thomasIos Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2020 Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2020 33 λεπτά πριν, ilpapacha είπε Θα συμφωνήσω με τον γέροντα, τουλάχιστον ως προς το κομμάτι του πειραματισμού. Το ψήσιμο είναι μια απόλαυση, χόμπι, είναι κάτι που φέρνει ανθρώπους, παρέες πιο κοντά. Δε νομίζω να πήρε κάποιος μια ψησταριά, οποιουδήποτε τύπου, απλά για να ψήνει για τον εαυτό του. Πρόσφατα έκανα κι εγώ μια αγορά σε Napoleon με sizzle zone για το μπαλκόνι, έπειτα από αρκετό ψάξιμο και χωρίς να βιάζομαι ιδιαίτερα. Όντως πολύ καλή κατασκευή και πιστεύω ότι θα την χαρούμε για αρκετά χρόνια. Θα ήθελα να επισημάνω ότι ψήνω χρόνια σε κτιστό μπάρμπεκιου με κάρβουνο και κάποιες φορές σε μια μικρή ψησταριά αερίου. Οι ψησταριές αερίου έχουν το καλό ότι φτάνουν εύκολα σε θερμοκρασία ψησίματος και δεν υπάρχει η κάπνα/βρωμιά του κάρβουνου. Ευτυχώς για όλους μας, υπάρχουν αρκετά επιμορφωτικά βίντεο στο YouTube είτε από τις εταιρείες που κατασκευάζουν τις ψησταριές είτε από μερακλήδες, όπως εμείς, που πάντα ψάχνουν να πειραματιστούν και να ανακαλύψουν νέους τρόπους ψησίματος. Στην τελική το πως θα ψήσεις κάποιο κρέας, λαχανικό κτλ είναι θέμα προσωπικού γούστου. Δοκιμάζεις διάφορες συνταγές και προτάσεις και στο τέλος κρατάς αυτή που σου αρέσει περισσότερο. Ποιο μοντέλο της Napoleon πήρες?
tsiro7 Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2020 Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2020 Άντε ρε με τις γκαζάκια σας 😋 Συκωτακι στα κάρβουνα μούρλια (περιέχει τοποθέτηση προϊόντος) 😅 Το bbq που βλέπετε είναι DIY Πείτε καμμία συνταγή για συκώτι στην γκαζιού. 1
Ψιτ Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2020 Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2020 Τα συκωτια τα αλευρώνεις και τα βάζεις στο τηγάνι. 4 hours ago, ritualistic said: @SagoniasSlutRos ποσο το ειχες παρει απο το themart και για τι διαφορα τιμης μιλαμε απο ενα χασαπικο ? δωσε καμια αναλυτικη οδηγια για το ψησιμο... το βαζεις στον μεσαιο indirect στην αρχη και μετα τους αναβεις ολους για να ανεβασει θερμοκρασια ? Βγάζεις το κρέας από το ψυγείο Το σκουπίζεις να μην έχει υγρά Βάζεις χοντρό αλάτι, το ξαναβάζεις στο ψυγείο για 2-3 ωρίτσες Το βγάζεις από το ψυγείο και αφαιρείς το χοντρό αλάτι Φτιάχνεις σε γενναίες ποσότητες ένα μείγμα αλάτι (η ποσοτητα εξαρτάται πόσο καλά αφαίρεσες το χοντρό αλάτι), πιπέρι, πάπρικα, σκορδο σκόνη ή αλάτι, πιπερι, herbe de province To βάζεις κάτω και αρχίζεις να το πασαλείφεις παθιασμένα με το μείγμα. Αναβεις το bbq να φτάσει και τα μείνει στους 225F (~110C) Αναβεις ένα κουβαδάκι κάρβουνα, βρέχεις δυο χούφτες οξυά, hickory, κλπ και τα βάζεις στα καρβουνάκια ( ή χρησιμοποιησε ότι τεχνική σε βολευει για το κάπνισμα) Βάζεις το tri-tip στο inderect και το θυμιατό από την άλλη Γύρισε το κρέας ανα 20 λεπτά Τη δευτερη φορά που θα το γυρίσεις, γύρω στο 40', χώνεις στο χοντρό κομμάτι του κρέατος θερμόμετρο. Όταν η εσωτερική θερμοκρασία φτάσει γύρω στους 120F, το βγάζεις και το αφήνεις να κάτσει κανα δεκάλεπτο Βγάζεις το θυμιατήρι από το bbq και βάζεις στο φουλ το BBQ (εξαρτάται από την ψησταριά σου) Χώνεις το θερμόμετρο στο κρέας Το βάζεις στην ψησταριά και παρακολουθείς τη θερμοκρασία και το γυρίζεις μία φορά (δεν έχει σημασία πόσες φορές το γυρίσεις αλλά να βγει ομοιομορφο) Μόλις το κρέας φτάσει την επιθυμητη θερμοκρασία το βγάζεις Το αφήνεις να κάτσει 10-15 λεπτά. Και το κόβεις όπως έδειξε ενας συμ-ποιητης σε προηγούμενο ποστ. Και πρέπει να σου βγει κάπως έτσι: Καλή όρεξη! 5
panos_ace Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2020 Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2020 2 ώρες πριν, sndev είπε Νομίζω το topic έχει πάει σε αλλο lvl, κριμα τοσες χρήσιμες πληροφορίες αποψεις ιδέες να χάνονται σε τοσες σελίδες Ισχύει! Πραγματικά κρίμα. Πρέπει να φλαγγαρουμε κάποια πράγματα/οδηγίες στην πρώτη σελίδα να τα βρίσκουμε εύκολα!
ilpapacha Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2020 Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2020 2 ώρες πριν, thomasIos είπε Ποιο μοντέλο της Napoleon πήρες? Την prestige pro 500 2
Ψιτ Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2020 Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2020 3 hours ago, ilpapacha said: Την prestige pro 500 $1900 + taxes! WoW! Καλά ψησίματα!
aloop Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2020 Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2020 Το tri tip από το Mart, είναι της Devesa (Αργεντινής) ή άλλη μάρκα; Το μόνο που βρίσκω στο site τους είναι αυτό
berny Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2020 Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2020 https://www.kotsovolos.gr/kipos-ergaleia-spiti/psistaries-barbeque/psistaries-ugraeriou/199326-landmann-rexon-pts-41 Πως σας φαίνεται η τιμη και η ιδια η ψησταριά; Εχει κανεις εμπειρία;
ritualistic Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2020 Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2020 31 λεπτά πριν, aloop είπε Το tri tip από το Mart, είναι της Devesa (Αργεντινής) ή άλλη μάρκα; Το μόνο που βρίσκω στο site τους είναι αυτό και δεν ειναι και διαθεσιμο αυτο
aloop Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2020 Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2020 7 λεπτά πριν, ritualistic είπε και δεν ειναι και διαθεσιμο αυτο Ναι, δεν είναι, απλά σε κατάστημα μπορεί να υπάρχει κάτι και γι αυτό ρωτάω. Μην ψάχνω tri tip devesa και όλοι να λένε για άλλης εταιρίας.
invisiblesurfer Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2020 Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2020 11 λεπτά πριν, berny είπε https://www.kotsovolos.gr/kipos-ergaleia-spiti/psistaries-barbeque/psistaries-ugraeriou/199326-landmann-rexon-pts-41 Πως σας φαίνεται η τιμη και η ιδια η ψησταριά; Εχει κανεις εμπειρία; Αξιοπρεπέστατη. Κατά την άποψή μου είναι καλύτερα να πάρεις το "ακριβό" μοντέλο ενός "μέτριου" κατασκευαστή παρά το entry-level μοντέλο ενός ακριβού κατασκευαστη. 1
tsiro7 Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2020 Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2020 (επεξεργασμένο) 19 λεπτά πριν, invisiblesurfer είπε Αξιοπρεπέστατη. Κατά την άποψή μου είναι καλύτερα να πάρεις το "ακριβό" μοντέλο ενός "μέτριου" κατασκευαστή παρά το entry-level μοντέλο ενός ακριβού κατασκευαστη. Και εγώ έτσι έλεγα μέχρι που είδα την ποιότητα κατασκευής των ακριβών κατασκευαστων στα entry level τους μοντέλα και πως είναι σχεδιασμένα ακόμα και αυτά για να κάνουν την διαφορά με οποιοδήποτε άλλο προϊόν κυκλοφορεί. Καλύτερα είναι να πάρεις μια φθηνή φασον ψησταριά να δεις αν σου αρέσει το σπορ και μετά βλέπεις και κάνεις. Με το σκεπτικό ότι αν έχεις να δώσεις 400 ευρώ για μια ψησταριά δεν πεινάς κιόλας, αντέχει το πορτοφόλι σου και τα 500-600. Δες κάδο που έχει η landmann και δες και μια broil κοντά στα ίδια λεφτά και θα καταλάβεις. Δες την Broil King BK 320 στα 390 ευρώ, στα ίδια λεφτά τεράστια διαφορά στην ποιότητα κατασκευής. Επεξ/σία 14 Οκτωβρίου 2020 από tsiro7 5
invisiblesurfer Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2020 Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2020 29 λεπτά πριν, tsiro7 είπε Και εγώ έτσι έλεγα μέχρι που είδα την ποιότητα κατασκευής των ακριβών κατασκευαστων στα entry level τους μοντέλα και πως είναι σχεδιασμένα ακόμα και αυτά για να κάνουν την διαφορά με οποιοδήποτε άλλο προϊόν κυκλοφορεί. Καλύτερα είναι να πάρεις μια φθηνή φασον ψησταριά να δεις αν σου αρέσει το σπορ και μετά βλέπεις και κάνεις. Με το σκεπτικό ότι αν έχεις να δώσεις 400 ευρώ για μια ψησταριά δεν πεινάς κιόλας, αντέχει το πορτοφόλι σου και τα 500-600. Δες κάδο που έχει η landmann και δες και μια broil κοντά στα ίδια λεφτά και θα καταλάβεις. Δες την Broil King BK 320 στα 390 ευρώ, στα ίδια λεφτά τεράστια διαφορά στην ποιότητα κατασκευής. Νομίζω ότι και οι δύο έχουμε δίκιο. Παρ' όλα αυτά η προσωπική μου εμπειρία από entry level Broil King είναι (δεν ξέρω ποιά είναι ακριβώς, έχει 3 καυστήρες και τίποτα άλλο): - Σε μερικά σημεία, κυρίως προς τη πλευρά του ψήστη η θερμοκρασία είναι χαμηλότερη - Ο κάδος είναι άριστος αλλά έχει πολλές βίδες και γωνίες σε διάφορα σημεία. Βρωμίζει εύκολα και καθαρίζεται πολύ δύσκολα.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα