Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Σας ευχαριστώ όλους για τη βοήθεια  , πήρα τελικά την broil king monarch 320 , η οποία να σας ενημερώσω ότι προσφέρεται από γνωστό κατάστημα  από σήμερα με την αγορά της όλο το κιτ της σούβλας (125 ευρώ ) δωρεάν.

  • Like 5
  • Απαντ. 21k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

  • SagoniasSlutRos

    2257

  • ilpapacha

    2035

  • sndev

    1103

  • ηνίοχος

    586

Δημοσ.

πολυ καλη αγορα με πολυ καλες θερμοκρασίες ,την έχει ενας κολλητός 3 χρόνια, απλα 1 φορα το χρόνο φρόντισε καλα τις σχάρες να μη σκουριασουν   , αν χρειαστείς νέες σχάρες λογο σκουριας  ειναι 80-100 ε τις οποίες βρίσκεις εύκολα ανταλακτικα. το μονο πρόβλημα που του εβγαλε ειναι στο χερούλι που εσπασε  εσωτερικά επειδή κοπανούσε το καπακι καποιες φορες (σε εκεινο το σημειο είναι ψιλοψευτικη η κατασκευή σε σχεση με την υπόλοιπη ψησταρια)  κ οτι χάλασε η αυτοματη ανάφλεξη μετα απο 2 χρόνια , βλακείες ζημίες δλδ

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
19 ώρες πριν, aenaos15 είπε

Σας ευχαριστώ όλους για τη βοήθεια  , πήρα τελικά την broil king monarch 320 , η οποία να σας ενημερώσω ότι προσφέρεται από γνωστό κατάστημα  από σήμερα με την αγορά της όλο το κιτ της σούβλας (125 ευρώ ) δωρεάν.

Καλά ψησίματα φίλε, τα Χριστούγεννα θα είσαι ο σεφ του τραπεζιου :) !!!  

Μετά το ολόκληρο όρθιο κοτόπουλο σε τενεκαδάκι μπύρας, το δευτερο ψήσιμο μπριζόλες με πατάτες και τρίτο ψήσιμο με φίλους παρακολουθώντας τον θρίαμβο του Θρύλου σπιτικά χοιρινά μπερκερς και λαχανικά !!! 

10 λεπτά προθέρμανση το πολύ έπιασε τους 300 βαθμούς και περίπου άλλα 20 για τις πριζόλες και 15 για τα μπερκερς.

Δοκιμάστε τις πατάτες γίνονται πεντανόστιμες και  είναι υγιεινές. Τις έκοψα σε τέταρτα τις έβρασα μερικά λεπτά ίσα που να μαλακώσουν λίγο, τις σκούπισα και τις άλειψα και λάδι, ρίγανη, αλάτι, πιπέρι και τις έψησα 3 λεπτά στην κάθε μια από τις 3 πλευρές. 

Άριστες οι πρώτες εντυπώσεις από την  Broil King Baron 440. Ψήνει ομοιόμορφα σε όλη την επιφάνεια ψησίμτος και οι κάτω προστατευτικές  stainless steel  σχάρες καλύπτουν όλη την περιοχή πάνω από τους καυστήρες με αποτέλεσμα οι αναφλέξεις να είναι ελάχιστες αφού τα υγρά πέφτουν πάνω τους και εξατμίζονται αμέσως επιστρέφοντας ατμό  προς τα πάνω.

78835306_1505047709633292_9027219712215351296_n.jpg

79357894_494571777820368_2431716758218866688_n.jpg

79693845_545248992693667_8449733897247260672_n.jpg

Επεξ/σία από Excoset
  • Like 9
Δημοσ.

Λαχταριστά φαίνονται!

Το κόλπο με τις πατάτες μου άρεσε και θα το κάνω!

Με τα λαχανικά που μου αρέσουν πολύ καμία οδηγία/συμβουλή; 

Δημοσ.

Να δωσω και γω μια συμβουλη σε αυτους που αγαπανε τα steaks.

Εννοειται οτι παιρνουμε παντα steak με ενδομυικο λιπος. Στην Ελλαδα δυσκολα βρισκεις, αλλα μπορειτε να πειτε στον κρεοπωλη σας να σας ειδοποιησει οταν του παει κατι τετοιο.

Το κολπο λοιπον να κανουμε τη μπριζολα μαλακη ειναι να την βαλουμε σε vacuum και να την αφησουμε στο ψηγειο (οχι καταψυξη) 2 εβδομαδες να σιτεψει καλα (wet aged steak). Ενα απλο vacuum εχει 20€ και καπου τοσο ακομα οι σακουλες που θα σας βγαλουν αρκετες μπριζολες. Το δοκιμαζω τον τελευταιο μηνα και βγαινουν τελειες. Εκει που εψαχνα μονο ribeye αμερικης κλπ και τα χρυσοπληρωνα, τωρα παιρνω ελληνικα, τα βαζω σε σακουλα και γινονται πολυ πολυ καλα.

Και επισης παντα οσο πιο χοντρες γινεται τις μπριζολες για να ψηθουν οπως θελουμε, να κανουν εξωτερικη κρουστα κλπ. Εννοειται με θερμομετρο στα χοντρα κομματια.

  • Like 2
Δημοσ.
10 λεπτά πριν, SagoniasSlutRos είπε

Να δωσω και γω μια συμβουλη σε αυτους που αγαπανε τα steaks.

Εννοειται οτι παιρνουμε παντα steak με ενδομυικο λιπος. Στην Ελλαδα δυσκολα βρισκεις, αλλα μπορειτε να πειτε στον κρεοπωλη σας να σας ειδοποιησει οταν του παει κατι τετοιο.

Το κολπο λοιπον να κανουμε τη μπριζολα μαλακη ειναι να την βαλουμε σε vacuum και να την αφησουμε στο ψηγειο (οχι καταψυξη) 2 εβδομαδες να σιτεψει καλα (wet aged steak). Ενα απλο vacuum εχει 20€ και καπου τοσο ακομα οι σακουλες που θα σας βγαλουν αρκετες μπριζολες. Το δοκιμαζω τον τελευταιο μηνα και βγαινουν τελειες. Εκει που εψαχνα μονο ribeye αμερικης κλπ και τα χρυσοπληρωνα, τωρα παιρνω ελληνικα, τα βαζω σε σακουλα και γινονται πολυ πολυ καλα.

Και επισης παντα οσο πιο χοντρες γινεται τις μπριζολες για να ψηθουν οπως θελουμε, να κανουν εξωτερικη κρουστα κλπ. Εννοειται με θερμομετρο στα χοντρα κομματια.

Ποιες σακούλες παίρνεις;

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
31 λεπτά πριν, SagoniasSlutRos είπε

κατάλαβα, παίρνεις άπλες σακούλες συντήρησης οκ, νόμιζα είχες βρει στην Ελλάδα για dry aged επειδή είπες για 2 βδομάδες στο ψυγείο. επειδή εχω κάνει πολλα τεστ στις άπλες σακουλες αν έχεις γεμματο ψυγείο σα κ μενα με λαχανικά  το κρέας παίρνει μια ελαφρά μυρωδιά.. καθώς οι απλές σακούλες αναπνέουν προς τα μέσα που κ προσωπικά  δεν μαρεσει.. 

εγώ παίρνω αυτες αλλά για dry aged https://www.55grad.biz/en_GB

https://www.amazon.de/gp/product/B00QE8LGO6/ref=ppx_yo_dt_b_asin_title_o00_s00?ie=UTF8&psc=1 

στις οποίες είναι πάλι από 2 βδομάδες - 4ς  αλλα δεν είναι εξυπηρετικό καθώς είναι σχετικά μεγάλα μεγεθοι κ πρέπει να βάλεις πολύ μεγάλο κομμάτι κρέατος να σιτέψει κ οταν ανοίξει η σακουλα δεν μπορω να καταναλώσω τέτοια ποσότητα σε εύλογο χρόνο 

Επεξ/σία από sndev
  • Like 1
Δημοσ.
3 ώρες πριν, Excoset είπε

και οι κάτω προστατευτικές  stainless steel  σχάρες καλύπτουν όλη την περιοχή πάνω από τους καυστήρες με αποτέλεσμα οι αναφλέξεις να είναι ελάχιστες αφού τα υγρά πέφτουν πάνω τους και εξατμίζονται αμέσως επιστρέφοντας ατμό  προς τα πάνω

το ιδιο ελεγα και γω (weber spirit II) μεχρι που εψησα μεγαλα ψαρια η μεγαλες tomahawk. τελικα εψηνα μονο με τη φωτια που βγαζανε ολα τα λιπη και με κλειστες τις εστιες...

  • Like 1
Δημοσ.

Όταν ψήσω μεγάλο ψάρι το ΣΚ θα σου πω 

4 ώρες πριν, sargus είπε

Λαχταριστά φαίνονται!

Το κόλπο με τις πατάτες μου άρεσε και θα το κάνω!

Με τα λαχανικά που μου αρέσουν πολύ καμία οδηγία/συμβουλή; 

Φίλε δες βίντεο στο YouTube έχει πολλά. 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 ώρες πριν, sndev είπε

κατάλαβα, παίρνεις άπλες σακούλες συντήρησης οκ, νόμιζα είχες βρει στην Ελλάδα για dry aged επειδή είπες για 2 βδομάδες στο ψυγείο. επειδή εχω κάνει πολλα τεστ στις άπλες σακουλες αν έχεις γεμματο ψυγείο σα κ μενα με λαχανικά  το κρέας παίρνει μια ελαφρά μυρωδιά.. καθώς οι απλές σακούλες αναπνέουν προς τα μέσα που κ προσωπικά  δεν μαρεσει.. 

εγώ παίρνω αυτες αλλά για dry aged https://www.55grad.biz/en_GB

https://www.amazon.de/gp/product/B00QE8LGO6/ref=ppx_yo_dt_b_asin_title_o00_s00?ie=UTF8&psc=1 

στις οποίες είναι πάλι από 2 βδομάδες - 4ς  αλλα δεν είναι εξυπηρετικό καθώς είναι σχετικά μεγάλα μεγεθοι κ πρέπει να βάλεις πολύ μεγάλο κομμάτι κρέατος να σιτέψει κ οταν ανοίξει η σακουλα δεν μπορω να καταναλώσω τέτοια ποσότητα σε εύλογο χρόνο 

A ωραια θα τις δοκιμασω και αυτες! Ειχα βρει τις umamy για dry aged αλλα δεν ειχα παρει ακομα. Ειναι καλες αυτες που παιρνεις;

Μόνο 4 βδομάδες κρατάνε το κρέας όμως? Υποτίθεται για dry aged θες 6-8 βδομάδες. 

Όταν τελειώσει η διαδικασία, μπορείς να τις βάλεις κατάψυξη, δεν είναι ανάγκη να φας 5 κιλά με τη μια...

Επεξ/σία από SagoniasSlutRos
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
55 λεπτά πριν, SagoniasSlutRos είπε

A ωραια θα τις δοκιμασω και αυτες! Ειχα βρει τις umamy για dry aged αλλα δεν ειχα παρει ακομα. Ειναι καλες αυτες που παιρνεις;

umai ήθελα να πάρω αλλά πολύ ακριβές. υπολόγιζα ότι θα βάλεις μέσα 5 κιλά μοσχάρι που σημαίνει minimun 14 e το κιλό χ 5 = 70 + τις σακούλες πας κατοστάρικο + αν δε πετύχει οπότε πήρα αυτες που είναι παρόμοιες. οι umai είναι 80 ε + τελωνειο. αυτές τις πήρα 17 ε 

καλες ειναι δε τρελάθηκα ομως με το αποτέλεσμα ίσως φταίει κιολας οτι είναι φθηνό κομμάτι κρέατος. ναι μαλακές full ,ελαφρώς μια τυρενια γεύση στις 30 μέρες αλλα αν εχεις φάει σε μαγαζιά οπως το base grill καμία σχέση 

 

σκευτομαι μήπως τις βάλω σε βούτυρο μια σκελίδα σκορδο κ δεντρολίβανο κ τις αφήσω 25-30 ήμερες για καλύτερη γεύση  

Επεξ/σία από sndev
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, sndev είπε

umai ήθελα να πάρω αλλά πολύ ακριβές. υπολόγιζα ότι θα βάλεις μέσα 5 κιλά μοσχάρι που σημαίνει minimun 14 e το κιλό χ 5 = 70 + τις σακούλες πας κατοστάρικο + αν δε πετύχει οπότε πήρα αυτες που είναι παρόμοιες. οι umai είναι 80 ε + τελωνειο. αυτές τις πήρα 17 ε 

καλες ειναι δε τρελάθηκα ομως με το αποτέλεσμα ίσως φταίει κιολας οτι είναι φθηνό κομμάτι κρέατος. ναι μαλακές full ,ελαφρώς μια τυρενια γεύση στις 30 μέρες αλλα αν εχεις φάει σε μαγαζιά οπως το base grill καμία σχέση 

σκευτομαι μήπως τις βάλω σε βούτυρο μια σκελίδα σκορδο κ δεντρολίβανο κ τις αφήσω 25-30 ήμερες για καλύτερη γεύση  

Για dry aged παντως τις πιο value for money 25€/κιλο εχει ο Μασουτης στο Γαλατσι. Λογικα και αλλοι θα φερνουν. Σε κρεοπωλεια παιζουν 35+ το κιλο.

Αυτο με το βουτυρο που λες ειναι που την γεμιζουν βούτυρο γυρω γυρω; Αν ναι, τοτε δεν αξιζει απ οτι εχω δει. Θες πολυυυυ βουτυρο και δεν προσφερει κατι ιδιαιτερο. Δες το βιντεο εδω:

 

Επεξ/σία από SagoniasSlutRos
Δημοσ.

μπράβο αυτόν τον τυπα παρακολουθουσα με τα βούτυρα!

ναι.. επειδή έχω δοκιμάσει πάρα πολλά δεν είναι το ίδιο ποιοτικά κ το καταλαβαίνω πλέον αμέσως στη γεύση.. δυστυχώς έχω κακομάθει 😕 δοκίμασε ribeye Αργεντινής με ουρουγουαης κ αμερικης η μερα με τη νυχτα. επίσης δοκίμασε blank angus απο μη γνωστό κρεοπωλείο απο μακρό κ μετα από δρακουλη η μπραλο (καλα κρεοπωλεία) θα καταλάβεις αμέσως τη διαφορά κ είναι χαοτική γευστικά . 

κ εδώ ισχύει το ότι πληρώνεις παίρνεις.. το ίδιο ισχύει κ στα dry aged. dry aged Απο κρεοπωλείο αναβυσσου στο εξοχικο, με dry aged δρακουλη πάλι η μέρα με τη νύχτα (διαφορα στη τιμή μικρή κανα 5 ευρώ στο κιλό) :( ακριβό hobby το φαΐ!

  • Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
10 λεπτά πριν, sndev είπε

μπράβο αυτόν τον τυπα παρακολουθουσα με τα βούτυρα!

ναι.. επειδή έχω δοκιμάσει πάρα πολλά δεν είναι το ίδιο ποιοτικά κ το καταλαβαίνω πλέον αμέσως στη γεύση.. δυστυχώς έχω κακομάθει 😕 δοκίμασε ribeye Αργεντινής με ουρουγουαης κ αμερικης η μερα με τη νυχτα. επίσης δοκίμασε blank angus απο μη γνωστό κρεοπωλείο απο μακρό κ μετα από δρακουλη η μπραλο (καλα κρεοπωλεία) θα καταλάβεις αμέσως τη διαφορά κ είναι χαοτική γευστικά . 

κ εδώ ισχύει το ότι πληρώνεις παίρνεις.. το ίδιο ισχύει κ στα dry aged. dry aged Απο κρεοπωλείο αναβυσσου στο εξοχικο, με dry aged δρακουλη πάλι η μέρα με τη νύχτα (διαφορα στη τιμή μικρή κανα 5 ευρώ στο κιλό) :( ακριβό hobby το φαΐ!

Επειδη με μπερδεψες.... χαχα. Ποια προτεινεις τελικα;

Προχτες παντως εφτιαξα ισως ενα απο τα πιο πετυχημενα που εχω φτιαξει ποτε. Ειχα παρει απο Μασουτη στο Γαλατσι απλο μοσχαρι, ηταν το κομματι που βγαινει η tomahawk αλλα χωρις κοκκαλο. Το ειχα 2 βδομαδες vacuum σκετο, μετα εβαλα λαδι, αλατι και πιπερι σε 1/1 αναλογια, το καπνισα με oak pellets μεχρι τους 115F σε bbq γκαζιου για κανενα 45' ενω ταυτοχρονα το αλειφα με βουτυρο και ριγανη με σκορδο που ειχα σε ταψακι απο κατω που επεφταν τα ζουμια, και στο τελος το εκανα searing μεχρι να παρει ωραιο χρωμα. Ηταν απλα θεικο. Νομιζω μου ειχε πει οτι ηταν ρατσα Λιμουζιν ελληνικο, κατι τετοιο.

Επεξ/σία από SagoniasSlutRos
  • Like 3

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

  • Δημιουργία νέου...