Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Χαιρετώ τους απανταχού ψήστες.

Μετά από 3 εβδομάδες "δοκιμών" στη νέα και πιο απλή έκδοση της unimac (661311), έφτιαξα κι ενημερώνω συνεχώς με φωτογραφίες και συμβουλές μια ανάρτηση, η οποία πιστεύω θα βοηθήσει τους υποψήφιους αγοραστές ψησταριάς υγραερίου.

https://krasodad.blogspot.com/2019/10/unimac-basic.html

 

unimac 661311 ΚΟΤΑ 2.JPG

unimac 661311 ΛΟΥΚΑΝΙΚΑ.JPG

Unimac basic 661311 ΤΣΙΠΟΥΡΕΣ 3.JPG

Επεξ/σία από Krasomak
  • Like 5
  • Απαντ. 21k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

  • SagoniasSlutRos

    2258

  • ilpapacha

    2040

  • sndev

    1103

  • ηνίοχος

    586

Δημοσ.
21 ώρες πριν, Krasomak είπε

Χαιρετώ τους απανταχού ψήστες.

Μετά από 3 εβδομάδες "δοκιμών" στη νέα και πιο απλή έκδοση της unimac (661311), έφτιαξα κι ενημερώνω συνεχώς με φωτογραφίες και συμβουλές μια ανάρτηση, η οποία πιστεύω θα βοηθήσει τους υποψήφιους αγοραστές ψησταριάς υγραερίου.

https://krasodad.blogspot.com/2019/10/unimac-basic.html

unimac 661311 ΚΟΤΑ 2.JPG

unimac 661311 ΛΟΥΚΑΝΙΚΑ.JPG

Unimac basic 661311 ΤΣΙΠΟΥΡΕΣ 3.JPG

Καλημέρα. Αρχικα ΜΠΡΑΒΟ σου για το μερακι και την πολύ δουλεια που εχεις ρηξει για το blog σου.
2-3 συμβουλες απο εμένα ως προκάτοχος της Unimac 661307 με τους 3 καυστηρες και το πλαινο ματι.

- Οντως στο πίσω μέρος εχει μεγαλύτερη θερμοκρασία, οπότε προσπαθούσα να τοποθετω τα ψητα μου απο τη μεση και πίσω και οχι πολυ κοντα στα πλαινα τοιχοματα (δεξια & αριστερα).
- Προτείνω, αφού τελειώσεις το ψήσιμο, αφαιρέσεις τα κρέατα απο την σχάρα και τα αφήνεις να ξεκουραστούν. Όσο ξεκουράζονται φουλάρεις τους καυστήρες για 6-10 λεπτά (μέχρι να πάει 280-300 βαθμούς), μιας και είναι ήδη ζεστή, ούτως ώστε να γίνουν όλα άνθρακας. Μόλις πιάσει την υψηλή θερμοκρασία, χαμηλώνεις, τρίβεις καλά με την βούρτσα για να φύγουν τα πάντα απο τις σχάρες, κλείνεις τους καυστήρες και απολαμβάνεις το φαγητό σου. Το λάδωμα των καθαρών σχαρών μπορείς να το κάνεις και την επόμενη ημέρα για να είναι έτοιμες για το επόμενο ψήσιμο.
- Στο ταψι στο κάτω μέρος (κάτω απο τους καυστηρες) εβαζα αλουμινοχαρτο σε ολη την επιφάνεια για να μην λερωνεται πολυ η ψησταρια.
- Η κλιση απο τους διαχυτες όντως δεν βοηθαει για τις αναφλέξεις, αλλά όσο περισσοτερο εχεις το καπακι κλειστό, τόσο πιο ομορφο και γρηγορο ειναι το ψήσιμο. Πρέπει να ασχολεισαι συνεχως με την ενταση των καυστηρων, πραγμα που σημαινει οτι ασχολεισαι συνεχως με την ψησταρια,(εγώ δεν μπόρεσα να βρω την ιδανικη σταθερη θερμοκρασια, οπότε και με κουραζε αυτό).

 

Δημοσ.
1 ώρα πριν, Daliar είπε

Καλημέρα. Αρχικα ΜΠΡΑΒΟ σου για το μερακι και την πολύ δουλεια που εχεις ρηξει για το blog σου.
2-3 συμβουλες απο εμένα ως προκάτοχος της Unimac 661307 με τους 3 καυστηρες και το πλαινο ματι.

- Οντως στο πίσω μέρος εχει μεγαλύτερη θερμοκρασία, οπότε προσπαθούσα να τοποθετω τα ψητα μου απο τη μεση και πίσω και οχι πολυ κοντα στα πλαινα τοιχοματα (δεξια & αριστερα).
- Προτείνω, αφού τελειώσεις το ψήσιμο, αφαιρέσεις τα κρέατα απο την σχάρα και τα αφήνεις να ξεκουραστούν. Όσο ξεκουράζονται φουλάρεις τους καυστήρες για 6-10 λεπτά (μέχρι να πάει 280-300 βαθμούς), μιας και είναι ήδη ζεστή, ούτως ώστε να γίνουν όλα άνθρακας. Μόλις πιάσει την υψηλή θερμοκρασία, χαμηλώνεις, τρίβεις καλά με την βούρτσα για να φύγουν τα πάντα απο τις σχάρες, κλείνεις τους καυστήρες και απολαμβάνεις το φαγητό σου. Το λάδωμα των καθαρών σχαρών μπορείς να το κάνεις και την επόμενη ημέρα για να είναι έτοιμες για το επόμενο ψήσιμο.
- Στο ταψι στο κάτω μέρος (κάτω απο τους καυστηρες) εβαζα αλουμινοχαρτο σε ολη την επιφάνεια για να μην λερωνεται πολυ η ψησταρια.
- Η κλιση απο τους διαχυτες όντως δεν βοηθαει για τις αναφλέξεις, αλλά όσο περισσοτερο εχεις το καπακι κλειστό, τόσο πιο ομορφο και γρηγορο ειναι το ψήσιμο. Πρέπει να ασχολεισαι συνεχως με την ενταση των καυστηρων, πραγμα που σημαινει οτι ασχολεισαι συνεχως με την ψησταρια,(εγώ δεν μπόρεσα να βρω την ιδανικη σταθερη θερμοκρασια, οπότε και με κουραζε αυτό).

Συμφωνώ σε όλα. Την καίω δεν την αφήνω :) -Πριν την αγοράσω διάβασα όλη τη συζήτηση και με βοήθησε αρκετά ώστε να ξέρω τί να περιμένω. Με το αλουμινόχαρτο δεν δοκίμασα ακόμη. Αν μπορούσα να γυρίσω τον χρόνο θα επέλεγα unimac με 3 καυστήρες για να ψήνω έμμεσα (ανάμεσα σε 2 αναμμένους καυστήρες) και να αποφεύγω τις αναφλέξεις. Μεγάλη η βοήθεια από την πλάκα μαντεμιού.

Δημοσ.
11 λεπτά πριν, Krasomak είπε

Συμφωνώ σε όλα. Την καίω δεν την αφήνω :) -Πριν την αγοράσω διάβασα όλη τη συζήτηση και με βοήθησε αρκετά ώστε να ξέρω τί να περιμένω. Με το αλουμινόχαρτο δεν δοκίμασα ακόμη. Αν μπορούσα να γυρίσω τον χρόνο θα επέλεγα unimac με 3 καυστήρες για να ψήνω έμμεσα (ανάμεσα σε 2 αναμμένους καυστήρες) και να αποφεύγω τις αναφλέξεις. Μεγάλη η βοήθεια από την πλάκα μαντεμιού.

Σου δειχνω μια φωτογραφια για να δεις πως θα ψησεις έμμεσα.

1) Στο κάτω μέρος και στο σημείο που η ψησταριά έχει την υψηλότερη θερμοκρασία (η Weber ειναι στο κέντρο), τοποθέτησα την μαντεμένια πλάκα, ως ταψάκι για την συλλογή λιπους

2) Πάνω στην μαντεμένια πλάκα τοποθέτησα μία ανοξείδωτη σχάρα που είχα πάρει για κάστανα (έχω στραβώσει τα ποδαράκια ώστε να έχει κενό 3cm απο την μαντεμένα πλάκα) και να κυκλοροφεί ο θερμός αέρας και κάτω απο το ψητό

3) Προθέρμανα τον φούρνο και έψησα για μία ώρα στους 200 οC (στη χαμηλή ένταση και οι 2 καυστήρες στην δική μου ψησταριά) φυσικά με κλειστό το καπάκι.

Το καπάκι το άνοιξα 2 φορές μόνο, μετα απο 50' για να τα γυρίσω μία φορά και άλλη μία για να τα βγάλω :). Υπάρχουν και ειδικά σκεύη για όλα τα πιο πάνω υλικά που χρησιμοποίησα.

 

Weber Spirit II.png

  • Thanks 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Aυτά πρέπει να τα κάνουνε μάθημα στα σχολεία! Αν το γνώριζα, φυσικά και δεν θα έπαιρνα την απλή κινεζιά με τους δύο καυστήρες, αλλά την απλή κινεζιά με τους 3 καυστήρες!

Βtw, μας έχουνε σιχαθεί οι γυναίκες της γειτονιάς!  ΠΑΛΙ ΨΗΝΕΤΕ;;;

Μπορεί να την θάβω την συγκεκριμένη unimac που πήρα, αλλά τσούκου-τσούκου τα βγάζει τα λεφτά της. Τσακ-μπαμ έχουμε μέρα-παρά ημέρα τζερτζελέ στην αυλή. -Ποιός μπορεί να αντισταθεί στα πιττάκια με κεφαλοτύρια και mix μπαχαρικών ή στην μελιτζάνα που θα πετάξεις στη σχάρα και θα κάνεις σούπερ-ντούπερ μεζέ από το τίποτα;

Επεξ/σία από Krasomak
  • Like 1
Δημοσ.
1 ώρα πριν, Krasomak είπε

Aυτά πρέπει να τα κάνουνε μάθημα στα σχολεία! Αν το γνώριζα, φυσικά και δεν θα έπαιρνα την απλή κινεζιά με τους δύο καυστήρες, αλλά την απλή κινεζιά με τους 3 καυστήρες!

Βtw, μας έχουνε σιχαθεί οι γυναίκες της γειτονιάς!  ΠΑΛΙ ΨΗΝΕΤΕ;;;

Μπορεί να την θάβω την συγκεκριμένη unimac που πήρα, αλλά τσούκου-τσούκου τα βγάζει τα λεφτά της. Τσακ-μπαμ έχουμε μέρα-παρά ημέρα τζερτζελέ στην αυλή. -Ποιός μπορεί να αντισταθεί στα πιττάκια με κεφαλοτύρια και mix μπαχαρικών ή στην μελιτζάνα που θα πετάξεις στη σχάρα και θα κάνεις σούπερ-ντούπερ μεζέ από το τίποτα;

ΣΩΣΤΟΟΟΣ!!!!

Απο το μαγαζι που αγορασα την Weber μου ειπε 3 πράγματα ως συμβουλη και νομίζω πως έχει δίκιο:

1) Εμπιστευσου την ψησταριά σου και μην κρυφοκοιτάς (άρα μην ανοιγοκλείνεις το καπάκι),

2) Να κρατάς πάντα την σχάρα σου καθαρή απο καμένα λίπη και

3) Να ρισκάρεις τις δοκιμές και τα μαγειρικά πειράματα 🍗🥩🥓

 

  • Like 1
  • 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

Λοιπόν, διάβασα όλο το θέμα. Είμαι έτοιμος να πάρω κάποια Weber ή Broil King.

Αλλά επειδή με ξέρω ότι είμαι τεμπέλης σε θέματα καθαριότητας και όπως όταν μαγειρεύω μου αρέσει αλλά μετά αφήνω τα πιάτα μέχρι να αποκτήσουν ζωή, έτσι φοβάμαι και το καθάρισμα της ψησταριάς.

Ποια μοντέλα είναι εκείνα τα οποία απαιτούν το λιγότερο (σπανιότερο καθάρισμα); Ξέρει κανείς; Γιατί από ότι κατάλαβα διαβάζοντας εδώ μέσα, κάποιες ψησταριές "ζητάνε" καθάρισμα κάθε φορά ενώ κάποιες άλλες κάθε μερικά ψησίματα.

Ή μήπως κατάλαβα λάθος;

Δημοσ.

Στα επώνυμα μοντέλα που κοιτάς,  είναι πιο εύκολος ο καθαρισμός του κάδου  λόγω υλικών. Τις σχάρες όμως πρέπει μετά από κάθε ψήσιμο να τις τρίβεις με μια βούρτσα και να τις περνάς ένα λαδάκι, διαδικασία 5 λεπτών max. 

  • Thanks 1
Δημοσ.

Πόσο χρήσιμο βρίσκετε το πλαινό μάτι στις ψησταριές αυτές; Ρωτάω γιατί διάβασα μερικούς να λένε ότι η δύναμη του δεν επαρκεί για τηγάνισμα και είναι μόνο για ψιλοδουλειές. Τι λέτε; (δεδομένου ότι στις weber, broil king μπορεί να το πληρώσεις και 200 ευρώ παραπάνω!)

Δημοσ.
38 λεπτά πριν, sargus είπε

Πόσο χρήσιμο βρίσκετε το πλαινό μάτι στις ψησταριές αυτές; Ρωτάω γιατί διάβασα μερικούς να λένε ότι η δύναμη του δεν επαρκεί για τηγάνισμα και είναι μόνο για ψιλοδουλειές. Τι λέτε; (δεδομένου ότι στις weber, broil king μπορεί να το πληρώσεις και 200 ευρώ παραπάνω!)

Δεν ξερω που το διαβασες αυτο.

Στην δικη μου κινεζικη που δεν ειναι επωνυμη, μια χαρα επαρκει για τηγανισμα, μαλιστα ενας απο τους λογους που την αγορασα ηταν αυτος, να τηγανιζω γαριδες και πατατες εκτος σπιτιου.

Τωρα φυσικα εαν επικρατουν 9 μποφορ στην περιοχη, η εστια σβηνει😉

  • Thanks 1
Δημοσ.

Αν είναι να δώσεις 200 ευρώ για ένα μάτι όχι δεν αξίζει, βάζεις ένα ταφ στην μπουκάλα και ένα μάτι υγραερίου πάνω από 3kw και κάνεις δουλειά με 15 ευρώ. 

  • Thanks 1
Δημοσ.

Στις μεγάλες ψησταριές όπως π.χ. στην weber spirit e-320 ή στην Broil King signet 90, χωράει από κάτω η μπουκάλα των 10 κιλών; Ρωτάω γιατί δε βρίσκω τέτοια πληροφορία.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

  • Δημιουργία νέου...