Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

δεν χρειαζετε να δυναμώσεις την ένταση αστην να καψει 10 λεπτά πριν  όπως σου πε ο @SagoniasSlutRos  κ μη τα γυρνας τοσο γρηγορα.. κ κλειστο το καπακι.. 

  • Like 2
  • Απαντ. 20,9k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

  • SagoniasSlutRos

    2245

  • ilpapacha

    2029

  • sndev

    1100

  • ηνίοχος

    586

Δημοσ.

Καλά ψησίματα και μεγειά σου, να την χαρείτε! Η Monarch έχει έναν απλό τρόπο ψησίματος: 

Προεργασία: Λίγο λαδι στην σχάρα για να μην κολλήσουν τα ψητά.

Ζέσταμα : 10 Λεπτά στο full και με κλειστό καπάκι να περάσει τους 200 βαθμούς

Ψήσιμο :  με κλειστό καπάκι βάζεις τα κρέατα για 2-3 λεπτά στο "10 παρά 10", μετά για 2-3 λεπτά στο "2 και 10", τούμπα τα ίδια . Θα έχεις ένα άψογο καρέ και καλοψημένα τα κρέατα.

Τελείωμα : Full για 5 λεπτά να καούν τα λίπη

Pictures6.jpg

  • Like 4
Δημοσ.
11 ώρες πριν, koklas είπε

Λοιπόν ξεκινάω..... Monarch 340....μια ώρα περίπου στήσιμο... Σχετικά εύκολο.... Βεβαια δν κρατήθηκα και έψησα... Τελεια εμπειρία... Σίγουρα θέλει ακόμα προπόνηση... Επιφάνεια ιδανική για 4 άτομα.. Γρήγορο ψήσιμο.. Εύκολο.... Το μάτι το πλαϊνό θα ήθελα πιο δυνατό.... Ξέρει κανείς αν αλλάξω ρυθμιστή πίεσης και βάλω ρυθμιζόμενο αν θα έχω θέμα;;; ώστε να δυναμωνω την ένταση;; 

20201210_191330_compress48.jpg

20201210_171549_compress3.jpg

Καλορίζικη και καλά ψησίματα. Δώσε πόνο!

Δημοσ.

Σας ευχαριστώ πολύ για τις πληροφορίες.... Στην ένταση αναφέρομαι στο πλαϊνό μάτι.... Οτι θα ήθελα να είναι λίγο πιο δυνατό... 

  • Like 2
Δημοσ.
14 λεπτά πριν, koklas είπε

Σας ευχαριστώ πολύ για τις πληροφορίες.... Στην ένταση αναφέρομαι στο πλαϊνό μάτι.... Οτι θα ήθελα να είναι λίγο πιο δυνατό... 

ολοι θα θελαμε , σε οτι ψησταριά με εχω πάρει ακριβή φθηνή ,εχω το ιδιο παράπονο, απλα συμβιβάσου 😔 

  • Like 1
Δημοσ.
14 ώρες πριν, costas_ είπε

Καλά ψησίματα και μεγειά σου, να την χαρείτε! Η Monarch έχει έναν απλό τρόπο ψησίματος: 

Προεργασία: Λίγο λαδι στην σχάρα για να μην κολλήσουν τα ψητά.

Ζέσταμα : 10 Λεπτά στο full και με κλειστό καπάκι να περάσει τους 200 βαθμούς

Ψήσιμο :  με κλειστό καπάκι βάζεις τα κρέατα για 2-3 λεπτά στο "10 παρά 10", μετά για 2-3 λεπτά στο "2 και 10", τούμπα τα ίδια . Θα έχεις ένα άψογο καρέ και καλοψημένα τα κρέατα.

Τελείωμα : Full για 5 λεπτά να καούν τα λίπη

Pictures6.jpg

MOY LEW SE PARAKALV TO 10 PARA DEKA K TO DYO K SEKA ΤΙ ΕΝΝΟΕΙς ΑΣΧΕΤΟΣ ΤΟ ΞΕΡΩ ΧΑΧΑΧΑΧ

Δημοσ.
Μόλις τώρα, gkontizas είπε

MOY LEW SE PARAKALV TO 10 PARA DEKA K TO DYO K SEKA ΤΙ ΕΝΝΟΕΙς ΑΣΧΕΤΟΣ ΤΟ ΞΕΡΩ ΧΑΧΑΧΑΧ

Εννοεί την θέση που θα δείχνουν οι ρυθμιστές της έντασης της φλόγας στην ψησταριά σου!

  • Like 1
Δημοσ.
2 minutes ago, plasTOST said:

Εννοεί την θέση που θα δείχνουν οι ρυθμιστές της έντασης της φλόγας στην ψησταριά σου!

Όχι εννοεί την θέση τοποθέτησης της μπριζόλας πάνω στην σχάρα, σε σχέση ας πούμε με τα λαμάκια της σχάρας.

  • Like 4
Δημοσ.
6 λεπτά πριν, didaskalop είπε

Όχι εννοεί την θέση τοποθέτησης της μπριζόλας πάνω στην σχάρα, σε σχέση ας πούμε με τα λαμάκια της σχάρας.

Σωστός! :) 

  • Like 1
Δημοσ.
4 ώρες πριν, gkontizas είπε

MOY LEW SE PARAKALV TO 10 PARA DEKA K TO DYO K SEKA ΤΙ ΕΝΝΟΕΙς ΑΣΧΕΤΟΣ ΤΟ ΞΕΡΩ ΧΑΧΑΧΑΧ

αφού εχει βάλει photo  επεξήγησης ο άνθρωπος..

  • Like 1
Δημοσ.

Μπορεί να θεωρηθεί από πολλούς κάπως το γεγονός ότι είμαι σε δίλημμα ανάμεσα σε δυο ψησταριές του ύψους και του βάθους και επειδή την δεδομένη στιγμή δεν υπάρχει προβληματισμός οικονομικού χαρακτήρα έχω καταλήξει στην καλύτερη vfm επιλογή βάση αναφορών στο φόρουμ https://www.leroymerlin.gr/gr/garden/psistaries-bbq/psistaries-ugraeriou/psistaria-ugraeriou-kenton-naterial-62209602 και της καλύτερης εταιρείας μετά από αρκετό ψάξιμο για τα δικά μου πάντα δεδομένα στο συγκεκριμένο της μοντέλο  https://www.skroutz.gr/s/23018923/Napoleon-Rogue-XT-425-SIB-RXT425SIBPSS-1.html και ο προβληματισμός έχει να κάνει αρχικά γιατί θα είναι η πρώτη μου εμπειρία με ψησταριά υγραερίου και θεωρώ ίσως πλεονασμό το χιλιάρικο για κάτι στο οποίο δεν γνωρίζω αν με καλύπτει γευστικά το καλό όμως με την Napoleon είναι το αξεσουάρ με τα κάρβουνα, που στην τελική αν δεν τα βρίσκουμε την γυρνάω σε κάρβουνο και τελειώνει η υπόθεση ...κάθε άποψη μετράει πραγματικά ΒΟΗΘΕΙΑ γιατί είμαι να σκάσω ....

Υ.Γ. Δεν πρόλαβα στην bf την Weber e-310.... ίσως να μην μιλούσαμε τώρα ... 😔

  • Like 1
Δημοσ.
30 λεπτά πριν, Moorer7 είπε

Μπορεί να θεωρηθεί από πολλούς κάπως το γεγονός ότι είμαι σε δίλημμα ανάμεσα σε δυο ψησταριές του ύψους και του βάθους και επειδή την δεδομένη στιγμή δεν υπάρχει προβληματισμός οικονομικού χαρακτήρα έχω καταλήξει στην καλύτερη vfm επιλογή βάση αναφορών στο φόρουμ https://www.leroymerlin.gr/gr/garden/psistaries-bbq/psistaries-ugraeriou/psistaria-ugraeriou-kenton-naterial-62209602 και της καλύτερης εταιρείας μετά από αρκετό ψάξιμο για τα δικά μου πάντα δεδομένα στο συγκεκριμένο της μοντέλο  https://www.skroutz.gr/s/23018923/Napoleon-Rogue-XT-425-SIB-RXT425SIBPSS-1.html και ο προβληματισμός έχει να κάνει αρχικά γιατί θα είναι η πρώτη μου εμπειρία με ψησταριά υγραερίου και θεωρώ ίσως πλεονασμό το χιλιάρικο για κάτι στο οποίο δεν γνωρίζω αν με καλύπτει γευστικά το καλό όμως με την Napoleon είναι το αξεσουάρ με τα κάρβουνα, που στην τελική αν δεν τα βρίσκουμε την γυρνάω σε κάρβουνο και τελειώνει η υπόθεση ...κάθε άποψη μετράει πραγματικά ΒΟΗΘΕΙΑ γιατί είμαι να σκάσω ....

Υ.Γ. Δεν πρόλαβα στην bf την Weber e-310.... ίσως να μην μιλούσαμε τώρα ... 😔

αν δεν ειναι πρόβλημα το οικονομικό πας στην Napoleon και καθάρισες!!,

το θεωρώ πολυ δυσκολο παντως να μην σε ικανοποιήσει!!

  • Like 2
Δημοσ.

οπως ειπες κ μονος σου ειναι τα 2 ακρα.

καταρχας η weber θα ξαναμπεί προσφορα μπαίνει συχνά βαλτο στην ακρη του μιαλου σου.

να σε μπλέξω λιγο παραπανω.

αναρωτήσου ποσο συχνα ψηνεις κ αυτα που φτιάχνεις τι είναι. αν είσαι λατρης του καλου μοσχαριού κ των ιδιαιτεροτήτων ψησίματος του πας σε καλή 700+ ασυζητητί . Αν είσαι κυρίως του κοτόπουλου κ του ψαριου αντε κ κανα λαχανικό να χαμε να λεγαμε τοτε στην εξισωση μπαίνει κ η πιο  απλη εως μια μέτρια

στον αντίποδα τώρα εστω οτι δινεις 300 ε κ σαρεσει  η φαση κ σε παιρνει θα αναγκαστεις να πας στο 1000ρικο σε 1 2 χρονια οπότε θα σε 1300. των 300 σιων μια 3ετια σχεδόν 4ετια θα στη βγάλει κουτσα στραβα κ η λεξη αναγκαστεις δεν συμαινει οτι θα χαλασει απλα θα σε ζοριζει κ θα θες ψυχολογικα το καλυτερο που μπορεις.

προσωπικά κ αν δεν εισαι ιδιαίτερος φαν της μοσχαρισιας 56 βαθμοι καραμελωμενη εξωτερικα κ τα σχετικα λογο του ματιου της ναπολεον θα σε έστελνα σε μια Monarch των 700 800 η σε καμια weber οταν κ εφοσον μπει σε προσφορά

ξεκίνα να αφερεις λοιπον που δίνεις λιγοτερη προτερεοτητα στο φαι σου κ μετα αρχισε να προσθέτεις τις διατροφικες σου συνηθιες για να καταληξεις, γτ αν εχεις τωρα 1000 θα χεις κ σε 3 χρονια κουτσα στραβα κ τοτε θα λες τι μαλακια εκανα πεταξα αρχικα 300 ε ενω με μια 600-800 κ ικανοποιημενος θα σε κ θα τη λιώσεις μεχρι να ξαναπας σε μια των 1000+ η οποια θα νε 5ετια+

 

  • Like 3
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Τι να πω λες και είσαι στο μυαλό μου αυτές τις προσθαφαιρέσεις κάνω, σέβομαι και το κάθε ευρώ αλλά απ την άλλη αφού θα δώσω το ελάχιστο 250€ μετά τα αφαιρώ απ τα 1050€ και λέω εν τέλη θα δώσω 800€ και κάπως έτσι προσπαθώ να με πίσω ότι δεν είναι πλεονασμός. Προσωπικά μοσχάρι ασυζητητί εξού και το sizzle απλά θα παίζουν στο οικογενειακό τραπέζι όλα για όλους ....

Επεξ/σία από Moorer7
Δημοσ.

δεν είναι πλεονασμός οταν τα 2/3 της μαγειρικης σου δε θανξαναγινουν στη κουζινα κ επειδη εισαι πρωτάρης κ μαλλον ποιοτικος πας σε monarch με ματι η χωρις 700 800 ε η περιμενεις weber έκπτωση. το οικογενειακό τραπέζι αδιάφορο στη εξίσωση , ολες εξυπηρετουν αυτο το σκοπο αλωστε στη ποσοτητα λογο οικογένειας ξεχνας πρακτικά το ιδιαιτερο ποιοτικό γτ εκει παιζει μπαλα η ποσοτητα κ ο χρονος να βγουν για να τα κουτουπωσετε 

  • Like 3

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

  • Δημιουργία νέου...