KostasTk Δημοσ. 7 Ιουνίου 2020 Δημοσ. 7 Ιουνίου 2020 Καλησπερα και παλι.. μετα απο πολυ ψάξιμο κατέληξα αναμεσα σε broil king gem 340 και weber spirit ii e210. Έκλεινα προς την broil king αλλα διαβασα πολλα μελη που εγραφαν οτι οι weber ειναι καλύτερες. Επειδη θα ειναι η πρωτη μου ψησταρια υγραεριου και δεν θελω να ξεφύγω απο αυτο το budget ποια είναι κατα την αποψη σας καλυτερη απο τις 2 και αν γινεται, και γιατι? Προσωπικά με προβληματίζει που η weber εχει 2 καυστηρες αν και ακομα δεν ξερω τον λογο..
filippos_kar Δημοσ. 7 Ιουνίου 2020 Δημοσ. 7 Ιουνίου 2020 (επεξεργασμένο) 2 ώρες πριν, KostasTk είπε Καλησπερα και παλι.. μετα απο πολυ ψάξιμο κατέληξα αναμεσα σε broil king gem 340 και weber spirit ii e210. Έκλεινα προς την broil king αλλα διαβασα πολλα μελη που εγραφαν οτι οι weber ειναι καλύτερες. Επειδη θα ειναι η πρωτη μου ψησταρια υγραεριου και δεν θελω να ξεφύγω απο αυτο το budget ποια είναι κατα την αποψη σας καλυτερη απο τις 2 και αν γινεται, και γιατι? Προσωπικά με προβληματίζει που η weber εχει 2 καυστηρες αν και ακομα δεν ξερω τον λογο.. Η spirit είναι πιο στιβαρή κατασκευή και έχει και λίγο μεγαλύτερη επιφάνεια ψησίματος. Πήγαινε κάπου να τις δεις και τις 2 ώστε να κάνεις σύγκριση μόνος σου. Για broil εγώ θα πήγαινα μόνο από monarch και πάνω. Επεξ/σία 7 Ιουνίου 2020 από filippos_kar 3
ηνίοχος Δημοσ. 7 Ιουνίου 2020 Δημοσ. 7 Ιουνίου 2020 Στις 5/6/2020 στις 5:23 ΜΜ, Vaggelisd66 είπε Με την παλιά υγραερίου που είχα (επιτραπέζια επαγγελματική) παρατηρούσα το εξής στις κλασικές σιδερένιες φιάλες μείγματος βουτανίου προπανίου. Όταν ήταν γεμάτη η φλόγα πολύ δυνατή και μπορούσες να την ακούσεις από αρκετή απόσταση ακόμα και στο ελάχιστο να τον είχες τον διακόπτη. Με τον διακόπτη στο τέρμα η φλόγα έβγαινε σχεδόν επάνω από τις σχάρες. Καθώς τελείωνε η δύναμη της φλόγας μειωνόταν. Λίγο πριν την αλλαγή φιάλης ο διακόπτης της ψησταριάς στο τέρμα και η φλόγα αδύνατη και σχεδόν αθόρυβη η καύση στους παλιούς καυστήρες. Πάντα η προς αλλαγή φιάλη είχε μέσα υγρό που το καταλάβαινες απλά κουνώντας την φιάλη αλλά δεν είχε πλέον δύναμη όχι μόνο να ανεβάσει θερμοκρασία αλλά και να βγάλει φλόγα από όλες τις οπές των 4 καυστήρων. Οπότε ή οι νόμοι της φυσικής και της χημείας είναι λάθος ή κάποιος μας κλέβει επειδή δεν μπορούμε να δούμε τι περιέχει μέσα ή φιάλη. Μάντεψε τι από τα δύο ισχύει; Στη δική σου περίπτωση το φαινόμενο ήταν ποίο έντονο λόγω του ρυθμιστή υψηλής πίεσης που χρειαζόταν για να λειτουργήσει η ψησταριά , Στη παρακάτω φωτογραφία το περιγράφει μια χαρά 1
KostasTk Δημοσ. 7 Ιουνίου 2020 Δημοσ. 7 Ιουνίου 2020 52 λεπτά πριν, filippos_kar είπε Η spirit είναι πιο στιβαρή κατασκευή και έχει και λίγο μεγαλύτερη επιφάνεια ψησίματος. Πήγαινε κάπου να τις δεις και τις 2 ώστε να κάνεις σύγκριση μόνος σου. Για broil εγώ θα πήγαινα μόνο από monarch και πάνω. Το οτι εχει μονο 2 καυστηρες δεν ειναι θεμα ομως?? Θα παω αμεσα να τις δω και απο κοντα εννοειται απλα ηθελα να εχω πιο καλη αποψη απο πριν..
SagoniasSlutRos Δημοσ. 7 Ιουνίου 2020 Δημοσ. 7 Ιουνίου 2020 Οι δύο καυστήρες σου δίνουν μικρότερη ευελιξία σε indirect cooking. Βέβαια αν έχει πιο μεγάλη επιφάνεια που είπε κάποιος, είναι σημαντικό. Οπότε τα ζυγίζεις και διαλέγεις. 1
filippos_kar Δημοσ. 7 Ιουνίου 2020 Δημοσ. 7 Ιουνίου 2020 Φαντάζομαι σε indirect με 2 καυστήρες βάζεις το κρέας στην μια άκρη και δουλεύεις τον έναν για την θερμοκρασία. Οπότε είναι καλό να έχεις όσο πιο μεγάλη επιφάνεια γίνεται. Η gem είναι μικρή γενικά. Δεν νομιζω πως μπορείς να βάλεις κάτι μεγάλο για indirect παρά τους 3 καυστήρες. Προσωπικά θα προτιμούσα μεγαλύτερη επιφάνεια παρά τους 2 καυστήρες Καμιά φωτό ή βίντεο με ψητουρια θα ανεβάσουμε εδώ ή μόνο στο fb θα παίζουμε μπάλα?? 2
KostasTk Δημοσ. 7 Ιουνίου 2020 Δημοσ. 7 Ιουνίου 2020 58 λεπτά πριν, SagoniasSlutRos είπε Οι δύο καυστήρες σου δίνουν μικρότερη ευελιξία σε indirect cooking. Βέβαια αν έχει πιο μεγάλη επιφάνεια που είπε κάποιος, είναι σημαντικό. Οπότε τα ζυγίζεις και διαλέγεις. Να κανω μια χαζη ερωτηση.. επειδη μεχρι τωρα ψηνω μονο σε καρβουνο.. τι ακριβως ειναι το indirect cooking?? Φανταζομαι οπως το ακουω κατι σε φαση να ψηνεται μονο με τημ θερμοτητα κ οχι με απευθειας φλογα.. 1
SagoniasSlutRos Δημοσ. 7 Ιουνίου 2020 Δημοσ. 7 Ιουνίου 2020 18 λεπτά πριν, KostasTk είπε Να κανω μια χαζη ερωτηση.. επειδη μεχρι τωρα ψηνω μονο σε καρβουνο.. τι ακριβως ειναι το indirect cooking?? Φανταζομαι οπως το ακουω κατι σε φαση να ψηνεται μονο με τημ θερμοτητα κ οχι με απευθειας φλογα.. Ναι αυτό είναι, δημιουργείς συνθήκες φούρνου στην ουσία. Και σε κάρβουνο γίνεται αρκεί να έχεις καπάκι. Έχεις τη φωτιά στη μια μεριά και το φαγητό στην άλλη. Το χρησιμοποιείς σε χοντρά κομμάτια κρέατος, σε κάπνισμα, όταν βάλεις πχ μια γάστρα κλπ 1
KostasTk Δημοσ. 8 Ιουνίου 2020 Δημοσ. 8 Ιουνίου 2020 48 λεπτά πριν, SagoniasSlutRos είπε Ναι αυτό είναι, δημιουργείς συνθήκες φούρνου στην ουσία. Και σε κάρβουνο γίνεται αρκεί να έχεις καπάκι. Έχεις τη φωτιά στη μια μεριά και το φαγητό στην άλλη. Το χρησιμοποιείς σε χοντρά κομμάτια κρέατος, σε κάπνισμα, όταν βάλεις πχ μια γάστρα κλπ Καταλαβα ευχαριστω.. θα παρω και τα μαγαζια αμπαριζα μπας κ καταληξω καπου.. καποια συμβουλη γενικοτερη καλοδεχούμενη..
SagoniasSlutRos Δημοσ. 8 Ιουνίου 2020 Δημοσ. 8 Ιουνίου 2020 7 ώρες πριν, KostasTk είπε Καταλαβα ευχαριστω.. θα παρω και τα μαγαζια αμπαριζα μπας κ καταληξω καπου.. καποια συμβουλη γενικοτερη καλοδεχούμενη.. Εξαρτάται το budget σου. Γύρω στα 250€ δες τη naterial από leroy που λένε τα παιδιά εδώ ότι είναι καλή. Εγώ που την είδα δεν με εντυπωσίασε πάντως. Γύρω στα 600€ Weber spirit 310. Γύρω στα 700€ broil king monarch. Και μετά όσο ανεβαίνεις κοίτα για Weber, broil king, Napoleon. 1
Skatzivas Δημοσ. 8 Ιουνίου 2020 Δημοσ. 8 Ιουνίου 2020 Καλημέρα. Πάντως αν φτιάξει κανείς inox στην Αθήνα ας πει εδώ λεπτομέρειες κ μάστορα, γιατί ενδιαφέρομαι κι εγώ
KostasTk Δημοσ. 8 Ιουνίου 2020 Δημοσ. 8 Ιουνίου 2020 2 ώρες πριν, SagoniasSlutRos είπε Εξαρτάται το budget σου. Γύρω στα 250€ δες τη naterial από leroy που λένε τα παιδιά εδώ ότι είναι καλή. Εγώ που την είδα δεν με εντυπωσίασε πάντως. Γύρω στα 600€ Weber spirit 310. Γύρω στα 700€ broil king monarch. Και μετά όσο ανεβαίνεις κοίτα για Weber, broil king, Napoleon. Επειδη ειναι η πρωτη ψησταρια υγραεριου που θα παρω και αντικειμενικά δεν ξερω ποσό θα την βολευτω,(αν και δεν υπαρχει αμφίβολια), δεν θα ηθελα να ξεπερναει κατα πολυ τα 500€ γιατι αλλιως δεν παιρνω έγκριση για το κονδύλι απο την γυναικα.. η spirit 310 στο σκρουτζ παιζει κοντα στα 685 γ αυτο και κοιταζω ή στην 210 ή στην gem 340 που εχει κ πλαινο ματι..
kostasmor Δημοσ. 8 Ιουνίου 2020 Δημοσ. 8 Ιουνίου 2020 Η σούβλα από τα Leroy αξίζει; Την έχει δοκιμάσει κάποιος σε spirit ii? Νομίζω για τη σούβλα της Webber το κόστος είναι πολύ μεγάλο
vforvaggelis Δημοσ. 8 Ιουνίου 2020 Δημοσ. 8 Ιουνίου 2020 (επεξεργασμένο) Καλημερα και καλη εβδομαδα! Εχω μια Campingaz 2 Series Classic L και τωρα αρχιζω τις προσπαθειες μου να μαθω να ψηνω οποτε οποιαδηποτε συμβουλη δεκτη γιατι χαθηκα σε κοντα 200 σελιδες! 4-5 φορες που εχω ψησει ακομα δεν εχω καταφερει να ψησω "σωστα" καθως την μια βγαινει λιγο πιο ψημενο το σουβλακι την αλλη ειναι λιγο ωμο μεσα κλπ. Στις αρχες επειδη δεν γνωριζα ειχα αρκετα συχνα ανοιχτη την ψησταρια και βγαινανε φλογες, μετα καταλαβα πως δεν θελει να ανοιγει συχνα. Το ΣΚ θα παλεψω να κανω κανα μινι κοντοσουβλι, υπαρχει κατι που θελει προσοχη; Επεξ/σία 8 Ιουνίου 2020 από vforvaggelis
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα