slk200gr Δημοσ. 13 Ιουνίου 2020 Δημοσ. 13 Ιουνίου 2020 Γνωρίζει κάποιος ποια είναι η διαφορά από την ψησταριά Broil King Monarch 340 με την Broil King Ψηστιέρα Barbeque Gem 340 όπου στοιχίζει 550 ευρώ και η άλλη κοντά στα 800 ευρώ αξίζει αυτή η διαφορά
sndev Δημοσ. 13 Ιουνίου 2020 Δημοσ. 13 Ιουνίου 2020 44 λεπτά πριν, slk200gr είπε Γνωρίζει κάποιος ποια είναι η διαφορά από την ψησταριά Broil King Monarch 340 με την Broil King Ψηστιέρα Barbeque Gem 340 όπου στοιχίζει 550 ευρώ και η άλλη κοντά στα 800 ευρώ αξίζει αυτή η διαφορά monarch πιο δυνατή σε καυστηρες κ αρκετά καλύτερη κατασκευή portal chef < gem < royal < crown < monarch < signet < baron <regal <imperial 2
sargus Δημοσ. 13 Ιουνίου 2020 Δημοσ. 13 Ιουνίου 2020 Εγώ σήμερα κόντεψα να κάψω το σπιτι! Είχε γεμίσει εδώ κ κάμποσο καιρό κυρίως ο ένας από τους δύο δίσκος περισυλλογής λιπών και ξέχασα -βαρέθηκα να τον αδειασω. Οπότε κάνω ένα μίνι ψήσιμο σήμερα και μετά τη φουλάρω να κάνει πυρόλυση και φεύγω. Εν τω μεταξύ την ξέχασα και γυρίζω μετά από κανένα 20λεπτο και έχει πάρει φωτιά όλος ο δίσκος με τα λίπη και μου καίει όλη την ψησταριά! Τρελή φωτιά! Ευτυχώς δεν πήγε κάτω στο διαμέρισμα που είναι η μπουκάλα. Οπότε κλείνω καυστήρες, κλείνω μπουκάλα αλλά η φωτιά δε σταματούσε διότι το καύσιμο ήταν το υγρό λίπος στο δισκάκι. Βάζω λοιπόν ένα πυρίμαχο γάντι και τραβάω έξω το δισκάκι όπως φλεγόταν κ το πετάω στο πάτωμα. Μόνο έτσι ηρέμησε η φωτιά και μετά από κανένα λεπτό έσβησε τελείως. Όλη αυτή την ώρα το θερμόμετρο της ψησταριάς είχε περάσει τους 450 που είναι το μαξ και είχε τερματίσει. Αναγκαστικά έκατσα μετά και έκανα ένα λεπτομερή καθαρισμό γιατί είχε γίνει *ρδελο και επίσης ήθελα να δω και τι ζημιές αποκομισε. Τέλος καλό μάλλον γιατί αν εξαιρεσω ένα καλωδιάκι που πάει στον πρώτο καυστήρα το οποίο ξεγυμνώθηκε από την μόνωση του δε φαίνεται να έπαθε κάτι άλλο. Αυτός ο πρώτος καυστήρας τώρα δεν ανάβει μόνος του οπότε ανάβω τον δίπλα πρώτα κ μετά αυτόν. Ίσως έχει σχέση με το καλωδιάκι. Μετά, για να σιγουρευτώ ότι δουλεύει "αναγκάστηκα" να ψησω και να φάω κάτι πανσετούλες που είχα πρόχειρες...😁 Οι σχάρες όμως καθαρίστηκαν καλά!! 😅
assasertzis Δημοσ. 13 Ιουνίου 2020 Δημοσ. 13 Ιουνίου 2020 (επεξεργασμένο) 12 λεπτά πριν, sargus είπε Εγώ σήμερα κόντεψα να κάψω το σπιτι! Είχε γεμίσει εδώ κ κάμποσο καιρό κυρίως ο ένας από τους δύο δίσκος περισυλλογής λιπών και ξέχασα -βαρέθηκα να τον αδειασω. Οπότε κάνω ένα μίνι ψήσιμο σήμερα και μετά τη φουλάρω να κάνει πυρόλυση και φεύγω. Εν τω μεταξύ την ξέχασα και γυρίζω μετά από κανένα 20λεπτο και έχει πάρει φωτιά όλος ο δίσκος με τα λίπη και μου καίει όλη την ψησταριά! Τρελή φωτιά! Ευτυχώς δεν πήγε κάτω στο διαμέρισμα που είναι η μπουκάλα. Οπότε κλείνω καυστήρες, κλείνω μπουκάλα αλλά η φωτιά δε σταματούσε διότι το καύσιμο ήταν το υγρό λίπος στο δισκάκι. Βάζω λοιπόν ένα πυρίμαχο γάντι και τραβάω έξω το δισκάκι όπως φλεγόταν κ το πετάω στο πάτωμα. Μόνο έτσι ηρέμησε η φωτιά και μετά από κανένα λεπτό έσβησε τελείως. Όλη αυτή την ώρα το θερμόμετρο της ψησταριάς είχε περάσει τους 450 που είναι το μαξ και είχε τερματίσει. Αναγκαστικά έκατσα μετά και έκανα ένα λεπτομερή καθαρισμό γιατί είχε γίνει *ρδελο και επίσης ήθελα να δω και τι ζημιές αποκομισε. Τέλος καλό μάλλον γιατί αν εξαιρεσω ένα καλωδιάκι που πάει στον πρώτο καυστήρα το οποίο ξεγυμνώθηκε από την μόνωση του δε φαίνεται να έπαθε κάτι άλλο. Αυτός ο πρώτος καυστήρας τώρα δεν ανάβει μόνος του οπότε ανάβω τον δίπλα πρώτα κ μετά αυτόν. Ίσως έχει σχέση με το καλωδιάκι. Μετά, για να σιγουρευτώ ότι δουλεύει "αναγκάστηκα" να ψησω και να φάω κάτι πανσετούλες που είχα πρόχειρες...😁 Οι σχάρες όμως καθαρίστηκαν καλά!! 😅 Μεγάλη προσοχή παιδιά. Εγώ ποτέ δεν την αφήνω χωρίς επίβλεψη να κάνει πυρόλυση. Άσε που πάνω από 5 λεπτά δεν χρειάζεται μιας και φτάνει τους 330+ Επεξ/σία 13 Ιουνίου 2020 από assasertzis
slk200gr Δημοσ. 13 Ιουνίου 2020 Δημοσ. 13 Ιουνίου 2020 26 λεπτά πριν, sndev είπε monarch πιο δυνατή σε καυστηρες κ αρκετά καλύτερη κατασκευή portal chef < gem < royal < crown < monarch < signet < baron <regal <imperial Αξίζει η διαφορά Γιατί από ψησταριές υγραερίου Ειλικρινά δεν ξέρω τίποτα τώρα θέλω να ασχοληθώ για πρώτη φορά
sndev Δημοσ. 13 Ιουνίου 2020 Δημοσ. 13 Ιουνίου 2020 (επεξεργασμένο) προχθες που πα οτι έγινε λαμπαδα η ψησταριά κατι παρόμοιο επαθα μόνο που το έσβησα με νερο κ ξυδι. βέβαια εγω την είδα στο 1 λεπτο κ τη πρόλαβα.. 10 λεπτά πριν, slk200gr είπε Αξίζει η διαφορά Γιατί από ψησταριές υγραερίου Ειλικρινά δεν ξέρω τίποτα τώρα θέλω να ασχοληθώ για πρώτη φορά μονο που είναι πιο δυνατη ναι ξεκάθαρα, επίσης έχει πιο μεγάλη επιφανια ψησίματος. προϋπόθεση βέβαια να τη χρησιμοποιεις συχνά κ να εκμεταλευεσαι τη επιφάνεια λόγο αρκετών μελών στην οικογένεια. γενικά η Monarch είναι μια αρκετά καλή και αν τη βρεις σε έκπτωση τιμια για το overall ψησταριά. για μενα η broil αξιζει απο monarch κ πανω αν πεις οτι θα ξαναδείς για ψησταριά στην 7ετια + επισης αν δε θες πλαϊνό ματι ειναι 50 ε κάτω νομίζω κ πας στα μοντελα 320. εγω σε όλες τις ψησταριες τις έχω παρει με πλαινο ματι γτ.. σπάταλη λεω ε 50 ε πανω σιγα στα τοσα κ ουσιαστικά το εχω χρησιμοποιησει σε 10 χρονιά ισα κ 5 φορές Επεξ/σία 13 Ιουνίου 2020 από sndev 1
slk200gr Δημοσ. 13 Ιουνίου 2020 Δημοσ. 13 Ιουνίου 2020 1 ώρα πριν, sndev είπε προχθες που πα οτι έγινε λαμπαδα η ψησταριά κατι παρόμοιο επαθα μόνο που το έσβησα με νερο κ ξυδι. βέβαια εγω την είδα στο 1 λεπτο κ τη πρόλαβα.. μονο που είναι πιο δυνατη ναι ξεκάθαρα, επίσης έχει πιο μεγάλη επιφανια ψησίματος. προϋπόθεση βέβαια να τη χρησιμοποιεις συχνά κ να εκμεταλευεσαι τη επιφάνεια λόγο αρκετών μελών στην οικογένεια. γενικά η Monarch είναι μια αρκετά καλή και αν τη βρεις σε έκπτωση τιμια για το overall ψησταριά. για μενα η broil αξιζει απο monarch κ πανω αν πεις οτι θα ξαναδείς για ψησταριά στην 7ετια + επισης αν δε θες πλαϊνό ματι ειναι 50 ε κάτω νομίζω κ πας στα μοντελα 320. εγω σε όλες τις ψησταριες τις έχω παρει με πλαινο ματι γτ.. σπάταλη λεω ε 50 ε πανω σιγα στα τοσα κ ουσιαστικά το εχω χρησιμοποιησει σε 10 χρονιά ισα κ 5 φορές Καλά το κόστος της ειναι μεγαλο οποτε τα 50ε δεν είναι θέμα, οχι δεν την βρήκα σε προσφορά στα 800 ε απο τον κοτσοβολο
SagoniasSlutRos Δημοσ. 14 Ιουνίου 2020 Δημοσ. 14 Ιουνίου 2020 Σχετικά με τις εγγυήσεις που λέμε ότι αν πάρεις επώνυμο θα το έχεις μια ζωή. Δείτε ποστ από έναν εξήγησα στον Καναδά. Είχε μια μικρή σκουριά στο καπάκι της ψησταριάς και το αντικατέστησαν δωρεάν μετά από 13 χρόνια!! Βέβαια λέει ότι τότε έδιναν lifetime warranty. 1
invisiblesurfer Δημοσ. 14 Ιουνίου 2020 Δημοσ. 14 Ιουνίου 2020 Εγώ έχω broil king αρκετά μη προσεγμένη από άποψη καθαρισματος, πυρόλυση πως κάνουμε; Καλύπτουμε κάτι με αλουμινόχαρτο;
n4sleep Δημοσ. 14 Ιουνίου 2020 Δημοσ. 14 Ιουνίου 2020 12 ώρες πριν, sargus είπε Εγώ σήμερα κόντεψα να κάψω το σπιτι! Είχε γεμίσει εδώ κ κάμποσο καιρό κυρίως ο ένας από τους δύο δίσκος περισυλλογής λιπών και ξέχασα -βαρέθηκα να τον αδειασω. Οπότε κάνω ένα μίνι ψήσιμο σήμερα και μετά τη φουλάρω να κάνει πυρόλυση και φεύγω. Εν τω μεταξύ την ξέχασα και γυρίζω μετά από κανένα 20λεπτο και έχει πάρει φωτιά όλος ο δίσκος με τα λίπη και μου καίει όλη την ψησταριά! Τρελή φωτιά! Ευτυχώς δεν πήγε κάτω στο διαμέρισμα που είναι η μπουκάλα. Οπότε κλείνω καυστήρες, κλείνω μπουκάλα αλλά η φωτιά δε σταματούσε διότι το καύσιμο ήταν το υγρό λίπος στο δισκάκι. Βάζω λοιπόν ένα πυρίμαχο γάντι και τραβάω έξω το δισκάκι όπως φλεγόταν κ το πετάω στο πάτωμα. Μόνο έτσι ηρέμησε η φωτιά και μετά από κανένα λεπτό έσβησε τελείως. Όλη αυτή την ώρα το θερμόμετρο της ψησταριάς είχε περάσει τους 450 που είναι το μαξ και είχε τερματίσει. Αναγκαστικά έκατσα μετά και έκανα ένα λεπτομερή καθαρισμό γιατί είχε γίνει *ρδελο και επίσης ήθελα να δω και τι ζημιές αποκομισε. Τέλος καλό μάλλον γιατί αν εξαιρεσω ένα καλωδιάκι που πάει στον πρώτο καυστήρα το οποίο ξεγυμνώθηκε από την μόνωση του δε φαίνεται να έπαθε κάτι άλλο. Αυτός ο πρώτος καυστήρας τώρα δεν ανάβει μόνος του οπότε ανάβω τον δίπλα πρώτα κ μετά αυτόν. Ίσως έχει σχέση με το καλωδιάκι. Μετά, για να σιγουρευτώ ότι δουλεύει "αναγκάστηκα" να ψησω και να φάω κάτι πανσετούλες που είχα πρόχειρες...😁 Οι σχάρες όμως καθαρίστηκαν καλά!! 😅 Με ακριβώς αυτό τον τρόπο έλιωσε το κάτω μέρος του φούρνου της δικιάς μου monarch. Εν τω μεταξύ το αλουμίνιο λιώνει στους 660 βαθμούς. Ευτυχώς μου το αντικατέστησαν στην εγγύηση.
telis Δημοσ. 14 Ιουνίου 2020 Δημοσ. 14 Ιουνίου 2020 Κάρβουνο και εγώ με την ψησταριά που έχει προτείνει ένας φίλος από εδώ. 3
Xorxhs! Δημοσ. 14 Ιουνίου 2020 Δημοσ. 14 Ιουνίου 2020 15 ώρες πριν, aenaos15 είπε Σημερινό ψήσιμο , tomahawk 1,2 kg , πάχος 3 cm. Direct στους 230 βαθμούς στα 5+5+5+5 Βγήκε στους 62 βαθμούς. Να αυτά κάνετε και μας μπερδεύετε εμάς τους πρωτάρηδες . Άλλοι προτείνουν ψησίματα 4+4 λεπτά ενώ εσυ την έκανες σε 5+5+5+5 ! Πολυ ωραία φαίνεται !
ChrisAce Δημοσ. 14 Ιουνίου 2020 Δημοσ. 14 Ιουνίου 2020 Παιδιά προσοχή μεγάλη με τους καθαρισμούς στο υγραέριο. Δεν παίζουν με αυτά τα θέματα. Το υγραέριο δεν είναι κάρβουνο να μην έχει φλόγα ή να ρίξετε νερό με το λάστιχο να σβήσει έτσι απλά. Θέλει καθάρισμα συχνό του υγραερίου, ειδικά το ταψάκι που μαζεύει το λίπος, πολλοί έχετε βάλει και αλουμινόχαρτο, οπότε αλλάζετε το μετά από 1 ή 2 χρήσεις τις ψησταριάς, δεν κοστίζει τίποτα σε σχέση με την ασφάλεια την δικιά σας και τις οικογενείας σας. Μην παρασύρεστε από το τι λέει ο κάθε πωλητής που το μόνο που θέλει είναι να πουλήσει λέγοντας σας κάθε 3 ή 6 μήνες και τέτοιες σαχλαμάρες ή ακούτε από εδώ μέσα το οτιδήποτε. Σκεφτείτε να ψήνετε κάθε 3 ή 4 μέρες και να καθαρίζετε την ψησταριά σας κάθε 3-4 μήνες..Έστω και από θέμα καθαριότητας τις αυλής/μπαλκονιού σας να το δείτε μόνο φτάνει. Πού να μπει και η παράμετρος τις ασφάλειας.. Όσο πιο πολύ ποσότητα ψήνετε κάθε φορά τόσο πιο συχνό καθάρισμα θέλει. Αν βαριέστε το καθάρισμα/συντήρηση τις ψησταριάς υγραερίου, τότε το υγραέριο δεν είναι για σας. Μείνετε στο κάρβουνο θα είναι πιο ασφαλές για εσάς μιας που θα έχετε να καθαρίζετε μόνο την σχάρα. EDIT Να τονίσω κάτι που ξέχασα, ότι δεν αναφέρομαι στα παιδιά που είπαν πιο πάνω για την ζημιά που έπαθαν ή που μπορούσαν να πάθουν. Αλλά με αφορμή αυτά τα περιστατικά(που είναι πραγματικά πανεύκολο να συμβούν στον καθένα μας από υπερβολική σιγουριά περισσότερο), αναφέρομαι σε όλους μας. 7
Kostasm45 Δημοσ. 14 Ιουνίου 2020 Δημοσ. 14 Ιουνίου 2020 Βρίσκομαι στην αποχη με τον μεγάλο βράχο. Παρατηρώ τις κινήσεις των μικρόψαρων και με την άκρη του ματιού μου , βλέπω το χταπόδι νωχελικά να κινείται πάνω στην άμμο με κατεύθυνση προς την ασφάλεια του θαλαμιού του στον βράχο. Με σβηστό πλανάρισμα προσεγγίζω τον βράχο και με καίρια βολή ανάμεσα στα μάτια βάζω το χταπόδι στην ψαροβελόνα μου. Κλείνω το YouTube και σκέφτομαι ,δεν βαριέσαι κάποτε τα έκανα κι εγώ αυτά. Τώρα βέβαια η στολή για να την φορέσω θέλει μια τρύπα στο ύψος της κοιλιάς 😁😁 . Κάτσε να ρίξω μια τούμπα στο χταπόδι γιατί θα μου καεί 3
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα