Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπερα σε ολους

ευτυχης κατοχος ψησταριας εδω και λιγο καιρο,πρωτα πρωτα ευχαριστω πολυ για ολα τα tips για καθαρισμα.

Μια ερωτηση.

Οπως βλεπετε και στις φωτο στο ματι που εχει πλευρικα τηγανιζω συχνα οποτε γεμιζει γυρω γυρω με λαδια που πεταγονται.

Αν και δεν δημιουργουν καποιο προβλημα,πως θα μπορουσα να τα καθαρισω?

 

IMG_20190702_175421.jpg

IMG_20190702_175432.jpg

  • 1 μήνα μετά...
  • Απαντ. 21k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

  • SagoniasSlutRos

    2257

  • ilpapacha

    2034

  • sndev

    1103

  • ηνίοχος

    586

Δημοσ.

Την grilly την έχω εδώ και 2 μήνες. Χτυπά τη με κλειστά μάτια. Έχω ψήσει και κοτόπουλο σουβλα και steaks και τσιπούρες και τα πάντα όλα. Πήγαινε από εκεί θα την πάρεις φθηνότερα. Απλά να ξέρεις ενώ είναι καλή σαν κατασκευή δεν σου δίνει την εντύπωση ότι θα κρατήσει χρόνια. Λογικό κιόλας, 150 έχει. 

  • Thanks 1
Δημοσ.

Ευχαριστώ φίλε..απλά βλέπω ότι η bormann έχει τρείς εστίες...μια στην άκρη για κάνα τηγάνι.την έχει κανείς να μας πει γνώμη?

  • Super Moderators
Δημοσ.
31 minutes ago, daPro said:

Ευχαριστώ φίλε..απλά βλέπω ότι η bormann έχει τρείς εστίες...μια στην άκρη για κάνα τηγάνι.την έχει κανείς να μας πει γνώμη?

Αν και δεν έχω τη συγκεκριμένη, ενημερωτικά η εξωτερική εστία στην άκρη βολεύει πολύ για να φτιάξεις μια σάλτσα, να τηγανίσεις κάτι (και να μη βρωμάει το σπίτι), να σωτάρεις κάνα μανιτάρι. 

  • Like 1
  • Thanks 1
  • 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

Καλημέρα στο φόρουμ.

θα ήθελα τη βοήθεια σας στο να επιλέξω ανάμεσα σε 2 ψησταριές υγραερίου απλά δεν μπορώ να καταλάβω τα υπέρ και τα κατά.

https://www.skroutz.gr/s/4660733/Campingaz-4-Series-Classic-LS-Plus.html

https://www.skroutz.gr/s/19073558/Blackbull-Imperial-0506BLB.html

 

  • 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

Καλησπερα σε ολους,

μιας και ψαχνομαι και εγω για την πρωτη υγραεριου εχω αποριες..

Το καπακι ειναι απαραιτητο ή απλα βοηθαει στην εκκινηση? Οταν ψηνεται το κλεινετε?

π.χ. Μου αρεσει οπτικα και ταιριαζει με τον κηπο η Sunshine Legend 3500, αλλα ειναι φλατ δεν εχει καπακι.. Εχει κανεις αποψη για την συγκεκριμενη?

Να μεινω μακρια?

 

 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Το καπάκι κλείνει όταν ψήνεις για να γίνεται φούρνος και να μην έχεις απώλεια θερμότητας...Ανοίγεις κατά το ψήσιμο, μόνο για να ελέγξεις ή για να δείς αν έχεις αναφλέξεις ώστε να μετατοπίσεις τα κρέατα...

Εγώ έχω την Unimac trend με 3 καυστήρες + 1 για τηγάνισμα...Την πήρα (με την έκπτωση) 200 ευρώ και είμαι υπέρ ευχαριστημένος...Γνώμη μου να μην πάς σε ακριβότερες από 300 ευρώ μάρκες , διότι δεν θα δείς και μεγάλη διαφορά στο αποτέλεσμα..Να πάρεις οπωσδήποτε μαντεμένια !!!Αυτήν που λές δεν την ξέρω..Ψάξε λίγο στο σκρουτζ να δεις αξιολογήσεις και τιμές...

Επεξ/σία από giorgos_76
  • Like 1
Δημοσ.

το (χοντρό) καπάκι κατ΄εμέ είναι σημαντικό τόσο για διατήρηση θερμότητας όσο και για γεύσεις, λιγότερες αναφλέξεις κτλ... οι καυστήρες δεν έχουν την δύναμη του κάρβουνου, και ο αέρας, το κρύο κτλ επιρρεάζουν σημαντικά... επίσης,  αντισταθμίζει τα της γευσης του κάρβουνου σημαντικά!

Ακόμα, σημαντικές είναι οι μαντεμένιες σχάρες, το 80% του αποτελέσματος οφείλεται σε αυτές.

η sunshine μάλλον λειτουργεί με πέτρες λάβας, οπότε μακρυά.

τέλος, ότι πληρώνεις παίρνεις. Φϊλος με camping gaz (όντως μαματη) στα 3 χρόνια ψαχνόταν για ανταλλακτικά, εγώ με broil king (δώρο γάμου) έχω ψήσει κοπάδια 10 χρόνια τώρα και δεν έχει κάνει κίχ. βέβαια θέλουν την προσοχή τους.

το κάρβουνο είναι απείρως καλύτερο κατα την γνώμη μου, αλλά για διαμέρισμα σε πόλη δεν υπάρχει εναλλακτική. Η υγραερίου είναι μακράν η καλύτερη αγορά (ή δώρο) που έχω κάνει ever!

Δημοσ.
1 ώρα πριν, rubadub είπε

το κάρβουνο είναι απείρως καλύτερο κατα την γνώμη μου, αλλά για διαμέρισμα σε πόλη δεν υπάρχει εναλλακτική. Η υγραερίου είναι μακράν η καλύτερη αγορά (ή δώρο) που έχω κάνει ever!

το κάρβουνο είναι επικίνδυνο για την υγεία..Στο θέμα γεύσης, το γκρίλ υγραερίου ψήνει εξ' ίσου νόστιμα όπως το κάρβουνο και έχει μεγαλύτερη ευκολία..

Δημοσ.

Δεν ψήνει ρε παιδιά το ίδιο με το κάρβουνο. Μη λέμε ανακρίβειες. Το λέω εγώ που έχω και χτιστό κάρβουνου στο εξοχικό και αερίου στο σπίτι και είμαι από αυτούς που ψήνουν 3 φορές τη βδομάδα. Δεν αλλάζω το αέριο με τπτ για την ευκολία του αλλά το κάρβουνο βγάζει  άλλη γεύση, πως να το κάνουμε. 

  • Like 4
Δημοσ.

Καλησπέρα.

Εχει κανεις εικονα για weber Q2200? Σαν σχόλια βέβαια έχει πολύ καλα.

Εχω τώρα μια unimac 661307 με μαντεμενιες σχαρες και πλαινό μάτι αλλα λόγω μεγέθους με δυσκολεύει στο μπαλκόνι.

 

  • Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
4 ώρες πριν, tsiro7 είπε

Δεν ψήνει ρε παιδιά το ίδιο με το κάρβουνο. Μη λέμε ανακρίβειες. Το λέω εγώ που έχω και χτιστό κάρβουνου στο εξοχικό και αερίου στο σπίτι και είμαι από αυτούς που ψήνουν 3 φορές τη βδομάδα. Δεν αλλάζω το αέριο με τπτ για την ευκολία του αλλά το κάρβουνο βγάζει  άλλη γεύση, πως να το κάνουμε. 

Δεν είπα το ίδιο..Εξ' ίσου είπα, που σημαίνει ότι πλησιάζει κατα πολύ το κάρβουνο. Τόσο, που είναι ανεπαίσθητη η διαφορά...Αν πάρεις καλό κρέας και το μαγειρέψεις σωστά, δεν έχεις τίποτα να ζηλέψεις από το κάρβουνο

Το θέμα της υγείας που είπα όμως το προσπέρασες...Όλοι έχουμε φάει σε κάρβουνο και ξέρουμε την νοστιμιά...Τι να το κάνεις όμως,   αφού είναι βλαβερό για την υγεία ;;...Είναι απαράδεκτο να τρως απο κάρβουνο την σήμερον ημέρα, όπως είναι απαράδεκτο να καπνίζεις..Μια μπριζόλα στα κάρβουνα, ισοδυναμεί με 600 τσιγάρα..και μαζί, μολύνουμε και την ατμόσφαιρα

Επεξ/σία από giorgos_76
Δημοσ.

Δεν το προσπέρασα, απλά δεν ήθελα να σε στεναχωρήσω😁. Ψάξε για τις ετεροκυκλικες αμινες και τους πολυαρωματικους υδρογονανθρακες. Μετά δεν θα ξανά φας ψημένο κρέας πουθενά, ούτε στα κάρβουνα ούτε στο αέριο. Επιπλέον όσο περισσότερο λίπος το κρέας τόσο πιο καρκινογονο. Μια από τις λύσεις είναι μαριναρισμα με οξινες μαριναδες και μετά το ψήσιμο λεμονακι. 

Δημοσ.
28 λεπτά πριν, tsiro7 είπε

Δεν το προσπέρασα, απλά δεν ήθελα να σε στεναχωρήσω😁. Ψάξε για τις ετεροκυκλικες αμινες και τους πολυαρωματικους υδρογονανθρακες. Μετά δεν θα ξανά φας ψημένο κρέας πουθενά, ούτε στα κάρβουνα ούτε στο αέριο. Επιπλέον όσο περισσότερο λίπος το κρέας τόσο πιο καρκινογονο. Μια από τις λύσεις είναι μαριναρισμα με οξινες μαριναδες και μετά το ψήσιμο λεμονακι. 

Όπως και το ακρυλαμίδιο το οποίο μπορεί να "δημιουργηθεί" σε όλα τα ψημένα/ καμμένα φαγητά

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

  • Δημιουργία νέου...