Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
2 ώρες πριν, vakol είπε

Πήρα και εγώ την Monarch 390 από black friday!! Σήμερα είχαμε κοτόπουλο στην σούβλα και δοκίμασα να ψήσω μόνο με τον πίσω καυστήρα :) 

 

IMG_1635.jpg.c835aa2682ef40d4ceb2ffd61a105455.jpg

ωραιος. δώσε καμία πληροφορία τι έβαλες στα κοτόπουλα. (αυτό που βλέπουμε εξωτερικά ειναι πάπρικα ή κάτι άλλο;  )

επίσης με αυτό τo setup κλείνει το καπάκι ή τα έψησες αφήνοντας το  ανοιχτό ;

  • Απαντ. 20,9k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

  • SagoniasSlutRos

    2245

  • ilpapacha

    2030

  • sndev

    1100

  • ηνίοχος

    586

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Μπριζολιτσες από ελληνικό μοσχάρι σήμερα. Σήμερα πρώτη φορά δοκίμασα να αλλάζω θέση στο κρέας σε κάθε γύρισμα και πέτυχα τις καλύτερες γραμμές μέχρι τώρα. 

IMG_20201206_151238.jpg

IMG_20201206_145919.jpg

Επεξ/σία από tsiro7
  • Like 5
  • Thanks 3
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
42 λεπτά πριν, zanskou είπε

ωραιος. δώσε καμία πληροφορία τι έβαλες στα κοτόπουλα. (αυτό που βλέπουμε εξωτερικά ειναι πάπρικα ή κάτι άλλο;  )

επίσης με αυτό τo setup κλείνει το καπάκι ή τα έψησες αφήνοντας το  ανοιχτό ;

Έκανα ακριβώς όπως με το κάρβουνο, φτιάχνω μείγμα με χοντρό αλάτι και πάπρικα, τα αλείφω μέσα έξω με ελαιόλαδο και βάζω μέσα σκόρδα και το μείγμα, μετά το δένω με μια σακοράφα ώστε να μην βγει το μείγμα και κάνω μασαζάκι με ελαιόλαδο και το μείγμα εξωτερικά.
Τέλος το διπλώνω με μία λαδόκολλα και το αφήνω λίγο να τραβήξει η μαρινάδα.

Το ψήσιμο έγινε μόνο με τον πίσω καυστήρα με τέρμα τα γκάζια για κανά μισάωρο και μετά στου 180-200 βαθμούς για ακόμα μιάμιση ώρα. Το καπάκι άνοιγε μόνο ανά 30 λεπτά για να δω τι γίνετε.

Φυσικά φωτό δεν πρόλαβα να βγάλω μετά γιατί έγινε της κακομοίρας... :)

Η μόνη διαφορά που είδα με το κάρβουνο είναι ότι η πέτσα δεν έγινε τόσο ξεροψημένη όσο με το υγραέριο και πιστεύω ότι φταίει το ταψάκι με το νερό που είχα βάλει από κάτω για τα λίπη.

 

Επεξ/σία από vakol
  • Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

2η προσπαθεια με το koda.Δεν εκαψα ουτε μια πιτσα,βγηκαν ολες οπως ΗΘΕΛΑ αλλα αλλαξα τα εξης....

-ζυμαρι 70% υγρασια

-μεγαλυτερες μπαλες ωστε να εχει πιο γερη βαση κ να μην τρυπησει η ζυμη. 280 γρ επαιξα

-25 λεπτα προθερμανση στο φουλ κ πριν βαλω την πιτσα η φλογα στο ελαχιστο κ 5 λεπτα υπομονη πριν ξεκινησω το ψησιμο.Μετα απ αυτο δεν θα ξαναδυναμωσα την φλογα κ δουλεψε μια χαρα.Νομιζω οτι ακομα κ το μινιμουν με καλη προθερμαση ειναι παραπανω απο αρκετο για να ψησει σωστα.

-Το πιο σημαντικο που εκανε μεγαλη διαφορα κ το διαβασα σε μια ομαδικη της ooni.Ενα κομματι αλουμινοχαρτο που να καλυπτει τα 2/4 της εισοδου που πρακτικα λειτουργει σαν ''πορτακι'' ωστε να μην υπαρχει τοση διαφορα στο πισω με το μπροστα μερος της πλακας.Περιεργως δουλεψε αψογα κ για μενα εκανε ολη την διαφορα

Δηλωνω ενθουσιασμενος με την συσκευη.Οποιος ασχολειται με ζυμες ,πιτσες,ψωμια κτλ να το παρει.

D0DqDDQA.jpg

0TEPls7w.jpgFSDf9ZuA.jpg

Επεξ/σία από alimentas
  • Like 6
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
10 λεπτά πριν, alimentas είπε

 

p.jpeg?size=2048x1536&size_mode=3

p.jpeg?size=2048x1536&size_mode=3p.jpeg?fv_content=true&size_mode=5

δεν ανοιγουν οι φωτο!! εχεις φωτο κ για το "πορτάκι";

Επεξ/σία από sndev
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Τις εφτιαξα.Το ''πορτακι'' δεν το εβγαλα αλλα ειναι αυτο.Ειναι πανευκολο.Εχω βρει κ μια αλλη πιο μονιμη λυση μ ενα λεπτο κομματι αλουμινιο.Το εχει βαλει ετσι ο τυπος που μενει πανω στο φουρνακι και ανεβοκατεβαίνει

index.php?action=dlattach;topic=61419.0;index.php?action=dlattach;topic=66117.0;

Επεξ/σία από alimentas
Δημοσ.
1 ώρα πριν, alimentas είπε

Τις εφτιαξα.Το ''πορτακι'' δεν το εβγαλα αλλα ειναι αυτο.Ειναι πανευκολο.Εχω βρει κ μια αλλη πιο μονιμη λυση μ ενα λεπτο κομματι αλουμινιο.Το εχει βαλει ετσι ο τυπος που μενει πανω στο φουρνακι και ανεβοκατεβαίνει

index.php?action=dlattach;topic=61419.0;index.php?action=dlattach;topic=66117.0;

 

1 ώρα πριν, alimentas είπε

2η προσπαθεια με το koda.Δεν εκαψα ουτε μια πιτσα,βγηκαν ολες οπως ΗΘΕΛΑ αλλα αλλαξα τα εξης....

-ζυμαρι 70% υγρασια

-μεγαλυτερες μπαλες ωστε να εχει πιο γερη βαση κ να μην τρυπησει η ζυμη. 280 γρ επαιξα

-25 λεπτα προθερμανση στο φουλ κ πριν βαλω την πιτσα η φλογα στο ελαχιστο κ 5 λεπτα υπομονη πριν ξεκινησω το ψησιμο.Μετα απ αυτο δεν θα ξαναδυναμωσα την φλογα κ δουλεψε μια χαρα.Νομιζω οτι ακομα κ το μινιμουν με καλη προθερμαση ειναι παραπανω απο αρκετο για να ψησει σωστα.

-Το πιο σημαντικο που εκανε μεγαλη διαφορα κ το διαβασα σε μια ομαδικη της ooni.Ενα κομματι αλουμινοχαρτο που να καλυπτει τα 2/4 της εισοδου που πρακτικα λειτουργει σαν ''πορτακι'' ωστε να μην υπαρχει τοση διαφορα στο πισω με το μπροστα μερος της πλακας.Περιεργως δουλεψε αψογα κ για μενα εκανε ολη την διαφορα

Δηλωνω ενθουσιασμενος με την συσκευη.Οποιος ασχολειται με ζυμες ,πιτσες,ψωμια κτλ να το παρει.

D0DqDDQA.jpg

0TEPls7w.jpgFSDf9ZuA.jpg

Προσωπικά το αποτέλεσμα αυτό δεν με ικανοποιεί βέβαια γούστα είναι αυτά άλλωστε έχεις κάνει και ένα έξοδο που κάπως πρέπει να το δικαιολογήσεις είναι βέβαια καινούργια η τεχνολογία και πιστεύω χρίζει αρκετής βελτίωσης και στο μέλλον θα ανατραπούν πολλά μέχρι να το φτάσουν σε ένα ικανοποιητικό επίπεδο...

Δημοσ.
9 ώρες πριν, Moorer7 είπε

 

Προσωπικά το αποτέλεσμα αυτό δεν με ικανοποιεί βέβαια γούστα είναι αυτά άλλωστε έχεις κάνει και ένα έξοδο που κάπως πρέπει να το δικαιολογήσεις είναι βέβαια καινούργια η τεχνολογία και πιστεύω χρίζει αρκετής βελτίωσης και στο μέλλον θα ανατραπούν πολλά μέχρι να το φτάσουν σε ένα ικανοποιητικό επίπεδο...

Ακομα και στους ξυλοφουρνους στη Ναπολη γυριζουν τις πιτσες να ψηθουν ομοιομορφα. Περιμενες απο μια συσκευη για το σπιτι να ειναι hassle free?

Εχουν βγαλει και ooni με πορτακι αν θες.
Επισης υπαρχει ιταλικος ηλεκτρικος φουρνος που παει 460-470 κελσιου και δεν χρειαζεται να γυριζεις την πιτσα.
Και υπαρχει και φουρνος με γκαζι με περιστρεφομενη βαση.

 

11 ώρες πριν, alimentas είπε

2η προσπαθεια με το koda.Δεν εκαψα ουτε μια πιτσα,βγηκαν ολες οπως ΗΘΕΛΑ αλλα αλλαξα τα εξης....

-ζυμαρι 70% υγρασια

Mε μιξερ το εφτιαξες; 

Δεν εχω παει πανω απο 60% γιατι δεν εχω μιξερ και δεν μπορω να το ζυμωσω σωστα. Κοιτουσα να παρω ενα, αλλα απο τα 250€ που ειχα βαλει μπατζετ, εκατσε μια προσφορα στα 500€ απο Ισπανια για Kenwood Chef XL Titanium, αρχισα να το σκεφτομαι, και τελικα απο την πολυ σκεψη την εχασα την προσφορα. Τωρα περιμενω τα χριστουγεννα.

  • Like 3
Δημοσ.
5 λεπτά πριν, SagoniasSlutRos είπε

Εχουν βγαλει και ooni με πορτακι αν θες.
Επισης υπαρχει ιταλικος ηλεκτρικος φουρνος που παει 460-470 κελσιου και δεν χρειαζεται να γυριζεις την πιτσα.
Και υπαρχει και φουρνος με γκαζι με περιστρεφομενη βαση.

 

εντελώς από περιέργεια σε τι λεφτά παίζουν αυτά, δεδομένης της τιμής του Ooni ?

Δημοσ.

με εχετε κάψει με τις πίτσες κ μπηκα χθες μετα το ποστ του @alimentas τα ξημερώματα να παρω ένα onni k ευτυχώς είδα οτι εχει αποστολή το φεβρουριο- μαρτιο, οπότε το ανέβαλα κ δεν τα σκασα τα 300 ε ακόμα χαχα

εντωμεταξυ ρε παιδιά εχει επιλογή για 30mbar στο σιτε γτ παίρνεται των 50? η βλέπω εγω λαθος προϊόν?😂

Δημοσ.
Μόλις τώρα, zanskou είπε

εντελώς από περιέργεια σε τι λεφτά παίζουν αυτά, δεδομένης της τιμής του Ooni ?

Το περιστρεφωμενο δεν εχω κατσει να το ψαξω.
Το ηλεκτρικο νομιζω καπου 600-700€, αλλα ειναι πιο μεγαλο https://pizzaunited.co.uk/products/effeuno-p134h-professional-pizza-oven-for-home

 

  • Like 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Με 300 παίρνεις την chef σειρά που μια χαρά δουλειά θα κάνεις και ο 4.6lt κάδος παίρνει 1.5kg αλεύρι. Έχω ένα chef Premier 10 χρόνια τώρα σκυλί του πολέμου. 

1 λεπτό πριν, tsiro7 είπε

 

 

19 λεπτά πριν, SagoniasSlutRos είπε

Ακομα και στους ξυλοφουρνους στη Ναπολη γυριζουν τις πιτσες να ψηθουν ομοιομορφα. Περιμενες απο μια συσκευη για το σπιτι να ειναι hassle free?

Εχουν βγαλει και ooni με πορτακι αν θες.
Επισης υπαρχει ιταλικος ηλεκτρικος φουρνος που παει 460-470 κελσιου και δεν χρειαζεται να γυριζεις την πιτσα.
Και υπαρχει και φουρνος με γκαζι με περιστρεφομενη βαση.

 

Mε μιξερ το εφτιαξες; 

Δεν εχω παει πανω απο 60% γιατι δεν εχω μιξερ και δεν μπορω να το ζυμωσω σωστα. Κοιτουσα να παρω ενα, αλλα απο τα 250€ που ειχα βαλει μπατζετ, εκατσε μια προσφορα στα 500€ απο Ισπανια για Kenwood Chef XL Titanium, αρχισα να το σκεφτομαι, και τελικα απο την πολυ σκεψη την εχασα την προσφορα. Τωρα περιμενω τα χριστουγεννα.

 

Επεξ/σία από tsiro7
  • Like 1
Δημοσ.
5 λεπτά πριν, tsiro7 είπε

Με 300 παίρνεις την chef σειρά που μια χαρά δουλειά θα κάνεις και ο 4.6lt κάδος παίρνει 1.5kg αλεύρι. Έχω ένα chef Premier 10 χρόνια τώρα σκυλί του πολέμου. 

Σκεφτομουν οτι αν ειναι να τα σκασω, να παρω κατι καλο απο την αρχη. Γι αυτο κοιτουσα το XL που χωραει πιο πολυ και επισης το titanium εχει το πιο δυνατο μοτερ με ανοξειδωτα εγραλεια (δεν ξερω και πως λεγονται).

Ειχα παρει πριν καμια 4ετια δωρο σε μια πρωην μου το kmix αλλα δεν μου αρεσε στο ζυμωμα που εκανε.

Δημοσ.

Έχει η αδερφή μου ένα major titanium και στο ζύμωμα εγώ προσωπικά δεν βλέπω καμμία σοβαρή  διαφορά. Αν χρειάζεσαι οπωσδήποτε τόσο μεγάλο κάδο οκ. Αλλιώς κούραμπιεδες κτλ κάνεις δύο δόσεις. Άμα είναι να ζυμώνεις πίτσες και εύκολες ζύμες δεν ξέρω αν αξίζει να δώσεις πολλά λεφτά. 

  • Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

  • Δημιουργία νέου...