρα έχει ιδιαίτερο τρόπο ψησίματος για να μπορείς να φτιάξεις το δέρμα όπως πρέπει. Η γενική αρχή είναι ότι χαράσσεις την πέτσα, της βάζεις αλάτι πιπέρι και όποιο άλλο μυρωδικό θέλεις, ψήνεις το κομμάτι σιγανά για να μαλακώσει και να διαλυθεί σωστά το λίπος, και στο τέλος αυξάνεις τέρμα την θερμοκρασία ώστε το δέρμα στο πάνω μέρος να "σκάσει" και να γίνει τραγανό και νόστιμο. Διαφορετικά δεν θα τρώγεται. Το τελευταίο γίνεται στον φούρνο, γιατί στην ψησταριά η θερμότητα έρχεται από κάτω και άρα πρώτα θα κάψεις το κρέας και μετά ΙΣΩΣ καταφέρεις να φτιάξεις σωστά την πέτσα. Προτείνω φούρνο για τέτοιο κομμάτι εν ολίγοις. Ψήσε το στους 130-140 για 2-3 ώρες ανάλογα με το μέγεθος, το βάρος, το λίπος κλπ, μετά βγάλε το, ανέβασε τον φούρνο όσο πάει και όταν φτάσει θερμοκρασία βάλε το πάλι μέσα. Όταν η πέτσα σκάσει σε όλη την έκταση βγάλε το. Έτσι κάνω τις άγδαρτες πανσέτες και πετυχαίνουν πάντα (δες φωτό) τρελο φαινεται!! Το πας μεχρι συγκεκριμενη εσωτερικη θερμοκρασια;
ilpapacha Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2020 Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2020 Καλή χρονιά να έχουμε, με υγεία & ευτυχία! 10
gdeli Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2020 Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2020 (επεξεργασμένο) Πωπω εντάξει, πορκέτα στη σούβλα, είναι από τα πρώτα που θα ήθελα να κάνω στην καινούρια μου ψησταριά! Την πέτσα την πέτυχες έτσι με τον οπίσθιο καυστήρα; 1 ώρα πριν, SagoniasSlutRos είπε τρελο φαινεται!! Το πας μεχρι συγκεκριμενη εσωτερικη θερμοκρασια; Στους 80 το πηγαίνω και μετά το βγάζω, βάζω τον φούρνο στο τέρμα (250) και όταν τους φτάσει το βάζω ξανά μέσα, στο πάνω ράφι του φούρνου. Περίπου 15-20' θέλει για να γίνει η πέτσα τραγανή. Έχω δοκιμάσει και με φλόγιστρο αλλά επειδή καιγόταν το δεντρολίβανο και κάπνιζε είχε μια μυρωδιά οπότε το σταμάτησα. Η συνταγή δεν είναι δική μου, μπορείς να βρεις πληροφορίες εδώ: https://caruso.gr/kotsi-xoirino/ και γενικά για την πέτσα εδώ: https://caruso.gr/tragani-petsa-xoirinou/ Το μυστικό είναι να φτάσεις τους 80 όσο πιο αργά γίνεται. Απλώς το κρέας πρέπει να είναι επάνω σε σχάρα και από κάτω ένα ταψί να μαζεύει τα υγρά. Δεν βάζω μπύρες, λαχανικά κλπ στην πανσέτα γιατί δεν χρειάζεται, έχει πολύ λίπος. Στο κότσι έχει νόημα όμως. Η γεύση της τραγανής πέτσας είναι συγκλονιστική! Επεξ/σία 30 Δεκεμβρίου 2020 από gdeli 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα