Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
7 ώρες πριν, nikpar00 είπε

Δεν είναι πολύ μεγάλα 3 με 4 πόντοι. Τα συμπιέζω πολύ, στη φωτογραφία ειναι ψημένο και δεν φαίνεται.

Πολύ ωραίο αλλά δεν έχεις συνέχεια flare ups? Ή ψήνεις με δίσκο από κάτω;

  • Απαντ. 21k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

  • SagoniasSlutRos

    2257

  • ilpapacha

    2035

  • sndev

    1103

  • ηνίοχος

    586

Δημοσ.

Εγω προσωπικα παντα ψηνω με δισκο απο κατω για να τα αποφυγω , κι οχι μονο για αυτο.

Ριχνω και  λιγο κρασι στο δισκο για να παρει  αρωματα οπως ψηνεται το κοντοσουβλι.

Δημοσ.
Στις 19/2/2020 στις 6:57 ΜΜ, xeni είπε

λόγω χώρου στο μπαλκόνι στρέφομαι πιο πολυ προς την 210 νομιζώ κ για 4 ατομα λογικα επαρκεί? πόσος ειναι ο χρονος ψησίματος( άμεσος)

Αν σκεφτεσαι ακομα την 210, την εχει το αμαζον £230. Επειδη δεν θα τη στειλει Ελλαδα, φτιαξε ενα λογαριασμο στο eshopwedrop και με ενα 50αρι περιπου θα στη φερει Ελλαδα.

https://www.amazon.co.uk/Weber-Spirit-Gourmet-Barbecue-System/dp/B07X5MDHCY

https://www.eshopwedrop.gr/sign-up

Εγω απο UK πηρα τη δικη μου genesis 310 που σε μεγεθος το κουτι παιζει να ειναι διπλασιο απο αυτη.

Στις 23/2/2020 στις 12:17 ΜΜ, moure είπε

Δεν θα δυσκολευτείς να ψήσεις μια μοσχαρίσια μπριζόλα και μάλιστα με καλά αποτελέσματα.Αν όμως σκοπεύεις να βάζεις πανσέτες,παϊδακια,λουκάνικα και αλλα λιπαρά κρέατα θα απογοητευτείς από τις πολλές αναφλέξεις.

Θεωρητικα ο καλος σχεδιασμος της ψησταριας μειωνει πολυ τις αναφλεξεις. Παντα θα εχεις, αλλα αναλογα ο σχεδιασμο θα ειναι λιγοτερες.

Αυτο που εχω παρατηρησει εγω ειναι οτι οσο πιο πολυ τα κουνας τα κρεατα, τοσο πιο πολλες εχεις. Προχτες εψησα πρωτη φορα παϊδακια προβατο και περιμενα να γινει πανικος, αλλα ολα καλα. Ειχα λιγες αναφλεψεις αλλα σε λογικα πλαισια. Βγηκαν φοβερα.

Δημοσ.

Λιγες;;;;;

Ποσο λιγες δηλαδη;;;;;

Γιατι σε μενα σε αρνι παιδακι εγινε της ποπης και  μη μου πεις για σχεδιασμο ψησταριας .....

Δημοσ.
9 ώρες πριν, invisiblesurfer είπε

Πολύ ωραίο αλλά δεν έχεις συνέχεια flare ups? Ή ψήνεις με δίσκο από κάτω;

Με δίσκο από κάτω και ανάλογα τι έχω στη σουβλα είναι τα υγρά του δίσκου.

Δημοσ.
6 ώρες πριν, aenaos15 είπε

Λιγες;;;;;

Ποσο λιγες δηλαδη;;;;;

Γιατι σε μενα σε αρνι παιδακι εγινε της ποπης και  μη μου πεις για σχεδιασμο ψησταριας .....

5 😜 Τι πόσο λίγες? Χαχα! Τι να σου πω?

Έχω την εντύπωση ότι όσο τα κουνάς αρχίζει η φλόγα. Και σε κοτόπουλο μπούτι με πέτσα βγάζει αν το κουνάς πάνω στη σχάρα συνέχεια.

 

Δημοσ.

έψησα προχθές σεφταλιά και έγινε της πόπης 😋...Τα άφησα τελευταία όμως και έτσι μικρό το κακό..Όσο πιο πολύ πάχος έχει το κρέας , τόσο περισσότερες αναφλέξεις...Για να μην έχεις πολλές αναφλέξεις , καλό είναι η ψησταριά να είναι καθαρή κάθε φορά που ψήνεις, έτσι ώστε τα κρέατα να μην παίρνουν μυρωδιά από προηγούμενα ψησίματα και απο καμμένα λίποι..Επίσης να μην γυρνάς συχνά τα κρέατα και να μην παρα γεμίζεις την σχάρα, έτσι ώστε να μετακινείς εκεί που δεν υπάρχει ανάφλεξη..

  • Like 1
Δημοσ.
8 ώρες πριν, giorgos_76 είπε

έψησα προχθές σεφταλιά και έγινε της πόπης 😋...Τα άφησα τελευταία όμως και έτσι μικρό το κακό..Όσο πιο πολύ πάχος έχει το κρέας , τόσο περισσότερες αναφλέξεις...Για να μην έχεις πολλές αναφλέξεις , καλό είναι η ψησταριά να είναι καθαρή κάθε φορά που ψήνεις, έτσι ώστε τα κρέατα να μην παίρνουν μυρωδιά από προηγούμενα ψησίματα και απο καμμένα λίποι..Επίσης να μην γυρνάς συχνά τα κρέατα και να μην παρα γεμίζεις την σχάρα, έτσι ώστε να μετακινείς εκεί που δεν υπάρχει ανάφλεξη..

Παχος εννοεις το λιπος προφανως!!!

Σιγουρα η ψησταρια πρεπει  να ειναι  οσο γινεται πιο καθαρη. Και παλι ομως δεν γλυτωνεις τις αναφλεξεις.

Προ ημερων δοκιμασα το κρυο καπνισμα με τυρια !!! Το αποτελεσμα εκπληκτικο και  πολυ πανω απο αυτο που περιμενα!!!

Σας το συνιστω ανεπιφυλακτα!!!

Επισης δοκιμασα κι εψησα ψαρια πανω στην αντικολλητικη επιφανεια της Cookina. Πολυ ικανοποιητικο αποτελεσμα!!!

IMG_1315.JPG

Δημοσ.
1 ώρα πριν, aenaos15 είπε

Παχος εννοεις το λιπος προφανως!!!

Σιγουρα η ψησταρια πρεπει  να ειναι  οσο γινεται πιο καθαρη. Και παλι ομως δεν γλυτωνεις τις αναφλεξεις.

Προ ημερων δοκιμασα το κρυο καπνισμα με τυρια !!! Το αποτελεσμα εκπληκτικο και  πολυ πανω απο αυτο που περιμενα!!!

Σας το συνιστω ανεπιφυλακτα!!!

Επισης δοκιμασα κι εψησα ψαρια πανω στην αντικολλητικη επιφανεια της Cookina. Πολυ ικανοποιητικο αποτελεσμα!!!

IMG_1315.JPG

Τι ξυλο/πελλετ χρησιμοποιησες και σε ποιο τυρι; Σκεφτομουν και γω να κανω μερικες δοκιμες.

Επισης ποσες μερες τα αφησες σε vacuum μετα?

Δημοσ.
3 ώρες πριν, SagoniasSlutRos είπε

Τι ξυλο/πελλετ χρησιμοποιησες και σε ποιο τυρι; Σκεφτομουν και γω να κανω μερικες δοκιμες.

Επισης ποσες μερες τα αφησες σε vacuum μετα?

Ροκανιδια απο μηλια ειναι. Ετοιμα τα αγοραζω απο γνωστο καταστημα. Εχω παρει και  το cold smoke generation της proq και  το αποτελεσμα ηταν εντυπωσιακο. Τυρια καλο ειναι  να καπνισουμε σκληρα εως ημισκληρα , οχι μαλακά.

Την επομενη φορα θα δοκιμασω και  βουτυρο - μελιτζανες και  πιπεριες αλλα και  σκορδα.

Τα εβαλα σε συσκευασια vacuum και  τα εχω ηδη 15 ημερες στη συντηρηση. Θα δειξει ποσο θα αντεξουν .

  • Like 1
Δημοσ.
Στις 24/2/2020 στις 4:01 ΜΜ, aenaos15 είπε

Λιγες;;;;;

Ποσο λιγες δηλαδη;;;;;

Γιατι σε μενα σε αρνι παιδακι εγινε της ποπης και  μη μου πεις για σχεδιασμο ψησταριας .....

Εψησα τσικνοπέμπτη 3.5 κιλά παιδάκια αρνί και κάτι αλλά ψιλά και δεν άναψε φλόγα ούτε γι'αστειο!! Περίμενα και γω φωτιές αλλά...

Δημοσ.

Είμαι σε δίλημμα για να αρχίσω να ψήνω σε υγραέριο αλλά αρχικά αποφάσισα και λόγω οικονομικών σκεφτομαι να ξεκινήσω με μία οικονομική ψησταριά όπως 

https://www.leroymerlin.gr/gr/garden/psistaries-bbq/psistaries-ugraeriou/psistaria-ugraeriou-kenton-naterial-62209595/ 

αλλά δεν ξέρω αν θα με καλύψει η ισχύς των 7 Kw , 

σκέφτομαι να πάω στην 

https://www.skroutz.gr/s/8962206/Vanward-Majesty-S.html 

τις έχει κάποιος και αν μπορεί να μου κάτι για αυτές? 

 

 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

  • Δημιουργία νέου...