invisiblesurfer Δημοσ. 8 Ιουνίου 2020 Δημοσ. 8 Ιουνίου 2020 1 ώρα πριν, zanskou είπε Χαλαρό ψησιματακι σήμερα με τον παλιό καλό παραδοσιακό τρόπο. Αρνίσια παϊδάκια τα οποία πριν είχαν μείνει για περίπου δύο ώρες σε μια λεκάνη με μπύρα και γάλα εβαπορε (δοκιμάστε το και θα με θυμηθείτε). Η πιατέλα στο τσακ γλύτωσε το φάγωμα Πω πω αδερφέ αυτή η θέα με τα παϊδάκια και τη θάλασσα στα 20 βήματα.... Να το χαίρεσαι! 2
Xorxhs! Δημοσ. 8 Ιουνίου 2020 Δημοσ. 8 Ιουνίου 2020 Για να μαλακώσει το κρέας , ιδιαίτερα το μοσχαρίσιο , βάζεις ακτινίδιο για 1 ώρα max . Γίνεται λιώμα 1
sounis11 Δημοσ. 8 Ιουνίου 2020 Δημοσ. 8 Ιουνίου 2020 3 ώρες πριν, Astronautis είπε Η μαντεμενια σχάρα έχει μεγάλη θερμοχωρητικότητα, επομένως διευκολύνει την γρήγορη μεταφορά θερμότητας στα ψητά. Δεν ξέρω πώς συμπεριφέρεται η ανοξείδωτη, ειδικά αν είναι από ανοξείδωτο σωλήνα και όχι συμπαγές μέταλλο. Έχει κάποιος ινοξ ιδιοκατασκευη για να μας πει.τι γίνεται; Μιλαμε παντα για μασιφ διαμετρου ενος εκατοστου.Άλλωστε νομιζω οι ακριβές σειρες της weber οπως επισης οι napoleon ανοξειδωτες σχαρες εχουν. 1
SagoniasSlutRos Δημοσ. 8 Ιουνίου 2020 Δημοσ. 8 Ιουνίου 2020 2 ώρες πριν, Xorxhs! είπε Για να μαλακώσει το κρέας , ιδιαίτερα το μοσχαρίσιο , βάζεις ακτινίδιο για 1 ώρα max . Γίνεται λιώμα Και με ανανα εχω δει και το κανει ο guga.
moure Δημοσ. 8 Ιουνίου 2020 Δημοσ. 8 Ιουνίου 2020 3 ώρες πριν, Xorxhs! είπε Για να μαλακώσει το κρέας , ιδιαίτερα το μοσχαρίσιο , βάζεις ακτινίδιο για 1 ώρα max . Γίνεται λιώμα Πράγματι το μαλακώνει πολύ αλλά αφήνει μια γεύση στο κρέας που εμένα τουλάχιστον με ενοχλεί. 1
nogoso Δημοσ. 8 Ιουνίου 2020 Δημοσ. 8 Ιουνίου 2020 8 ώρες πριν, nkoumo είπε Με ενδιαφέρει πως πάω με τις αναφλέξεις. Έβαλες λιπαρό ή μαριναρισμενο κρέας να μας πεις? Έψησα προβατίνα και σουβλάκια. Ανοιξα λίγες φορές, για γύρισμα και από ανάφλεξη ελάχιστη μόνο κατά το άνοιγμα. Μόλις έκλεινα έσβηνε. Μπορείς να κοιτάς και από τα πλάγια αν φοβάσαι μήπως έχει φωτιά μέσα. Ότι άλλο θες ρωτάς, αλλά όπως σου είπα πρώτη επαφή μαζί της.
BELIAS Δημοσ. 9 Ιουνίου 2020 Δημοσ. 9 Ιουνίου 2020 Αφού διάβασα σχεδόν όλο το νήμα αποφάσισα πριν 2 μήνες να αγοράσω την unimac trend με 3+1 καυστηρες. Μετά από τόσο καιρό και Αφού έψησα φιλέτο παιδάκια προβατίνα, λουκάνικα, κοτόπουλο, μοσχάρι, πίτσες, ψάρια κλπ ήρθε η ώρα του review. Αναφλεξεις είχα μόνο στο λουκάνικο αλλά τπτ το ανησυχητικό διπλό καπάκι οπότε δεν καίγεσαι πολύ υψηλή θερμοκρασία και γρήγορα σε 17 λεπτά πιάνει 300 βαθμούς. Στα αρνητικά το μάτι δίπλα είναι πολύ αργό 20 25 λεπτά για μια τηγανιά πατάτες και στα πρώτα εκατοστά δεν έχει θερμότητα αλλά αυτό είναι κάτι που το μαθαίνεις και εμένα δεν με ενοχλεί. Την αγόρασα 170 ευρώ και σε αυτή την τιμή την συστήνω ανεπιφύλακτα σε όλους ο αδερφός έχει την spirit και αυτός Όταν είδε το πως ψήνει και η δικιά μου δεν παρατήρησε ιδιαίτερες διαφορές του άρεσε και ιδιαίτερα η μαντεμενια πλάκα που αγόρασα εξτρα 6
nogoso Δημοσ. 9 Ιουνίου 2020 Δημοσ. 9 Ιουνίου 2020 Επειδή πιστεύω οτι κι αλλοι θα ήθελαν να δοκιμάσουν να κάνουν πίτσα, θα γράψω τις δικές μου εμπειρίες μέχρι τώρα. Οι δοκιμές μου έγιναν σε campingaz 3 classic series. 1η δοκιμή: Πέτρα ψησίματος, κλειστό καπάκι μέχρι να φτάσει 280 περίπου.Η πίτσα απο κάτω ψήθηκε τέλεια αλλά απο πάνω δεν μπόρεσε να πάρει χρώμα, κάτι το οποίο το περίμενα. 2η δοκιμή: Πέτρα, ταψί που να καλύπτει την πέτρα ώστε να δημιουργηθεί ένας μικρός φούρνος. Έκαψε τόσο πολύ η ψησταριά με αποτέλεσμα η πέτρα να κάψει το ζυμάρι. Με λίγα λόγια αποτυχία. 3η δοκιμή: Συνδιασμός των δύο παραπάνω. Ελεγχόμενη φωτιά να μην πάει πολύ πάνω απο 300, κατέβασα μετά στην μικρή σκάλα και έψησα. Σίγουρα η καλύτερη πίτσα που εχω κάνει και προσπαθώ εδώ και πολύ καιρό. Ενώ ήμουνα έτοιμος να κάνω και ξυλόφουρνο επειδή έχω κόλλημα με τις πίτσες, θα συνεχίσω τις δοκιμές και πιστεύω οτι μπορεί να βγει η τέλεια πίτσα με λίγο πατέντα. Εάν έχει κάποιος εμπειρία ή κάποια συμβουλή, καλοδεχούμενη. Επόμενος στόχος είναι να πάρω μια 2η πέτρα (μάλλον τετράγωγη) και να δημιουργήσω εναν ας το πούμε φούρνο βάζοντας την μια πάνω στην άλλη για να μπορεί να πάρει χρώμα και απο πάνω.
axinak Δημοσ. 9 Ιουνίου 2020 Δημοσ. 9 Ιουνίου 2020 Κατασκευή σούβλας . Κάτοχος εδώ και δυο σχεδόν χρόνια της Kenton NATERIAL 4 καυστήρες από τα Leroy .Η πρώτη μου υγραερίου και αρκετά ικανοποιημένος δεδομένου των χρημάτων της .στα δυο χρόνια άρχισαν και σκουριάζουν τα καλυπτρα των καυστήρων και μου φαίνεται λίγο δύσκολη στο καθάρισμα αν και δεν έχω εμπειρία από άλλες .Κατά τα άλλα πολύ χαρούμενος με καθημερινά ψησίματα, γιορτές, χειμώνα, καλοκαίρι κτλπ . Λοιπόν κατά το διάστημα του κορονοιου έψαχνα για μια σούβλα για την ψησταριά μου διότι ερχόταν Πάσχα και μιας και θα εμένα Αθήνα ήθελα να ψήσω κάτι .Δύστυχος οι μόνες διαθέσιμες ήταν της webber στα 200 ευρο (τόσο έχω αγοράσει όλη την ψησταριά ).Στα Leroy δεν είχε διαθέσιμη προς αποστολή ένα άλλο μαγαζί isompes (κάπως έτσι νομίζω )κλειστό λόγο κορονοιου κάποιοι άλλοι πανάκριβοι οπότε έκανα την παρακάτω πατέντα !Το μοτεράκι είναι από κουζίνα (κάποιες κουζίνες έχουν και μοτέρ για σούβλα ) με κόστος 4-5 ευρώ .Μια τετράγωνη σούβλα με 3 ευρώ (οπού με τον τροχό την έκανα όσο μπορούσα στρογγυλή στα σημεία που ακουμπάει στην βάση ).Λίγη λαμαρίνα σφυρί τρυπάνι λίμα και έτοιμη !Η σούβλα σηκώνει μέχρι 3,5-4 κιλά κρέας και έχω ψήσει 6-7 φορές .Με τις συμβουλές του φίλου aenaos15 τα αποτελέσματα ήταν πολύ καλά !! 15
sot_pal Δημοσ. 9 Ιουνίου 2020 Δημοσ. 9 Ιουνίου 2020 8 λεπτά πριν, axinak είπε Κατασκευή σούβλας . Κάτοχος εδώ και δυο σχεδόν χρόνια της Kenton NATERIAL 4 καυστήρες από τα Leroy .Η πρώτη μου υγραερίου και αρκετά ικανοποιημένος δεδομένου των χρημάτων της .στα δυο χρόνια άρχισαν και σκουριάζουν τα καλυπτρα των καυστήρων και μου φαίνεται λίγο δύσκολη στο καθάρισμα αν και δεν έχω εμπειρία από άλλες .Κατά τα άλλα πολύ χαρούμενος με καθημερινά ψησίματα, γιορτές, χειμώνα, καλοκαίρι κτλπ . Λοιπόν κατά το διάστημα του κορονοιου έψαχνα για μια σούβλα για την ψησταριά μου διότι ερχόταν Πάσχα και μιας και θα εμένα Αθήνα ήθελα να ψήσω κάτι .Δύστυχος οι μόνες διαθέσιμες ήταν της webber στα 200 ευρο (τόσο έχω αγοράσει όλη την ψησταριά ).Στα Leroy δεν είχε διαθέσιμη προς αποστολή ένα άλλο μαγαζί isompes (κάπως έτσι νομίζω )κλειστό λόγο κορονοιου κάποιοι άλλοι πανάκριβοι οπότε έκανα την παρακάτω πατέντα !Το μοτεράκι είναι από κουζίνα (κάποιες κουζίνες έχουν και μοτέρ για σούβλα ) με κόστος 4-5 ευρώ .Μια τετράγωνη σούβλα με 3 ευρώ (οπού με τον τροχό την έκανα όσο μπορούσα στρογγυλή στα σημεία που ακουμπάει στην βάση ).Λίγη λαμαρίνα σφυρί τρυπάνι λίμα και έτοιμη !Η σούβλα σηκώνει μέχρι 3,5-4 κιλά κρέας και έχω ψήσει 6-7 φορές .Με τις συμβουλές του φίλου aenaos15 τα αποτελέσματα ήταν πολύ καλά !! Ωραίος! Στα σημεια που έχεις βιδώσει τις βάσεις υπήρχαν τρύπες ή τις ανοιξες εσυ? Επισης βλέπω τη μπουκάλα απ'έξω. Δε τη βάζεις μέσα στο ντουλάπι? Ρωτάω επειδή αγόρασα την ίδια ψησταριά πριν λίγες μέρες.
axinak Δημοσ. 9 Ιουνίου 2020 Δημοσ. 9 Ιουνίου 2020 (επεξεργασμένο) 7 λεπτά πριν, sot_pal είπε Ωραίος! Στα σημεια που έχεις βιδώσει τις βάσεις υπήρχαν τρύπες ή τις ανοιξες εσυ? Επισης βλέπω τη μπουκάλα απ'έξω. Δε τη βάζεις μέσα στο ντουλάπι? Ρωτάω επειδή αγόρασα την ίδια ψησταριά πριν λίγες μέρες. Οι Τρύπες υπήρχαν δεν άνοιξα καμία πάνω στην ψησταριά . Την μπουκάλα πάντα την έχω απέξω όταν ψήνω διότι αν συμβεί η οποιαδήποτε διαρροή δεν θα το αντιληφθείς και θα πάει κατευθείαν στην φλόγα . Νομίζω αυτό είναι κάτι που πρέπει να το λένε και στις οδηγίες και εμένα μου το ανέφεραν και στο κατάστημα από όπου την αγόρασα . Επεξ/σία 9 Ιουνίου 2020 από axinak
SagoniasSlutRos Δημοσ. 9 Ιουνίου 2020 Δημοσ. 9 Ιουνίου 2020 2 ώρες πριν, nogoso είπε Επειδή πιστεύω οτι κι αλλοι θα ήθελαν να δοκιμάσουν να κάνουν πίτσα, θα γράψω τις δικές μου εμπειρίες μέχρι τώρα. Οι δοκιμές μου έγιναν σε campingaz 3 classic series. 1η δοκιμή: Πέτρα ψησίματος, κλειστό καπάκι μέχρι να φτάσει 280 περίπου.Η πίτσα απο κάτω ψήθηκε τέλεια αλλά απο πάνω δεν μπόρεσε να πάρει χρώμα, κάτι το οποίο το περίμενα. 2η δοκιμή: Πέτρα, ταψί που να καλύπτει την πέτρα ώστε να δημιουργηθεί ένας μικρός φούρνος. Έκαψε τόσο πολύ η ψησταριά με αποτέλεσμα η πέτρα να κάψει το ζυμάρι. Με λίγα λόγια αποτυχία. 3η δοκιμή: Συνδιασμός των δύο παραπάνω. Ελεγχόμενη φωτιά να μην πάει πολύ πάνω απο 300, κατέβασα μετά στην μικρή σκάλα και έψησα. Σίγουρα η καλύτερη πίτσα που εχω κάνει και προσπαθώ εδώ και πολύ καιρό. Ενώ ήμουνα έτοιμος να κάνω και ξυλόφουρνο επειδή έχω κόλλημα με τις πίτσες, θα συνεχίσω τις δοκιμές και πιστεύω οτι μπορεί να βγει η τέλεια πίτσα με λίγο πατέντα. Εάν έχει κάποιος εμπειρία ή κάποια συμβουλή, καλοδεχούμενη. Επόμενος στόχος είναι να πάρω μια 2η πέτρα (μάλλον τετράγωγη) και να δημιουργήσω εναν ας το πούμε φούρνο βάζοντας την μια πάνω στην άλλη για να μπορεί να πάρει χρώμα και απο πάνω. Το ειχα γραψει οταν ειχα δοκιμασει, αλλα μπορει να μην το εχεις διαβασει. Εγω ζεστανα την ψησταρια στο τερμα με την πετρα στο κεντρο. Οταν εφτασε 350 κελσιου εβαλα την πιτσα στην πετρα, χαμηλωσα μονο τον κεντρικο καυστηρα χαμηλα, εψησα για 3-4 λεπτα και ηταν παρα πολυ καλη για τα δικα μου δεδομενα. Και η βαση και το απο πανω ειχαν ψηθει. Αν βεβαια θες να πας σε αλλο level (για neapolitan pizza) κοιτας για ooni ή roccbox φουρνακια για πιτσα, και δεν χρειαζεται να φτιαξεις ξυλοφουρνο. 3
ChrisAce Δημοσ. 9 Ιουνίου 2020 Δημοσ. 9 Ιουνίου 2020 Το ooni είναι για πίτσα πολύ καλό δεν αντιλέγει κανείς αλλά δεν συγκρίνετε με ξυλόφουρνο γιατί πολύ απλά στον ξυλόφουρνο μαγειρεύεις τα πάντα, ότι μπορεί να μπει σε έναν ηλεκτρικό φούρνο και όχι μόνο πίτσα. Αυτός ήταν και ο λόγος που δεν το πήρα ποτέ αν και μου άρεσε πάρα πολύ από τότε που το πρωτοείδα και είμαι σίγουρος ότι απογειώνει το ψήσιμο τις πίτσας. Αυτή είναι μια πολύ σημαντική διαφορά όταν πρόκειται για οικογένεια και όχι για 1 άτομο ή περιστασιακά 2 ή 3 άτομα. Για 1 άτομο ή 2 άτομα που τo θέλουν μόνο για πίτσα τότε το ooni είναι προτιμότερο/καλύτερο και λόγω ευκολίας, άναψες το υγραέριο σε 3 λεπτά έβαλες την πίτσα σε άλλα 2 την έφαγες με ένα καταπληκτικό ψήσιμο. Το καλύτερο μακράν βέβαια θα ήταν να έχεις και τα 2 αλλά πόσοι μπορούν να τα συνδυάσουν πιστεύετε. Όπως είναι και διαφορετικό να ψήνεις μια μπριζόλα, 2 μπιφτέκια etc, από το να γεμίζεις την σχάρα για να φάει όλη η οικογένεια. Άλλη βρώμα αφήνει στην ψησταριά 1 κιλό προβατίνα και άλλο 4 κιλά. Οπότε για τους "οικογενειάρχες" που ψήνουν ποσότητα το συχνότερο καθάρισμα/συντήρηση τις ψησταριάς επιβάλετε. 4
SagoniasSlutRos Δημοσ. 9 Ιουνίου 2020 Δημοσ. 9 Ιουνίου 2020 Συμφωνω για τον ξυλοφουρνο, αλλα πρεπει να εχεις αυλη, κηπο κλπ. Το ooni μπορει να το εχει οποιοσδηποτε που εχει μπαλκονι. Και οπως ειπες ειναι τρελη ευκολια. Κουμπωνεις την μπουκαλα, σε 10-15 λεπτα εχει ζεσταθει φουλ και ξεκινας το ψησιμο. Αν ηταν εντος μπατζετ και ειχα και χωρο ισως ειχα παρει μεγαλυτερο φουρνο πιτσας αλλα παλι με γκαζι. Ιδανικα θα ηθελα να εχω ολα τα καλουδια, καπνιστηρι με πελετ, καπνιστιρι με ξυλο, kettle bbq, ξυλοφουρνο, παραδοσιακη σουβλα, και αυτα τα 2 γκαζιου που εχω ηδη, genesis και ooni.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα