GoldMik3 Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2019 Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2019 18 ώρες πριν, Daliar είπε Καλησπέρα. Εχει κανεις εικονα για weber Q2200? Σαν σχόλια βέβαια έχει πολύ καλα. Εχω τώρα μια unimac 661307 με μαντεμενιες σχαρες και πλαινό μάτι αλλα λόγω μεγέθους με δυσκολεύει στο μπαλκόνι. Πως ψηνει αυτη? Εχει κανεις καμια αποψη? Αξιζει για πρωτη ψησταρια? Επισης.. Εχει ψησει κανεις πανω σε αυτες τις αντικολιτικες μεμβρανες ή ολοι πανω στη σχαρα τα ακουμπατε?
giorgos_76 Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2019 Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2019 11 ώρες πριν, tsiro7 είπε Δεν το προσπέρασα, απλά δεν ήθελα να σε στεναχωρήσω😁. Ψάξε για τις ετεροκυκλικες αμινες και τους πολυαρωματικους υδρογονανθρακες. Μετά δεν θα ξανά φας ψημένο κρέας πουθενά, ούτε στα κάρβουνα ούτε στο αέριο. Επιπλέον όσο περισσότερο λίπος το κρέας τόσο πιο καρκινογονο. Μια από τις λύσεις είναι μαριναρισμα με οξινες μαριναδες και μετά το ψήσιμο λεμονακι. Το κρέας όπως και να το κάνεις πειράζει..Όλα τα κρέατα και τα αλλαντικά είναι βλαβερά δυστυχώς...Λέω δυστυχώς γιατί είναι πεντανόστιμα τα άτιμα..Δεν το έχω ψάξει αυτό που λές ότι και με το αέριο βλάπτει...Δεν νομίζω όμως να είναι το ίδιο με το κάρβουνο.
Daliar Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2019 Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2019 Στις 5/9/2019 στις 4:34 ΜΜ, GoldMik3 είπε Πως ψηνει αυτη? Εχει κανεις καμια αποψη? Αξιζει για πρωτη ψησταρια? Επισης.. Εχει ψησει κανεις πανω σε αυτες τις αντικολιτικες μεμβρανες ή ολοι πανω στη σχαρα τα ακουμπατε? Τελικα πηγα σε Weber Spirit II E-210. Πραγματικα την εχω κιολας καταευχαριστηθει. Ψηνει τοσο γρηγορα και τελεια. Ουτε ενα μηνα δεν την έχω και εχω ψήσει απο σουβλακια, κεμπαπ, πριζολες, ρολο κοτόπουλο και pizza (σε pizza stone). Μεσα σε 9 λεπτα ανεβάζει 300 oC. Φοβερη επιλογη τελικα. Σε παλαιότερη ψησταριά είχα ψησει σε μεμβρανες και έκαναν μια χαρα του δουλεια τους (και δεν βρωμίζεις τόσο πολύ την ψησταριά σου) αλλά μεμβρανη καλό ειναι να χρησιμοποιεις εκεί που χρειάζεται μονο
moure Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2019 Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2019 (επεξεργασμένο) 6 ώρες πριν, Daliar είπε Τελικα πηγα σε Weber Spirit II E-210. Πραγματικα την εχω κιολας καταευχαριστηθει. Ψηνει τοσο γρηγορα και τελεια. Ουτε ενα μηνα δεν την έχω και εχω ψήσει απο σουβλακια, κεμπαπ, πριζολες, ρολο κοτόπουλο και pizza (σε pizza stone). Μεσα σε 9 λεπτα ανεβάζει 300 oC. Φοβερη επιλογη τελικα. Σε παλαιότερη ψησταριά είχα ψησει σε μεμβρανες και έκαναν μια χαρα του δουλεια τους (και δεν βρωμίζεις τόσο πολύ την ψησταριά σου) αλλά μεμβρανη καλό ειναι να χρησιμοποιεις εκεί που χρειάζεται μονο Κάτι μεμβράνες που έχω δει λένε ότι αντέχουν μέχρι 288 βαθμούς Κελσίου. Από τη στιγμή που οι ψησταριές ξεπερνάνε στον θάλαμο τους 300 βαθμούς πρακτικά δεν πρέπει να χρησιμοποιούμε ποτέ μεμβράνη. Επεξ/σία 27 Σεπτεμβρίου 2019 από moure 1
Daliar Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2019 Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2019 7 λεπτά πριν, moure είπε Κάτι μεμβράνες που έχω δει λένε ότι αντέχουν μέχρι 288 βαθμούς Κελσίου. Όταν οι ψησταριές ξεπερνάνε στον θάλαμο τους 300 βαθμούς πρακτικά δεν πρέπει να χρησιμοποιούμε ποτέ μεμβράνη. Πολυ σωστά, απλα για να φτασεις αυτες τις θερμοκρασιες ειναι συνηθως ποιοτικη και (ακριβη) η ψησταρια οποτε κατα πασα πιθανοτητα θα παρεις μαντεμενια πλακα αντι για μεμβρανη 😉 Επίσης δεν εχει χρειαστεί να ψησω κατι πανω απο 250 οC.
imr Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2019 Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2019 Καποια προταση για σουβλα με μοτερ? Εχω την unimac με 4 εστειες, εχει δικιμασει καποιος?
rubadub Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2019 Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2019 Στις 27/9/2019 στις 12:40 ΜΜ, imr είπε Καποια προταση για σουβλα με μοτερ? Εχω την unimac με 4 εστειες, εχει δικιμασει καποιος? 1. σουβλα κοκορετσιου. περίπου 7€/ μετρο 2. μοτερ κοκορετσιου, περίπου 10€. 3. γαλβανιζέ γωνίες για να πιάσει πάνω στην ψησταρια. 4. diy διαφορετικά, 100€+ 1
tsiro7 Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2019 Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2019 Έχω αυτή https://www.isompes.gr/k2-categories/katigories/2014-03-25-00-44-48/bbq/isompes-σετ-μοτερ-και-σουβλα-για-ψησταρια-υγραεριου-3833-details
giorgos_76 Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2019 Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2019 14 ώρες πριν, tsiro7 είπε Έχω αυτή https://www.isompes.gr/k2-categories/katigories/2014-03-25-00-44-48/bbq/isompes-σετ-μοτερ-και-σουβλα-για-ψησταρια-υγραεριου-3833-details Για Unimac Trend κάνει ;;
tsiro7 Δημοσ. 30 Σεπτεμβρίου 2019 Δημοσ. 30 Σεπτεμβρίου 2019 (επεξεργασμένο) Κάνε μια ερώτηση στο μαγαζί. Λογικά η σουβλα και το μοτέρ θα κάνουν δεν έχεις θέμα, έχει δύο μήκη σούβλας. Το θέμα είναι να βρεις βάσεις για τη δικιά σου ή να προσαρμόσεις κάπως αυτές που θα σου δώσουν. Όλα αυτά με την προϋπόθεση ότι η ψησταριά σου παίρνει σουβλα. Δεν έχουν όλες υποδοχές για σουβλα. Εκεί που την πήρες δεν ξέρουν να σου πουν? Δες αυτή https://alphatools.gr/9960--bbq-unimac-661388-.html Επεξ/σία 30 Σεπτεμβρίου 2019 από tsiro7
giorgos_76 Δημοσ. 30 Σεπτεμβρίου 2019 Δημοσ. 30 Σεπτεμβρίου 2019 7 ώρες πριν, tsiro7 είπε Κάνε μια ερώτηση στο μαγαζί. Λογικά η σουβλα και το μοτέρ θα κάνουν δεν έχεις θέμα, έχει δύο μήκη σούβλας. Το θέμα είναι να βρεις βάσεις για τη δικιά σου ή να προσαρμόσεις κάπως αυτές που θα σου δώσουν. Όλα αυτά με την προϋπόθεση ότι η ψησταριά σου παίρνει σουβλα. Δεν έχουν όλες υποδοχές για σουβλα. Εκεί που την πήρες δεν ξέρουν να σου πουν? Δες αυτή https://alphatools.gr/9960--bbq-unimac-661388-.html το ξέρω αυτό το μοτέρ..είναι της Unimac και πάει με την ψησταριά μου...Απλά ψάχνω μια πιο φθηνή λύση
SagoniasSlutRos Δημοσ. 1 Οκτωβρίου 2019 Δημοσ. 1 Οκτωβρίου 2019 Στις 29/9/2019 στις 3:13 ΠΜ, rubadub είπε 1. σουβλα κοκορετσιου. περίπου 7€/ μετρο 2. μοτερ κοκορετσιου, περίπου 10€. 3. γαλβανιζέ γωνίες για να πιάσει πάνω στην ψησταρια. 4. diy διαφορετικά, 100€+ Μια τετοια λυση θα αντεχει 2 κοτοπουλα πανω;
rubadub Δημοσ. 1 Οκτωβρίου 2019 Δημοσ. 1 Οκτωβρίου 2019 11 ώρες πριν, SagoniasSlutRos είπε Μια τετοια λυση θα αντεχει 2 κοτοπουλα πανω; Νομίζω ότι στα 2 κοτόπουλα το πρόβλημα δεν ειναι το βάρος, αλλά το μήκος..
SagoniasSlutRos Δημοσ. 24 Οκτωβρίου 2019 Δημοσ. 24 Οκτωβρίου 2019 Στις 1/10/2019 στις 9:11 ΜΜ, rubadub είπε Νομίζω ότι στα 2 κοτόπουλα το πρόβλημα δεν ειναι το βάρος, αλλά το μήκος.. Βαση αυτου του βιντεο στο ιδιο bbq με το δικο μου χωρανε και στο μηκος. Και μιας και βαζει το ταψι απο κατω θεωρητικά το ψηνεις και με τους 3 καυστηρες ανοιχτους και ειναι σαν indirect cooking.
Maktheo Δημοσ. 24 Οκτωβρίου 2019 Δημοσ. 24 Οκτωβρίου 2019 Θελω και εγω να παρω μια ψησταρια υγραεριου και πανω στο ψάξιμο βρήκα και το παρόν νήμα το οποίο διαβασα ολο. Τι προταση εχετε για μια τετοια ψησταρια max 300e? Σίγουρα δεν θελω να παω σε λυσεις weber/broil king με 600+ ευρω καθως θεωρω οτι επειδη θα την δουλεύω το πολυ 2-3 φορες τον μηνα, τα λεφτα της δεν θα τα βγάλει. Εχω δει αυτές τις 2, ποια θεωρείτε εσείς καλύτερη/ποιοτικότερη; Τελος, απο ότι καταλαβα μια μαντεμενια σχαρα θεωρείται must, ετσι;
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα