zanskou Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2020 Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2020 (επεξεργασμένο) Για την μπουκάλα δεν έχω γνώμη, αλλά ρίχνω άλλη μια ψήφο στο ότι τα πολλά ανοίγματα δεν ειναι καλή πρακτική. Την πάταγα κι εγω πολλές φορές στην αρχή από ανασφάλεια κυρίως για να μην μου αρπάξει ή μην παραψηθεί το κρέας αλλά με τον καιρό αρχίζεις να καταλαβαίνεις πότε κάτι δεν πάει καλά ακομη και με κλειστό καπάκι. Σε άλλα νέα κάποιος πριν καιρό μας είχε φέρει 4 πολύ μεγάλες μοσχαρίσιες (δεν ξερω τι ακριβώς κομμάτι ήταν) εκ των οποίων είχα κάνει τις δύο κάποια στιγμή και δεν με είχαν ενθουσιάσει καθόλου γιατί για κάποιο λόγο μου ειχαν βγει πολύ σκληρές. Χθες είπα να κάνω τις άλλες δύο αλλά με τη μέγιστη προσοχή γιατί δεν πρέπει να ήταν και ότι πιο σούπερ οπότε ήθελα να φάμε καλά. Οπότε έγινε η σχετική προετοιμασία, ψήσιμο 4 + 4 στους 250 βαθμούς, ξεκούραση 6-7 λεπτά και reverse searing. Το αποτέλεσμα ήταν πολύ καλό. Σίγουρα έχω φάει και ανώτερα αλλά με το συγκεκριμένο κομμάτι δεν νομιζω οτι μπορούσε να γίνει κάτι παραπάνω γευστικά. Επεξ/σία 27 Δεκεμβρίου 2020 από zanskou 6
sndev Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2020 Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2020 1 ώρα πριν, SagoniasSlutRos είπε Χωρίς ανακλαστηρα δεν πέφτουν όλα τα ζουμιά και λίπη μέσα στις τρύπες του καυστήρα?? ναι , σχετικο βασικα.. για 5 κ 10 λεπτα ψησιμο δε προλαβαινει να κανει ζημια κ επειδη ειναι τερμα αυτο γινεται καρβουνο αμεσως. ακομα κ να κλεισουν οι τρυπες που δε μου εχει τυχει ποτε, 9/10 σε ολες τις ψησταριες ειναι ανοξειδωτοι κ καθαριζονται με βουρτσα κ οι τρυπες με μια καρφιτσα, οι ανακλαστήρες παντως δεν ειναι για να προστατευουν το καυστηρα αλλα για να δινουν κ καλα καπνισμα απο τα λιποι που πεφτουν πανω τους. τωρα δεν ενδεικνυτε για προβατίνες κ παιδακια αυτο , αλλα για μοσχαρισιες που νε για 10 λεπτα ψησιμο σε οσες ψησταριες το δοκιμασα είναι πολυ ανωτερο το αποτέλεσμα 2
@pnea1973 Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2020 Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2020 Θα δοκιμάσω σήμερα να κάνω reset τον ρυθμιστή.. Αλλά να πω και κατι..πρεπει να είναι κλειστό το καπάκι? Αφού η φωτιά έρχεται από κατω..θελω να πω τοι πχ στο κάρβουνο δεν έχει θέμα με κλειστό καπάκι.. Επίσης πηρα και μια φιάλη πετρογκαζ να δοκιμάσω. Βέβαια σήμερα βρεχει και φυσάει οπότε ίσως δεν είναι αξιόπιστη η δοκιμή.. 1
zanskou Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2020 Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2020 2 ώρες πριν, @pnea1973 είπε Θα δοκιμάσω σήμερα να κάνω reset τον ρυθμιστή.. Αλλά να πω και κατι..πρεπει να είναι κλειστό το καπάκι? Αφού η φωτιά έρχεται από κατω..θελω να πω τοι πχ στο κάρβουνο δεν έχει θέμα με κλειστό καπάκι.. Επίσης πηρα και μια φιάλη πετρογκαζ να δοκιμάσω. Βέβαια σήμερα βρεχει και φυσάει οπότε ίσως δεν είναι αξιόπιστη η δοκιμή.. άλλο το κάρβουνο στο χωριό όμως κι άλλο το bbq υγραερίου. Το καπάκι στις περισσότερες περιπτώσεις πρέπει να μένει κλειστό πλην ελαχίστων εξαιρέσεων. 1
gdeli Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2020 Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2020 Αυτό με τους ανακλαστήρες το εφάρμοζα εγώ, ήθελα δεν ήθελα, στην παλιά μου ψησταριά. Οι ανακλαστήρες ήταν εμαγιέ οπότε μοιραία τρύπησαν και καταστράφηκαν κάποια στιγμή. Για να κάνω λοιπόν searing έβαζα τις μπριζόλες εκεί που δεν είχα ανακλαστήρες, με αποτέλεσμα στο 1’ το πολύ να έχω την κρούστα που ήθελα. Τώρα είναι γεγονός ότι αν προέρχεσαι από κάρβουνο σου είναι πιο δύσκολο να ψήσεις τέλεια στα πρώτα ψησίματα στο υγραέριο. Υπομονή θέλει και θα την βρεις την άκρη. Εγώ θα σου πρότεινα στο φιλέτο να μην παίξεις καν με indirect. Κατευθείαν τέρμα οι καυστήρες, εφόσον δεν έχει λίπος δεν φοβάσαι flare ups, και άσε τις εκεί με ένα μόνο γύρισμα. 1
gdeli Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2020 Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2020 6 ώρες πριν, zanskou είπε Για την μπουκάλα δεν έχω γνώμη, αλλά ρίχνω άλλη μια ψήφο στο ότι τα πολλά ανοίγματα δεν ειναι καλή πρακτική. Την πάταγα κι εγω πολλές φορές στην αρχή από ανασφάλεια κυρίως για να μην μου αρπάξει ή μην παραψηθεί το κρέας αλλά με τον καιρό αρχίζεις να καταλαβαίνεις πότε κάτι δεν πάει καλά ακομη και με κλειστό καπάκι. Σε άλλα νέα κάποιος πριν καιρό μας είχε φέρει 4 πολύ μεγάλες μοσχαρίσιες (δεν ξερω τι ακριβώς κομμάτι ήταν) εκ των οποίων είχα κάνει τις δύο κάποια στιγμή και δεν με είχαν ενθουσιάσει καθόλου γιατί για κάποιο λόγο μου ειχαν βγει πολύ σκληρές. Χθες είπα να κάνω τις άλλες δύο αλλά με τη μέγιστη προσοχή γιατί δεν πρέπει να ήταν και ότι πιο σούπερ οπότε ήθελα να φάμε καλά. Οπότε έγινε η σχετική προετοιμασία, ψήσιμο 4 + 4 στους 250 βαθμούς, ξεκούραση 6-7 λεπτά και reverse searing. Το αποτέλεσμα ήταν πολύ καλό. Σίγουρα έχω φάει και ανώτερα αλλά με το συγκεκριμένο κομμάτι δεν νομιζω οτι μπορούσε να γίνει κάτι παραπάνω γευστικά. Μπράβο! Αυτά είναι, παίρνεις ένα κομμάτι ταπεινό, αγνώστου προέλευσης και το κάνεις delicatessen. Για κόντρα μου κάνουν, άρα πολύ γευστικές αλλά συνήθως σκληρές. Αν τις ψήσεις σωστά όμως βγαίνουν ζουμερές και αρκετά μαλακές! 2
ilpapacha Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2020 Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2020 (επεξεργασμένο) Άντε και καλές μας γιορτές! Με υγεία & ευτυχία! Επεξ/σία 27 Δεκεμβρίου 2020 από ilpapacha 7
alimentas Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2020 Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2020 Παιδια να κανω μια ερωτηση...Ξερεις κανεις αν ο ρυθμιστης της απλης coral κανει στις petrogas???Θελω να παω σε 10κιλη γιατι η cοral για 5 κιλα μου φαινεται πανακριβη και σκεφτομαι ν αλλαξω.
panka21 Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2020 Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2020 Καλησπέρα σε όλους. Θα μπορούσε κάποιος να μου προτείνει κάλυμμα για Weber spirit ii 310; Όχι της Weber γιατί δυστυχώς είναι πανάκριβο. Ευχαριστώ!
gdeli Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2020 Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2020 12 ώρες πριν, ilpapacha είπε Άντε και καλές μας γιορτές! Με υγεία & ευτυχία! Καλές γιορτές, με υγεία, ευτυχία και όμορφα ψησίματα! Τις μπριζόλες που έχεις στην Napoleon τις έχεις περάσει από infrared ή μόνο σχάρα;
Rabbit30 Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2020 Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2020 11 ώρες πριν, panka21 είπε Καλησπέρα σε όλους. Θα μπορούσε κάποιος να μου προτείνει κάλυμμα για Weber spirit ii 310; Όχι της Weber γιατί δυστυχώς είναι πανάκριβο. Ευχαριστώ! Εγω εχω παρει αυτο απο Leroy και είναι μια χαρα. https://www.leroymerlin.gr/gr/garden/psistaries-bbq/axesouar-psistarias/kalumma-medium-m-138-x-p-62-x-u-105-cm-62185326
ilpapacha Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2020 Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2020 2 ώρες πριν, gdeli είπε Καλές γιορτές, με υγεία, ευτυχία και όμορφα ψησίματα! Τις μπριζόλες που έχεις στην Napoleon τις έχεις περάσει από infrared ή μόνο σχάρα; Δεν τις έβαλα στην infrared. Είχα τους 2 αριστερά καυστήρες στο φουλ και από πάνω την μαντεμένια πλάκα. Στην αρχή τις έβαλα εκεί και έπειτα στην διπλανή σχάρα, όπου είχα τους υπόλοιπους 2 καυστήρες στο ελάχιστο.
@pnea1973 Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2020 Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2020 (επεξεργασμένο) Έκανα ότι έλεγα το site της Napoleon.. Έβαλα και πετρογκαζ φιάλη... Η φλόγα στο φουλ είναι έτσι.. Επεξ/σία 28 Δεκεμβρίου 2020 από @pnea1973 1
gdeli Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2020 Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2020 Για το αν είναι καλή η φλόγα ας μας πουν όσοι έχουν Ναπόλεον. Εγώ την δική μου ακόμα δεν την έχω ανάψει! Δοκίμασε όταν ξαναψήσεις να αφήσεις την ψησταριά να κάψει, να αφήσεις το κρέας στη σχάρα επάνω με τον καυστήρα στο τέρμα, και άνοιξε το καπάκι μόνο μετά από 4-5 λεπτά για να κάνεις το γύρισμα και μετά πάλι κλειστό το καπάκι για όση ώρα ψήνεις. 2
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Παρακαλούμε συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Θα είστε σε θέση να αφήσετε σχόλιο αφού συνδεθείτε
Συνδεθείτε τώρα