Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
1 ώρα πριν, alimentas είπε

Mια χαρα ειναι,τιμιοτατη.Το θεμα μ αυτες τις πετρες ειναι οτι ειναι βολικες κ ευχρηστες για οικιακη χρηση.Και του lidl μια χαρα ειναι για τα 8 ε.Εγω εκεινη ξαναπηρα.Ειχα παρει την ιδια πριν 5 χρονια νομιζω,μου ειχε κρατησει 3 κ επειδη λερωθηκε πολυ καποια στιγμη την πεταξα.Κατα τ αλλα κανενα προβλημα.Δεν αξιζει να δωσεις πανω απο 20ε για πετρα επειδη γραφει weber πανω.

Οι πυροπλακες κανουν την καλυτερη δουλεια αλλα αντε βαζε-βγαζε στον φουρνο......μεγαλη φασαρια.

Φαντάζομαι ότι και στο bbq έχεις διαλέξει κάτι τίμιο που δεν γράφει Weber επάνω!!!

  • Απαντ. 21,3k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

  • SagoniasSlutRos

    2318

  • ilpapacha

    2065

  • sndev

    1107

  • ηνίοχος

    589

Δημοσ.

Στο  bbq ειναι αλλο.Υπαρχει μια τεχνογνωσια κ μια τεχνολογια απο πισω που την πληρωνεις.Αμα εσυ πονηρε νομιζεις οτι μια πετρα με παχος ενα εκατοστο κανει καλυτερη δουλεια επειδη γραφει weber , broil king κτλ χαλα 50 ε κ παρτην.Δικα μου ειναι τα λεφτα για να με νοιαξει???

Συμφωνα με την εξυπναδα που εγραψες  στην προηγουμενη σελιδα η ποιοτητα εξαρταται απο το υψος της πλακας.......Η μια εχει παχος 1,1 εκ και ειναι του 15ερου και η αλλη η ''καλη'' ειναι ενα χιλιοστο πιο χοντρη κ κανει 56.41ε το χιλιοστο παει δηλαδη???

https://www.ergalia4u.gr/σπίτι-κήπος/οικιακός-εξοπλισμός/συσκευές-μαγειρικής/ψηστιέρες-γκριλιέρες/p,19931,πέτρινη-πλάκα-ψησίματος-πίτσας-33cm-smile-skp-1,smile.html?skr_prm=WyJmYjhjZWNhMS0xOTM4LTQwYjctODhmMC1iZTU3OTA1Zjk5NTgiLDE1OTE4NDE1NTkxNTgseyJhcHBfdHlwZSI6IndlYiIsImNwIjoiZiIsInRhZ3MiOiIifV0

https://bbq.gr/pizza-stone-strogguli-36-5-weber

  • Like 1
  • Sad 1
Δημοσ.
6 hours ago, alimentas said:

Στο  bbq ειναι αλλο.Υπαρχει μια τεχνογνωσια κ μια τεχνολογια απο πισω που την πληρωνεις.Αμα εσυ πονηρε νομιζεις οτι μια πετρα με παχος ενα εκατοστο κανει καλυτερη δουλεια επειδη γραφει weber , broil king κτλ χαλα 50 ε κ παρτην.Δικα μου ειναι τα λεφτα για να με νοιαξει???

Συμφωνα με την εξυπναδα που εγραψες  στην προηγουμενη σελιδα η ποιοτητα εξαρταται απο το υψος της πλακας.......Η μια εχει παχος 1,1 εκ και ειναι του 15ερου και η αλλη η ''καλη'' ειναι ενα χιλιοστο πιο χοντρη κ κανει 56.41ε το χιλιοστο παει δηλαδη???

https://www.ergalia4u.gr/σπίτι-κήπος/οικιακός-εξοπλισμός/συσκευές-μαγειρικής/ψηστιέρες-γκριλιέρες/p,19931,πέτρινη-πλάκα-ψησίματος-πίτσας-33cm-smile-skp-1,smile.html?skr_prm=WyJmYjhjZWNhMS0xOTM4LTQwYjctODhmMC1iZTU3OTA1Zjk5NTgiLDE1OTE4NDE1NTkxNTgseyJhcHBfdHlwZSI6IndlYiIsImNwIjoiZiIsInRhZ3MiOiIifV0

https://bbq.gr/pizza-stone-strogguli-36-5-weber

Tους χαρακτηρισμους στους επιστρεφω ατοφιους γιατι αντικατοπτριζουν προφανως τον χαρακτηρα σου!!!

 

  • Like 1
Δημοσ.

χωρίς να είμαι ειδικός κ μη γνωρίζοντας απο πέτρες θα πω, ότι κάτι παρόμοιο συμβαίνει κ μετά μαντέμια, τα no name κάνουν 20-30 ε ξέρω γω τα επώνυμα καλά μπορεί κ 100 και δε μιλάω απαραίτητα για Weber broil king κτλ. Επειδή ειμαι από τους τυχερούς που κατά τύχη έχουν από τα ακριβά κ το έχω μόνιμα μέσα στη ψησταριά αυτό που βλέπω ειναι ότι όταν οι σχάρες οι "μαντεμένιες" έχουν κρυώσει το επώνυμο ακριβό μαντέμι βγάζει φωτιά που λεει ο λόγος, ε μαντέμι το ενα μαντέμι κ το αλλο. άλλη συμπεριφορά? ε άμα έχει προσμίξεις... που πιθανόν το ίδιο γίνεται κ στις πέτρες κ σε όλα τα παρελκόμενα.. είδα την ψησταριά του leroy απο κοντά που λεει κιόλας υλικό ψησίματος μαντεμι. ε για γέλια , όταν έχεις ψησεις σε πραγματικό μαντέμι . 

ξέρετε όμως τι γίνεται? άλλο η ποιότητα κ άλλο το vfm. Η ψησταριά του leroy συγκριτικά με οτι εχει περάσει απο τα χέρια μου είναι της πλάκας και όμως θα την αγοράσω γτ την προορίζω για χρηση 10 φορες το χρόνο σε σπιτι που θα ψήνω σουβλάκια κ στήθος κοτόπουλο και τα 200 ε θα τα βγάλει και με το παραπάνω. το ιδιο κ η πέτρα ψησίματος σου λεει ο αλλος ε κ να μου χαλάσει σε 3 χρόνια με 10 20 ε θα παρω αλλη και αφου ψήνει αξιοπρεπώς ειναι τέλεια θα τα βγάλει τα λευτα της . υπαρχει παιδιά ομως και κόσμος που θέλει ποιότητα στο αποτέλεσμα και το αξιοπρεπώς το δικό σας για εκείνον μπορεί να είναι μετριότητα οπότε καλό είναι να μη χαρακτηριζουμε γιατί όλα ειναι σχετικά.

  • Like 5
  • Thanks 1
Δημοσ.
47 λεπτά πριν, sndev είπε

χωρίς να είμαι ειδικός κ μη γνωρίζοντας απο πέτρες θα πω, ότι κάτι παρόμοιο συμβαίνει κ μετά μαντέμια, τα no name κάνουν 20-30 ε ξέρω γω τα επώνυμα καλά μπορεί κ 100 και δε μιλάω απαραίτητα για Weber broil king κτλ. Επειδή ειμαι από τους τυχερούς που κατά τύχη έχουν από τα ακριβά κ το έχω μόνιμα μέσα στη ψησταριά αυτό που βλέπω ειναι ότι όταν οι σχάρες οι "μαντεμένιες" έχουν κρυώσει το επώνυμο ακριβό μαντέμι βγάζει φωτιά που λεει ο λόγος, ε μαντέμι το ενα μαντέμι κ το αλλο. άλλη συμπεριφορά? ε άμα έχει προσμίξεις... που πιθανόν το ίδιο γίνεται κ στις πέτρες κ σε όλα τα παρελκόμενα.. είδα την ψησταριά του leroy απο κοντά που λεει κιόλας υλικό ψησίματος μαντεμι. ε για γέλια , όταν έχεις ψησεις σε πραγματικό μαντέμι . 

ξέρετε όμως τι γίνεται? άλλο η ποιότητα κ άλλο το vfm. Η ψησταριά του leroy συγκριτικά με οτι εχει περάσει απο τα χέρια μου είναι της πλάκας και όμως θα την αγοράσω γτ την προορίζω για χρηση 10 φορες το χρόνο σε σπιτι που θα ψήνω σουβλάκια κ στήθος κοτόπουλο και τα 200 ε θα τα βγάλει και με το παραπάνω. το ιδιο κ η πέτρα ψησίματος σου λεει ο αλλος ε κ να μου χαλάσει σε 3 χρόνια με 10 20 ε θα παρω αλλη και αφου ψήνει αξιοπρεπώς ειναι τέλεια θα τα βγάλει τα λευτα της . υπαρχει παιδιά ομως και κόσμος που θέλει ποιότητα στο αποτέλεσμα και το αξιοπρεπώς το δικό σας για εκείνον μπορεί να είναι μετριότητα οπότε καλό είναι να μη χαρακτηριζουμε γιατί όλα ειναι σχετικά.

Συμφωνω και γω, οτι η ποιοτητα παιζει ρολο γενικα. Βεβαια στις πετρες δεν εχω ψαξει τι ισχυει ακριβως, οποτε δεν μπορω να πω. Σιγουρα στο μαντεμι εχει διαφορα.

Για την ψησταρια του λερου την ειδα απο κοντα. Σε συγκριση με την genesis που κοστιζει x5 δεν συγκρινεται φυσικα, οποτε δεν μπορω να ειμαι αντικειμενικος. Αλλα λενε ολοι οτι ειναι πολυ καλη για τα λεφτα της, οποτε την σκεφτομαι και γω να την παρω για τους γονεις μου που μπορει να ψηνουν μια φορα το μηνα. 

  • Like 2
Δημοσ.
23 λεπτά πριν, SagoniasSlutRos είπε

Συμφωνω και γω, οτι η ποιοτητα παιζει ρολο γενικα. Βεβαια στις πετρες δεν εχω ψαξει τι ισχυει ακριβως, οποτε δεν μπορω να πω. Σιγουρα στο μαντεμι εχει διαφορα.

Για την ψησταρια του λερου την ειδα απο κοντα. Σε συγκριση με την genesis που κοστιζει x5 δεν συγκρινεται φυσικα, οποτε δεν μπορω να ειμαι αντικειμενικος. Αλλα λενε ολοι οτι ειναι πολυ καλη για τα λεφτα της, οποτε την σκεφτομαι και γω να την παρω για τους γονεις μου που μπορει να ψηνουν μια φορα το μηνα. 

 Leroy με 4 καυστηρες έχω κάνει 3 ψησίματα  καιπρος το παρον  είμαι πολυ ικανοποιημένος. 

Δημοσ.

Καλημερα στο team

Χτες εψησα χοιρινα σουβλακια στους 230-240 για 9 λεπτα την καθε μερια.

Μεχρι στιγμης τα εψηνα στους 180-200 για 10 λεπτα. Ανεβαζοντας την θερμοκρασια και μειωνοντας τον χρονο παρατηρω οτι το σουβλακι ειναι καλυτερα ψημενο εσωτερικα, αλλα παραμενει πολυ ζουμερο και παιρνει πολυ ωραιοτερο χρωμα εξωτερικα.

thumbnail_Image.jpg.bdc6f02d4966f406bdf8b2126211c7c2.jpg

  • Like 5
Δημοσ.

να πω κατι ασχετο. 

αν θυμαστε ελεγα οτι η campigaz δεν πιανει θερμοκρασία που ήθελα. πείραξα το ρυθμιστη κ ανέβηκε η θερμοκρασία αισθητά.. απο 220 βαρια250 πήγαινε 280  αλλά με έτρωγε κ έκανα μια πατέντα στην εξοδο του καπακιου με φορμες κεικ 🤣και τη τερμάτισα το θερμόμετρο 350 χαχα. εφτιαξα κατι τρομερές μοσχαρίσιες κ ολα καλα για καμια 10 μερες.. ε εψησα κ χοιρινα καποια στιγμή κ γέμισε λιποι ο κάδος. χθες λέω ας κανω μια μοσχαρισια οποτε ζεστανα στους 300 + βαζω μοσχαρισια και  ΜΠΟΥΡΛΟΤΟ 🤣 άρπαξαν φωτια τα λιποι του χοιρινού απο τη προηγούμενη φορα και ντουμανιασε ο κοσμος. κλάμα  η κατασταση είχα φλογα τζακιού με κλειστό το αέριο για κανα 10 λεπτό το έσβησα τσουκου τσουκου με νερό κ ξύδι. συμπέρασμα.. η πατέντα είναι τρομερή αλλά θέλει καλιπραρισμα μάλλον για να μην ανεβάζει τρελη θερμοκρασία και εχω τετοια δυσάρεστα. προφανώς η μοσχαρίσια καταστράφηκε 

  • Like 1
Δημοσ.

Τα λίπη του χοιρινού που μαζεύτηκαν; Δεν έχει δοχείο συλλογής; 

 

Αυτό με τις φόρμες κέικ πρέπει να το δείξεις με φωτογραφίες. Θα είναι μνημείο αναφοράς στην ελληνική ιστορία της πατέντας. 😀

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
8 λεπτά πριν, Astronautis είπε

Τα λίπη του χοιρινού που μαζεύτηκαν; Δεν έχει δοχείο συλλογής; 

Αυτό με τις φόρμες κέικ πρέπει να το δείξεις με φωτογραφίες. Θα είναι μνημείο αναφοράς στην ελληνική ιστορία της πατέντας. 😀

αμε εχει ταψάκι απο κάτω, αυτο αρπαξε σε ολη την επιφανια απακρη σακρη . Εντομεταξυ το ειχα τυλιξει με αλουμηνοχαρτο για να καθαρίζεται πιο εύκολα κ έβγαλε μια μαυρίλα καπνό κ μια μποχα.. τεσπα το ζησα κ αυτό🤣 . φορμες κεικ σανιτας του 1 ευρω ηταν αλλα κάνουν τρομερή δουλειά,  πρακτικα δεν αφήνουν τη ζεστή να βγει εκτός. Λογικά πρεπει να ανοιξω τρυπες να βγαινει κάποιο επιπλέον ποσοστό ζεστού αέρα  εκτός

Επεξ/σία από sndev
Δημοσ.

Καθάρισμα της σχάρας κάθε πότε κάνετε και τι χρησιμοποιείτε? Με σύρμα είναι εντάξει για να φεύγουν τα λίπη? 

Δημοσ.
27 λεπτά πριν, sndev είπε

αμε εχει ταψάκι απο κάτω, αυτο αρπαξε σε ολη την επιφανια απακρη σακρη . Εντομεταξυ το ειχα τυλιξει με αλουμηνοχαρτο για να καθαρίζεται πιο εύκολα κ έβγαλε μια μαυρίλα καπνό κ μια μποχα.. τεσπα το ζησα κ αυτό🤣 . φορμες κεικ σανιτας του 1 ευρω ηταν αλλα κάνουν τρομερή δουλειά,  πρακτικα δεν αφήνουν τη ζεστή να βγει εκτός. Λογικά πρεπει να ανοιξω τρυπες να βγαινει κάποιο επιπλέον ποσοστό ζεστού αέρα  εκτός

Το ταψάκι στην campingaz απ' ότι είδα, είναι ακριβώς κάτω από τα φλόγιστρα και αποτελεί από μόνο του τον πάτο της γάστρας της ψησταριάς. Δεν θέλω να σε απογοητεύσω, αλλά θα παλεύεις με την φωτιά μόνιμα, και πολύ περισσότερο μετά την αύξηση της θερμοκρασίας που πέτυχες. Η συγκεκριμένη κατασκευή είναι ο ορισμός του λάθος σχεδιασμού στο όνομα της ευκολίας χρήσης και της χαμηλής τιμής. Αυτή που βγαίνουν τα πάντα για να μπουν στο πλυντήριο δεν είναι; Το ταψί που συγκεντρώνει τα λίπη είναι μέσα στην ψησταριά, όχι έξω και κάτω από αυτή όπως θα έπρεπε.

Επίσης το αλουμινόχαρτο μέσα απαγορεύεται διότι όσο κι αν σου φαίνεται περίεργο αναφλέγεται (όπως το ψιλό σύρμα κουζίνας που χρησιμοποιούσαν κάποτε οι νοικοκυρές).

Γνώμη: Καθάριζε το ταψί πάντα από πριν και ξαναγύρνα στις αρχικές προδιαγραφές θερμοκρασίας λειτουργίας.

  • Thanks 1
Δημοσ.

ναι αυτο,  είναι αυτη που λυνετε και μέχρι σήμερα που λέει ο λόγος (απο  νοεμβριου του 19)  δεν είχα θέμα ακόμα κ όταν πείραξα το ρυθμιστή (1 -1,5 μήνα τωρα) κ έπιασε 250  ,στους 300 + εγινε ο χαμος. αυτό με το αλουμίνιο δεν το είχα ξαναδεί αλλα ναι οπως τα λες ειναι δε θα ξαναμπεί κ ας τρίβω με τον ατμοκαθαριστη και δεν ειναι τοσο η φωτια κ το κάψιμο αλλά λογικά αυτό πρέπει να βγαζει ουσιες που καταλήγουν στο φαγητό.

 

παντως... για τη θερμοκρασία δε φταίει ο καδος εν τελη που κ εγω πιστευα  αλλα το καπάκι κ η έξοδος που έχει απο πίσω από το καπάκι !

3 ώρες πριν, spyros_vas είπε

Καλημερα στο team

Χτες εψησα χοιρινα σουβλακια στους 230-240 για 9 λεπτα την καθε μερια.

Μεχρι στιγμης τα εψηνα στους 180-200 για 10 λεπτα. Ανεβαζοντας την θερμοκρασια και μειωνοντας τον χρονο παρατηρω οτι το σουβλακι ειναι καλυτερα ψημενο εσωτερικα, αλλα παραμενει πολυ ζουμερο και παιρνει πολυ ωραιοτερο χρωμα εξωτερικα.

thumbnail_Image.jpg.bdc6f02d4966f406bdf8b2126211c7c2.jpg

λοιπον! δοκίμασα κ έβαλα ακτινίδιο 20 λεπτα στο χοιρινό πριν το ψησω.. έγινε ΛΙΩΜΑ πολύ μαλακο το κρεας δοκίμασε το σε 1-2 μια φορα ( το χα δοκιμάσει μονο σε μοσχαρι). το μόνο πακετο ειναι πως βγαζεις τη μαριναδα ακτινίδιο απο το καλαμακι πριν το ψησεις εγω ταλαιπωρηθηκα λίγο με τη χαρτοπετσέτα. ε στο επόμενο ψησημο πηρε φωτια ο κάδος όπως είπα πιο πριν 🤣:D🤣 

  • Like 1
Δημοσ.
7 λεπτά πριν, sndev είπε

λοιπον! δοκίμασα κ έβαλα ακτινίδιο 20 λεπτα στο χοιρινό πριν το ψησω.. έγινε ΛΙΩΜΑ πολύ μαλακο το κρεας δοκίμασε το σε 1-2 μια φορα ( το χα δοκιμάσει μονο σε μοσχαρι). το μόνο πακετο ειναι πως βγαζεις τη μαριναδα ακτινίδιο απο το καλαμακι πριν το ψησεις εγω ταλαιπωρηθηκα λίγο με τη χαρτοπετσέτα. ε στο επόμενο ψησημο πηρε φωτια ο κάδος όπως είπα πιο πριν 🤣:D🤣 

Μαριναδα ακτινιδιο να κανω η να βαλω κομματια ακτινιδιο πανω στο κρεας ? Καλα μετα δεν θα παρει γευση ??😄😆

Δημοσ.

Το θέμα εδώ δεν είναι αν φταίει η γάστρα η το καπάκι η ότι άλλο.

Λόγω κατασκευής και θέσης του ταψιού κινδυνεύεις από αναφλέξεις κυρίως προς το τέλος της διάρκειας του ψησίματος που η θερμοκρασία στα περιφερειακά μέρη (και μοιραία στο ήδη συγκεντρωμένο λίπος) είναι πλέον ψηλότερη.

Καλύτερα λίγο παραπάνω ώρα παρά μπουρλότο...

  • Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

  • Δημιουργία νέου...