ford22 Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2020 Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2020 Και αυτός ο "συνδετήρας " μπαίνει εκεί που το έχω στη φωτογραφία? Και πώς δεν χωράει όταν είναι ο σωλήνας μέσα ...
Gregory_M Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2020 Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2020 1 λεπτό πριν, ford22 είπε Και αυτός ο "συνδετήρας " μπαίνει εκεί που το έχω στη φωτογραφία? Και πώς δεν χωράει όταν είναι ο σωλήνας μέσα ... βάζεις πρώτα τον σωλήνα και μετά τον συνδετήρα.. στην οπή που βλέπεις κουμπώνει ο συνδετήρας απο την κάτω μεριά (αγκαλιάζει την οπή και στις δύο πλευρές).
SagoniasSlutRos Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2020 Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2020 27 λεπτά πριν, Gregory_M είπε ναι για κάποιον περίεργο λόγο είναι φυσιολογικό. και με καθαρισμένο από λίπος χοιρινό (κόντρα) πάλι είχε αρκετή κάπνα πάντως... θα δοκιμάσω και τον περιορισμό κινήσεων που προτείνεις και θα σου πω. Την πλάκα δεν βλέπω να την γλιτώνω πάντως... έχουμε εναλλακτική ή πάμε κατευθείαν για την μαμά (ένα 80αρι νομίζω έχει..) Με την πλάκα θα είναι σαν να τηγανίζεις. 2
geor92 Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2020 Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2020 Καλησπέρα σας.. Σίγουρα θα έχει απαντηθεί κάπου πιο πριν το ερώτημά μου αλλά όσο έψαξα δεν έβγαλα άκρη.. και εαν δεν κάνει κόπο σε κάποιον ας με βοηθήσει.. Ενδιαφέρομαι για μία ψησταριά γύρω στα 300 ευρώ για μπαλκόνι.. Θα έδινα και περισσότερα εαν υπάρχει κάποια ευκαιρία για κάτι πολύ καλό.. Είχε ο Κωτσόβολος τη weber spirit ii e310 gbs στα 555 ευρώ οπότε για κάτι τέτοιο τα έδινα αλλά είναι sold out. Οπότε για κάτι συμβατικό μέχρι 300 που δε με νοιάζει να μου κρατήσει μια ζωή ενώ για κάτι που αξίζει τρελά, ακούω προτάσεις και για περισσότερα χρήματα. Ευχαριστώ πολύ όποιος γνώστης μπορέσει να με βοηθήσει γιατί είναι η πρώτη φορά που αγοράζω και δεν έχω ιδέα...
plasTOST Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2020 Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2020 8 λεπτά πριν, geor92 είπε Καλησπέρα σας.. Σίγουρα θα έχει απαντηθεί κάπου πιο πριν το ερώτημά μου αλλά όσο έψαξα δεν έβγαλα άκρη.. και εαν δεν κάνει κόπο σε κάποιον ας με βοηθήσει.. Ενδιαφέρομαι για μία ψησταριά γύρω στα 300 ευρώ για μπαλκόνι.. Θα έδινα και περισσότερα εαν υπάρχει κάποια ευκαιρία για κάτι πολύ καλό.. Είχε ο Κωτσόβολος τη weber spirit ii e310 gbs στα 555 ευρώ οπότε για κάτι τέτοιο τα έδινα αλλά είναι sold out. Οπότε για κάτι συμβατικό μέχρι 300 που δε με νοιάζει να μου κρατήσει μια ζωή ενώ για κάτι που αξίζει τρελά, ακούω προτάσεις και για περισσότερα χρήματα. Ευχαριστώ πολύ όποιος γνώστης μπορέσει να με βοηθήσει γιατί είναι η πρώτη φορά που αγοράζω και δεν έχω ιδέα... Κάνε υπομονή και θα την ξαναβγάλει σε προσφορά είτε ο Κωτσόβολος είτε το you.gr
geor92 Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2020 Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2020 28 λεπτά πριν, plasTOST είπε Κάνε υπομονή και θα την ξαναβγάλει σε προσφορά είτε ο Κωτσόβολος είτε το you.gr Εάν αυτό όμως πάρει μήνες, έχουμε κάποια άλλη επιλογή με βάση τα χρήματα που μπορώ να διαθέσω;
plasTOST Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2020 Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2020 2 λεπτά πριν, geor92 είπε Εάν αυτό όμως πάρει μήνες, έχουμε κάποια άλλη επιλογή με βάση τα χρήματα που μπορώ να διαθέσω; Επειδή ήμουν και εγώ σε αυτή την φάση οπότε σε καταλαβαίνω, θα περίμενα μέχρι τα Χριστούγεννα ή μέχρι Φεβρουάριο. Εγώ έλεγα να την αγοράσω από πέρυσι στο 1ο lockdown. Πέρασαν μέρες, εβδομάδες, μήνες. Όλη αυτή την περίοδο την είχε ξαναβγάλει ο Κωτσόβολος άλλες 3 φορές σε προσφορά τουλάχιστον. Τελικά την πήρα τον Σεπτέμβριο στην ίδια τιμή που είχε τώρα. Την ξαναέβγαλε και 1 εβδομάδα τον Οκτώβριο και την ξαναέβγαλε και τώρα. Θεωρώ ότι και τα Χριστούγεννα θα την ξαναβγάλει. Καλύτερα να πάρεις κάτι ποιοτικότερο για να μην σκέφτεσαι γιατί δεν έκανα υπομονή να πάρω αυτήν που ήθελα 1
gdeli Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2020 Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2020 Καλημέρα κι από εμένα, προσπαθώ κι εγώ όσο μπορώ με το ψήσιμο, έχω περίπου 10 χρόνια μια Barbecook Manua 2 από το Cook Shop αλλά έχει προ πολλού φάει τα ψωμιά της και θέλω να την αλλάξω κάποια στιγμή. Πολύ καλή ποιότητα σε καλή τιμή για την εποχή της το 2010, με 3 καυστήρες, 2 μαντεμένιες σχάρες και μια μαντεμένια πλάκα (και πλαϊνό μάτι που δεν το έχω ανάψει ποτέ). Έχω ψήσει - καπνίσει - σουβλίσει πολλά και διάφορα, γενικώς της έχω πιει το αίμα και συνεχίζω ακάθεκτος, μόνο που έχει πλέον τρυπήσει και στάζουν κάτω λίπη κλπ, ενώ έχουν τρυπήσει και τα diffusers πάνω από τους καυστήρες οπότε σε μερικά σημεία καίει τα πάντα. Τέλος πάντων, έχω μια απορία αν γνωρίζει κανείς να μου απαντήσει. Ψησταριά Weber Genesis 310 αγορασμένη από ΗΠΑ θα μπορεί να λειτουργήσει εδώ στην Ελλάδα με τις εδώ φιάλες ή δεν γίνεται; Μίλησα με αντιπροσωπεία και δεν ήταν ξεκάθαροι, πρέπει να την δουν από κοντά, όμως είπαν ότι δεν θα ανεβάζει πάνω από 200 περίπου βαθμούς (αν θυμάμαι καλά) με τίποτα. Στο αμερικάνικο site της Weber λένε ότι ίσως να μην μπορούν να λειτουργήσουν με ασφάλεια οι αμερικάνικες ψησταριές σε όλες τις υπόλοιπες χώρες, και συστήνουν να μιλήσουμε με αντιπροσωπεία για την κάθε χώρα που ενδιαφερόμαστε. Ήθελα να δω αν κάποιος έχει παρόμοια εμπειρία και αν όντως η ψησταριά δεν θα μπορεί να χρησιμοποιηθεί με ασφάλεια και στο 100% των δυνατοτήτων της. Ευχαριστώ πολύ και καλώς σας βρήκα!
PJK Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2020 Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2020 (επεξεργασμένο) 15 ώρες πριν, ford22 είπε Να κάνω μια ερώτηση σε όσους έχουν broil king το λάστιχο στο πλαϊνό μάτι τόσο απόσταση έχει? Είναι σωστό έτσι? Δεν έχει διαρροή ? Είναι σωστό αυτό που βλέπεις. Το μπεκ είναι η μικρή εξάγωνη βίδα που φαίνεται στο κέντρο η οποία ψεκάζει το αέριο σε στενή γωνία με ταχύτητα λόγω της πίεσης, όπως το λάστιχο του νερού. Τα δύο πλαϊνά "παράθυρα" δίπλα στο μπεκ χρησιμεύουν στο να τραβάνε αέρα για την ανάμειξη λόγω της υποπίεσης που δημιουργείται στο σημείο. Οπότε το μίγμα βγαίνει έτοιμο για ανάφλεξη από τις τρύπες στους καυστήρες. Το μέγεθος των παραθύρων αυτών κανονίζει και την σωστή φωτιά στους καυστήρες (σε συνδυασμό με τον ρυθμιστή) δηλαδή αν θα είναι μπλε ή κίτρινη αν θα "ξεκολάει" απ΄ τους καυστήρες κλπ. Με την ευκαιρία εδώ να πω ότι τα μπεκ δεν είναι όλα ίδια. Τα χαρακτηριστικά τους είναι διαφορετικά όσον αφορά την παροχή και ενίοτε την γωνία ψεκασμού και τοποθετούνται στα προϊόντα ανάλογα με την χώρα προορισμού και την νομοθεσία της. Κανονικά το μπέκ που έχει επάνω μία ψησταριά πχ που θα πουληθεί στην Λιθουανία, συμβαδίζει με τα χαρακτηριστικά του ρυθμιστή που επιβάλλεται να λειτουργούν οι συσκευές υγραερίου εκεί. Άρα ο κανόνας είναι για όσους αγοράζουν απ΄ έξω: χώρα πώλησης και ο ρυθμιστής που προβλέπεται. Αν δεν ταιριάζει το βύσμα, ή χρησιμοποιούμε αντάπτορα ή αλλάζουμε ρυθμιστή με άλλον ώστε να ταιριάζει το βύσμα αλλά με χαρακτηριστικά πίεσης τα προβλεπόμενα στην χώρα εκείνη. Αυτός είναι ο λόγος που είπαν σε κάποιον που αγόρασε απ΄ έξω ότι πρέπει να αλλάξει όλο το σύστημα με τους καυστήρες. Τα μπεκ και το μέγεθος των παραθύρων είναι διαφορετικά. Σκεφθήτε ότι η ίδια ψησταριά παρουσιάζει την ίδια κατανάλωση και θερμιδική απόδοση είτε εδώ είτε σε άλλη χώρα, ενώ οι ρυθμιστές πίεσης που χρησιμοποιούνται εδώ και εκεί έχουν 25% διαφορά στην παροχή!!! Απλώς άλλα μπεκ εδώ άλλα εκεί! Συμπέρασμα: Μην βάζετε ότι ρυθμιστή σας κάτσει. Ξεφεύγετε από τις προδιαγραφές. Επεξ/σία 30 Νοεμβρίου 2020 από PJK 4
gdeli Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2020 Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2020 Ευχαριστώ πολύ για την απάντηση. Οπότε η καλύτερη λύση είναι να πάμε σε ψησταριά με ελληνικές προδιαγραφές για να είμαστε σίγουροι ότι θα είναι όλα λειτουργικά και ασφαλή. Για την υπάρχουσα, μάλλον συμφέρει η πώλησή της ως μτχ στην Αμερική. Και εκεί είναι το σοκ, διότι η συγκεκριμένη Weber στην Αμερική καινούρια είχε περίπου 660 ευρώ ενώ εδώ βλέπω τώρα ότι είναι πάνω από 1100 και μάλιστα είναι σε προσφορά...
costas_ Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2020 Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2020 Αυτά κάνουν οι δασμοί του Τραμπ και αντίστοιχα οι δασμοί της ευρώπης στα αμερικανικά προϊόντα. Βάλε τελωνεία & κέρδη αντιπροσώπων ... και φτάνει σχεδόν 2-πλή τιμή !
gdeli Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2020 Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2020 Όντως. Τεράστια διαφορά όμως... Τι να πω. Αναφορικά με την νέα ψησταριά που θέλω να αγοράσω, ήθελα να ρωτήσω τους κατόχους της Weber Spirit II e-310 αν είναι ικανοποιημένοι από το καπάκι (αν δηλαδή κρατάει θερμοκρασία ακόμα και στα κρύα) και αν έχουν πολλά flare ups όταν ψήνουν κρέατα μέσης λιπαρότητας, πχ ελληνικό ribeye (οκ για χοιρινές πανσέτες, προβατίνες, πικάνιες κλπ δεν το συζητάω). Μου κάνει εντύπωση ότι το καπάκι της Spirit είναι τόσο ελαφρύ και τόσο λεπτό. Από την άλλη, της Broil King (Royal και Monarch) μου φαίνονται πιο βαριά, αλλά εκεί έχω άλλο θέμα. Είναι μικρές οι διαστάσεις της επιφάνειας ψησίματος και φοβάμαι ότι κάποια στιγμή δεν θα χωράνε αυτά που θέλω να σουβλίζω.
ritualistic Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2020 Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2020 2 λεπτά πριν, gdeli είπε Όντως. Τεράστια διαφορά όμως... Τι να πω. Αναφορικά με την νέα ψησταριά που θέλω να αγοράσω, ήθελα να ρωτήσω τους κατόχους της Weber Spirit II e-310 αν είναι ικανοποιημένοι από το καπάκι (αν δηλαδή κρατάει θερμοκρασία ακόμα και στα κρύα) και αν έχουν πολλά flare ups όταν ψήνουν κρέατα μέσης λιπαρότητας, πχ ελληνικό ribeye (οκ για χοιρινές πανσέτες, προβατίνες, πικάνιες κλπ δεν το συζητάω). Μου κάνει εντύπωση ότι το καπάκι της Spirit είναι τόσο ελαφρύ και τόσο λεπτό. Από την άλλη, της Broil King (Royal και Monarch) μου φαίνονται πιο βαριά, αλλά εκεί έχω άλλο θέμα. Είναι μικρές οι διαστάσεις της επιφάνειας ψησίματος και φοβάμαι ότι κάποια στιγμή δεν θα χωράνε αυτά που θέλω να σουβλίζω. προσωπικα δεν εχω δει ιδιαιτερα flare ups με εξαιρεση καποιες πολυ λιπαρες τσιπουρες ιχθυοτροφειου η λουκανικα που εχω βαλει. βεβαια παιζει ρολο κ ποσο καθαρη την κραταει ο καθενας. το καπακι ειναι εξαιρετικο, μπορεις να φυγεις να γυρισεις σε 2 ωρες και ο δεικτης θερμοκρασιας να ειναι ακουνητος 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα