Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

  • Απαντ. 21,3k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

  • SagoniasSlutRos

    2319

  • ilpapacha

    2066

  • sndev

    1107

  • ηνίοχος

    589

Δημοσ.
Στις 5/6/2020 στις 1:55 ΜΜ, sargus είπε

Αυτό στην πράξη τι σημαίνει δηλαδή; Ότι από φουλ ένταση, μια στιγμή ξαφνικά θα σβήσουν οι καυστήρες γιατί τελείωσε;

Είχα την εντύπωση -από αυτά που γράφονταν εδώ μέσα- ότι έχεις μια μεγάλη περίοδο όπου η ένταση της ψησταριάς εξασθενεί σταδιακά και εσύ παίρνεις το μήνυμα ότι χρειάζεσαι αλλαγή φιάλης και έτσι δε μένεις στη μέση κάποιου ψησίματος. Δεν ισχύει;

Όχι.

Όσο υπάρχει υλικό σε υγρή μορφή (μέχρι και την τελευταία σταγόνα) η πίεση είναι ίδια, είτε υπάρχουν μέσα 10 κιλά υγρό υγραέριο, είτε μόλις 10 γραμμάρια. Μόλις εξαερωθεί και το τελευταίο ίχνος υγρού, από εκείνη την στιγμή και μόνο, η πίεση πέφτει μέχρι να φτάσει μέσα στην μπουκάλα 1 atm, όσο και έξω δηλαδή, οπότε πλέον σταματά να βγάζει. Το πόσο γρήγορα θα πέφτει η πίεση εξαρτάται από το πόσο καταναλώνουμε. Η μείωση της πίεσης μέχρι την 1 atm μπορεί να διαρκέσει αρκετή ώρα. Εξαρτάται από το πόσο τραβάμε. Είναι οι νόμοι της φυσικής, δεν ισχύουν απόψεις και πιστεύω. Επίσης, αυτά ισχύουν σε σταθερή θερμοκρασία. Όμως, οι τυπικές μεταβολές της θερμοκρασίας περιβάλοντος, πχ από τους 20 στους 25 βαθμούς κελσίου δεν προκαλούν αντιληπτές μεταβολές στο θέμα μας. Μην το βασανίζετε άλλο το θέμα, δεν αξίζει τον κόπο και τον χρόνο.

  • Thanks 3
Δημοσ.
4 ώρες πριν, nik16v είπε

1,5 + εκ. χωρίς ενδομυϊκό λίπος (marble)

Λογικά με φουλ ζεστάμενη ψησταριά κ θερμοκρασία δωματίου το κρέας ,direct 2+2 λεπτά κ εισαι medium προς well ψήσιμο

  • Like 1
Δημοσ.

Σήμερα δοκίμασα τον ατμοκαθαριστη που είχα πάρει από το eshop. Είχε μέσα βουρτσακια με πλαστικές τρίχες, οπότε στα 2-3' έλιωσαν. Πριν λιώσουν έκαναν λίγο δουλίτσα. Οπότε θα ψάξω μήπως βρω μεταλλικά.

Δυστυχώς με το χέρι δεν γίνεται να καθαρίσει τελείως η ψησταριά να γίνει σαν καινούρια. Βγαίνουν όλα τα χοντρά με ατμό, λιποδιαλυτικο, πλαστική και μεταλλική ξύστρα, αλλά παραμένει ένα μαύρο στρώμα καμένου λίπους. Αυτό φαντάζομαι θέλει περιστροφικο εργαλείο με βουρτσακι. Το κακό είναι ότι έχει όλο γωνίες μέσα και είναι πολύ δύσκολο να βάλεις δύναμη με το χέρι. Δοκίμασα με το συρματακι για τα πιάτα και έκανε δουλειά. Αλλά για να την καθαρίσεις όλη χρειάζεται μέρες δουλειάς και δεν ψήνομαι ιδιαίτερα. Οπότε θα σιγουρευτώ πρώτα ότι με το εργαλείο δεν θα κάνω ζημιά και ίσως το δοκιμάσω.

Δημοσ.
31 λεπτά πριν, SagoniasSlutRos είπε

Είχε μέσα βουρτσακια με πλαστικές τρίχες, οπότε στα 2-3' έλιωσαν. Πριν λιώσουν έκαναν λίγο δουλίτσα. Οπότε θα ψάξω μήπως βρω μεταλλικά.

ετσι ακριβώς έγινε και με το δικό μου. γενικά έκανε δουλειά αλλά αν το βουρτσάκι είχε διατηρηθει σε κανονική κατάσταση θα έκανε πολύ καλύτερη.

με το μεγάλο που έχει δοκιμασα να καθαρίσω και ενα κάθισμα στο αυτοκίνητο που είχε λερωθεί από τον μικρό btw και έγινε καινούργιο πάντως.

  • Like 1
Δημοσ.

Προπάνιο για να μην βρωμίζει τόσο πολύ η ψησταριά . Μέχρι τώρα έχω ψήσει δυο φορές και ελάχιστη η βρωμια που έμεινε. Βέβαια είναι νωρίς ακόμη αλλά θα επανέλθω σε 1 μήνα να σας πω 

  • Like 1
Δημοσ.
9 λεπτά πριν, zanskou είπε

ετσι ακριβώς έγινε και με το δικό μου. γενικά έκανε δουλειά αλλά αν το βουρτσάκι είχε διατηρηθει σε κανονική κατάσταση θα έκανε πολύ καλύτερη.

με το μεγάλο που έχει δοκιμασα να καθαρίσω και ενα κάθισμα στο αυτοκίνητο που είχε λερωθεί από τον μικρό btw και έγινε καινούργιο πάντως.

Πήρες μήπως τα μεταλλικά που υπάρχουν για το karcher? Φαίνεται να ταιριάζουν.

https://www.skroutz.gr/s/22579215/Karcher-2-863-061-0-Σετ-Βούρτσες-Ατμοκαθαριστή.html?utm_source=android&utm_campaign=skroutz_share

  • Like 1
Δημοσ.
1 ώρα πριν, SagoniasSlutRos είπε

Σήμερα δοκίμασα τον ατμοκαθαριστη που είχα πάρει από το eshop. Είχε μέσα βουρτσακια με πλαστικές τρίχες, οπότε στα 2-3' έλιωσαν. Πριν λιώσουν έκαναν λίγο δουλίτσα. Οπότε θα ψάξω μήπως βρω μεταλλικά.

Δυστυχώς με το χέρι δεν γίνεται να καθαρίσει τελείως η ψησταριά να γίνει σαν καινούρια. Βγαίνουν όλα τα χοντρά με ατμό, λιποδιαλυτικο, πλαστική και μεταλλική ξύστρα, αλλά παραμένει ένα μαύρο στρώμα καμένου λίπους. Αυτό φαντάζομαι θέλει περιστροφικο εργαλείο με βουρτσακι. Το κακό είναι ότι έχει όλο γωνίες μέσα και είναι πολύ δύσκολο να βάλεις δύναμη με το χέρι. Δοκίμασα με το συρματακι για τα πιάτα και έκανε δουλειά. Αλλά για να την καθαρίσεις όλη χρειάζεται μέρες δουλειάς και δεν ψήνομαι ιδιαίτερα. Οπότε θα σιγουρευτώ πρώτα ότι με το εργαλείο δεν θα κάνω ζημιά και ίσως το δοκιμάσω.

Μην βγάζεις όλο το λίπος, θα χάσεις γεύση 😂

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Χθες έκανα απόπειρα να ψησω παιδάκια προβατίνας στην Kenton του Leroy που αγόρασα πρόσφατα. Στην ουσία ήταν το 2ο ψήσιμο. Το πρώτο έγινε για μπέργκερ και το αποτέλεσμα ήταν εξαιρετικό! Η εμπειρία  από τις αναφλέξεις ήταν αρκετά τρομακτική σε σημείο που ρίχναμε νερό για να σβήνουν! Δε ξέρω αν είναι σωστή κίνηση αλλά ήταν ο μονος τρόπος να μη χάσουμε τα κρέατα.. σήμερα που καθάρισα τη ψησταριά ταλαιπωρήθηκα αρκετά! Είχε τρέξει λίπος σε οποιοδήποτε σημείο μπορείτε να φανταστείτε!
Δε ξέρω αν υπάρχει τρόπος να ψηθούν τέτοια κομμάτια κρέατος αλλά δε θα το επιχειρήσω ξανά! Αντιθέτως τα αρνίσια παιδάκια ψήθηκαν μεπολυ λιγότερες αναφλέξεις και βγήκαν ζουμερά και νόστιμα! 

Επεξ/σία από sot_pal
Δημοσ.

Και εγώ πάντως θα πάω να φτιάξω inox σχάρες για την monarch,με χαλάει που οι μαντεμενιες δεν μπορούν να καθαρίσουν όπως εγώ τουλάχιστον επιθυμώ.

  • Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
54 λεπτά πριν, sot_pal είπε

Χθες έκανα απόπειρα να ψησω παιδάκια προβατίνας στην Kenton του Leroy που αγόρασα πρόσφατα. Στην ουσία ήταν το 2ο ψήσιμο. Το πρώτο έγινε για μπέργκερ και το αποτέλεσμα ήταν εξαιρετικό! Η εμπειρία  από τις αναφλέξεις ήταν αρκετά τρομακτική σε σημείο που ρίχναμε νερό για να σβήνουν! Δε ξέρω αν είναι σωστή κίνηση αλλά ήταν ο μονος τρόπος να μη χάσουμε τα κρέατα.. σήμερα που καθάρισα τη ψησταριά ταλαιπωρήθηκα αρκετά! Είχε τρέξει λίπος σε οποιοδήποτε σημείο μπορείτε να φανταστείτε!
Δε ξέρω αν υπάρχει τρόπος να ψηθούν τέτοια κομμάτια κρέατος αλλά δε θα το επιχειρήσω ξανά! Αντιθέτως τα αρνίσια παιδάκια ψήθηκαν μεπολυ λιγότερες αναφλέξεις και βγήκαν ζουμερά και νόστιμα! 

Προβατίνα(το λεγόμενο και "χοντρό" για αυτούς που ξέρουν) δεν έχουμε ψήσει ποτέ στην naterial(ούτε στις δικές μου υγραερίου, λυπάμαι να πέσει τόσο πολύ λίπος :D), παραμόνο σε κάρβουνο, σε αντίθεση με αρνίσια παϊδάκια που έχουν γεμίσει την σχάρα όλη με τους 4 καυστήρες x2 φορές, και δεν υπήρξε καμιά τρομακτική ανάφλεξη πέρα από τις απόλυτα φυσιολογικές. Δεν θυμάμαι να έχω μετακινήσει καν παϊδάκια λόγο ανάφλεξης στην naterial έχοντας βέβαια το καπάκι κλειστό που σημαίνει κιόλας ότι "δεν παίζω" με τα κρέατα να τα μετακινώ και πολύ . 

Τώρα αν έριχνες νερό όπως λες να σβήνεις τις φλόγες, λογικό είναι να πετάχτηκε και να γέμισε και η ψησταριά σου λίπος παντού. Το νερό να το αποφεύγεις με κάθε τρόπο σε μια ψησταριά υγραερίου γιατί την καταστρέφεις, απλά να αφήνεις κενά στην σχάρα σου για να μπορείς να μετακινείς τα κρέατα σε περιοχές που δεν υπάρχουν αναφλέξεις και να χαμηλώνεις την ένταση τον καυστήρων σου αμέσως όταν βλέπεις ότι η ανάφλεξη σου δεν έσβησε σε 1-2 sec.  

Τρόπος να ψηθούν διαφορετικά τα παϊδάκια προβατίνας, γιατί είναι από τα πιο λιπαρά κρέατα αν όχι το πιο λιπαρό, υπάρχει, αν φοβάσαι τις αναφλέξεις, και είναι ή η μαντεμένια πλάκα ή μεμβράνη ψησίματος αλλά σε θερμοκρασίες "θαλάμου" μέχρι 220-230 βαθμούς το πολύ όσο αφορά τις μεμβράνες για να είσαι μέσα στο όριο που έχουν τους 288 βαθμούς στην σχάρα. Προτείνω για μεμβράνες τις Cookina αν θέλεις να τις δοκιμάσεις.

 

Edit

βέβαια να πω ότι έκανες και ένα από τα καλύτερα seasoning στις σχάρες. :D :D 

Επεξ/σία από ChrisAce
Δημοσ.
7 λεπτά πριν, ChrisAce είπε

Παιδάκια προβατίνας(το λεγόμενο και "χοντρό" για αυτούς που ξέρουν) δεν έχουμε ψήσει ποτέ στην naterial(ούτε στις δικές μου υγραερίου, λυπάμαι να πέσει τόσο πολύ λίπος :D), παραμόνο σε κάρβουνο, σε αντίθεση με αρνίσια παιδάκια που έχουν γεμίσει την σχάρα όλη με τους 4 καυστήρες x2 φορές, και δεν υπήρξε καμιά τρομακτική ανάφλεξη πέρα από τις απόλυτα φυσιολογικές. Δεν θυμάμαι να έχω μετακινήσει καν παιδάκια λόγο ανάφλεξης στην naterial έχοντας βέβαια το καπάκι κλειστό που σημαίνει κιόλας ότι "δεν παίζω" με τα κρέατα να τα μετακινώ και πολύ . 

Τώρα αν έριχνες νερό όπως λες να σβήσεις τις φλόγες, λογικό είναι να πετάχτηκε και να γέμισε και η ψησταριά σου λίπος παντού. Το νερό να το αποφεύγεις με κάθε τρόπο σε μια ψησταριά υγραερίου γιατί την καταστρέφεις, απλά να αφήνεις κενά στην σχάρα σου για να μπορείς να μετακινείς τα κρέατα σε περιοχές που δεν υπάρχουν αναφλέξεις και να χαμηλώνεις την ένταση τον καυστήρων σου αμέσως όταν βλέπεις ότι η ανάφλεξη σου δεν έσβησε σε 1-2 sec.  

Τρόπος να ψηθούν διαφορετικά τα παιδάκια προβατίνας, γιατί είναι από τα πιο λιπαρά κρέατα αν όχι το πιο λιπαρό, υπάρχει, αν φοβάσαι τις αναφλέξεις, και είναι ή η μαντεμένια πλάκα ή μεμβράνη ψησίματος αλλά σε θερμοκρασίες "θαλάμου" μέχρι 220-230 βαθμούς το πολύ όσο αφορά τις μεμβράνες για να είσαι μέσα στο όριο που έχουν τους 288 βαθμούς στην σχάρα. Προτείνω για μεμβράνες τις Cookina αν θέλεις να τις δοκιμάσεις.

Edit

βέβαια να πω ότι έκανες και ένα από τα καλύτερα seasoning στις σχάρες. :D :D 

Σε κάποια φάση είχε πιάσει φωτιά σχεδόν όλη η επιφάνεια της σχάρας όποτε έβγαλα όλα τα κρέατα από πάνω!! Μιλαμε για πύρινη λαίλαπα!!!😂 ποτε ξανά τέτοιο κρέας στην υγραερίου..
παντως τα αρνίσια παιδάκια ψήθηκαν στη χαμηλότερη ένταση με ανοιχτό καπάκι και βγήκαν πολύ ζουμερά.

Δημοσ.

Εγώ πάντως προβατίνα ψήνω. Και ας λερώσει δεν με νοιάζει. Είναι υπερβολικά νόστιμη για να κάτσω να στεναχωρηθω για τη βρώμα.

  • Like 5

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

  • Δημιουργία νέου...