Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
3 ώρες πριν, james9tito είπε

Σωστός με ενδιαφερει και εμενα κατι τετοιο!

Ερωτηση, εχει δοκιμασει κανεις σε ψησταρια να κανει ρολο χοιρινο/κοτοπουλο με γεμιση κλπ? Αν ναι πως?

Έχω ψησει κάνα δυο φορές ρολό κοτόπουλο. Μέσα σε πυριμαχο σκεύος φυσικά. Έγινε απίστευτο. Πολύ καλύτερο από το φούρνο 

• Like 1
  • Απαντ. 20,9k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

• SagoniasSlutRos

2245

• ilpapacha

2029

• sndev

1100

• ηνίοχος

586

Δημοσ.
1 ώρα πριν, gdeli είπε

Δεν νιώθω και τόσο άνετα να έχω άλλη μια μπουκάλα στο μπαλκόνι. Κακώς βέβαια, αλλά κάπως μου κάθεται.

Ούτε εγώ την έχω στο μπαλκόνι, την εχω στο υπόγειο και αν φοβάσαι πάλι την δεύτερη την παίρνεις λίγο πριν τελειώσει η άλλη και έτσι έχεις για λίγο διάστημα μαζί την γεμάτη και την μισοαδεια 

• Like 1
Δημοσ.
2 ώρες πριν, zanskou είπε

Έχω ψησει κάνα δυο φορές ρολό κοτόπουλο. Μέσα σε πυριμαχο σκεύος φυσικά. Έγινε απίστευτο. Πολύ καλύτερο από το φούρνο 

Εγω λεω να το κανω ως εξης. Πρωτα τηγανι να παρει χρωμα το ρολο και μετα τυλιγμα με χαρτι ψησιματος και αλουμινοχαρτο εξωτερικασ σαν καραμελα. Εννοειται μεσα μυρωδικα κλπ. 

2-2.30 ωρες σε ταψακι ανοιχτο και μετα ανοιγω την συσκευασια και το ξαναβαζω φουρνο κανενα μισαωρο αφου το περιχυνω που και που με μια "σαλτσα". 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλησπέρα σε όλους.

Έχω μια weber spirit ii 310 και όταν επιχείρησα να ψήσω λουκάνικα είχε πολλές αναφλέξεις (μπιφτέκια, κοτόπουλο, μοσχαρίσιες, χοιρινές όλα τέλεια). Είναι φυσιολογικό; Σκεφτόμουν ίσως μια μαντεμένια πλάκα για την αποφυγή των αναφλέξεων. Θα βοηθούσε; Θα μπορούσε κάποιος να προτείνει μια καλή και οικονομική μαντεμένια πλάκα;

Επεξ/σία από panka21
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλησπέρα, τα λουκάνικα συνήθως έχουν μεγάλο ποσοστό λίπους, το οποίο πολλές φορές όχι μόνο πέφτει προς τα κάτω, αλλά πετάγεται και σαν σπρέυ αν δεις καμιά φορά. Όταν ακουμπάει τους καυτούς ανακλαστήρες αναφλέγεται, είναι φυσιολογικό αυτό. Εγώ τα λουκάνικα στην παλιά μου ψησταριά δεν τα άφηνα ποτέ μόνα τους να ψήνονται γιατί γινόταν κόλαση από φωτιές. Η μαντεμένια πλάκα πάντα βοηθάει στις αναφλέξεις, διότι το λίπος δεν στάζει κάτω. Απλώς μετά δεν ψήνεις στην σχάρα, είναι σαν να τα τηγανίζεις στο λίπος τους.

Για μαντεμένιες πλάκες κάνε ένα ψάξιμο στο σκρουτζ, αρκεί να ταιριάζουν οι διαστάσεις (που πιστεύω θα ταιριάζουν γιατί δεν έχεις και μικρή ψησταριά). Αυτό για να την βάλεις επάνω στην σχάρα. Για να αντικαταστήσεις την μια σχάρα με μαντεμένια πλάκα καλύτερα να πάρεις μια weber ή να πας σε κανέναν σιδερά με τις διαστάσεις να σου φτιάξει μια

Επεξ/σία από gdeli
Δημοσ.

Σωστό αυτό για την πλάκα, και δεν είναι και υγιεινό να μην φεύγει το λίπος και να ψήνετε το λουκάνικο σε αυτό. Συνεπώς, υπάρχει κάποια συμβουλή/τεχνική ώστε να μπορώ να ψήνω με τουλάχιστον σχετικά μικρές αναφλέξεις λουκάνικα στη σχάρα; 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

να τα κανεις στη πιο χαμηλή ενταση θερμοκρασίας κ μόνο

Επεξ/σία από sndev
Δημοσ.

Αν θυμάμαι καλά η spirit έχει ανακλαστήρες και ανάμεσα στους καυστήρες, που δεν είναι όσο καυτοί είναι οι άλλοι. Αν βάλεις το λουκάνικο πάνω από αυτούς πάλι τις ίδιες αναφλέξεις έχεις;

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

δε καταλαβαινω τι εννοεις αλλα θα σου επαναλαβω οτι λουκανικα κ γενικα οτιδηποτε λιπαρο μειωνεις τις αναφλεξεις με χαμηλοτερη θερμοκρασια. τους ανακλαστηρες δε θα τους αφαιρεσεις αν ρωτας κατι τετοιο κ ας πιανουν φωτια απο τα λιποι. κ κλειστο το καπακι της ψησταριας.

Επεξ/σία από sndev
  • Like 1
Δημοσ.

Καλησπέρα παίδες. Πήρα την Campingaz Plus 4 και μετά το πρώτο ψησιμο που έκανα έμεινα πολύ ικανοποιημένος. Το μόνο θέμα μου είναι το μάτι δίπλα που μυρίζει το αέριο πολύ όταν το ανάβω. Η ένωση από κάτω αφήνει ένα (μεγάλο για μένα) κενό που από ότι μου είπε κάποιος είναι για να αναμειγνύεται με αέρα (η αλήθεια είναι οτι δεν το κατάλαβα). Αν μικρύνω το κενό καλύπτοντάς το κάπως (ή ακόμα και να το κλείσω τελείως), θα υπάρξει πρόβλημα; Το γκαζάκι ή τα μάτια κουζίνας υγραερίου δουλεύουν με τέτοιο κενό; 

IMG_20201217_104046.jpg

Δημοσ.
12 hours ago, giannis170374 said:

Ούτε εγώ την έχω στο μπαλκόνι, την εχω στο υπόγειο και αν φοβάσαι πάλι την δεύτερη την παίρνεις λίγο πριν τελειώσει η άλλη και έτσι έχεις για λίγο διάστημα μαζί την γεμάτη και την μισοαδεια 

Καλημέρα,  νομίζω ότι υπόγεια, αποθήκες και γενικά μη αεριζομενοι χώροι είναι αρκετά επικίνδυνα σημεία για αποθήκευση φιαλών. Καλύτερα μπαλκόνι. 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
15 ώρες πριν, giannis170374 είπε

Καλημέρα. Ολέθριο σφάλμα το υπόγειο. Σε διαρροή, το αέριο ως βαρύτερο του αέρα μένει στο υπόγειο. Οπότε αν ανάψεις φως (ο διακόπτης σίγουρα δεν είναι αντιεκρηκτικός) αντιλαμβάνεσαι τι θα συμβεί!

Μόνο σε ανοικτούς χώρους, το μπαλκόνι είναι ιδανικό. Ακόμη και στον ήλιο.

Οι μπουκάλες δεν σκάνε. Με τίποτε. Αυτό που κάνει "μπαμ" είναι το αέριο που ξεφεύγει από την μπουκάλα και παραμένει σε κλειστό χώρο μέχρι να αναφλεγεί ακαριαία (έκρηξη).

Αυτά. 

11 ώρες πριν, KostasKourakos είπε

Καλησπέρα παίδες. Πήρα την Campingaz Plus 4 και μετά το πρώτο ψησιμο που έκανα έμεινα πολύ ικανοποιημένος. Το μόνο θέμα μου είναι το μάτι δίπλα που μυρίζει το αέριο πολύ όταν το ανάβω. Η ένωση από κάτω αφήνει ένα (μεγάλο για μένα) κενό που από ότι μου είπε κάποιος είναι για να αναμειγνύεται με αέρα (η αλήθεια είναι οτι δεν το κατάλαβα). Αν μικρύνω το κενό καλύπτοντάς το κάπως (ή ακόμα και να το κλείσω τελείως), θα υπάρξει πρόβλημα; Το γκαζάκι ή τα μάτια κουζίνας υγραερίου δουλεύουν με τέτοιο κενό; 

IMG_20201217_104046.jpg

Είναι σωστό αυτό το κενό. Διάβασε πολύ πιο πίσω, έχω εξηγήσει σε ανάλογο ερώτημα πως γίνεται η ανάμιξη με τον αέρα μπροστά από το μπεκ.

Αν το περιορίσεις κατά πάσα πιθανότητα η φλόγα δεν θα έχει δύναμη και θα είναι κίτρινη - πορτοκαλί. Αν το κλείσεις τελείως η φλόγα θα γίνει σαν του κεριού.

Επεξ/σία από PJK
  • Like 4
Δημοσ.

Επειδη καταλαβαινω και τον φοβο - ισως οχι δικαιολογημενο- καποιων για τη 2η μπουκαλα , δεν υπαρχεικαποια βαλβιδα-μετρητης-οτιδηποτε που να μπαινει στυην μπουκαλα και να σου δειχνει σταθμη? Ισως λεω βλακειες αλλα δεν γινεται πρακτικα κατι τετοιο?

Δημοσ.
2 λεπτά πριν, james9tito είπε

Επειδη καταλαβαινω και τον φοβο - ισως οχι δικαιολογημενο- καποιων για τη 2η μπουκαλα , δεν υπαρχεικαποια βαλβιδα-μετρητης-οτιδηποτε που να μπαινει στυην μπουκαλα και να σου δειχνει σταθμη? Ισως λεω βλακειες αλλα δεν γινεται πρακτικα κατι τετοιο?

Δεν έχει πρακτική χρησιμότητα κάτι τέτοιο, γιατί μέχρι να εξαερωθεί και το τελευταίο γραμμάριο αερίου στην φιάλη η πίεση παραμένει πρακτικώς σταθερή. Από εκεί και πέρα, όταν δεν θα υπάρχει άλλο υγρό, αρχίζει να πέφτει έντονα μέχρι να φτάσει στην 1 ατμόσφαιρα. Σε λίγα λεπτά δηλαδή. Δεν τελειώνεις ψήσιμο.

Ο μόνος τρόπος ελέγχου είναι το βάρος. Ο μόνος. Το μανόμετρο είναι άχρηστο σε εμάς.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...