Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Για οσους ενδιαφερονται για θερμομετρο μολις ηρθε αυτο σημερα απο ebay (ειχα βαλει αρχικα παραγγελια amazon.co.uk που ακομα αγνοειται)

https://inkbird.shop/products/ibt-2x

Το θερμομετρο δειχνει αρκετα καλη κατασκευη, αντεχει μεχρι 300 βαθμους κελσιου, εχει 2 ακιδες και συνδεεται πολυ ευκολα με το bluetooth μεσω του app, το οποιο bluetooth φαινεται να μην χανει την συνδεση ευκολα με κατι ψιλοδοκιμες που εκανα.

Στα της εφαρμογης τωρα, προσωπικα, φαινεται να με καλυπτει απολυτα αφου εχει ειδοποιησεις οταν ετοιμαστει το φαγητο στην επιθυμητη θερμοκρασια, timer αλλα και ετοιμα presets για μοσχαρι/κοτοπουλο κτλ αναλογα με το ψησιμο που επιθυμειτε. Τα presets ειναι  παραμετροποιησιμα που σημαινει οτι αν διαφωνειτε με την θερμοκρασια που εχουν θεσει ως medium rare μπορειτε να την αλλαξετε οπως επισης μπορειτε να δημιουργησετε και δικα σας presets. Μενει μονο να μετραει και σωστα !!

Kυκλοφορει επισης και με 4 ακιδες αν θελετε. Αυτο με τις 2 εχει κοστος γυρω στα 30ε.

Βαζω και μερικες φωτογραφιες για να παρετε μια καλυτερη ιδεα

thumbnail_IMG_1186.jpg.a4c96ebe7863b2aa2335143d4e5edc6d.jpgthumbnail_IMG_1185.jpg.b6f7a0c6b86307266b8f5d0952592405.jpgthumbnail_IMG_1188.png.f7769e4f9c82f27b0d9145dff3e2ccfe.pngthumbnail_IMG_1189.png.d972fa161dc8e04fc0ea5663031978d9.png

  • Like 3
  • Thanks 2
  • Απαντ. 21,3k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

  • SagoniasSlutRos

    2320

  • ilpapacha

    2066

  • sndev

    1107

  • ηνίοχος

    589

Δημοσ.
3 ώρες πριν, fantomas 7 είπε

Με τα κατάλληλα μέσα ...έφτασε στο νησί...τελικά πήρα την 4αρα,

Οπότε το απόγευμα θα έχουμε δουλειά, ερώτηση διάβασα απέξω ότι δεν έχει σωλήνα σύνδεσης

IMG_20200603_142727.jpg

Ναι πρέπει να πάρεις έξτρα ρυθμιστή πίεσης. Κι εγώ αυτή πήρα χθες!

  • Thanks 1
Δημοσ.
1 ώρα πριν, sot_pal είπε

Ναι πρέπει να πάρεις έξτρα ρυθμιστή πίεσης. Κι εγώ αυτή πήρα χθες!

Παίδες τι ρυθμιστή πρέπει να πάρω χαμηλής ή υψηλής πίεσης?

Γράφει στις οδηγίες 37mbar για το προπάνιο

Δημοσ.
23 ώρες πριν, PHadji είπε

Ναι, πως να βοηθήσω ;

Θα ήθελα την απόψή σου στην γευση , στην ευκολία διαδικασία ψησίματος ,ποιότητα κατασκευής , καθαρισμό.

Ισχύει ότι επειδή έχει αυτα τα κυματιστά φύλλα πάνω από το φλόγοστρο ότι δεν κανει αναφλεξεις?

Επίσης παρατήρησα ότι στις ακριβες οπως Weber, Broil King η απόσταση ανάμεσα στην σχάρα και τα φύλλα φλογίστρου είναι τουλάχιστον διπλάσια + από όσες άλλες ποιο οικονομικές έχω δει.

Να υποθέσω οτι εχει σχέση με τις αναφλέξεις

κανένα καλο μαγαζί για BBQ στην Αθήνα? (χωρι να θεωρηθεί διαφήμιση). Πήγα στο psistis στο Χαλάνδρι αλλά....δεν με ήμουν ευχαριστημένος

Δημοσ.
11 λεπτά πριν, nkoumo είπε

κανένα καλο μαγαζί για BBQ στην Αθήνα? (χωρι να θεωρηθεί διαφήμιση). Πήγα στο psistis στο Χαλάνδρι αλλά....δεν με ήμουν ευχαριστημένος

Το homing εχει απ οσο ξερω και weber, και broil king και εφερε και napoleon. Παρε τηλ να δεις ποια μοντελα εχει ανοιχτα να πας να τα δεις γιατι νομιζω ειναι Σπατα.

Ερωτηση προς οποιον γνωριζει. Η φλογα πρεπει να ειναι μπλε; Εμενα δειχνει να εχει μεγαλη ενταση και ειναι μπλε και κιτρινη, περιπου 50-50.

Δημοσ.

Καθαρό μπλε με κίτρινες κορυφές, η φλόγα να μην είναι πάνω από τις τρύπες του καυστήρα σαν να αιωρείται. Όσοι έχετε ρυθμιστή από 30-50 mbar  δείτε το. Πολλές φορές όσο αυξάνουμε την πίεση χαλάει η φλόγα γιατί αλλάζει το μίγμα αέρα καυσίμου. 

  • Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Αυτες οι ψησταριες υγραεριου μπορουν να μπουν σε μπαλκονι πολυκατοικιας με στραβωμενους γειτονες; 
Η αληθεια ειναι οτι και εγω δεν θελω να ενοχλω οπως δεν θελω να με ενοχλουν. 
Απο πλευρας νομου ειμαστε ενταξει; Δεν θελει καπνοδοχο μεχρι την ταρατσα φανταζομαι.

Επεξ/σία από safridia
Δημοσ.
4 λεπτά πριν, tsiro7 είπε

Καθαρό μπλε με κίτρινες κορυφές, η φλόγα να μην είναι πάνω από τις τρύπες του καυστήρα σαν να αιωρείται. Όσοι έχετε ρυθμιστή από 30-50 mbar  δείτε το. Πολλές φορές όσο αυξάνουμε την πίεση χαλάει η φλόγα γιατί αλλάζει το μίγμα αέρα καυσίμου. 

Eιναι καλα ετσι; Μπλε με κιτρινες κορυφες ειναι, αλλα επεκτεινεται κι αλλο πανω

https://www.dropbox.com/s/qseta7cbsc8l3w3/VID_20200603_215824.mp4?dl=0&fbclid=IwAR2RMXAhFXP8dVVeanFAaG5v1ejJMIIF5NJFXWzTjE2eS3JST7dDQfr7ATE

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Από αυτό που βλέπω μάλλον έχεις πολλή πίεση από τον ρυθμιστή. Είναι με βίδα ρυθμιζόμενος? Αν ναι χαμήλωσε τον λιγο αλλιώς δες πως ρυθμίζεται ο καυστήρας στο βίντεο. Όσο η μπουκάλα είναι σχετικά γεμάτη να τον βάζετε στα 30mbar προς το τέλος της μόνο  ανεβάζουμε τα mbar γιατί πέφτει η πίεση του υγραερίου. Πολύ χοντρικά όλα αυτά βέβαια. 

Επεξ/σία από tsiro7
  • Like 1
Δημοσ.
1 ώρα πριν, SagoniasSlutRos είπε

Το homing εχει απ οσο ξερω και weber, και broil king και εφερε και napoleon. Παρε τηλ να δεις ποια μοντελα εχει ανοιχτα να πας να τα δεις γιατι νομιζω ειναι Σπατα.

Ερωτηση προς οποιον γνωριζει. Η φλογα πρεπει να ειναι μπλε; Εμενα δειχνει να εχει μεγαλη ενταση και ειναι μπλε και κιτρινη, περιπου 50-50.

... Το κίτρινο χρώμα στη φλόγα δείχνει έλλειψη οξυγόνου  , μερικές φορές όμως μπορεί να οφείλεται σε κακής ποιότητας αέριο , αυτό μπορεί να συμβεί μερικές φορές όταν αδειάζει η φιάλη , ουσιαστικά  δηλώνει κακή ποιότητα καύσης 

Με λίγα λόγια θέλουμε μια φλόγα που δεν φεύγει από τον καυστήρα και με  χρώμα βαθύ μπλε στη βάση με σχεδόν  ανοιχτό μπλε στην κορυφή της  , εάν η φλόγα  απομακρύνεται από τον καυστήρα σημαίνει περισσότερο οξυγόνο  το πρόβλημα εδώ είναι ότι η φλόγα μπορεί ανά πάσα στιγμή να σβήσει με τα γνωστά προβλήματα 

 

 

24 λεπτά πριν, SagoniasSlutRos είπε

Eιναι καλα ετσι; Μπλε με κιτρινες κορυφες ειναι, αλλα επεκτεινεται κι αλλο πανω

https://www.dropbox.com/s/qseta7cbsc8l3w3/VID_20200603_215824.mp4?dl=0&fbclid=IwAR2RMXAhFXP8dVVeanFAaG5v1ejJMIIF5NJFXWzTjE2eS3JST7dDQfr7ATE

Μια χαρά είναι φλόγα σου !!

 

  • Like 1
Δημοσ.
1 ώρα πριν, safridia είπε

Αυτες οι ψησταριες υγραεριου μπορουν να μπουν σε μπαλκονι πολυκατοικιας με στραβωμενους γειτονες; 
Η αληθεια ειναι οτι και εγω δεν θελω να ενοχλω οπως δεν θελω να με ενοχλουν. 
Απο πλευρας νομου ειμαστε ενταξει; Δεν θελει καπνοδοχο μεχρι την ταρατσα φανταζομαι.

το πιθανότερο είναι πως μόνο από τη μυρωδιά θα καταλάβουν οτι ψήνεις. δεν παίζει να σου κάνουν φασαρία για υγραέριο εκτός κι αν ψήνεις ποσότητες σουβλατζίδικου ισως.

εδώ ο πατέρας μου που ψήνει επι χρόνια με καρβουνα στην πυλωτή του πατρικού μου δεν ειχε θεμα ούτε από τη δική του πολυκατοικία ούτε ιδιως από τις γύρω με τις οποίες θα μπορούσε να γίνει και φασαρία. Όποτε τυχόν περνούσε κάποιος και κοιτούσε κερναγε και κανενα παϊδάκι και μετά ουτε νευρα ουτε τιποτα

Δημοσ.
4 hours ago, Xorxhs! said:

Έβαλα τη διαφανή τελικά προπανίου .

Επιασα 340 βαθμούς με κλειστό καπάκι 

https://we.tl/t-KavX9gBAZP

Εδώ το βίντεο με τις φλόγες . Να υποθέσω παίζω  νορμαλ , σωστά ; 

Ποια ψησταριά έχεις; Την genesis ; 

Είναι πολύ λάθος όταν η weber προτείνει προπάνιο να βάλω την διάφανη με βουτάνιο;

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

  • Δημιουργία νέου...