Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Έχει τοποθετήσει κανείς αντιφλογιστικη σχάρα? Τις πουλάνε στα καταστήματα bbq. Λεν να πετάξω τις πέτρες που έχω και να βάλω μία τέτοια. Ξέρει κανείς να μου πει αν θα λειτουργήσει το εγχείρημα?

  • Απαντ. 21,3k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

  • SagoniasSlutRos

    2319

  • ilpapacha

    2066

  • sndev

    1107

  • ηνίοχος

    589

Δημοσ.
Στις 6/6/2020 στις 12:13 ΠΜ, nkoumo είπε

Γεια σας

Αποψη για την 3 Series Classic L - Campingaz ?

Την εχει δοκιμασει κανεις?

Καλημέρα, 

Χτες την έστησα οπότε δεν μπορώ να σου πω πολλά. Έκανα δύο ψησίματα κρέατα και 2 φορές πίτσα. Γρήγορο ψήσιμο και Ανεβάζει θερμοκρασία εύκολα. Δεν είχα άλλη υγραερίου για να συγκρίνω. 

Δημοσ.

Πάντως όσοι σκέφτεστε για ανοξείδωτη σχάρα να ξέρετε ότι θα χάσατε πολύ σε ψήσιμο σε σχέση με το μαντέμι. Ανοξείδωτη θα έβαζα μόνο πάνω από “sizzle zone» δηλαδή υπέρυθρο καυστήρα. 

 

  • Like 1
Δημοσ.
2 ώρες πριν, KostasTk είπε

Επειδη ειναι η πρωτη ψησταρια υγραεριου που θα παρω και αντικειμενικά δεν ξερω ποσό θα την βολευτω,(αν και δεν υπαρχει αμφίβολια), δεν θα ηθελα να ξεπερναει κατα πολυ τα 500€ γιατι αλλιως δεν παιρνω έγκριση για το κονδύλι απο την γυναικα.. η spirit 310 στο σκρουτζ παιζει κοντα στα 685 γ αυτο και κοιταζω ή στην 210 ή στην gem 340 που εχει κ πλαινο ματι..

Αν δεν βιαζεσαι περιμενε γιατι μπαινει σε προσφορα 2-3 φορες το χρονο στα 560€ περιπου. Σε αυτα τα λεφτα ειναι οτι καλυτερο μπορεις να βρεις.

1 ώρα πριν, vforvaggelis είπε

Καλημερα και καλη εβδομαδα!

Εχω μια Campingaz 2 Series Classic L και τωρα αρχιζω τις προσπαθειες μου να μαθω να ψηνω οποτε οποιαδηποτε συμβουλη δεκτη γιατι χαθηκα σε κοντα 200 σελιδες! 4-5 φορες που εχω ψησει ακομα δεν εχω καταφερει να ψησω "σωστα" καθως την μια βγαινει λιγο πιο ψημενο το σουβλακι την αλλη ειναι λιγο ωμο μεσα κλπ. Στις αρχες επειδη δεν γνωριζα ειχα αρκετα συχνα ανοιχτη την ψησταρια και βγαινανε φλογες, μετα καταλαβα πως δεν θελει να ανοιγει συχνα.

Το ΣΚ θα παλεψω να κανω κανα μινι κοντοσουβλι, υπαρχει κατι που θελει προσοχη;

Πρεπει να παιξεις ειτε με χαμηλοτερες θερμοκρασιες για πιο πολυ ωρα, ειτε indirect να τελειωσεις το μαγειρεμα μεχρι μεσα. Γενικα πειραματισου λιγο να δεις τι προτιμας καλυτερα. Επισης αν θες να εισαι σιγουρος παρε ενα θερμομετρο για να μην τα τρως ωμα ή παραμαγειρεμενα.

  • Thanks 1
Δημοσ.
1 ώρα πριν, nogoso είπε

Καλημέρα, 

Χτες την έστησα οπότε δεν μπορώ να σου πω πολλά. Έκανα δύο ψησίματα κρέατα και 2 φορές πίτσα. Γρήγορο ψήσιμο και Ανεβάζει θερμοκρασία εύκολα. Δεν είχα άλλη υγραερίου για να συγκρίνω. 

Με ενδιαφέρει πως πάω με τις αναφλέξεις. Έβαλες λιπαρό ή μαριναρισμενο κρέας να μας πεις?

Δημοσ.
42 λεπτά πριν, SagoniasSlutRos είπε

Επισης αν θες να εισαι σιγουρος παρε ενα θερμομετρο για να μην τα τρως ωμα ή παραμαγειρεμενα.

Εχει θερμομετρο

image.png.c59816d85aa356ee7d6c46db51124e98.png

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
22 λεπτά πριν, vforvaggelis είπε

Εχει θερμομετρο

image.png.c59816d85aa356ee7d6c46db51124e98.png

Τα χοιρινα σουβλακια τα κανω σε σχετικα χαμηλη φωτια στους 180-200 , διαφορετικα τα βαζω στη μαντεμενια πλακα.

Δεν εχει νοημα το θερμομετρο κρεατος για τα σουβλακια!!

Τι ειναι  ο καβουρας τι ειναι  το ζουμι του!!!

Επεξ/σία από aenaos15
  • Like 1
Δημοσ.
3 λεπτά πριν, aenaos15 είπε

Τα χοιρινα σουβλακια τα κανω σε σχετικα χαμηλη φωτια στους 180-200 , διαφορετικα τα βαζω στη μαντεμενια πλακα.

Δεν εχει νοημα το θερμομετρο κρεατος για τα σουβλακια!!

Τι ειναι  ο καβουρας τι ειναι  το ζουμι του!!!

Θα κανω δοκιμες το σκ να δουμε σε τι επιπεδο βρισκομαι :P

Δημοσ.
3 ώρες πριν, n4sleep είπε

Πάντως όσοι σκέφτεστε για ανοξείδωτη σχάρα να ξέρετε ότι θα χάσατε πολύ σε ψήσιμο σε σχέση με το μαντέμι. Ανοξείδωτη θα έβαζα μόνο πάνω από “sizzle zone» δηλαδή υπέρυθρο καυστήρα. 

Απο ποιά αποψη το λες αυτο;

Δημοσ.

Η μαντεμενια σχάρα έχει μεγάλη θερμοχωρητικότητα, επομένως διευκολύνει την γρήγορη μεταφορά θερμότητας στα ψητά. Δεν ξέρω πώς συμπεριφέρεται η ανοξείδωτη, ειδικά αν είναι από ανοξείδωτο σωλήνα και όχι συμπαγές μέταλλο.

Έχει κάποιος ινοξ ιδιοκατασκευη για να μας πει.τι γίνεται;

Δημοσ.

Αν είναι μασιφ και όχι σωλήνα, λογικά θα είναι οκ. Είχα δει ένα βιντεάκι που είχε και τις δύο πάνω σε ένα Weber genesis και έκαναν ίδιο searing στην ουσία το μαντεμι με το inox.

Δημοσ.

Χαλαρό ψησιματακι σήμερα με τον παλιό καλό παραδοσιακό τρόπο. 

Αρνίσια παϊδάκια τα οποία πριν είχαν μείνει για περίπου δύο ώρες σε μια λεκάνη με μπύρα και γάλα εβαπορε (δοκιμάστε το και θα με θυμηθείτε). 

Η πιατέλα στο τσακ γλύτωσε το φάγωμα :P

 

 

IMG_20200608_153401_Bokeh_resize_34.jpg

  • Like 3
Δημοσ.

Τι προσφέρει η διαδικασία με τη μπύρα και το γάλα?

Btw από τότε που δοκίμασα προβατίνα το αρνί μου φαίνεται ανωστο τελείως.

  • Like 2
Δημοσ.
3 λεπτά πριν, SagoniasSlutRos είπε

Τι προσφέρει η διαδικασία με τη μπύρα και το γάλα?

Btw από τότε που δοκίμασα προβατίνα το αρνί μου φαίνεται ανωστο τελείως.

Το κρέας γίνεται εντελώς λιώμα και φεύγουν οι πολύ έντονες μυρωδιές (που στο αρνί ας πούμε στη γυναίκα μου δεν αρέσει, ενώ η γεύση της αρέσει. Τι να πεις :P) ενώ παράλληλα κρατάει ατόφια τη γεύση του. Και βέβαια βγαίνει τέρμα ζουμερό όταν το τρως. 

 

  • Like 2

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

  • Δημιουργία νέου...