Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, bmv είπε

Μια φορά έψησα αρνίσια παϊδάκια και προβατίνα και το μετανιώνω ακόμα. Όχι λόγω αναφλεξεων αλλά το καθάρισμα μετά δεν παλεύεται. Πιστεύω αυτά τα κρέατα είναι μόνο για κάρβουνο σε κομμένο θερμοσίφωνα.

Και πεταμα ο θερμοσίφωνας 😂

Επεξ/σία από tsiro7
  • Απαντ. 20,9k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

  • SagoniasSlutRos

    2245

  • ilpapacha

    2029

  • sndev

    1100

  • ηνίοχος

    586

Δημοσ.
50 λεπτά πριν, costas_ είπε

Είναι εντελώς ακατάλληλα για ψηστριά υγραερίου. Εκτός από τις συνεχείς αναφλέξεις, δημιουργούν λεπτές στρώσεις λίπους σε όλο τον κάδο και δεν βγαίνει με τίποτα.  

Οσο για τους ανακλαστήρες των καυστήρων, αυτοί είναι σχεδιασμένοι για την ατμοποίηση των σταγόνων (vaporization) και όχι για να γλυστρούν τα λίπη που πέφτουν από την σχάρα. 

Capture.JPG

Υπάρχει ψησταριά που ενδείκνυται για ελληνική κουζίνα; Δηλαδή ψήσιμο λιπαρών κρεάτων που αναφέρθηκε πιο πάνω; 

Δημοσ.

Είπαμε θερμοσίφωνας!  Πέρα από την πλάκα ούτως ή άλλως θεωρώ ιεροσυλία να ψήνεις προβατίνες σε γκάζι. Τα αμνοεριφια θέλουν καρβουνα τσίπουρα και παρέα. 

  • Like 3
Δημοσ.

Δοκιμάστε να ψήσετε παϊδάκια σε χαμηλή θερμοκρασία (140 C) για κανα 20 λεπτο και ένα ακόμα 10 λεπτο στους 200-220 C.

Δεν θα έχετε αναφλέξεις.

  • Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
3 ώρες πριν, sndev είπε

να ρωτησω κ εγω κατι με καθαριστικα 

εχω κανει μια inox σχαρα μεγαλη για τη ψησταριά , αυτο θεωρείτε αλουμίνιο σωστά? ρωταω γτ σε καθαριστικά για λιποι που εχω λέει να μη μπαίνει σε επιφανιες αλουμινίου 

Είναι ανοξείδωτο ατσάλι όχι αλουμίνιο βάλτου πάνω ότι θες αλλά δεν χρειάζεται κιόλας. Το inox καθαρίζει με σφουγγάρι και σαπούνι πιάτων πανεύκολα. Ανέβασε μια φώτο και δώσε πληροφορίες, πόσο κόστισε, το ατσάλι τι τύπος είναι και τι πάχος την έκανες? 

Επεξ/σία από tsiro7
  • Like 1
Δημοσ.
29 λεπτά πριν, greenroadrunner είπε

Θέλω να μοιραστώ κι εγώ τον ενθουσιασμό μου που μετά από πολλές μέρες ανάγνωσης ολόκληρου του thread και πολύ ψάξιμο παρήγγειλα την Napoleon Rogue SE 525!

  • Ανοξείδωτη σχάρα 74x45εκ.
  • 4 x 12000 BTU κύριους καυστήρες
  • Πίσω καυστήρας σούβλας 14500 BTU
  • Πλαϊνό υπέρυθρο μάτι 14000 BTU με μαντεμένια σχάρα 37x24 εκ
  • 15 χρόνια εγγύησης στα πιο βασικά της μέρη από την ελληνική αντιπροσωπεία.
  • Ενσωματωμένο ανοιχτήρι στο δεξί ράφι! 🤣

Με τη σπάνε λίγο οι κυματιστές σχάρες της αλλά δεν βρήκα κάποιο άλλο αρνητικό για τα γούστα μου.

spacer.png

 

YouTube - Napoleon 2020 Rogue SE BBQ Grill Series

Τούμπανο. Να την ευχαριστηθείς όσο δεν πάει!

Όσο για τα παϊδάκια: Παιδιά έχω ψήσει 3 κιλά με την μία στους 150-180 βαθμούς με κλειστό καπάκι. Ούτε αναφλέξεις είχα (εντάξει 12ο ψήσιμο χωρίς καθάρισμα ήταν) ούτε λίπη να τρέχουν δεξιά και αριστερά. Να έτυχε το ζιγούρι να μην είχε λίπος? Δεν ξέρω πάντως έγιναν πεντανόστιμα τα άτιμα!

  • Like 3
  • Thanks 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Σε άλλα νέα και για όσους ενδιαφέροταν για αγορά... το kit σούβλας των Leroy έχει εξαντληθεί! 😐

 

Edit: Υπάρχουν δυο τελευταία κομμάτια στο κατάστημα της Βασιλίσσης Σοφίας! 

Επεξ/σία από panos_ace
  • Like 2
Δημοσ.

Εγώ ζυγούρι έχω ψήσει πολλές φορές στην Barbecook χωρίς αναφλέξεις. Απλώς βάζω τα κομμάτια σε σημεία που δεν έχει  διαχύτη από κάτω για να μην στάζει εκεί το λίπος και παίρνει φωτιά (εμένα έχει διαχύτη μόνο επάνω από κάθε καυστήρα, στο ενδιάμεσο τίποτα). Επίσης χαμηλή ένταση η φωτιά, και στο τέλος που έχει πέσει το πολύ λίπος την ανεβάζεις για να καραμελώσεις. Στην προβατίνα βέβαια, που ήταν λίπος με λίγο κρέας κρυμμένο καλά, έγινε διαφημιστικό του polyfoam από τις φλόγες από τα πρώτα στάδια του ψησίματος. Οπότε έβαλα τα παΐδια στην πλάκα και τα έψηνα ανά 2-3 για να ελέγχω την κατάσταση. Πεντανόστιμες βγήκαν αλλά αν είναι καλό το πρόβατο, ό,τι και να κάνεις νόστιμο θα βγει. Για τόσο λιπαρά κρέατα προτιμώ κάρβουνο 1000 φορές. Θα δω τι γίνεται και στην καινούρια που θα πάρω βέβαια.

5 ώρες πριν, @pnea1973 είπε

Λοιπόν παράγγειλα την rogue 365.....Μέσα στην εβδομάδα θα την έχω.!!!!!

 

 

Καλορίζικη! Περιμένουμε φωτογραφίες όταν την στήσεις και όταν αρχίσεις τα ψησίματα!

2 ώρες πριν, greenroadrunner είπε

Θέλω να μοιραστώ κι εγώ τον ενθουσιασμό μου που μετά από πολλές μέρες ανάγνωσης ολόκληρου του thread και πολύ ψάξιμο παρήγγειλα την Napoleon Rogue SE 525!

  • Ανοξείδωτη σχάρα 74x45εκ.
  • 4 x 12000 BTU κύριους καυστήρες
  • Πίσω καυστήρας σούβλας 14500 BTU
  • Πλαϊνό υπέρυθρο μάτι 14000 BTU με μαντεμένια σχάρα 37x24 εκ
  • 15 χρόνια εγγύησης στα πιο βασικά της μέρη από την ελληνική αντιπροσωπεία.
  • Ενσωματωμένο ανοιχτήρι στο δεξί ράφι! 🤣

Με τη σπάνε λίγο οι κυματιστές σχάρες της αλλά δεν βρήκα κάποιο άλλο αρνητικό για τα γούστα μου.

spacer.png

 

YouTube - Napoleon 2020 Rogue SE BBQ Grill Series

Εντάξει έχω πρασινίσει από τη ζήλεια!! Ο πίσω καυστήρας για την σούβλα είναι ίδιας τεχνολογίας με το sizzle zone? Αν είναι έτσι πάρε σούβλα οπωσδήποτε και ανέβασε και σε εμάς τίποτα να παίρνουμε μάτι! Περιμένουμε εντυπώσεις!

  • Like 3
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 ώρες πριν, tsiro7 είπε

Είναι ανοξείδωτο ατσάλι όχι αλουμίνιο βάλτου πάνω ότι θες αλλά δεν χρειάζεται κιόλας. Το inox καθαρίζει με σφουγγάρι και σαπούνι πιάτων πανεύκολα. Ανέβασε μια φώτο και δώσε πληροφορίες, πόσο κόστισε, το ατσάλι τι τύπος είναι και τι πάχος την έκανες? 

σε ευχαριστώ πολυ για την απάντηση οσο κ να το ψαχνα δε μπορουσα να σιγουρευτώ οτι δεν ανήκει στα αλουμινία. καθαριζει πανευκολα οντος. τη πανω πλευρα την  εκανα με ατμοκαθαριστη κ εγινε καινούριο σε οσα σημεια περασε, αλλα η κατω πλευρα που σταζει ειναι λιποι που εχουν καει τοσο πολυ που θελει λιγο ξυσιμο κ βαριεμαι οποτε σκευτικα να βαλω το σπρέι για πιο εύκολα. τη ψιλο καθάρισα πρωτη φορα μετα απο καμια 40αρια ψησιματα να καταλάβεις τι εχει μαζεψει απο κατω. θα δεις στη φωτο πως ειναι απο κατω. αυτα που φαίνονται καθαρα 3 4 μαζι ειναι πως τα κανε ο ατμοκαθαριστης κ αυτα γινανε επειδή γυρναγανε οι βεργες αλλιως ηταν ολη ετσι μαύρη. Δε ξερω αν μπορεις απο τη φοτο καταλαβεις το παχος αλλα ειμαι υπερβολικά ικανοποιημενος με τη κατασκευή. ο πεθερος την εφτιαξε εχει εργαστήριο που φτιαχνει σκευη μπρικια κτλ. του πα τι θελω, τι διαστάσεις, των ρωτησα τι να του αγορασω αλλα πηρα την απάντηση ασε δε ξερεις θελει καλη ποιοτητα κ συγκεκριμένη κατηγορια κ πηγε αυτος. ουτε κόστος υλικων δε μου ειπε οσο κ να τον ζορισα για να σε ενημερώσω..

SmartSelect_20201214-180130_Gallery.jpg

Επεξ/σία από sndev
  • Like 2
  • Thanks 1
Δημοσ.
1 λεπτό πριν, kostasbm είπε

δοκιμάστε και WB40 ,οταν κρυωσουν οι σχαρες στο μηνιαιο καθαρισμα...

 

βρε αυτο ειναι πολυ κακο σε μερος που βαζουμε τη τροφη μας! νομιζω κςνω τις πορτες στο εξοχικό με αυτο να μη τρίζουν🤣

Δημοσ.
30 λεπτά πριν, sndev είπε

βρε αυτο ειναι πολυ κακο σε μερος που βαζουμε τη τροφη μας! νομιζω κςνω τις πορτες στο εξοχικό με αυτο να μη τρίζουν🤣

δεν θα ψήσεις μετά.....θα τη ξεπλυνεις θα τη σκουπίσεις  και θα τη περάσεις με λαδακι φαγητού....  δε παθαίνει τίποτα........ Αυστραλία το κάνουν πολύ στα δύσκολα καθαρίσματα οχι συχνά βέβαια,εγω ετησίως.....σκέψου τα αλλά που βάζουμε στο φούρνο για παράδειγμα ίσως είναι ποιο δυνατά...

  • Thanks 1
Δημοσ.
3 ώρες πριν, greenroadrunner είπε

Θέλω να μοιραστώ κι εγώ τον ενθουσιασμό μου που μετά από πολλές μέρες ανάγνωσης ολόκληρου του thread και πολύ ψάξιμο παρήγγειλα την Napoleon Rogue SE 525!

  • Ανοξείδωτη σχάρα 74x45εκ.
  • 4 x 12000 BTU κύριους καυστήρες
  • Πίσω καυστήρας σούβλας 14500 BTU
  • Πλαϊνό υπέρυθρο μάτι 14000 BTU με μαντεμένια σχάρα 37x24 εκ
  • 15 χρόνια εγγύησης στα πιο βασικά της μέρη από την ελληνική αντιπροσωπεία.
  • Ενσωματωμένο ανοιχτήρι στο δεξί ράφι! 🤣

Με τη σπάνε λίγο οι κυματιστές σχάρες της αλλά δεν βρήκα κάποιο άλλο αρνητικό για τα γούστα μου.

spacer.png

 

YouTube - Napoleon 2020 Rogue SE BBQ Grill Series

Από που αν επιτρέπετε σου είπαν σε πόσες μέρες θα την έχεις ? 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, sndev είπε

σε ευχαριστώ πολυ για την απάντηση οσο κ να το ψαχνα δε μπορουσα να σιγουρευτώ οτι δεν ανήκει στα αλουμινία. καθαριζει πανευκολα οντος. τη πανω πλευρα την  εκανα με ατμοκαθαριστη κ εγινε καινούριο σε οσα σημεια περασε, αλλα η κατω πλευρα που σταζει ειναι λιποι που εχουν καει τοσο πολυ που θελει λιγο ξυσιμο κ βαριεμαι οποτε σκευτικα να βαλω το σπρέι για πιο εύκολα. τη ψιλο καθάρισα πρωτη φορα μετα απο καμια 40αρια ψησιματα να καταλάβεις τι εχει μαζεψει απο κατω. θα δεις στη φωτο πως ειναι απο κατω. αυτα που φαίνονται καθαρα 3 4 μαζι ειναι πως τα κανε ο ατμοκαθαριστης κ αυτα γινανε επειδή γυρναγανε οι βεργες αλλιως ηταν ολη ετσι μαύρη. Δε ξερω αν μπορεις απο τη φοτο καταλαβεις το παχος αλλα ειμαι υπερβολικά ικανοποιημενος με τη κατασκευή. ο πεθερος την εφτιαξε εχει εργαστήριο που φτιαχνει σκευη μπρικια κτλ. του πα τι θελω, τι διαστάσεις, των ρωτησα τι να του αγορασω αλλα πηρα την απάντηση ασε δε ξερεις θελει καλη ποιοτητα κ συγκεκριμένη κατηγορια κ πηγε αυτος. ουτε κόστος υλικων δε μου ειπε οσο κ να τον ζορισα για να σε ενημερώσω..

SmartSelect_20201214-180130_Gallery.jpg

Ότι καλύτερο το inox για τα τρόφιμα δεν είναι τυχαίο ότι στις ακριβές σειρές οι εταιρίες χρησιμοποιούν inox σχαρες. Γιατί την spirit η weber χρεώνει 200 ευρώ την inox. Να ευχαριστηθείς ψησίματα. 

Επεξ/σία από tsiro7
  • Thanks 1
Δημοσ.
5 ώρες πριν, bmv είπε

Μια φορά έψησα αρνίσια παϊδάκια και προβατίνα και το μετανιώνω ακόμα. Όχι λόγω αναφλεξεων αλλά το καθάρισμα μετά δεν παλεύεται. Πιστεύω αυτά τα κρέατα είναι μόνο για κάρβουνο σε κομμένο θερμοσίφωνα.

Εγώ φίλε που έχω ψήσει αρνίσια παϊδάκια δεν είχα πρόβλημα με αναφλεξεις, προβατίνα βέβαια δεν θα βάλω ποτέ μόνο κάρβουνα. Έχω ψήσει όλων των ειδών τα κρέατα και πλησιάζει το κάρβουνο τουλάχιστον 90% αλλά στα παϊδάκια είδα μεγάλη διαφορά στην γεύση 2 φορές που εχω ψήσει εκτός αν έτυχε το αρνί. 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

  • Δημιουργία νέου...