Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Λοιπον για να κανεις καλο searing ασε να καψει καλα η σχαρα 20-25 λεπτα. Λογικα θα εχει πιασει 350 βαθμους και θα εχει ζεσταθει και η σχαρα καλα. Το οτι δειχνει το θερμομετρο στο καπακι μια θερμοκρασια, δεν σημαινει οτι και η σχαρα εχει ζεσταθει καλα. Οποτε φουλ ζεσταμα 20-25 λεπτα χωρις να ανοιξεις το καπακι.

Μετα βαλε την μπριζολα πανω και κλεισε το καπακι μεχρι το γυρισμα, ειτε στα 2 λεπτα ειτε στα 4, ειτε στα οσα θες τελος παντων. Και να θυμασαι, οταν ανοιγεις να κοιτας συνεχεια δεν μαγειρευεις*.

Με αυτον τον τροπο εψησα εγω μια χτες και εκανε φοβερη κρουστα. Οι γραμμες μη σε νοιαζουν τοσο. Εχω παρατηρησει οτι οι γραμμες γινονται μονο στις χαμηλοτερες θεμροκρασιες. Οταν ψηνεις τοσο ψηλα δεν εχεις γραμμες, αλλα εχεις καλυτερη κρουστα. Οποτε εγω προτιμω το δευτερο.

 

*με ανοιχτο καπακι ψηνω μονο πολυ λεπτες μπροζολες που θελω να κανουν καλη κρουστα, αλλα να μην παραψηθουν. Αν εχω δλδ μια μπριζολα 1 δαχτυλο, θα την ψησω με ανοιχτο καπακι για να μην μαγειρευεται στο εσωτερικο πολυ γρηγορα.

Επεξ/σία από SagoniasSlutRos
  • Like 4
  • Απαντ. 20,9k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

  • SagoniasSlutRos

    2245

  • ilpapacha

    2029

  • sndev

    1100

  • ηνίοχος

    586

Δημοσ.
Στις 29/11/2020 στις 10:57 ΠΜ, nitο είπε

Καλημερα στην ομάδα ήρθε και σε μένα το εργαλείο και έκανα το πρώτο ψήσιμο κατά το οποίο έχω κάποιες απορίες οπότε οι γνωστές του είδους παρακαλώ να δώσουν τα φώτα τους.
Μου είπε ο πωλητής ότι έχει κόφτη να μην πηγαίνει πάνω από 200°C (για προστασία να μην καουν κλπ. Αλλά λέει αλλάζει εύκολα αυτό)και όντως όσο και να την αφήσω στο δεκάλεπτο πάει και μένει εκεί.παει το μυαλό μου στον ρυθμιστή μιας και ο άνθρωπος που έφερε την φιάλη είπε δεν είναι καλός.με φίλο από την ομάδα που μίλησα που μου έστειλε το ρυθμιστή του που είναι 20-60bar και 1kg/h πιάνει με ένα καυστήρα 200.ο δικός μου είναι ο παρακάτω και η φιάλη είναι της πετρογκαζ 80-20 βουτανίου προπανιου.τι πιστεύετε;;;

IMG_20201129_102650.jpg

IMG_20201128_213359.jpg

Καλησπέρα στην ομάδα !!Αγόρασα μια Vanward 4207S και έχω απογοητευτεί ,ανεβάζει το πολύ μέχρι 170 κελσίου.τα κρέατα μέχρι να ψηθούν πέρασε μια ώρα και παραπάνω.τι μπορεί να φταίει  έχει κανείς καμιά ιδέα;

 Καλησπέρα στην ομάδα !!Αγόρασα μια ίδια Vanward 4207S και έχω απογοητευτεί ,ανεβάζει το πολύ μέχρι 170 κελσίου.τα κρέατα μέχρι να ψηθούν πέρασε μια ώρα και παραπάνω.τι μπορεί να φταίει  έχει κανείς καμιά ιδέα;

Δημοσ.

Παιδιά σήμερα μετά τη αλλαγή Έψησα παιδάκια κοτόπουλο και φιλέτο κοτόπουλο.. Βγήκα υπέροχα.. Μέσα στην εβδομάδα θα ψήσω κ μπριζόλα και θα ακολουθήσω ότι μου είπατε. 25 λεπτά στο φουλ, 4 λεπτά κ γύρισμα κ μετά αλλά 4..θα σας έχω κ φώτο.. 

 

Οσον αφορά την φλόγα δεν ξέρω σε σχέση με άλλες αλλά έχει παντού το ίδιο ύψος....οι κίτρινες άκρες βέβαια δεν είναι καλές.. 

 

  • Like 2
Δημοσ.
Στις 27/12/2020 στις 3:46 ΜΜ, @pnea1973 είπε

Θα δοκιμάσω σήμερα να κάνω reset τον ρυθμιστή.. Αλλά να πω και κατι..πρεπει να είναι κλειστό το καπάκι? Αφού η φωτιά έρχεται από κατω..θελω να πω τοι πχ στο κάρβουνο δεν έχει θέμα με κλειστό καπάκι.. 

 

Επίσης πηρα και μια φιάλη πετρογκαζ να δοκιμάσω. 

Βέβαια σήμερα βρεχει και φυσάει οπότε ίσως δεν είναι αξιόπιστη η δοκιμή.. 

Πώς γίνεται reset στο ρυθμιστή;Αγόρασα μια Vanward 4207S και έχω απογοητευτεί ,ανεβάζει το πολύ μέχρι 170 κελσίου.τα κρέατα μέχρι να ψηθούν πέρασε μια ώρα και παραπάνω.τι μπορεί να φταίει  έχει κανείς καμιά ιδέα;

Δημοσ.
1 ώρα πριν, Andreas41 είπε

Καλησπέρα στην ομάδα !!Αγόρασα μια Vanward 4207S και έχω απογοητευτεί ,ανεβάζει το πολύ μέχρι 170 κελσίου.τα κρέατα μέχρι να ψηθούν πέρασε μια ώρα και παραπάνω.τι μπορεί να φταίει  έχει κανείς καμιά ιδέα;

 Καλησπέρα στην ομάδα !!Αγόρασα μια ίδια Vanward 4207S και έχω απογοητευτεί ,ανεβάζει το πολύ μέχρι 170 κελσίου.τα κρέατα μέχρι να ψηθούν πέρασε μια ώρα και παραπάνω.τι μπορεί να φταίει  έχει κανείς καμιά ιδέα;

Το κατάστημα που αγόρασες τι σου είπε γι' αυτό το πρόβλημα? Πιστεύω είναι θέμα ρυθμιστή πίεσης. Πες τους ότι δεν ανεβάζει θερμοκρασία και να σου δώσουν άλλο. Η μπουκάλα φαντάζομαι είναι γεμάτη.

Δημοσ.
Στις 25/12/2020 στις 12:15 ΜΜ, dimitris557 είπε

Αν έχεις καλό μάστορα ινοξα...με έφτιαξε .

Τέλος το σταξιμο και η λεκέδες αλλα το ποιο σημαντικό η μουρμούρα καλα Χριστούγεννα σε όλους 

Καλή πρωτοχρονιά

ΖΗΛΕΥΩΩΩ

 

  • Like 1
Δημοσ.
4 ώρες πριν, Andreas41 είπε

Καλησπέρα στην ομάδα !!Αγόρασα μια Vanward 4207S και έχω απογοητευτεί ,ανεβάζει το πολύ μέχρι 170 κελσίου.τα κρέατα μέχρι να ψηθούν πέρασε μια ώρα και παραπάνω.τι μπορεί να φταίει  έχει κανείς καμιά ιδέα;

 Καλησπέρα στην ομάδα !!Αγόρασα μια ίδια Vanward 4207S και έχω απογοητευτεί ,ανεβάζει το πολύ μέχρι 170 κελσίου.τα κρέατα μέχρι να ψηθούν πέρασε μια ώρα και παραπάνω.τι μπορεί να φταίει  έχει κανείς καμιά ιδέα;

https://www.weber.com/US/en/blog/burning-questions/why-wont-your-gas-grill-get-hot-its-probably-in-bypass-mode/weber-29816.html

Ψάξε και βίντεο για το bypass mode, αν δεν δεις φως άλλαξε ρυθμιστή. 

Δημοσ.
23 ώρες πριν, @pnea1973 είπε

Έκανα ότι έλεγα το site της Napoleon.. Έβαλα και πετρογκαζ φιάλη... Η φλόγα στο φουλ είναι έτσι.. 

 

20201228_134901.jpg

20201228_134840.jpg

20201228_135632.jpg

Καλημέρα και Χρόνια Πολλά!

Η φλόγα που βλέπω είναι εξαιρετική! Έτσι ακριβώς πρέπει να φαίνεται, έντονο γαλάζιο, δυνατή, ίσως και με ελάχιστο πορτοκαλί στις κορυφές.

Με τις κοραλ όπως ανέφερε και κάποιος άλλος, είχα κάνα δυό φορές πρόβλημα και εγώ λόγω της περίεργης βαλβίδας που έχουν ενσωματωμένη. Μάλιστα σε μία περίπτωση πριν κάνα χρόνο ίσα που κατάφερνε να ανάψει. Την επέστρεψα βεβαίως, μου έδωσαν άλλη που λειτουργούσε κανονικά, πράγμα που δείχνει ότι δεν υπάρχει αυστηρότητα στις συγκεκριμένες προδιαγραφές αυτής της περίεργης βαλβίδας με αποτέλεσμα κάποιες φορές να "πνίγουν" την έξοδο του αερίου. Μου το επιβεβαίωσε και ο άνθρωπος από τον οποίο προμηθεύομαι. Έκτοτε βέβαια δεν μου έχει ξανατύχει αλλά τις αποφεύγω.

  • Like 2
Δημοσ.
11 λεπτά πριν, vforvaggelis είπε

Εχει χρησιμοποιησει κανεις το παρακατω να μαςπ ει αν κανει δουλεια η αν κανει την πυθια;

image.png.20dff055d595380f3bd973153ae959e1.png

Σωστός με ενδιαφερει και εμενα κατι τετοιο!

Ερωτηση, εχει δοκιμασει κανεις σε ψησταρια να κανει ρολο χοιρινο/κοτοπουλο με γεμιση κλπ? Αν ναι πως?

Δημοσ.

https://www.amazon.com/GrillPro-00030-Magnetic-Level-Indicator/dp/B000FHZ33C/ref=cm_cr_arp_d_product_top?ie=UTF8

Ωραία ιδέα, καλές κριτικές βλέπω! Από ό,τι κατάλαβα μετράει την διαφορά στην θερμοκρασία, λόγω της αδιαβατικής ψύξης, όταν ανοίγεις την φιάλη φυσικά. Με βλέπω να το χτυπάω. 

21 ώρες πριν, @pnea1973 είπε

Παιδιά σήμερα μετά τη αλλαγή Έψησα παιδάκια κοτόπουλο και φιλέτο κοτόπουλο.. Βγήκα υπέροχα.. Μέσα στην εβδομάδα θα ψήσω κ μπριζόλα και θα ακολουθήσω ότι μου είπατε. 25 λεπτά στο φουλ, 4 λεπτά κ γύρισμα κ μετά αλλά 4..θα σας έχω κ φώτο.. 

 

Οσον αφορά την φλόγα δεν ξέρω σε σχέση με άλλες αλλά έχει παντού το ίδιο ύψος....οι κίτρινες άκρες βέβαια δεν είναι καλές.. 

 

Μπράβο! Θα δεις ότι και με την τριβή σου με την ψησταριά θα βγάζεις όλο και καλύτερο αποτέλεσμα. Αναφορικά με το χρώμα της φλόγας, έχω την αίσθηση ότι μόνο αν είχες φιάλη προπανίου θα έβλεπες 100% μπλε χρώμα. Τουλάχιστον έτσι έγραφε το manual της παλιάς μου ψησταριάς. Η οποία τόσο μπλε φλόγα δεν είχε ποτέ και για κανέναν λόγο, σχεδόν όλη κίτρινη ήταν.

  • Like 1
Δημοσ.
1 ώρα πριν, vforvaggelis είπε

Εχει χρησιμοποιησει κανεις το παρακατω να μαςπ ει αν κανει δουλεια η αν κανει την πυθια;

image.png.20dff055d595380f3bd973153ae959e1.png

Ειχα κατι παρομοιο η μπορει κι αυτο και  εννοειται πως δεν εδειχνε τιποτα απολυτως!!

  • Thanks 1
Δημοσ.
2 ώρες πριν, vforvaggelis είπε

Εχει χρησιμοποιησει κανεις το παρακατω να μαςπ ει αν κανει δουλεια η αν κανει την πυθια;

image.png.20dff055d595380f3bd973153ae959e1.png

Φίλοι μου η μοναδική λύση είναι δεύτερη μπουκάλα,  εγώ με ζυγισμα νόμιζα ότι τελείωνε,  πήγα πείρα άλλη και τελικά έκανα ακόμα 2,5 ψησίματα και την άλλαξα κατευθείαν στα μισά που τελείωσε. Την δεύτερη μπουκάλα μου την άφησε πιο φθηνά από την πρώτη. 

Δημοσ.

Δεν νιώθω και τόσο άνετα να έχω άλλη μια μπουκάλα στο μπαλκόνι. Κακώς βέβαια, αλλά κάπως μου κάθεται.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

  • Δημιουργία νέου...