Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Επανερχομαι λιγο με την genesis ii 210. Ο κωτσοβολος ειπε οτι ειναι εκθεσιακη να προχωρησω αφοβα στην αγορα; Λεω να παω να την δω εξωτερικα λιγο αν εχει τπτ εμφανες

  • Απαντ. 21,3k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

  • SagoniasSlutRos

    2318

  • ilpapacha

    2065

  • sndev

    1107

  • ηνίοχος

    589

Δημοσ.
Στις 28/10/2020 στις 3:29 ΜΜ, invisiblesurfer είπε

Ενα απλό λάδι χρειάζεται αγαπητέ, σπορελαιο καλύτερα που δε μυρίζει. Μη κολλάς σε ο,τι μπούρδα γράφουν. 

Το έψαξα λίγο και τελικά υπάρχουν λάδια (100% σπορέλαια) με πολύ υψηλό όριο καύσης (smoke point). Αυτά τα λάδια είναι ιδανικά για την μαντεμένια σχάρα για χρήση πριν αλλά και μετά το ψήσιμο. Για το ψεκαστήρι λοιπόν, ένα λάδι με όριο >= 250 βαθμών είναι ιδανικό για λίπανση και ανικολλητική χρήση. Με €5/500ml νομίζω ότι είναι ότι πρέπει

  • Like 3
Δημοσ.
28 λεπτά πριν, koiliodoulos είπε

Επανερχομαι λιγο με την genesis ii 210. Ο κωτσοβολος ειπε οτι ειναι εκθεσιακη να προχωρησω αφοβα στην αγορα; Λεω να παω να την δω εξωτερικα λιγο αν εχει τπτ εμφανες

Δες την μια κι από κοντά, δες ότι είναι κομπλέ, που θα είναι δηλαδή, και κάντην δικιά σου...

  • Like 1
Δημοσ.
15 ώρες πριν, costas_ είπε

Το έψαξα λίγο και τελικά υπάρχουν λάδια (100% σπορέλαια) με πολύ υψηλό όριο καύσης (smoke point). Αυτά τα λάδια είναι ιδανικά για την μαντεμένια σχάρα για χρήση πριν αλλά και μετά το ψήσιμο. Για το ψεκαστήρι λοιπόν, ένα λάδι με όριο >= 250 βαθμών είναι ιδανικό για λίπανση και ανικολλητική χρήση. Με €5/500ml νομίζω ότι είναι ότι πρέπει

Καλημέρα,

μπορείς να δώσεις μερικές προτάσεις απο αυτά που βρήκες;

Ευχαριστώ.

Δημοσ.
15 ώρες πριν, costas_ είπε

Το έψαξα λίγο και τελικά υπάρχουν λάδια (100% σπορέλαια) με πολύ υψηλό όριο καύσης (smoke point). Αυτά τα λάδια είναι ιδανικά για την μαντεμένια σχάρα για χρήση πριν αλλά και μετά το ψήσιμο. Για το ψεκαστήρι λοιπόν, ένα λάδι με όριο >= 250 βαθμών είναι ιδανικό για λίπανση και ανικολλητική χρήση. Με €5/500ml νομίζω ότι είναι ότι πρέπει

Υπάρχουν βέβαια τέτοια λάδια αλλά είναι πολύ δύσκολο να δεις διαφορά στη συμπεριφορά της ψησταριάς σου ή στο πιάτο. Πρωτίστως το λάδι χρησιμοποιείται για να μην κολλάει το φαγητό στη σχάρα και είναι τόσο μικρή η ποστότητα που χρησιμοποιούμε που δεν υπάρχει περίπτωση να "καπνίσει". Δεύτερον, η ποσότητα του λίπους από το κρέας που έχεις πάνω είναι εκατοντάδες φορές περισσότερη από το λάδι που έβαλες κατά το λάδωμα της σχάρας, και δεν υπάρχει περίπτωση να αλλοιωθεί η γεύση του φαγητού.

  • Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Το λάδι θα το χρησιμοποιήσω και στο μαντεμένιο πλατό, οπότε θα μπεί σε μεγάλη ποσότητα και πρέπει να είναι "καλό". 

Για γενικές πληροφορίες google-αρετε " cooking oil smoke point chart". 

Εγω βρήκα στο SM και πήρα αυτό εδώ που είναι ριζιού και οπως φαίνεται και στην πίσω εττικέτα φτάνει τους 250 βαθμούς (το προτείνει επίσης και ο κατασκευαστής )

Pictures3.jpg

 

Επεξ/σία από costas_
Δημοσ.

.. ξέρετε οτι στην επιφανεια εκει οι θερμοκρασίες είναι πολύ μεγαλύτερες των 250 έτσι? οποτε ειναι λιγο άτοπο αυτο με το σημειο καπνου?

  • Like 1
Δημοσ.

ikea κ lidl σιγουρα.

ομως εχε στο νου σου οτι μπορει να μην είναι καθόλου υγιεινά .. πλαστικο σε 50+ βαθμούς για ωρα κ μέσα το φαγητό σου

Δημοσ.
4 λεπτά πριν, sndev είπε

ikea κ lidl σιγουρα.

ομως εχε στο νου σου οτι μπορει να μην είναι καθόλου υγιεινά .. πλαστικο σε 50+ βαθμούς για ωρα κ μέσα το φαγητό σου

ολη η ιδεα του sous vide αυτη ειναι...εννοεις να παρω ειδικο πλαστικο?

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, aenaos15 είπε

Ποιος κατασκευαστης το προτεινει ???

H Broil King προτείνει χρήση λαδιού υψηλού smoke point : Λάδι αβοκάντο 300 βαθμών, Λάδι κράμβης 280 βαθμών ή λάδι πυτουρου ρυζιού 250 βαθμών

Από το 0:40 και μετά 

 

Επεξ/σία από costas_
Δημοσ.

οχι, η ιδέα του Sous vide δεν ειναι το μαγειρεύω σε πλαστικο, αλλα ο τροπος ψησίματος. το πλαστικο είναι το μεσο που "διευκολυνει" τη κατάσταση. αυτό που λεω εγω ειναι να κοιτάξεις τις προδιαγραφες που λεει με τις θερμοκρασιες ιδικά του Lidl νομίζω λεει -20 ως 30 βαθμούς αλλά μπορεί να εχει κ καλυτέρα δε το χω ψάξει. δουλειά φυσικά θα κάνεις κ εγω τα εχω χρησιμοποιησει απλα οταν διαβασα τους βαθμους αντοχής το σταματήσα. τωρα ο καθένας οτι θέλει..

Δημοσ.
8 λεπτά πριν, sndev είπε

οχι, η ιδέα του Sous vide δεν ειναι το μαγειρεύω σε πλαστικο, αλλα ο τροπος ψησίματος. το πλαστικο είναι το μεσο που "διευκολυνει" τη κατάσταση. αυτό που λεω εγω ειναι να κοιτάξεις τις προδιαγραφες που λεει με τις θερμοκρασιες ιδικά του Lidl νομίζω λεει -20 ως 30 βαθμούς αλλά μπορεί να εχει κ καλυτέρα δε το χω ψάξει. δουλειά φυσικά θα κάνεις κ εγω τα εχω χρησιμοποιησει απλα οταν διαβασα τους βαθμους αντοχής το σταματήσα. τωρα ο καθένας οτι θέλει..

εχεις δικιο, γιατι το πλαστικο πολυμερίζεται. Μαλλον θα πάρω ειδικό μηχανημα

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

  • Δημιουργία νέου...