Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

  • Απαντ. 22,5k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

  • SagoniasSlutRos

    2490

  • ilpapacha

    2190

  • sndev

    1174

  • ηνίοχος

    606

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
10 ώρες πριν, SagoniasSlutRos είπε

Πηρε φωτια η Καλαμαρια!!!!!!!

IMG_1405_Fotor.jpg

Επεξ/σία από aenaos15
  • Like 1
Δημοσ.
1 ώρα πριν, aenaos15 είπε

Πηρε φωτια η Καλαμαρια!!!!!!!

 

Στο δεύτερο βίντεο η φωτιά που φαίνεται είναι από χαμηλά και δεν φτάνει πάνω. Που είναι στην ουσία υπολείμματα από προηγούμενα ψησίματα μαζί με αυτά που πέφτουν τώρα. Είναι φαντάσου στους ανακλαστήρες και στα τοιχώματα κάτω από τους καυστηρες. Στα flavorised bars ότι πέφτει ανάβει για απειροελάχιστο (λιγότερο από δευτερόλεπτο) και σβήνει.

Αν αρχίσεις και τα κουνάς πάνω στη σχάρα και στάζει το λίπος φουλ, εκεί γίνεται χαμός.

Το αποτέλεσμα ήταν εξαιρετικό πάντως. 

Δημοσ.
5 λεπτά πριν, SagoniasSlutRos είπε

Στο δεύτερο βίντεο η φωτιά που φαίνεται είναι από χαμηλά και δεν φτάνει πάνω. Που είναι στην ουσία υπολείμματα από προηγούμενα ψησίματα μαζί με αυτά που πέφτουν τώρα. Είναι φαντάσου στους ανακλαστήρες και στα τοιχώματα κάτω από τους καυστηρες. Στα flavorised bars ότι πέφτει ανάβει για απειροελάχιστο (λιγότερο από δευτερόλεπτο) και σβήνει.

Αν αρχίσεις και τα κουνάς πάνω στη σχάρα και στάζει το λίπος φουλ, εκεί γίνεται χαμός.

Το αποτέλεσμα ήταν εξαιρετικό πάντως. 

Μια χαρα το πας!!!!

Η φωτια στη Καλαμαρια αστειο ηταν!!!

  • Like 1
Δημοσ.
Στις 8/3/2020 στις 10:30 ΠΜ, SagoniasSlutRos είπε

Στο δεύτερο βίντεο η φωτιά που φαίνεται είναι από χαμηλά και δεν φτάνει πάνω. Που είναι στην ουσία υπολείμματα από προηγούμενα ψησίματα μαζί με αυτά που πέφτουν τώρα. Είναι φαντάσου στους ανακλαστήρες και στα τοιχώματα κάτω από τους καυστηρες. Στα flavorised bars ότι πέφτει ανάβει για απειροελάχιστο (λιγότερο από δευτερόλεπτο) και σβήνει.

Αν αρχίσεις και τα κουνάς πάνω στη σχάρα και στάζει το λίπος φουλ, εκεί γίνεται χαμός.

Το αποτέλεσμα ήταν εξαιρετικό πάντως. 

Επίσης οταν το καπάκι είναι κλειστο, παίρνει όσο οξυγονο χρειάζεται και οι αναφλέξεις είναι ακόμα λιγότερες σε ποσότητα αλλά και σε διάρκεια. Αν υπάρχει φουλ λίπος και ζουμιά τοτε σίγουρα θα υπάρξει έντονη φλόγα, αλλά αυτό γίνεται σε όλες τις ψησταριές. Στην υγραεριου είναι ελεγχόμενο χαμηλωνοντας τους καυστηρες.

  • Like 3
Δημοσ.
6 ώρες πριν, Daliar είπε

Επίσης οταν το καπάκι είναι κλειστο, παίρνει όσο οξυγονο χρειάζεται και οι αναφλέξεις είναι ακόμα λιγότερες σε ποσότητα αλλά και σε διάρκεια. Αν υπάρχει φουλ λίπος και ζουμιά τοτε σίγουρα θα υπάρξει έντονη φλόγα, αλλά αυτό γίνεται σε όλες τις ψησταριές. Στην υγραεριου είναι ελεγχόμενο χαμηλωνοντας τους καυστηρες.

Αυτό ακριβώς. Αν βάλεις κανένα κρέας μαριναρισμενο με λάδι γίνεται χαμός. Και τελείως να κλείσεις τους καυστήρες θα παίρνει φωτιά από τη θερμότητα που έχει ήδη αναπτυχθεί. 

Δημοσ.
Στις 6/3/2020 στις 7:38 ΜΜ, ManLion είπε

Σε ευχαριστώ για την απάντηση σου. Διάλεξα να πάρω κάτι πιο οικονομικό αρχικά αφού τώρα μαθαίνω το υγραέριο αλλά και για λόγους οικονομικούς. Εν πάση περιπτώσει προτίμησα naterial kenton με 3 καυστήρες καπάκι με ανακλαστήρα και εγγύηση 3 χρόνια. Πιστεύω με την σωστή συντήρηση θα μου κρατήσει κάποια χρόνια. Θα ποσταρω φωτό από τα πρώτα ψησίματα. 

 

Στις 5/3/2020 στις 8:57 ΜΜ, SagoniasSlutRos είπε

Γιατί να μην πάρεις κατευθείαν κάτι καλό? Πχ broil king ή Weber?

Να πάρεις μια φθηνή τώρα και σε 2-3 χρόνια καλύτερη, πιστεύω είναι πεταμένα λεφτά. Δικιά σου τσέπη βέβαια, δικιά σου απόφαση.

Όσον αφορά αυτές που έβαλες δεν τους ξέρω. Μην κοιτάς όμως μόνο τα νούμερα. Πχ μια τετραπλη Weber έχει υπερδιπλάσια νούμερα από μια διπλή, αλλά στην ουσία ίδιες θερμοκρασίες πιάνουν ακριβώς. 

Δεν είναι πάντα κακή λύση μια οικονομική για πρώτη ψησταριά. Εχω πολλούς φιλους και γνωστούς που ήθελαν ψησταρια υγραερίου, πηραν (κάποιοι ακριβή μάλιστα της Weber) και μετα απο 4-5 ψησίματα τη βαρέθηκαν και την παρατησαν σε μια γωνία στο μπαλκονι ή τον κήπο στο ελεος των καιρικών συνθηκών και βάζουν στα ραφακια της γλάστρες... Βλέπεις  θελει ανα 2-3-4 ψησίματα καθάρισμα και το 80% βαριούνται-ενώ η γυναίκα στο σπίτι δε πρόκειται να ασχοληθεί...

 

Προσωπικά οπως εχω ξαναγραψει πηρα στην αρχή πολύ οικονομική (τύπου 80-90€ με 2 καυστήρες) ή οποία απο την υπερβολική χρήση (και τα κακα υλικά πιθανότατα) σαπισε στον 1.5 χρόνο σε διαφορά σημεία, την επέστρεψα εντός εγγύησης και πηρα μια μεγαλύτερη με 3 καυστήρες. Όταν χαλάσει και αυτή (ήδη οι βάσεις των ανακλαστήρων ψιλοχαλασαν και εχω ξηγηθεί πατέντα με χαλκό καλωδίου) θα πάω σε weber...

 

@ManLion δες και του πράκτικερ στα ίδια λεφτα (που αν εχεις vodafone παιρνεις και 10% επιπλέον εκπτωση με ενα sms)

 

Δημοσ.
1 ώρα πριν, paylidis είπε

Δεν είναι πάντα κακή λύση μια οικονομική για πρώτη ψησταριά. Εχω πολλούς φιλους και γνωστούς που ήθελαν ψησταρια υγραερίου, πηραν (κάποιοι ακριβή μάλιστα της Weber) και μετα απο 4-5 ψησίματα τη βαρέθηκαν και την παρατησαν σε μια γωνία στο μπαλκονι ή τον κήπο στο ελεος των καιρικών συνθηκών και βάζουν στα ραφακια της γλάστρες... Βλέπεις  θελει ανα 2-3-4 ψησίματα καθάρισμα και το 80% βαριούνται-ενώ η γυναίκα στο σπίτι δε πρόκειται να ασχοληθεί...

Προσωπικά οπως εχω ξαναγραψει πηρα στην αρχή πολύ οικονομική (τύπου 80-90€ με 2 καυστήρες) ή οποία απο την υπερβολική χρήση (και τα κακα υλικά πιθανότατα) σαπισε στον 1.5 χρόνο σε διαφορά σημεία, την επέστρεψα εντός εγγύησης και πηρα μια μεγαλύτερη με 3 καυστήρες. Όταν χαλάσει και αυτή (ήδη οι βάσεις των ανακλαστήρων ψιλοχαλασαν και εχω ξηγηθεί πατέντα με χαλκό καλωδίου) θα πάω σε weber...

@ManLion δες και του πράκτικερ στα ίδια λεφτα (που αν εχεις vodafone παιρνεις και 10% επιπλέον εκπτωση με ενα sms)

Kαλα εννοειται οτι οταν δινεις 700+ ευρω για bbq το παντρευεσαι! Αν δεν εισαι σιγουρος, δεν κανεις την επενδυση. Αυτο που ειπα ειναι οτι καλυτερα να παρεις καλο απο την αρχη, παρα ενα φθηνο και μετα απο 1-2 χρονια το καλο. Αν εισαι στην κατηγορια που περιγραφεις βεβαια, τοτε συμφωνω μαζι σου.

Καθαρισμα παντως γενικο της κανω καθε 3μηνο. Μετα το ψησιμο κανω μονο τη σχαρα με βουρτσα αφου εχει καψει καλα και εχουν καρβουνιασει ολα τα υπολειμματα απο το φαγητο. Και απ εξω με λιποδιαλυτικο οταν πιασει λαδιλα. Σιγουρα θελει πολυ λιγοτερο καθαρισμα απο κουζινα που βαζεις πχ γκριλιερα να ψησεις.

  • Like 2
Δημοσ.
43 λεπτά πριν, SagoniasSlutRos είπε

Kαλα εννοειται οτι οταν δινεις 700+ ευρω για bbq το παντρευεσαι! Αν δεν εισαι σιγουρος, δεν κανεις την επενδυση. Αυτο που ειπα ειναι οτι καλυτερα να παρεις καλο απο την αρχη, παρα ενα φθηνο και μετα απο 1-2 χρονια το καλο. Αν εισαι στην κατηγορια που περιγραφεις βεβαια, τοτε συμφωνω μαζι σου.

Καθαρισμα παντως γενικο της κανω καθε 3μηνο. Μετα το ψησιμο κανω μονο τη σχαρα με βουρτσα αφου εχει καψει καλα και εχουν καρβουνιασει ολα τα υπολειμματα απο το φαγητο. Και απ εξω με λιποδιαλυτικο οταν πιασει λαδιλα. Σιγουρα θελει πολυ λιγοτερο καθαρισμα απο κουζινα που βαζεις πχ γκριλιερα να ψησεις.

E κι ομως πολλοι ειναι της λογικης να παρουμε ενα καλο εξαρχης χωρις να αναλογιζονται το καθαρισμα και τη βρωμα που βγαζει...

Ανα τριμηνο γενικό καθαρισμα; Δε σου κανει αναφλεξεις; Εγω αν το αφησω ενα τριμηνο θα γινεται στα ψησιματα της κολασεως απο αναφλεξεις και μαλλον θα καει και το σπιτι... το πολυ στα 5 ψησιματα κανω πληρες καθαρισμα και φυσικα οπως ειπες και εσυ καθε φορα που τελειωνω ψησιμο καθαριζω τη σχαρα με συρματοβουρτσα (αφου την αφησω κανενα δεκαλεπτο να καψει)

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Και εγω ανα τριμηνο την καθαριζω (Broil king ) με χρηση μια φορα την βδομαδα .Η σχαρα ειναι αυτονοητο πως καθαριζεται  σε καθε χρηση .

Επεξ/σία από Fotis13
  • Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
19 λεπτά πριν, paylidis είπε

E κι ομως πολλοι ειναι της λογικης να παρουμε ενα καλο εξαρχης χωρις να αναλογιζονται το καθαρισμα και τη βρωμα που βγαζει...

Ανα τριμηνο γενικό καθαρισμα; Δε σου κανει αναφλεξεις; Εγω αν το αφησω ενα τριμηνο θα γινεται στα ψησιματα της κολασεως απο αναφλεξεις και μαλλον θα καει και το σπιτι... το πολυ στα 5 ψησιματα κανω πληρες καθαρισμα και φυσικα οπως ειπες και εσυ καθε φορα που τελειωνω ψησιμο καθαριζω τη σχαρα με συρματοβουρτσα (αφου την αφησω κανενα δεκαλεπτο να καψει)

Εχω δοκιμασει να καθαρισω απλα με ξυστρα/βουρτσα τα flavorised bars δυο φορες πριν ψησω προβατο, αλλα δεν ειχαν κατι πανω στην ουσια. Οποτε το θεωρω αχρειαστο. Σκεψου την πηρα καπου Οκτωβρη, ψηνω στανταρ 2-3 φορες τη βδομαδα, και εχω κανει μια φορα γενικο καθαρισμα μετα το πρωτο 3μηνο χρησης.

Ποια εχεις εσυ;

Επεξ/σία από SagoniasSlutRos
Δημοσ.

Άποψή μου αλλα θεωρώ οτι γίνεται πολυς ντορος για το καθάρισμα ενώ στην ουσία δεν είναι έτσι.

Όπως αναφέρει ο φίλος πιο πάνω σε "καθημερινη" χρήση το μόνο που θέλει μετά το ψήσιμο είναι τουμπάνιασμα για 5 -10 λεπτα (μέχρι να βάλεις πιάτα και φαγητά έχει περάσει ο χρόνος) ωστε να γίνουν όλα κάρβουνο και μετα σβήσιμο και ξυσιμο οι σχαρες με βούτσα. Μετά το φαγητό που θα έχουν κρυώσει ή ακόμα και την επόμενη μέρα αν δεν ψήσεις τις αλειφω με λάδακι για συντήρηση απο τις υγρασίες.

Απο εκεί και πέρα ανάλογα το πόσο σχολαστικός είναι ο καθένας μας, ή ανάλογα την επιθυμία του κάθε 5 - 10 ψησίματα, κάθε 3 μήνες ή οπως κρίνει ο καθένας σύμφωνα με τα λύπει που έχει πιασει, την καθαρίζει ολοκληρη, θεωρω οτι είναι και θέμα υγειηνής και ας καιγονται όλα λόγω φλόγας.

Η καθημερινοτητα ομως ειναι στην ουσία 2 λεπτά ξυσιμο μετα το μαγείρεμα.

Δημοσ.
1 ώρα πριν, SagoniasSlutRos είπε

Εχω δοκιμασει να καθαρισω απλα με ξυστρα/βουρτσα τα flavorised bars δυο φορες πριν ψησω προβατο, αλλα δεν ειχαν κατι πανω στην ουσια. Οποτε το θεωρω αχρειαστο. Σκεψου την πηρα καπου Οκτωβρη, ψηνω στανταρ 2-3 φορες τη βδομαδα, και εχω κανει μια φορα γενικο καθαρισμα μετα το πρωτο 3μηνο χρησης.

Ποια εχεις εσυ;

Αυτήν. Την ειχα παρει γυρω στο 150αρι τότε, δε ξερω γιατι εχει ανεβει τόσο πολύ...

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

  • Δημιουργία νέου...