Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
15 ώρες πριν, Skatzivas είπε

Βρήκα έναν κοντά στο σπίτι μου κ ρώτησα για σχάρα ανοξείδωτο ατσάλι. Για τη δική μου 51 μήκος επί 45,χωρίς ποδαράκια εννοείται,μου είπε 50 ευρώ κ σε πάχος 6 χιλιοστά. Καλά είναι;δεν έχω άποψη 

Από την αναζήτηση μου στο ίντερνετ γιατί είμαι και γω ενδιαφερόμενος, η φ6 η inox έχει  1,20 - 1,50 ευρώ το μετρό.Για να υπολογίσεις μόνος σου το κόστος των υλικών πρέπει να γνωρίζεις και το διάκενο μεταξύ των βεργών για να δεις πόσα μετρά θα χρειαστούν.Ταπεινή μου άποψη, καλύτερα να επιλέξεις πιο παχιά βέργα από φ8 ως φ10 γνωρίζοντας όμως ότι ανεβαινει το κόστος εις το διπλούν...

  • Thanks 1
  • Απαντ. 21,4k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

  • SagoniasSlutRos

    2342

  • ilpapacha

    2079

  • sndev

    1109

  • ηνίοχος

    591

Δημοσ.
4 λεπτά πριν, spyros_vas είπε

Μαριναδα ακτινιδιο να κανω η να βαλω κομματια ακτινιδιο πανω στο κρεας ? Καλα μετα δεν θα παρει γευση ??😄😆

 

εγω απλά το στιψα κ επειδη δε στύβετε να βγάλει υγρο απλα έβαλα τη "παστα" στο κρεας. ε δεν άλλαξε η γεύση ενα 20 λεπτό το άφησα 

  • Like 2
Δημοσ.
2 ώρες πριν, sndev είπε

να πω κατι ασχετο. 

αν θυμαστε ελεγα οτι η campigaz δεν πιανει θερμοκρασία που ήθελα. πείραξα το ρυθμιστη κ ανέβηκε η θερμοκρασία αισθητά.. απο 220 βαρια250 πήγαινε 280  αλλά με έτρωγε κ έκανα μια πατέντα στην εξοδο του καπακιου με φορμες κεικ 🤣και τη τερμάτισα το θερμόμετρο 350 χαχα. εφτιαξα κατι τρομερές μοσχαρίσιες κ ολα καλα για καμια 10 μερες.. ε εψησα κ χοιρινα καποια στιγμή κ γέμισε λιποι ο κάδος. χθες λέω ας κανω μια μοσχαρισια οποτε ζεστανα στους 300 + βαζω μοσχαρισια και  ΜΠΟΥΡΛΟΤΟ 🤣 άρπαξαν φωτια τα λιποι του χοιρινού απο τη προηγούμενη φορα και ντουμανιασε ο κοσμος. κλάμα  η κατασταση είχα φλογα τζακιού με κλειστό το αέριο για κανα 10 λεπτό το έσβησα τσουκου τσουκου με νερό κ ξύδι. συμπέρασμα.. η πατέντα είναι τρομερή αλλά θέλει καλιπραρισμα μάλλον για να μην ανεβάζει τρελη θερμοκρασία και εχω τετοια δυσάρεστα. προφανώς η μοσχαρίσια καταστράφηκε 

Aποκλειστικο βιντεο

 

Δημοσ.

Σε αναζήτηση του καλύτερου ψησίματος χοιρινής ή μοσχαρίσιας μπριζόλας, the greek way και όχι αμερικανιές, κατέληξα στις παρακάτω επιλογές. Όλες τους έχουν διαφορετικές προσεγγίσεις. Εσείς ποια προτιμάτε?

 

 

 

 

 

 

  • Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

κάνω μονο τη 1η επιλογη (χωρίς να αλατίσω )αλλα ολα είναι σχετικά. 

στη πρώτη αν εχεις broil weber γίνεται εύκολα λόγο θερμοκρασίας κ οτι οι σχάρες του κρατάνε θερμοκρασία όποτε τις κάνεις με ανοιχτό καπάκι σε 3-4 λεπτα

στη campingaz που δε πιανει τρελες θερμοκρασίες κάνω το ιδιο ακριβως αλλα με κλειστό καπάκι σε 6 λεπτα περιπου  κ πάλι εξωτερικά δε παίρνει το ιδιο χρώμα (το οποίο είναι και γευση). ( και γιαυτό στο δεύτερο βίντεο το κανει με κλειστο καπάκι.. η μικρη weber δεν πιάνει ίδιες θερμοκρασίες με τα μεγαλυτερα μοντελα)

στο τελευταίο δε το κανω γτ δε θελω εξτρα λιπαροτητα κ δε μαρεσει στη γευση μου πέφτει βαριά αλλα γούστα είναι αυτά , πάντως είναι κατι ιδιαίτερο ειδικά αν εχεις λιώσει κ σκόρδο μεσα στο κλαριφιε 

 

 

το χοιρινό εχει άλλη διαδικασία ..

 

 

Επεξ/σία από sndev
  • Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, sndev είπε

κάνω μονο τη 1η επιλογη (χωρίς να αλατίσω )αλλα ολα είναι σχετικά. 

στη πρώτη αν εχεις broil weber γίνεται εύκολα λόγο θερμοκρασίας κ οτι οι σχάρες του κρατάνε θερμοκρασία όποτε τις κάνεις με ανοιχτό καπάκι σε 3-4 λεπτα

στη campingaz που δε πιανει τρελες θερμοκρασίες κάνω το ιδιο ακριβως αλλα με κλειστό καπάκι σε 6 λεπτα περιπου  κ πάλι εξωτερικά δε παίρνει το ιδιο χρώμα (το οποίο είναι και γευση). ( και γιαυτό στο δεύτερο βίντεο το κανει με κλειστο καπάκι.. η μικρη weber δεν πιάνει ίδιες θερμοκρασίες με τα μεγαλυτερα μοντελα)

στο τελευταίο δε το κανω γτ δε θελω εξτρα λιπαροτητα κ δε μαρεσει στη γευση μου πέφτει βαριά αλλα γούστα είναι αυτά , πάντως είναι κατι ιδιαίτερο ειδικά αν εχεις λιώσει κ σκόρδο μεσα στο κλαριφιε 

το χοιρινό εχει άλλη διαδικασία ..

1η επιλογη ψηφιζω κι εγω !!!

Αν και  η δευτερη επιλογη προερχεται  απο το τοπο καταγωγης μου....

Επεξ/σία από aenaos15
  • Like 1
Δημοσ.

Καλησπέρα παιδιά σήμερα άλλαξα την πρώτη μου Φιάλη. 22 Απριλίου την πηρα την ψησταρια πιστεύω έσπασα καθε ρεκόρ. Το μόνο αρνητικό που θα εβαζα ειναι αυτό ότι ξαφνικά πηγα να την ανάψω και δεν έδινε φωτιά σαν νέος στο άθλημα αγχώθηκα. Έβγαλα την σκαρα είδα οτι τα Μπεκ ηταν καθαρά έπιασα την Φιάλη και την είδα άδεια. Για καλή μου τύχη ήρθε ο άνθρωπος και μου έφερε καινούργια και έψησα. Ψησίματα με όλους τους καυστήρες αναμενους έβγαλε καμια 30 αρια. Δεν ξέρω αμα είναι πολλα η λίγα

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

naterial kenton με 4 καυστηρες,(στο τεστ αναψαν οι 3 καθως ο 4ος ειναι κατω απο το πλατω και δεν θα επαιζε σημαντικο ρολο καθως και τα ψωμια εχουν 2 ποντους αποσταση απο το πλατω)
μολις 2 ψησιματα μετα, ηρθε η ωρα για το τεστ, η ψησταρια ζεσταθηκε στους 200 βαθμους , εστρωσα το ψωμι απο εμπρος προς τα πισω, και χαμηλωσα τερμα την φωτια,κατεβασα καπακι και μολις  μυρισε το γυρισα και το αποτελεσμα ειναι αυτο: και το βρισκω τραγικο!!!!
 

νατεριαλ.jpg

Επεξ/σία από fantomas 7
  • Thanks 2
  • Confused 1
Δημοσ.
5 λεπτά πριν, fantomas 7 είπε

naterial kenton με 4 καυστηρες,(στο τεστ αναψαν οι 3 καθως ο 4ος ειναι κατω απο το πλατω και δεν θα επαιζε σημαντικο ρολο καθως και τα ψωμια εχουν 2 ποντους αποσταση απο το πλατω)
μολις 2 ψησιματα μετα, ηρθε η ωρα για το τεστ, η ψησταρια ζεσταθηκε στους 200 βαθμους , εστρωσα το ψωμι απο εμπρος προς τα πισω, και χαμηλωσα τερμα την φωτια,μολις  μυρισε το γυρισα και το αποτελεσμα ειναι αυτο: και το βρισκω τραγικο!!!!
 

νατεριαλ.jpg

Βάλε το ψωμί στην βοηθητική σχάρα πάνω, βάλτου και λίγο λαδορίγανη και θα σου βγει μια χαρά

Δημοσ.
2 λεπτά πριν, Kostasm45 είπε

Βάλε το ψωμί στην βοηθητική σχάρα πάνω, βάλτου και λίγο λαδορίγανη και θα σου βγει μια χαρά

μα δεν το εκανα για να το ψησω προς καταναλωση, αλλα για να δω τις ζωνες της ψησταριας 

  • Thanks 1
Δημοσ.
9 λεπτά πριν, Kostasm45 είπε

Βάλε το ψωμί στην βοηθητική σχάρα πάνω, βάλτου και λίγο λαδορίγανη και θα σου βγει μια χαρά

δεν υπάρχουν αυτα... λυθηκα στα γέλια!

Δημοσ.
19 λεπτά πριν, fantomas 7 είπε

naterial kenton με 4 καυστηρες,(στο τεστ αναψαν οι 3 καθως ο 4ος ειναι κατω απο το πλατω και δεν θα επαιζε σημαντικο ρολο καθως και τα ψωμια εχουν 2 ποντους αποσταση απο το πλατω)
μολις 2 ψησιματα μετα, ηρθε η ωρα για το τεστ, η ψησταρια ζεσταθηκε στους 200 βαθμους , εστρωσα το ψωμι απο εμπρος προς τα πισω, και χαμηλωσα τερμα την φωτια,κατεβασα καπακι και μολις  μυρισε το γυρισα και το αποτελεσμα ειναι αυτο: και το βρισκω τραγικο!!!!
 

νατεριαλ.jpg

Περίεργο μου φαίνεται τουλάχιστον για το σημείο στο βάθος, σε ψήσιμο που έκανα δε παρατήρησα τέτοια διαφορά σε σχέση με το κέντρο της εστίας. Είχε αέρα όταν έκανες το τεστ;

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

όποτε αν βαλω καλαμάκια να ψήσω.. η παϊδάκια θα χουν ότι νανε ψήσιμο μη ελεγχόμενο.. κακο αυτο. απο την αλλη σε μεμονωμένα κρέατα όπως μοσχαρίσια μπριζολά στο κεντρο δε θα χω θεμα. πολύ χρήσιμο τεστ. μαξ τι θερμοκρασία πιάνει έχεις δοκιμάσει?  

Επεξ/σία από sndev

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

  • Δημιουργία νέου...