ritualistic Δημοσ. 25 Δεκεμβρίου 2020 Δημοσ. 25 Δεκεμβρίου 2020 3 λεπτά πριν, sndev είπε @ritualisticπες μας πως πηγε το εγχείρημα! Ελααα καλα χριστουγεννα αρχικα σε ολους με υγεια παιδια! Λοιπον επαιξα direct φωτια οπως ειπαμε ειχα θερμομετρο απο την αρχη φωτια στους 250 κ το τραβηξα στους 53. Το θερμομετρο το αφησα μεσα κ σε 1 λεπτο ειχε γραψει 57 οποτε το εβγαλα κ την εκοψα απευθειας. Το οπτικο αποτελεσμα θα το δειτε παρακατω, γευστικα ηταν το καλυτερο ribeye που εχω φαει ποτε. Κοβοταν σαν βουτυρο, ηταν τοσο τρυφερο δε μπορω να το περιγραψω και θα το ξαναεπαιρνα ανετα. Το μοναδικο μειονεκτημα αν επρεπε να πω κατι σε καποια σημεια δεν ειχε την τελεια κρουστα. Το dry brining εκανε τρομερη δουλεια, το κρατησα για περιπου 16 ωρες. 7
zanskou Δημοσ. 25 Δεκεμβρίου 2020 Δημοσ. 25 Δεκεμβρίου 2020 1 ώρα πριν, gm21 είπε Χρόνια πολλά σε όλη την παρέα! Το εγχείρημα γουρουνάκι στη Weber τελικά, παρά τις δυσκολίες πήγε φανταστικά! Ψήσιμο 3 - 3:30 ώρες, τις 2:30 έμμεσο σε 100 - 150 και στο τέλος ανέβασμα της θερμοκρασίας για να γίνει τραγανή η πέτσα. Κάπνισμα με hickory chips της Weber (1η φορά κάπνισα, είχε μυρίσει όλη η βεράντα και ο κήπος, δυνατό άρωμα). Το γουρουνάκι 8 kg, αν ήταν λίγι πιο μικρό το ψήσιμο στη σούβλα θα ήταν πιο εύκολο, τώρα για να μπορεί να γυρίζει έβγαλα 2 flavorized bars. Σε κάποια φάση μόνο άρπαξε αναφλέξεις το αυτί και πήγε στο κεφάλι για αυτό και το κάψιμο που φαίνεται στην τελευταία φωτογραφία, σκέφτομαι ότι θα μπορούσαα να το έχω αποφύγει αν το είχα καλύψει με αλουμινόχαρτο. Από μπαχαρικά μόνο πολύ αλάτι, πιπέρι και δεντρολίβανο εσωτερικά, δεν χχρειαζόταν τίπιτα άλλο. Το έβγαλα στους 75 C και το άφησα 20' σε αλλουμινόχαρτο να ξεκουραστεί. Όλοι ξετρελάθηκαν από το αποτέλεσμα, πραγματικά πολύ νόστιμο και ζουμερό!, Συμπέρασμα, το πείραμα με γουρούνι σίγουρα θα επαναληφθεί, με μικρότερο ελπίζω την επόμενη φορά, πάντως η σουβλα στην ψησταριά είναι απόλαυση! Θα ακολουθήσει κάποια στιγμή και video. καταρχάς καλή χώνεψη και αν εχει περισσέψει τίποτα και θέλεις βόηθεια στείλε πμ τη διεύθυνση να σπεύσω Στα της τεχνικής μόνο μια παρατήρηση θα είχα. Στη συγκεκριμένη περίπτωση μάλλον δεν έπρεπε να έχεις παίξει με τους δύο ακριανούς στην αρχή και τον τρίτο αργότερα, αλλά και με τους τρεις από την αρχή κατά τη γνώμη μου στην ελάχιστη δυνατή ένταση και ενδεχομένως ανοιχτό (όχι απαραίτητα τελείως) καπάκι. Θα είχες πετύχει πολύ μεγαλύτερη (μάλλον απόλυτη) ομοιομορφία στο ψήσιμο και σίγουρα λιγότερο χρόνο. Το λέω αυτό με τη λογική ότι κάτι τόσο μεγάλο που καταλαμβάνει όλο το μήκος της επιφάνειας δεν ψήνεται με έμμεσο τρόπο αν ανάψεις του δύο ακριανούς καυστήρες. Με έμμεσο ψήνεται κάτι που μπαίνει στη μέση και οι καυστήρες το ψήνουν εκατέρωθεν. Ειδικά στη τρίτη φωτογραφία φαίνεται πάρα πολύ το πόσο ανοιόμορφα έχει αρχίσει να ψήνεται. Anyway, μπράβο και με το καλό το επόμενο !
sndev Δημοσ. 25 Δεκεμβρίου 2020 Δημοσ. 25 Δεκεμβρίου 2020 @ritualisticτελεια αφου βγηκε οπως την ήθελες! να δειτε παντως αυτο που λεω με το θερμόμετρο τραβαει μεγαλη εκτίναξη εσωτερικής θερμοκρασιας στο ρεστ κ ας μη ψήνεται το κρεας πρεπει να το αποσύρουμε αρκετα νωρίτερα εν τελη κ εγω με.το meater το εμαθα φετος μετα απο 10 χρονια🤣. στο direct εκανε εξαιρετικη κρουστα παντως μπράβο. απο χρονο πως πηγε; 6 λεπτο;
ritualistic Δημοσ. 25 Δεκεμβρίου 2020 Δημοσ. 25 Δεκεμβρίου 2020 6 λεπτά πριν, sndev είπε @ritualisticτελεια αφου βγηκε οπως την ήθελες! να δειτε παντως αυτο που λεω με το θερμόμετρο τραβαει μεγαλη εκτίναξη εσωτερικής θερμοκρασιας στο ρεστ κ ας μη ψήνεται το κρεας πρεπει να το αποσύρουμε αρκετα νωρίτερα εν τελη κ εγω με.το meater το εμαθα φετος μετα απο 10 χρονια🤣. στο direct εκανε εξαιρετικη κρουστα παντως μπράβο. απο χρονο πως πηγε; 6 λεπτο; 6-7 λεπτα καπου εκει συμφωνω 100% για την εκτιναξη της θερμοκρασιας μολις το τραβας. σου λεω ανεβαινε τρελα γρηγορα και αν δεν ημουν σε πανικο να το κοψω σιγουρα θα πηγαινε 60+ για πλακα. η λυση σε αυτο ειναι να μην βγει το θερμομετρο ωστε να μπορεις να το παρακολουθεις για οποιον μπορει να ενδιαφερετai το κρεας ειναι Black Angus Ribeye Creekstone Farm και το βρισκετε στο γνωστο κρεοπωλειο Ν.Σμυρνης κ Βουλας που ειδικευεται σε αυτες τις εισαγωγες. 1
dfwk Δημοσ. 25 Δεκεμβρίου 2020 Δημοσ. 25 Δεκεμβρίου 2020 Καλησπέρα, Εύχομαι σε όλους Καλά Χριστούγεννα Με Υγεία . Το menu σήμερα είχε Tomahawk και T-Bone Black Angus Steak (Reverse Seared) Μαρινάρισμα με λάδι, αλάτι χοντρό και πιπέρι. Έμμεσο ψήσιμο μέχρι τους 60oC (Ανά 10 λεπτά γύρισμα). Ξεκούραση για 15 λεπτά και searing για 70sec την κάθε πλευρά. Το αποτέλεσμα βγήκε πολύ καλό. 11
ritualistic Δημοσ. 25 Δεκεμβρίου 2020 Δημοσ. 25 Δεκεμβρίου 2020 27 λεπτά πριν, dfwk είπε Καλησπέρα, Εύχομαι σε όλους Καλά Χριστούγεννα Με Υγεία . Το menu σήμερα είχε Tomahawk και T-Bone Black Angus Steak (Reverse Seared) Μαρινάρισμα με λάδι, αλάτι χοντρό και πιπέρι. Έμμεσο ψήσιμο μέχρι τους 60oC (Ανά 10 λεπτά γύρισμα). Ξεκούραση για 15 λεπτά και searing για 70sec την κάθε πλευρά. Το αποτέλεσμα βγήκε πολύ καλό. Πολυ ωραια κρουστα. Στους ποσους βαθμους ανεβασες την ψησταρια για το searing και στους ποσους τραβηξες το κρεας απο πανω ;; Χρονια πολλα!
alimentas Δημοσ. 25 Δεκεμβρίου 2020 Δημοσ. 25 Δεκεμβρίου 2020 51 λεπτά πριν, dfwk είπε Καλησπέρα, Εύχομαι σε όλους Καλά Χριστούγεννα Με Υγεία . Το menu σήμερα είχε Tomahawk και T-Bone Black Angus Steak (Reverse Seared) Μαρινάρισμα με λάδι, αλάτι χοντρό και πιπέρι. Έμμεσο ψήσιμο μέχρι τους 60oC (Ανά 10 λεπτά γύρισμα). Ξεκούραση για 15 λεπτά και searing για 70sec την κάθε πλευρά. Το αποτέλεσμα βγήκε πολύ καλό. Tι ΜΠΑΛΑΡΑ εχεις παιξει εδω???Ουσισκαρα,πουρο κ κρεας στην σχαρα.Αυτα ειναι.Μονη διαφωνια τα παγακια στο ουισκι😂 2
giannis170374 Δημοσ. 26 Δεκεμβρίου 2020 Δημοσ. 26 Δεκεμβρίου 2020 Χρόνια πολλά σε όλους τελικά το γουρουνάκι 5,350 το έβαλα σε ταψί πάνω σε σχάρα με αναμένους τους 2 πλαινους στο λιγότερο, το πρόβλημα ήταν ότι έφθανε πάλι 145 βαθμούς δεν έπεφτε πιο κάτω , η μπουκάλα μόλις την είχα αλλάξει και έτσι άρπαξε το κεφάλι και τα μπούτια, το αποτέλεσμα η πέτσα έγινε σαν λάστιχο και την βγάζαμε, το εσωτερικό ήταν φοβερό καλύτερο από αυτό στην Πελοπόννησο. 1
zanskou Δημοσ. 26 Δεκεμβρίου 2020 Δημοσ. 26 Δεκεμβρίου 2020 Παιδιά, έχει κάποιος το σετ σουβλας του Leroy να μου δώσει μια πληροφορία για τη βάση του μοτέρ; Παιδιά, έχει κάποιος το σετ σουβλας του Leroy να μου δώσει μια πληροφορία για τη βάση του μοτέρ;
koklas Δημοσ. 26 Δεκεμβρίου 2020 Δημοσ. 26 Δεκεμβρίου 2020 Παιδιά καλησπέρα και χρόνια πολλά. Έχω τη Monarch 340 και έβαλα τη 10 κιλη της coral gas. Διαβάζοντας και πάλι το εγχείριδιο είδα ότι λέει να μην ξεπερνά σε βάρος η φιαλη τα 15 κιλά. Όταν μέτρησα τη φιαλη μετά από 4 ψησιματα είναι γύρω στα 20 κιλά.. Λέτε να έχω πρόβλημα στη βάση;;
gdeli Δημοσ. 26 Δεκεμβρίου 2020 Δημοσ. 26 Δεκεμβρίου 2020 23 ώρες πριν, gm21 είπε Χρόνια πολλά σε όλη την παρέα! Το εγχείρημα γουρουνάκι στη Weber τελικά, παρά τις δυσκολίες πήγε φανταστικά! Ψήσιμο 3 - 3:30 ώρες, τις 2:30 έμμεσο σε 100 - 150 και στο τέλος ανέβασμα της θερμοκρασίας για να γίνει τραγανή η πέτσα. Κάπνισμα με hickory chips της Weber (1η φορά κάπνισα, είχε μυρίσει όλη η βεράντα και ο κήπος, δυνατό άρωμα). Το γουρουνάκι 8 kg, αν ήταν λίγι πιο μικρό το ψήσιμο στη σούβλα θα ήταν πιο εύκολο, τώρα για να μπορεί να γυρίζει έβγαλα 2 flavorized bars. Σε κάποια φάση μόνο άρπαξε αναφλέξεις το αυτί και πήγε στο κεφάλι για αυτό και το κάψιμο που φαίνεται στην τελευταία φωτογραφία, σκέφτομαι ότι θα μπορούσαα να το έχω αποφύγει αν το είχα καλύψει με αλουμινόχαρτο. Από μπαχαρικά μόνο πολύ αλάτι, πιπέρι και δεντρολίβανο εσωτερικά, δεν χχρειαζόταν τίπιτα άλλο. Το έβγαλα στους 75 C και το άφησα 20' σε αλλουμινόχαρτο να ξεκουραστεί. Όλοι ξετρελάθηκαν από το αποτέλεσμα, πραγματικά πολύ νόστιμο και ζουμερό!, Συμπέρασμα, το πείραμα με γουρούνι σίγουρα θα επαναληφθεί, με μικρότερο ελπίζω την επόμενη φορά, πάντως η σουβλα στην ψησταριά είναι απόλαυση! Θα ακολουθήσει κάποια στιγμή και video. Οι φωτογραφίες δεν φαίνονται και μας έχεις κόψει επάνω στο καλύτερο!! Κάνε κάτι να τις δούμε γιατί ενδιαφέρομαι κι εγώ για σούβλισμα γουρουνιού!!
zanskou Δημοσ. 26 Δεκεμβρίου 2020 Δημοσ. 26 Δεκεμβρίου 2020 1 λεπτό πριν, gdeli είπε Οι φωτογραφίες δεν φαίνονται και μας έχεις κόψει επάνω στο καλύτερο!! Κάνε κάτι να τις δούμε γιατί ενδιαφέρομαι κι εγώ για σούβλισμα γουρουνιού!! εγώ τις βλέπω κανονικα
gdeli Δημοσ. 26 Δεκεμβρίου 2020 Δημοσ. 26 Δεκεμβρίου 2020 Εγώ βλέπω ένα γκρίζο απαγορευτικό! Τι να φταίει άραγε; Και refresh έχω κάνει και τίποτα...
skskre Δημοσ. 26 Δεκεμβρίου 2020 Δημοσ. 26 Δεκεμβρίου 2020 14 λεπτά πριν, gdeli είπε Εγώ βλέπω ένα γκρίζο απαγορευτικό! Τι να φταίει άραγε; Και refresh έχω κάνει και τίποτα... Και εγώ δε τις βλέπω
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα