Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
7 λεπτά πριν, SagoniasSlutRos είπε

Πολύ ωραία φαίνεται, αλλά δεν είναι Neapolitan. Άλλο στυλ πίτσα. Παρόμοιο ψήσιμο είχα πετύχει όταν έψησα στη Weber με πέτρα.

Τι ειναι η ναπολιταν; Και γιατι ειναι τοσο διαφορετικη και καλυτερη;

 

16 λεπτά πριν, Moorer7 είπε

 

DBA5F4FA-E9DE-4010-A7B0-EEB0E80D899E αντίγραφο.jpg

Με τοσο λιγο ψησιμο μερικα λεπτα που βλεπω να προτεινουν, το μπεικον ειναι ασφαλες; Δεν το βλεπω να εχει ψηθει.

  • Απαντ. 20,9k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

  • SagoniasSlutRos

    2245

  • ilpapacha

    2030

  • sndev

    1100

  • ηνίοχος

    586

Δημοσ.

δεν είναι θεμα καλύτερης η χειρότερης, εχει διαφορετικη γεύση 

εγώ ειχα φαει στη νεα υορκη κ κολησα κ εδω δε βρισκω πουθενά κατι παρόμοιο  

σε αλλους αρεσουν οι χοντρες ζύμες πχ.  το φαγητό ειναι ωραίο τι να κάνουμε😍

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
11 λεπτά πριν, bjj-p είπε

Τι ειναι η ναπολιταν; Και γιατι ειναι τοσο διαφορετικη και καλυτερη;

Η Neapolitan είναι από ζυμάρι που έχει φουσκώσει τουλάχιστον 24 ώρες. Η πίτσα βγαίνει με λεπτό ζυμάρι στη βάση και φουσκωτό, αφράτο και αερατο στεφάνι, όχι τραγανό. Έχει ελάχιστα υλικά και ψήνεται στους 460-500°C για 90". Μέσα σε τόσο λίγο χρόνο ψήνεται και το ζυμάρι γίνεται όπως περιγράφω πιο πάνω και το χρώμα που παίρνει είναι σαν λεοπάρδαλη. 

Για το αν είναι καλύτερη, είναι ξεκάθαρα θέμα γούστου. Για μένα είναι. Δυστυχώς δεν είναι διαδεδομένη στην Ελλάδα, οπότε δύσκολα θα βρεις καλή. Πολύ καλή κάνει στα Εξάρχεια η valtezianna. 

https://instagram.com/valteziana_pizzeria?igshid=y9h4d52fsyk0

Επεξ/σία από SagoniasSlutRos
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
16 λεπτά πριν, SagoniasSlutRos είπε

Η Neapolitan είναι από ζυμάρι που έχει φουσκώσει τουλάχιστον 24 ώρες. Η πίτσα βγαίνει με λεπτό ζυμάρι στη βάση και φουσκωτό, αφράτο και αερατο στεφάνι, όχι τραγανό. Έχει ελάχιστα υλικά και ψήνεται στους 460-500°C για 90". Μέσα σε τόσο λίγο χρόνο ψήνεται και το ζυμάρι γίνεται όπως περιγράφω πιο πάνω και το χρώμα που παίρνει είναι σαν λεοπάρδαλη. 

Για το αν είναι καλύτερη, είναι ξεκάθαρα θέμα γούστου. Για μένα είναι. Δυστυχώς δεν είναι διαδεδομένη στην Ελλάδα, οπότε δύσκολα θα βρεις καλή. Πολύ καλή κάνει στα Εξάρχεια η valtezianna. 

https://instagram.com/valteziana_pizzeria?igshid=y9h4d52fsyk0

Μετά από αρκετά ποστ κατάλαβα τι θες και πιο είναι το σωστό πάω πάσο και ναι το λεοπαρ δεν γίνεται με τίποτα να το πετύχεις σε οικιακό φούρνο αλλά την γεύση μπορείς και για μένα εκεί είναι η ουσία το οπτικό το έχω βρει σε μαγαζια αρκετές φορές και σχεδόν πάντα υστερούσε στην γεύση θες η ξεκούραση που αναφέρεις και δεν γινόταν θες τα υλικά δεν ξέρω στην γεύση πάντως το έχω φτάσει αρκετά .

Υ.Γ. Η συγκεκριμένη στην φωτογραφία ψήθηκε στην πέμπτη μέρα κρύας ωρίμανσης 

26 λεπτά πριν, bjj-p είπε

Τι ειναι η ναπολιταν; Και γιατι ειναι τοσο διαφορετικη και καλυτερη;

 

Με τοσο λιγο ψησιμο μερικα λεπτα που βλεπω να προτεινουν, το μπεικον ειναι ασφαλες; Δεν το βλεπω να εχει ψηθει.

Ναι δεν έχεις να φοβάσαι 

Επεξ/σία από Moorer7
  • Like 1
Δημοσ.

Χαιρετώ την παρέα.

Στον καθαρισμό κάνετε καμία προθέρμανση για να μαλακώσουν οι βρομιές στον κάδο ώστε να φεύγουν ποιο γρήγορα? 

Δημοσ.
5 λεπτά πριν, plasTOST είπε

Χαιρετώ την παρέα.

Στον καθαρισμό κάνετε καμία προθέρμανση για να μαλακώσουν οι βρομιές στον κάδο ώστε να φεύγουν ποιο γρήγορα? 

ναι ναι κ αμα εχεις και μια σπατουλα σε χρονο dt εχεις τελειωσει με το καθαρισμα του καδου

  • Like 1
Δημοσ.
1 λεπτό πριν, ritualistic είπε

ναι ναι κ αμα εχεις και μια σπατουλα σε χρονο dt εχεις τελειωσει με το καθαρισμα του καδου

Σχάρες και bars να φανταστώ ζεστό νερό με λίγο σαπούνι σε λεκάνη και τρίψιμο ελαφρύ με το σκληρό από το σφουγγάρι?

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, plasTOST είπε

Σχάρες και bars να φανταστώ ζεστό νερό με λίγο σαπούνι σε λεκάνη και τρίψιμο ελαφρύ με το σκληρό από το σφουγγάρι?

Σχαρες ετσι μονο αν εχεις ανοξειδωτες. Στο μαντεμι οχι σαπουνι.

  • Like 3
Δημοσ.
28 λεπτά πριν, plasTOST είπε

Σχάρες και bars να φανταστώ ζεστό νερό με λίγο σαπούνι σε λεκάνη και τρίψιμο ελαφρύ με το σκληρό από το σφουγγάρι?

οχι σαπουνι στο μαντεμι οπως λεει και ο @SagoniasSlutRos.

προσωπικα ουτε το νερο ειδα να κανει δουλεια οποτε θα ελεγα απλως καλο τριψιμο με την βουρτσα εκτος αν εχει να προτεινει αλλος κατι καλυτερο.

Δημοσ.
1 ώρα πριν, ritualistic είπε

οχι σαπουνι στο μαντεμι οπως λεει και ο @SagoniasSlutRos.

προσωπικα ουτε το νερο ειδα να κανει δουλεια οποτε θα ελεγα απλως καλο τριψιμο με την βουρτσα εκτος αν εχει να προτεινει αλλος κατι καλυτερο.

Ποτέ καθαριστικά κανενός είδους στο μαντέμι, όπως λέει και ο @SagoniasSlutRos. Φροντίζω πάντα να έχουν καλό seasoning οπότε δεν κολλάει τίποτα (ακόμα και το ψάρι βάζω κόντρα για να το γυρίσω). Αν παρ' ελπιδα κολλήσει κάτι το διώχνω προσεκτικά με την σπάτουλα εκείνη την στιγμή. Δεν κάνω πυρόλυση για να μην μου χαλάσει και το seasoning και δεν χρησιμοποιώ βούρτσα παρά μόνο σε πολύ δύσκολες περιπτώσεις (π.χ. κολλημένες μαρινάδες κλπ). Αν χρησιμοποιήσω βούρτσα, μετά λαδώνω ένα πανί και περνάω τα μαντέμια μέχρι να φύγει η μαυρίλα που αφήνει η βούρτσα. Στην συνέχεια περνάω πάλι ένα φιλμάκι λάδι και ανοίγω στο χαμηλό τους καυστήρες για κανένα τέταρτο ή μέχρι να καπνίσει το λάδι, ώστε να ξανακάνω την πατίνα που έχει αφαιρέσει η βούρτσα.

  • Like 4
Δημοσ.
Στις 7/12/2020 στις 11:54 ΠΜ, Rabbit30 είπε

Ευχαριστώ!

link δεν μπόρεσα να ανεβάσω, μονο φωτό...

Screenshot_2020-12-07-11-51-56-202_com.alibaba.aliexpresshd.jpg

αυτό είναι το zipy.gr δεν έχω διαβάσει καλά σχόλια παντός και έμενα θα με ενδιέφερε 1 inkbird άλλα από που? 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

  • Δημιουργία νέου...