Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
1 ώρα πριν, SagoniasSlutRos είπε

Ωραιότατη μου φαίνεται εμένα! Ωραία grill marks. 

Χτεσινή δική μου, δύο δάχτυλα πάχος και ψήσιμο rare. Αγορά από my market, υποτίθεται σπαλομπριζολα black Angus Ireland. Ούτε καν έχω να πω, μεγάλη απογοήτευση. Πιστεύω λάθος μετάφραση του my market (καμιά ελιά θα ήταν).

 

Screenshot_20201203_195657.jpg

Τσέκαρε το black angus rib eye από το lidl είναι αρκετά καλό αλλά μόνο αυτό γιατί αγόρασα και το striploin σκέτη απογοήτευση και ενώ φαινόταν λαχταριστό με αρκετό marble τελικά δεν ήταν λίπος αλλά νευρά πολλά νευρά και πετάχτηκε όπως ήταν ....

  • Απαντ. 20,9k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

  • SagoniasSlutRos

    2246

  • ilpapacha

    2030

  • sndev

    1100

  • ηνίοχος

    586

Δημοσ.
13 λεπτά πριν, Moorer7 είπε

Τσέκαρε το black angus rib eye από το lidl είναι αρκετά καλό αλλά μόνο αυτό γιατί αγόρασα και το striploin σκέτη απογοήτευση και ενώ φαινόταν λαχταριστό με αρκετό marble τελικά δεν ήταν λίπος αλλά νευρά πολλά νευρά και πετάχτηκε όπως ήταν ....

Πάω στο the mart και παίρνω που και που. Αυτό το βρήκα στα τυχαία και είπα να το δοκιμάσω. Το περίμενα βέβαια γιατί είχε κάπου 12€ το κιλό.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Πρωτη δοκιμη με koda.Το αποτελεσμα γευστικα ηταν φοβερο κ δεν το περιμενα προσωπικα.Δεν μπορει να δωσει κατι τετοιο ο οικιακος φουρνος.2 πραγματα που μου εκαναν εντυπωση.Με 45 λεπτα προθερμανη στο φουλ (χωρις θερμομετρο) εψηνε τις πιτσες σε χρονο κατω απο ενα λεπτο.Αρα την δουλεια του κ αυτα που λεει η οοni τα κανει.Το αλλο οτι θελει φοβερη εξοικειωση.Εχασα 2 πιτσες στις 6 επειδη δεν προλαβα να τις γυρισω κ καηκανε.Το θεμα ομως ειναι ο λογος που καηκανε.Η πισω μερια της πλακας που ερχεται σε αμεση επαφη με την φλογα πιανει την μεγαλυτερη θερμοκρασια,η μπροστα ομως το αντιθετο.Πρπει να ειναι τεραστια η διαφορα κ το ζυμαρι μπροστα στα 15-20 δευτερολεπτα που θελει η πιτσα γυρισμα για να μην καει δεν προλαβαινει να σεταριστει ωστε να το σηκωσεις ευκολα με το φτυρι.Πρεπει να βρεις την σωστη θερμοκρασια για να παρεις το μεγιστο κ να εχεις μια επαφη στην ζυμη γιατι ο φουρνος μεσα ειναι μικρος δεν δεν σου αφηνει περιθωρια να κινησεις το ζυμαρι σχεδον καθολου.(το 16αρι σιγουρα θα ειναι πολυ πιο βολικο και θα δινει πολυ μεγαλυτερη ευκολια).Τα λεφτα του για μενα σιγουρα τ αξιζει αλλα θελει πολυ πειραματισμο για να βρεις σωστη θερμοκρασια ,σωστα εργαλια κ τις κινησεις για να διαχειριζεσαι την ζυμη μεσα εκει.

IMG-20201202-181955-1.jpg

IMG-20201202-200754.jpg

IMG-20201202-200812.jpg

Επεξ/σία από alimentas
  • Like 7
  • Thanks 1
Δημοσ.
15 ώρες πριν, depmode είπε

Σε ευχαριστώ πολύ για την απάντηση. Δυστυχώς λόγω lockdown δεν μπορώ να δω κάποια στημένη. Ελπίζω από βδομάδα αν ανοίξουν...

Η prestige pro είναι προφανώς σε αλλη κατηγορία και ποιότητας και τιμής  και φυσικά τοπ συσκευή.

Αυτό που εννοούσα είναι ότι με μια απλή αναζήτηση στο διαδίκτυο μπορείς άνετα να βρεις καυστήρες, σχάρες , flavoriser bars και οτιδήποτε άλλο για την weber είτε γνήσια είτε από άλλες εταιρείες για ψησταριές ακόμα και 20ετιας. Για τη Napoleon βρίσκω ελάχιστα ανταλλακτικά και εξαρτήματα ( πάντα σε σχέση με την genesis) εκτός και αν ψάχνω λάθος. 

Δεν θέλω να μειώσω ούτε τη μια ούτε την άλλη, ούτε είμαι fan κάποιας εταιρείας, απλώς προσπαθώ να κάνω την καλύτερη επιλογή βραχυπρόθεσμα και μακροπρόθεσμα για τα λεφτά που θα διαθέσω. Βέβαια μην τρελαθουμε κιόλας, δεν αγοράζω οικοπεδο 😁 αλλά είναι ένα σεβαστό ποσό.

Καλημέρα, τσέκαρε από εκεί που θα αγοράσεις γιατί στην σελίδα της Napoleon στο Facebook αναφέρει ότι για αγορές Rogue μέχρι 20 Δεκεμβρίου θα έχεις δώρο τον μηχανισμό της σούβλας που δεν είναι φτηνός,  άλλο ένα + για την αγορά της συγκεκριμένης 

  • Like 4
Δημοσ.
8 ώρες πριν, alimentas είπε

Πρωτη δοκιμη με koda.Το αποτελεσμα γευστικα ηταν φοβερο κ δεν το περιμενα προσωπικα.Δεν μπορει να δωσει κατι τετοιο ο οικιακος φουρνος.2 πραγματα που μου εκαναν εντυπωση.Με 45 λεπτα προθερμανη στο φουλ (χωρις θερμομετρο) εψηνε τις πιτσες σε χρονο κατω απο ενα λεπτο.Αρα την δουλεια του κ αυτα που λεει η οοni τα κανει.Το αλλο οτι θελει φοβερη εξοικειωση.Εχασα 2 πιτσες στις 6 επειδη δεν προλαβα να τις γυρισω κ καηκανε.Το θεμα ομως ειναι ο λογος που καηκανε.Η πισω μερια της πλακας που ερχεται σε αμεση επαφη με την φλογα πιανει την μεγαλυτερη θερμοκρασια,η μπροστα ομως το αντιθετο.Πρπει να ειναι τεραστια η διαφορα κ το ζυμαρι μπροστα στα 15-20 δευτερολεπτα που θελει η πιτσα γυρισμα για να μην καει δεν προλαβαινει να σεταριστει ωστε να το σηκωσεις ευκολα με το φτυρι.Πρεπει να βρεις την σωστη θερμοκρασια για να παρεις το μεγιστο κ να εχεις μια επαφη στην ζυμη γιατι ο φουρνος μεσα ειναι μικρος δεν δεν σου αφηνει περιθωρια να κινησεις το ζυμαρι σχεδον καθολου.(το 16αρι σιγουρα θα ειναι πολυ πιο βολικο και θα δινει πολυ μεγαλυτερη ευκολια).Τα λεφτα του για μενα σιγουρα τ αξιζει αλλα θελει πολυ πειραματισμο για να βρεις σωστη θερμοκρασια ,σωστα εργαλια κ τις κινησεις για να διαχειριζεσαι την ζυμη μεσα εκει.

IMG-20201202-181955-1.jpg

IMG-20201202-200754.jpg

IMG-20201202-200812.jpg

Εγώ σχεδόν κάθε φορά θα κάψω και μια πίτσα, και έχω ψήσει καμία 60αρια μέχρι τώρα.

Αν θυμάμαι καλά κάνω προθέρμανση 15-20' μόνο. Όταν είναι να βάλω την πίτσα Ρίχνω την ένταση μέση προς χαμηλά. Έχω μεταλλικό λεπτό φτυάρι που στα 10-15" μπαίνει από κάτω και την τραβάω έξω να την γυρίσω. Μετά κάθε 10" γύρισμα 60-90 μοίρες, αναλόγως τι χρειάζεται. Επίσης χρησιμοποιώ άλλο φτυάρι για να τη βάζω μέσα στο φούρνο, κάτι άλλο για να τη γυρίσω και να τη βγάζω από το φούρνο. Ο λόγος είναι ότι το φτυάρι που τη βάζεις μέσα στο φούρνο πρέπει να είναι σε θερμοκρασία δωματίου και χωρίς καθόλου υγρασία.

Βάλε φρέσκια Μοτσαρελα την επόμενη φορά. Είναι κλάσεις ανώτερη για μένα.

Δημοσ.
9 ώρες πριν, alimentas είπε

Πρωτη δοκιμη με koda.Το αποτελεσμα γευστικα ηταν φοβερο κ δεν το περιμενα προσωπικα.Δεν μπορει να δωσει κατι τετοιο ο οικιακος φουρνος.2 πραγματα που μου εκαναν εντυπωση.Με 45 λεπτα προθερμανη στο φουλ (χωρις θερμομετρο) εψηνε τις πιτσες σε χρονο κατω απο ενα λεπτο.Αρα την δουλεια του κ αυτα που λεει η οοni τα κανει.Το αλλο οτι θελει φοβερη εξοικειωση.Εχασα 2 πιτσες στις 6 επειδη δεν προλαβα να τις γυρισω κ καηκανε.Το θεμα ομως ειναι ο λογος που καηκανε.Η πισω μερια της πλακας που ερχεται σε αμεση επαφη με την φλογα πιανει την μεγαλυτερη θερμοκρασια,η μπροστα ομως το αντιθετο.Πρπει να ειναι τεραστια η διαφορα κ το ζυμαρι μπροστα στα 15-20 δευτερολεπτα που θελει η πιτσα γυρισμα για να μην καει δεν προλαβαινει να σεταριστει ωστε να το σηκωσεις ευκολα με το φτυρι.Πρεπει να βρεις την σωστη θερμοκρασια για να παρεις το μεγιστο κ να εχεις μια επαφη στην ζυμη γιατι ο φουρνος μεσα ειναι μικρος δεν δεν σου αφηνει περιθωρια να κινησεις το ζυμαρι σχεδον καθολου.(το 16αρι σιγουρα θα ειναι πολυ πιο βολικο και θα δινει πολυ μεγαλυτερη ευκολια).Τα λεφτα του για μενα σιγουρα τ αξιζει αλλα θελει πολυ πειραματισμο για να βρεις σωστη θερμοκρασια ,σωστα εργαλια κ τις κινησεις για να διαχειριζεσαι την ζυμη μεσα εκει.

IMG-20201202-181955-1.jpg

IMG-20201202-200754.jpg

IMG-20201202-200812.jpg

Ευχαριστούμε για το review!! μήπως ενα θερμόμετρο να σε βοηθούσε ωατε ν βρείς ιδανική θερμοκρασία και να παίζεις εκει που θέλεις; έχεις δοκιμάσει και.την πέτρα στον φούρνο και το συγκρίνεις με το ooni ή μια πίτσα σε ενα απλο ταψακι στον φούρνο;

Δημοσ.
9 ώρες πριν, berny είπε

https://www.kotsovolos.gr/kipos-ergaleia-spiti/psistaries-barbeque/psistaries-ugraeriou/171894-weber-q2200-black

Αξίζει λέτε για πρώτη επαφή με το άθλημα;

Θα σου πρότεινα την Napoleon Travel Q Pro 285 όπου έχει διπλάσια εγγύηση (10 χρόνια ενώ η weber 5), έχει 2 καυστήρες έναντι του ενός της weber και τέλος είναι και πιο δυνατή (4.1 kW Napoleon, 3,5 kW weber). Σαν επιφάνεια ψησίματος είναι η ίδια. 
https://napoleongrills.gr/travelq/foriti-psistaria-ygraeriou-napoleon-travelq-pro285-pro285-bk.html
 

  • Like 2
Δημοσ.
4 ώρες πριν, Moorer7 είπε

Καλημέρα, τσέκαρε από εκεί που θα αγοράσεις γιατί στην σελίδα της Napoleon στο Facebook αναφέρει ότι για αγορές Rogue μέχρι 20 Δεκεμβρίου θα έχεις δώρο τον μηχανισμό της σούβλας που δεν είναι φτηνός,  άλλο ένα + για την αγορά της συγκεκριμένης 

Μιας και ψήνομαι αρκετά για Napoleon, μήπως μπορείς να στείλεις το link για να μπω να το δω; Αφορά στην ελληνική αντιπροσωπεία; Είναι μεγάλο κίνητρο αυτό με την σούβλα!

Δημοσ.
59 λεπτά πριν, gdeli είπε

Μιας και ψήνομαι αρκετά για Napoleon, μήπως μπορείς να στείλεις το link για να μπω να το δω; Αφορά στην ελληνική αντιπροσωπεία; Είναι μεγάλο κίνητρο αυτό με την σούβλα!

Πήρα και ρώτησα αν ισχύει για την ελληνική αντιπροσωπεία και μου είπαν ότι αυτό ισχύει για την Αμερική και μόνο.

 

  • Sad 1
Δημοσ.

Eιδα και εχει βγαλει συστημα η ναπολεον που βαζεις ενα ταψι μαντεμενιο με τρυπες πανω στους καυστηρες και τοποθετεις καρβουνα. Δεν θα μπουκωσουν οι καυστηρες απο τις σταχτες που θα πεσουν; Λενε να το βαζεις χωρις τους ανακλαστηρες.

  • Like 1
Δημοσ.
15 λεπτά πριν, SagoniasSlutRos είπε

Eιδα και εχει βγαλει συστημα η ναπολεον που βαζεις ενα ταψι μαντεμενιο με τρυπες πανω στους καυστηρες και τοποθετεις καρβουνα. Δεν θα μπουκωσουν οι καυστηρες απο τις σταχτες που θα πεσουν; Λενε να το βαζεις χωρις τους ανακλαστηρες.

Εγώ το έχω το αξεσουάρ αυτό και επιβεβαιώνω ότι είναι μελετημένο για τις Napoleon. Δεν φέρουν ευθύνη αν το βάλεις σε άλλη ψησταριά πέραν της δίκης τους. Όσον αφορά για το αν βουλώνει, δεν βουλώνει και στον καθαρισμό εγώ χρησιμοποιώ σκούπα τζακιού και είναι πανεύκολο και πολύ γρήγορο. Πλέον τα Napoleon δεν είναι ψησταριά υγραερίου και μόνο, είναι υβριδική ψησταριά που όποτε θέλεις την χρησιμοποιείς με υγραέριο και όποτε θέλεις με κάρβουνα.

  • Like 4
Δημοσ.

Έχει κάποιος ψησταριά με οπισθιους καυστήρες και αν ναι ποια; 

Αξίζει το πρόσθετο κόστος αν χρησιμοποιείς τη σούβλα ή μπορείς να έχεις παραπλήσιο αποτέλεσμα χωρίς αυτό; 

Τέλος, γνωρίζει κάποιος ποια είναι τα πιο οικονομικά μοντέλα από Weber BK Nap με αυτό το χαρακτηριστικό; 

Δημοσ.
3 λεπτά πριν, mech_eng είπε

Έχει κάποιος ψησταριά με οπισθιους καυστήρες και αν ναι ποια; 

Αξίζει το πρόσθετο κόστος αν χρησιμοποιείς τη σούβλα ή μπορείς να έχεις παραπλήσιο αποτέλεσμα χωρίς αυτό; 

Τέλος, γνωρίζει κάποιος ποια είναι τα πιο οικονομικά μοντέλα από Weber BK Nap με αυτό το χαρακτηριστικό; 

Η weber βγαζει μονο σε summit αυτη την επιλογη.

Η broil king στα μοντελα με αριθμο *90 αν δεν κανω λαθος. Πχ monarch 390

Νapoleon δεν γνωριζω.

 

Εγω με απλους καυστηρες που εχω σουβλισει 3 φορες, μια χαρα αποτελεσμα ειχα. Δεν ξερω βεβαια πως θα ειναι με το αλλο να για συγκρινω.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλησπέρα,

Μια ερώτηση από μένα σε όσους έχουν την Ooni Koda: έχω μπερδευτεί με το gas tank pressure που προτείνει για Ελλάδα (37mbar). Από την εμπειρία μου σε φιάλες οι περισσότερες είναι 30, μάλιστα ρώτησα πρόσφατα σε γνωστό κατάστημα της Θεσ/νίκης και μου είπαν ότι δύσκολα θα βρω φιάλη με 37 mbar.

Επεξ/σία από Petyrion

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

  • Δημιουργία νέου...