Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
3 λεπτά πριν, slk200gr είπε

δεν ειναι πολυ?

75 βαθμοι ειναι το χαμηλοτερο οριο για το κοτοπουλο κ εκει ρισκαρεις καποια σημεια να μην ειναι σωστα ψημενα αν δεν εχεις μετρησει καλα με το θερμομετρο

Αν εχεις μετρησει σωστα και εισαι σιγουρος θα φας το ζουμεροτερο κοτοπουλο που εχεις φαει!

Αν θες να εισαι safe to βγαζεις στους 77 κ εισαι ετοιμος

  • Like 1
  • Απαντ. 21,3k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

  • SagoniasSlutRos

    2320

  • ilpapacha

    2066

  • sndev

    1107

  • ηνίοχος

    589

Δημοσ.

Αναλόγως και για τι κομμάτι μιλάμε, επειδή ψήνω συχνά παϊδάκια (τα λατρεύει η σύζυγος), είναι μικρά κομμάτια, και δεν θέλει πολύ για να ξεφύγει, το ένα λεπτό μετράς 73-74, μέχρι να πιες μια γουλιά τσίπουρο έχει 80ρίσει, αλλά και πάλι 80-82 βαθμούς να πάει, ζουμερό είναι 

Στο φιλέτο οκ, μπορείς να είσαι πιο ακριβής με τη θερμοκρασία, μετράς κιόλας στο πιο χοντρό κομμάτι και είσαι πιο safe 

Πάντως δοκιμάστε να ψήσετε με κάποιον που είναι "εμπειρικός" ψήστης, και δείτε που θα σας πει να βγάλετε το κοτόπουλο 

Εύκολα θα έχει πιάσει 3ψηφια θερμοκρασία  

  • Like 1
Δημοσ.
7 λεπτά πριν, AristidisZ είπε

Πάντως δοκιμάστε να ψήσετε με κάποιον που είναι "εμπειρικός" ψήστης, και δείτε που θα σας πει να βγάλετε το κοτόπουλο 

Εύκολα θα έχει πιάσει 3ψηφια θερμοκρασία  

Eιδικα για το κοτοπουλο απο τοτε που πηρα την ψησταρια και το ψηνω με το θερμομετρο, οπουδηποτε αλλου και να εχω φαει μου φαινεται στεγνο και παραψημενο σε σημειο να μην θελω να το φαω!

Για κοτοπουλο στον φουρνο δεν το συζηταω, οπως ειναι απο το ταψι στα σκουπιδια

Αντε να εξηγησεις μετα οτι δεν εισαι περιεργος 😄

  • Like 2
Δημοσ.
3 λεπτά πριν, ritualistic είπε

Eιδικα για το κοτοπουλο απο τοτε που πηρα την ψησταρια και το ψηνω με το θερμομετρο, οπουδηποτε αλλου και να εχω φαει μου φαινεται στεγνο και παραψημενο σε σημειο να μην θελω να το φαω!

Για κοτοπουλο στον φουρνο δεν το συζηταω, οπως ειναι απο το ταψι στα σκουπιδια

Αντε να εξηγησεις μετα οτι δεν εισαι περιεργος 😄

Σωστός

Για φούρνο μη βάζεις ολόκληρο κοτόπουλο, εμείς αγοράζουμε πλέον μόνο μπούτι (όταν θέλουμε να το βάλουμε φούρνο), οπότε κάτι γίνεται

Το στήθος μαγειρεμένο στο φούρνο είναι να το κάνεις καμία κοτοσαλάτα μετά, δε τρώγεται σκέτο με τίποτα

  • Like 1
Δημοσ.

Για όποιον ενδιαφέρεται το lidl της Γλυφάδας Στη Βουλιαγμένης έχει διαθεσιμα τα black angus που φέρνει. Απ´οτι είδα έχει αρκετά τεμάχια 

Δημοσ.

Έχω δοκιμασα και τα δύο steak και δεν ενθουσιάστηκα. Αυτό με το λίπος στην άκρη αξίζει περισσότερο λόγω του λίπους που δίνει κάτι παραπάνω. Medium τα έβγαλα αλλά δεν. Νόστιμα μεν αλλά όχι ιδιαίτερα τρυφερά για ωρίμανσης. 

  • Like 1
Δημοσ.
1 ώρα πριν, sot_pal είπε

Για όποιον ενδιαφέρεται το lidl της Γλυφάδας Στη Βουλιαγμένης έχει διαθεσιμα τα black angus που φέρνει. Απ´οτι είδα έχει αρκετά τεμάχια 

Απαραδεκτα!!!!!

Δημοσ.

Και εμένα δεν μου αρεσαν, ως "Ελληναρας" μου αρέσει το καλοψημενο κρεας και προφανως αυτου του τυπου τα κρεατα δεν συνιστωνται.. Θα αρκεστώ στις κλασσικες σπαλομπριζολες που γίνονται άψογες.. 

Δημοσ.
6 ώρες πριν, gsisr είπε

Έχω δοκιμασα και τα δύο steak και δεν ενθουσιάστηκα. Αυτό με το λίπος στην άκρη αξίζει περισσότερο λόγω του λίπους που δίνει κάτι παραπάνω. Medium τα έβγαλα αλλά δεν. Νόστιμα μεν αλλά όχι ιδιαίτερα τρυφερά για ωρίμανσης. 

Ακριβώς το ίδιο. Καλά μεν αλλά δεν αξίζουν τόσο πολύ σε αυτή τη τιμή.

Μόνο το burger μου άρεσε εμένα αλλά και πάλι τώρα που το ξαναπήρα μου φάνηκε πολύ βιομηχανοποιημενο ας πούμε, μάλλον δεν θα ξαναπάρω.

Δημοσ.
18 ώρες πριν, sot_pal είπε

Τα μπιφτέκια του lidl είναι ήδη αλατισμένα; Στο ταμπελάκι γράφει ότι έχουν αλάτι κ πιπέρι..

Και παρααλατισμενα θα ελεγα. 

Δημοσ.
3 ώρες πριν, dakangr είπε

Και παρααλατισμενα θα ελεγα. 

Όντως σήμερα που το δοκίμασα σκέτο χωρίς τσενταρ, μαγιονέζα κλπ κατάλαβα ότι παραεχει αλάτι και πιπέρι. Μην πω και κανένα ενισχυτικο γεύσης ή κάτι παρόμοιο. Προσωπικά δεν θα ξαναπάρω.

Δημοσ.
38 λεπτά πριν, StormGr είπε

Όντως σήμερα που το δοκίμασα σκέτο χωρίς τσενταρ, μαγιονέζα κλπ κατάλαβα ότι παραεχει αλάτι και πιπέρι. Μην πω και κανένα ενισχυτικο γεύσης ή κάτι παρόμοιο. Προσωπικά δεν θα ξαναπάρω.

Ειναι πολυ αλμυρα σε σημειο να ενοχλει. Αλλα επειδη το κρεας ειναι νοστιμο και λιπαρο, σκεφτομαι να παρω καποια και να βαζω απο λιγο στον κανονικο κιμα για να του ενισχυει τη γευση. 

Δημοσ.
15 ώρες πριν, dakangr είπε

Ειναι πολυ αλμυρα σε σημειο να ενοχλει. Αλλα επειδη το κρεας ειναι νοστιμο και λιπαρο, σκεφτομαι να παρω καποια και να βαζω απο λιγο στον κανονικο κιμα για να του ενισχυει τη γευση. 

Παρε κιμα απο ελληνικο μοσχαρι ελια ή και λαπα που εχουν αρκετο λιπος.

  • Thanks 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

  • Δημιουργία νέου...