ritualistic Δημοσ. 25 Μαΐου 2020 Δημοσ. 25 Μαΐου 2020 χτες το μενου ειχε για πρωτη φορα burger με μπιφτεκι wagyu shoulder (ευχαριστω τον φιλο @sndev για την συμβουλη) 210g το καθενα - 5 λεπτα στους 200 βαθμους καθε πλευρα - βγηκαν medium (τα ηθελα medium rare) το κρεμμυδι το εβαλα στην σχαρα σε αντιθεση με προ weber που το εβαζα ωμο και εδωσε παρα πολυ ωραια γευση οπως και το μπεικον που πηρε μια πιο εντονη καπνιστη γευση σε σχεση με το τηγανι. 15
sndev Δημοσ. 25 Μαΐου 2020 Δημοσ. 25 Μαΐου 2020 Το κρέας πως σου φάνηκε γευστικά; Αν θες συγκεκριμένο τρόπο ψησιματος πχ medium rare ιδικά στα μπιφτέκια burger μόνο με θερμόμετρο. Εγώ για πιο safe τα βάζω κατάψυξη πρώτα 15 λεπτά. Το κρεμμύδι στο ψήσιμο χάνει την αψαδαα του κ κάπως γλυκαινει από το ομο. Περιμένω σήμερα να παραλάβω κάποια κομμάτια οριμανσης κ μου χει κρατήσει κ καπάκι να το κάνει κιμα για burger από το ίδιο κομμάτι 1
ritualistic Δημοσ. 25 Μαΐου 2020 Δημοσ. 25 Μαΐου 2020 12 λεπτά πριν, sndev είπε Το κρέας πως σου φάνηκε γευστικά; Αν θες συγκεκριμένο τρόπο ψησιματος πχ medium rare ιδικά στα μπιφτέκια burger μόνο με θερμόμετρο. Εγώ για πιο safe τα βάζω κατάψυξη πρώτα 15 λεπτά. Το κρεμμύδι στο ψήσιμο χάνει την αψαδαα του κ κάπως γλυκαινει από το ομο. Περιμένω σήμερα να παραλάβω κάποια κομμάτια οριμανσης κ μου χει κρατήσει κ καπάκι να το κάνει κιμα για burger από το ίδιο κομμάτι κρεας εμφανως ανωτερο απο αυτο που πουλαει σαν δικο του μπιφτεκι wagyu και στην μιση τιμη... θερμομετρο κανονικα θα ειχα αυτη την εβδομαδα αλλα με εχει κρεμασει το amazon πανηγυρικα και παω με το ματι μεχρι να ερθει! συμφωνω απολυτα για το κρεμμυδι ετσι ακριβως θα το περιεγραφα, γλυκαινει και ειναι πιο ευκολο στην πεψη. γενικα η ψησταρια ανεβασε ενα επιπεδο πανω την εμπειρια του burger στο σπιτι πλεον τουλαχιστον για μενα. 2
aloop Δημοσ. 25 Μαΐου 2020 Δημοσ. 25 Μαΐου 2020 Μετά το tip από @sndev (πέρασα από την παλιά γειτονιά) και από τον Δρακούλη και πήρα το γνωστό κομμάτι wagyu για να το κάνω burger, το οποίο ψήθηκε χθες. Και για εμένα είναι πολύ καλύτερο από τα δικά του και η τιμή είναι σούπερ. Αν σας βγάζει ο δρόμος αξίζει μια δοκιμή. Και αφού μιλάμε για Νέα Σμύρνη μια επιλογή για μοσχάρι σιτεμένο (Ελληνικό βέβαια, με ότι συνεπάγεται αυτό) και σε καλή τιμή, είναι ένα νέο κρεοπωλείο στην προσκόπων Αϊδινίου και Προύσης. Έχω πάρει αρκετές φορές και για την τιμή του (περίπου 13 ευρώ) είναι ότι πρέπει για δοκιμές στην ψησταριά. 1
sndev Δημοσ. 25 Μαΐου 2020 Δημοσ. 25 Μαΐου 2020 lol.. απο εκει περιμένω τα ωρίμανσης σήμερα ! τον ειχα ανακαλύψει τυχαία στη καραντίνα που πήγαινα για περπάτημα κ μπήκα μέσα γτ είδα ψυγεία ωρίμανσης. Δε θυμάμαι το όνομα άλλα ο τύπος που το χει είναι απίστευτα εξυπηρετικός κ τα κρέατα του είναι πολύ τίμια. βέβαια πρέπει να πέσεις σε αυτόν κ οχι σε υπάλληλο. 1
epp Δημοσ. 25 Μαΐου 2020 Δημοσ. 25 Μαΐου 2020 (επεξεργασμένο) γεια χαρα, σκεφτομουν να παρω και εγω ψησταρια υγραεριου , εχω ομως μια απορια. Παιζει θεμα αν την εχω μονιμα σε ακαλυπτο μπαλκονι? εννοω αν χτυπαει ηλιος εστω και καποιες ωρες μονο την ημερα την ψησταρια και την μπουκαλα. Αποσο εψαξα ας πουμε δεν ειναι καθολου ιδανικο και ισως πρεπει να παρω ηλεκτρικη γριλλιερα Επεξ/σία 25 Μαΐου 2020 από epp
skoudinio Δημοσ. 25 Μαΐου 2020 Δημοσ. 25 Μαΐου 2020 1 λεπτό πριν, epp είπε γεια χαρα, σκεφτομουν να παρω και εγω ψησταρια υγραεριου , εχω ομως μια απορια. Παιζει θεμα αν την εχω μονιμα σε ακαλυπτο μπαλκονι? εννοω αν χτυπαει ηλιος την ψησταρια και την μπουκαλα Για την μπουκάλα δεν θα έχεις θέμα. Καλό θα είναι να πάρεις και μια κουκουλα μαζι. Θα την διατηρήσει σε καλύτερη κατάσταση από το να βρέχετε.
aloop Δημοσ. 25 Μαΐου 2020 Δημοσ. 25 Μαΐου 2020 41 λεπτά πριν, sndev είπε lol.. απο εκει περιμένω τα ωρίμανσης σήμερα ! τον ειχα ανακαλύψει τυχαία στη καραντίνα που πήγαινα για περπάτημα κ μπήκα μέσα γτ είδα ψυγεία ωρίμανσης. Δε θυμάμαι το όνομα άλλα ο τύπος που το χει είναι απίστευτα εξυπηρετικός κ τα κρέατα του είναι πολύ τίμια. βέβαια πρέπει να πέσεις σε αυτόν κ οχι σε υπάλληλο. Αφού θα τα κάνεις κιμά για burger, περιμένω εντυπώσεις. Φαντάζομαι θα είναι πολύ γευστικά. Εμένα πάντα ο ίδιος άνθρωπος με εξυπηρετεί και μάλλον δεν είναι ο ιδιοκτήτης. @epp και εγώ σε μπαλκόνι νότιο την έχω και είχα τον ίδιο προβληματισμό. Σε κουβέντα με τον προμηθευτή της μπουκάλας μου είπε να αγοράσω κάλυμμα (κουκούλα) για την ψησταριά και είμαι OK. Πάντως για να σου πω την αμαρτία μου, έφτιαξα και ένα κάλυμα από χαρτόνι και όταν δεν τη χρησιμοποιώ το έχω και αυτό μαζί.
Astronautis Δημοσ. 25 Μαΐου 2020 Δημοσ. 25 Μαΐου 2020 7 λεπτά πριν, aloop είπε Αφού θα τα κάνεις κιμά για burger, περιμένω εντυπώσεις. Φαντάζομαι θα είναι πολύ γευστικά. Εμένα πάντα ο ίδιος άνθρωπος με εξυπηρετεί και μάλλον δεν είναι ο ιδιοκτήτης. @epp και εγώ σε μπαλκόνι νότιο την έχω και είχα τον ίδιο προβληματισμό. Σε κουβέντα με τον προμηθευτή της μπουκάλας μου είπε να αγοράσω κάλυμμα (κουκούλα) για την ψησταριά και είμαι OK. Πάντως για να σου πω την αμαρτία μου, έφτιαξα και ένα κάλυμα από χαρτόνι και όταν δεν τη χρησιμοποιώ το έχω και αυτό μαζί. Περίπου ίδια κατάσταση με εμένα. Επέλεξα ένα χοντρό κάλυμμα για την ψησταριά και κουκουλωνω και τη φιάλη. Αρχικά είχα βάλει ένα χαρτοκιβωτιο πάνω από τη φιάλη για να μην την χτυπάει ο ήλιος αλλά από την μια πλευρά όλοι όσοι έχουν πει εδώ μέσα ότι δεν έχει πρόβλημα από την άλλη η σύζυγος που δεν ανέχεται τέτοιες στυλιστικές επιλογές στη βεράντα, το έβγαλα. 1 ώρα πριν, sndev είπε lol.. απο εκει περιμένω τα ωρίμανσης σήμερα ! τον ειχα ανακαλύψει τυχαία στη καραντίνα που πήγαινα για περπάτημα κ μπήκα μέσα γτ είδα ψυγεία ωρίμανσης. Δε θυμάμαι το όνομα άλλα ο τύπος που το χει είναι απίστευτα εξυπηρετικός κ τα κρέατα του είναι πολύ τίμια. βέβαια πρέπει να πέσεις σε αυτόν κ οχι σε υπάλληλο. Παλιόπαιδα θα με κάνετε να πάω στην παλιά μου γειτονιά, όταν εμένα Αθήνα.
PortgasDiAce Δημοσ. 25 Μαΐου 2020 Δημοσ. 25 Μαΐου 2020 Καλημερα παιδια. Χθες εψησα και εγω πρωτη φορα με την Spirit II και μπορω να πω οτι το αποτελεσμα ηταν ικανοποιητικοτατο και ας ανοιγοκλεινα συχνα το καπακι για να τσεκαρω. Αυτο που μ εκανε εντυπωση ηταν οτι οι φλογες μετα απο λιγο δεν ηταν μπλε οπως στην αρχη αλλα κιτρινες. Εκανα καμια πατατα? Γενικα στην σχαρα πανω ειχα χοιρινες και μοσχαρισιες μπριζολες.
Astronautis Δημοσ. 25 Μαΐου 2020 Δημοσ. 25 Μαΐου 2020 12 ώρες πριν, nkoumo είπε Με τόσα ψησίματα που κάνετε, παρακαλώ απαντήστε στο παρακλατω μηνυμα που εγραψα και παραπάνω, Είναι ζωτικής σημασίας για τι θα πάρω Με ενδιαφέρει πολύ να ξέρω αν πετάγονται φλόγες κατα το στάξιμο του λοίπους στο "Λ" της λαμαρίνας κάτω από την σχάρα Καταρχήν έχεις αλλάξει τις πέτρες και εξακολουθείς να έχεις μεγάλο πρόβλημα; Από όσο ξέρω από φίλο μου που έχει κάτι αντίστοιχο πρέπει να αντικαθιστά τις πέτρες κάθε τρίμηνο με ψήσιμο περίπου μία φορά την εβδομάδα. Γενικά το λίπος που στη δική σου παραμένει στις πέτρες και καίγεται με το παραμικρό, στις νέας γενιάς καίγεται στο τέλος αφού την βάλεις στο τέρμα για κάνα δεκάλεπτο. Εννοείται ότι έχεις τελειώσει με τα ψητά. Επίσης οι διάχυτες αφαιρούνται και πλένονται αν μαζέψουν πολύ βρώμα επομένως φαντάζομαι ότι δεν θα έχεις τέτοια προβλήματα.
alimentas Δημοσ. 25 Μαΐου 2020 Δημοσ. 25 Μαΐου 2020 3 ώρες πριν, spyros_vas είπε χτες το μενου ειχε για πρωτη φορα burger με μπιφτεκι wagyu shoulder (ευχαριστω τον φιλο @sndev για την συμβουλη) 210g το καθενα - 5 λεπτα στους 200 βαθμους καθε πλευρα - βγηκαν medium (τα ηθελα medium rare) το κρεμμυδι το εβαλα στην σχαρα σε αντιθεση με προ weber που το εβαζα ωμο και εδωσε παρα πολυ ωραια γευση οπως και το μπεικον που πηρε μια πιο εντονη καπνιστη γευση σε σχεση με το τηγανι. Τι ψωμαρα ειναι αυτη???? Απο που την πηρες???
nkoumo Δημοσ. 25 Μαΐου 2020 Δημοσ. 25 Μαΐου 2020 1 ώρα πριν, Astronautis είπε Καταρχήν έχεις αλλάξει τις πέτρες και εξακολουθείς να έχεις μεγάλο πρόβλημα; Από όσο ξέρω από φίλο μου που έχει κάτι αντίστοιχο πρέπει να αντικαθιστά τις πέτρες κάθε τρίμηνο με ψήσιμο περίπου μία φορά την εβδομάδα. Γενικά το λίπος που στη δική σου παραμένει στις πέτρες και καίγεται με το παραμικρό, στις νέας γενιάς καίγεται στο τέλος αφού την βάλεις στο τέρμα για κάνα δεκάλεπτο. Εννοείται ότι έχεις τελειώσει με τα ψητά. Επίσης οι διάχυτες αφαιρούνται και πλένονται αν μαζέψουν πολύ βρώμα επομένως φαντάζομαι ότι δεν θα έχεις τέτοια προβλήματα. Iσχύει ότι στις νέες ψησταριές ΔΕΝ χρειάζονται πέτρες ? (οπως η παρακάτω, έτσι μου είπαν από το κατάστημα) . Αν ισχύει τοτε το λάδι στάζει κατέυθείαν στην λαμαρίνα "Λ" ? https://www.leroymerlin.gr/gr/garden/psistaries-bbq/psistaries-ugraeriou/psistaria-ugraeriou-kenton-naterial-62209602/
ritualistic Δημοσ. 25 Μαΐου 2020 Δημοσ. 25 Μαΐου 2020 15 λεπτά πριν, alimentas είπε Τι ψωμαρα ειναι αυτη???? Απο που την πηρες??? Χαχα ειναι οντως οτι καλυτερο εχω βρει ως τωρα. Απο τον Αγγελη (κρεοπωλειο) στη Γλυφαδα τα παιρνω τα ψωμακια ο οποιος τα προμηθευεται απο τον Σοβολο (φουρνος). 1
alekaras1986 Δημοσ. 25 Μαΐου 2020 Δημοσ. 25 Μαΐου 2020 21 ώρες πριν, sot_pal είπε Καλησπέρα! Μπορεί να μας πει κάποιος κάτοχος της Unimac Trend αν τα πλαινα ραφακια κλείνουν για να αποθηκευεται πιο ευκολα η ψησταριά? Επισης πολλοι βλεπω να προτείνουν τη ψησταριά του leroy αντί για καποια Bormann ή Unimac. Το ότι δεν έχει πλαινό ματι η ψησταριά του Leroy δεν είναι σημαντικό μειονέκτημα? Επειδη σκέφτομαι να πάρω την Unimac Trend και όχι αυτη του Leroy μονο κ μονο επειδη δεν έχει πλαινο ματι. σκεφτομαι οτι θα ειναι πολυ χρησιμο ειδικα για τηγανισμα. Τι λετε? Εγώ φίλε έχω την 4+1 καυστήρες και δεν κλείνουν τα πλαϊνά αλλά και το μάτι δεν το έχω δουλέψει ποτέ ως τώρα αν και θεωρώ ότι με αέρα δυνατό θα κόβει πολύ. 21 ώρες πριν, sot_pal είπε Καλησπέρα! Μπορεί να μας πει κάποιος κάτοχος της Unimac Trend αν τα πλαινα ραφακια κλείνουν για να αποθηκευεται πιο ευκολα η ψησταριά? Επισης πολλοι βλεπω να προτείνουν τη ψησταριά του leroy αντί για καποια Bormann ή Unimac. Το ότι δεν έχει πλαινό ματι η ψησταριά του Leroy δεν είναι σημαντικό μειονέκτημα? Επειδη σκέφτομαι να πάρω την Unimac Trend και όχι αυτη του Leroy μονο κ μονο επειδη δεν έχει πλαινο ματι. σκεφτομαι οτι θα ειναι πολυ χρησιμο ειδικα για τηγανισμα. Τι λετε? Εγώ φίλε έχω την 4+1 καυστήρες και δεν κλείνουν τα πλαϊνά αλλά και το μάτι δεν το έχω δουλέψει ποτέ ως τώρα αν και θεωρώ ότι με αέρα δυνατό θα κόβει πολύ. 21 ώρες πριν, sot_pal είπε Καλησπέρα! Μπορεί να μας πει κάποιος κάτοχος της Unimac Trend αν τα πλαινα ραφακια κλείνουν για να αποθηκευεται πιο ευκολα η ψησταριά? Επισης πολλοι βλεπω να προτείνουν τη ψησταριά του leroy αντί για καποια Bormann ή Unimac. Το ότι δεν έχει πλαινό ματι η ψησταριά του Leroy δεν είναι σημαντικό μειονέκτημα? Επειδη σκέφτομαι να πάρω την Unimac Trend και όχι αυτη του Leroy μονο κ μονο επειδη δεν έχει πλαινο ματι. σκεφτομαι οτι θα ειναι πολυ χρησιμο ειδικα για τηγανισμα. Τι λετε? Εγώ φίλε έχω την 4+1 καυστήρες και δεν κλείνουν τα πλαϊνά αλλά και το μάτι δεν το έχω δουλέψει ποτέ ως τώρα αν και θεωρώ ότι με αέρα δυνατό θα κόβει πολύ. 21 ώρες πριν, sot_pal είπε Καλησπέρα! Μπορεί να μας πει κάποιος κάτοχος της Unimac Trend αν τα πλαινα ραφακια κλείνουν για να αποθηκευεται πιο ευκολα η ψησταριά? Επισης πολλοι βλεπω να προτείνουν τη ψησταριά του leroy αντί για καποια Bormann ή Unimac. Το ότι δεν έχει πλαινό ματι η ψησταριά του Leroy δεν είναι σημαντικό μειονέκτημα? Επειδη σκέφτομαι να πάρω την Unimac Trend και όχι αυτη του Leroy μονο κ μονο επειδη δεν έχει πλαινο ματι. σκεφτομαι οτι θα ειναι πολυ χρησιμο ειδικα για τηγανισμα. Τι λετε? Εγώ φίλε έχω την 4+1 καυστήρες και δεν κλείνουν τα πλαϊνά αλλά και το μάτι δεν το έχω δουλέψει ποτέ ως τώρα αν και θεωρώ ότι με αέρα δυνατό θα κόβει πολύ.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα