zanskou Δημοσ. 21 Μαΐου 2020 Δημοσ. 21 Μαΐου 2020 3 λεπτά πριν, chrinano είπε Παίδες πήγα πρακτικερ είδα την ψησταριά και ήταν σκέτη απογοήτευση. Εννοείται πως οι πλάκες δεν ήταν μαντέμι.. ήταν άλλη μια κινεζια απο αυτές που κυκλοφορούν.. σίγουρα τα 500 αρχική δεν ισχύουν.. και 300 που την δίνανε δεν άξιζε. Μετά πήγα λεροι και είδα την άλλη που προτείνατε εδω αλλά ούτε εκείνη μου κάθησε.. φεύγοντας σταμάτησα και πήρα την outdoor chef Leon 570g που είχα δει σε ένα μαγαζί κάνα 2 μέρες νωρίτερα. Νταξει αρκετά ακριβότερη αλλά νομίζω έκανα καλύτερη επιλογή. Θα φανεί στον χρόνο. Την εστησα σε μια ωρίτσα και έκανα και το πρώτο ψήσιμο σήμερα. Έπιασε χωρίς υπερβολές 360 βαθμούς στα πρώτα 7-8 λεπτα.. 360 είναι το τέρμα από το θερμόμετρο δεν ξέρω αν έπιασε και παραπάνω. Πολύ ωραίο ψήσιμο! καλορίζικη και καλά ψησίματα ! 1
assasertzis Δημοσ. 21 Μαΐου 2020 Δημοσ. 21 Μαΐου 2020 14 λεπτά πριν, chrinano είπε Παίδες πήγα πρακτικερ είδα την ψησταριά και ήταν σκέτη απογοήτευση. Εννοείται πως οι πλάκες δεν ήταν μαντέμι.. ήταν άλλη μια κινεζια απο αυτές που κυκλοφορούν.. σίγουρα τα 500 αρχική δεν ισχύουν.. και 300 που την δίνανε δεν άξιζε. Μετά πήγα λεροι και είδα την άλλη που προτείνατε εδω αλλά ούτε εκείνη μου κάθησε.. φεύγοντας σταμάτησα και πήρα την outdoor chef Leon 570g που είχα δει σε ένα μαγαζί κάνα 2 μέρες νωρίτερα. Νταξει αρκετά ακριβότερη αλλά νομίζω έκανα καλύτερη επιλογή. Θα φανεί στον χρόνο. Την εστησα σε μια ωρίτσα και έκανα και το πρώτο ψήσιμο σήμερα. Έπιασε χωρίς υπερβολές 360 βαθμούς στα πρώτα 7-8 λεπτα.. 360 είναι το τέρμα από το θερμόμετρο δεν ξέρω αν έπιασε και παραπάνω. Πολύ ωραίο ψήσιμο! Καλορίζικη φίλε μου και καλά ψησίματα! Θα έχουμε ίδια μέρα ψησογενέθλια Και εγώ σήμερα ερωτεύτηκα τη ψησταριά μου !! 2
georgetst Δημοσ. 21 Μαΐου 2020 Δημοσ. 21 Μαΐου 2020 Καλοριζικη η leon chrinano. την ειχα δει και εγω, τουμπανη, κ χωρίς αναφλεξεις, αλλά πάνω από το μπατζετ μου.. Σίγουρα θα την ευχαριστηθεις. Εμενα Μου χει κολλήσει και λιγο αυτο το "παίρνει σουβλα για κοντοσουβλι, ή κεμπαπ οπως το λεμε στα μέρη μου κ πήγα σε κλασική. Χτυπησα λοιπον την kental με 3καυστηρες στα 230ευρω. Μετα από αρκετή έρευνα, στις επιλογες σε αυτο το μπατζετ ειναι ανώτερη ποιοτικά πιστεύω. Τωρα που την συναρμολογησα κιολας επιβεβαιωθηκαν τα λεγόμενα των προηγούμενων γι αυτην. Σιγουρα δεν ειναι weber, broil, outdoorchef αλλά σαν εικόνα χωρίς να εχω ψησει είναι τίμια. Απο κατασκευές εχω εμπειρία σαν καταναλωτής, απο ψήσιμο με υγραεριο δεν έχω, οπότε ότι και να γράψω στις επόμενες μερες θα ναι τελείως υποκειμενικο και αβασιμο. Σχαρες τελικα οντως είχατε δικιο ειναι μαντεμενιες με εμαγιε επιστρωση, γυαλιστερες, οχι βαριές σαν τις ακριβες εννοείται, ενω η πλακα ειναι μαντεμι χωρις επιστρωση, αγριο σαγρε. Ο καδος είναι μεταλλικος με επισης γυαλιστερή μαυρη βαφή, ενω ο πατος/ταψι αλουμινιενος. Πως τις καθαριζουμε τωρα τις σχαρες ρε παιδιά; συρματοβουρτσα αμα μπει, οπως το βλεπω μετα απο μερικες φορες θα ξεφτισει τελειως η εμαγιε επιστρωση και θα τρωμε κομματάκια βαφής μου φαίνεται (και της weber καποια μοντελα εχουν μαντεμι με εμαγιε επιστρωση που γυαλοκοπαει, αλλα εκεί ειναι σιγουρα καλυτερης ποιοτητας κ αντοχης στην σκληρή βουρτσα). Αν ηταν σαγρε μαντεμι θα έπεφτε συρματοβουρτσα μετα απο πυρολιση +λαδωμα και θα ησυχαζα ρε γμτ. Τωρα νομιζω θέλει σφουγγαρι κουζινας και πλυσιμο για να κρατήσει το εμαγιε. Επισης ο καδος και τα προστατευτικα των καυστήρων, ουτε αυτά παίρνουν συρματοβουρτσα νομίζω. Θα φύγει ολο το χρώμα απο ξησιμο για πλακα. Μαλλον με καθαριστικα και σφουγγαρι κουζινας αυτα. Οι ηδη κατεχοντες εχουν κατι αλλο να μας διαφωτισουν; 4
aenaos15 Δημοσ. 21 Μαΐου 2020 Δημοσ. 21 Μαΐου 2020 7 ώρες πριν, SagoniasSlutRos είπε Εγώ κάνω το εξής. Προθερμαινω στο φουλ την πέτρα. Βάζω πάνω στο φτυάρι ή σε λεπτό ξύλο κοπής (από jumbo) σιμιγδάλι. Ανοίγω το ζυμάρι, το βάζω πάνω στο φτυάρι και μετά βάζω τα υλικά. Στην συνέχεια την τοποθετώ στην καυτή πέτρα. Για να την βγάλω χρησιμοποιώ πάντα το φτυάρι, αλλά πιστεύω θα τραβιέται και με κάποια σπάτουλα πάνω σε πιάτο. Σωστή τακτική αλλά χρειάζεται μεγάλο φτυάρι και σχετικά να γίνει πολύ γρήγορα η όλη διαδικασία. Σε μένα κολλάει μερικές φορές και δεν μπορώ εύκολα να την τοποθετήσω πάνω στη πέτρα .
adnis Δημοσ. 21 Μαΐου 2020 Δημοσ. 21 Μαΐου 2020 Στις 30/4/2020 στις 8:28 ΜΜ, sndev είπε οσον αφορα το καθάρισμα της ψησταριάς το μονο που εχω να δηλωσω ειναι οτι λυπάμαι για το ποσο αργά ανακάλυψα τον ατμοκαθαριστη.. 10 χρονιά έχουν περάσει από τα χερια μου weber broil king μια κινεζικη του leroy κ μια campicaz. εχω ρίξει χρήματα σε νεες σχαρες σε βουρτσακια καθαρίστηκα και προπάντων ΑΠΕΙΡΟ ΚΟΠΟ ΚΟΥΡΑΣΗ ΙΔΡΩΤΑ ΤΡΙΨΗΜΑΤΟΣ κατά διαστήματα να ξεκαθαρίσω απλά έκανα τεστ κανα 5 λεπτο κ τπτ περισσότερο καθώς άρχισε να βραδιάζει κ να μην εχει κάλο φωτισμό να βλέπω . ένα δάκρυ ευτυχίας κύλησε . αύριο θα τη κάνω καινούρια. δείτε το βίντεο. 0 χημικά σκέτο ατμός. (η σχάρα έγινε καινούρια αλλά δεν έχω φωτο / βιντεο πριν κ μετα ) https://drive.google.com/file/d/1X1BileQV9FLyZhnUQ-hrtZIdhGxMS_A2/view?usp=sharing ερώτηση: α)ένοιωσες στη διάρκεια του καθαρισμού με το SC4 ότι ήθελες περισσότερη πίεση; είμαι σε αναζήτηση ατμοκαθαριστή, και αναρωτιέμαι αν αξίζει η διαφορά τιμής για να πάω στην SC5. β) ποιο βουρτσάκι χρησιμοποίησες μπροστά; το πλαστικό ή πήρες με τη χάλκινη βούρτσα; Ευχαριστώ
chrinano Δημοσ. 21 Μαΐου 2020 Δημοσ. 21 Μαΐου 2020 Σας ευχαριστώ πολύ όλους παιδια! Καλά ψησίματα να έχουμε!
SagoniasSlutRos Δημοσ. 21 Μαΐου 2020 Δημοσ. 21 Μαΐου 2020 (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, aenaos15 είπε Σωστή τακτική αλλά χρειάζεται μεγάλο φτυάρι και σχετικά να γίνει πολύ γρήγορα η όλη διαδικασία. Σε μένα κολλάει μερικές φορές και δεν μπορώ εύκολα να την τοποθετήσω πάνω στη πέτρα . Εννοείς σου κολλάει πάνω στο φτυάρι και δεν φεύγει? Βάζεις σιμιγδάλι πάνω στο φτυάρι? Μήπως σου τρυπάει η βάση και τρέχει σάλτσα? Μήπως βγάζεις κάνα δυο κιλά υλικά και έχει πολύ βάρος? Τώρα που πήραν μερικοί την ψησταριά από leroy και κάποιοι τις outdoor chef, θα έχουμε μια πλήρη εικόνα σχεδόν σε όλα τα μπάτζετ. Πήρε και μένα ένας φίλος μου μια landman από Κωτσοβολο και θα την δοκιμάσω από πρώτο χέρι. Επεξ/σία 21 Μαΐου 2020 από SagoniasSlutRos 2
plasTOST Δημοσ. 21 Μαΐου 2020 Δημοσ. 21 Μαΐου 2020 1 ώρα πριν, adnis είπε ερώτηση: α)ένοιωσες στη διάρκεια του καθαρισμού με το SC4 ότι ήθελες περισσότερη πίεση; είμαι σε αναζήτηση ατμοκαθαριστή, και αναρωτιέμαι αν αξίζει η διαφορά τιμής για να πάω στην SC5. Την ίδια ερώτηση έκανα και εγώ σε αντιπρόσωπο της Karcher και μου απάντησε ότι και ο SC3 είναι εξίσου δυνατός. Θα περάσω βέβαια και από το μαγαζί να μου κάνει μία ανάλυση και να το δω στην πράξη καθώς έχει όλα τα μοντέλα! Όταν έχω κάτι νεότερο θα ενημερώσω! 1
p@nos139 Δημοσ. 21 Μαΐου 2020 Δημοσ. 21 Μαΐου 2020 Καλημέρα. Μεταξύ broil King gem 340 και outdoor Chef Australia 325 G? Σαν ποιότητες χώρο ψησίματος εγγυήσεις και πάνω απ' όλα προσωπική εμπειρία αν έχει κάποιος. Ευχαριστώ πολύ.
ηνίοχος Δημοσ. 21 Μαΐου 2020 Δημοσ. 21 Μαΐου 2020 Γέμισε το θέμα καινούριες ψησταριές , μπράβο παιδιά καλά ψησίματα εύχομαι , άντε να ανεβαίνουν όμορφες φωτογραφίες με ψητά 3
nik16v Δημοσ. 21 Μαΐου 2020 Δημοσ. 21 Μαΐου 2020 Καλησπέρα και από μένα, κάτοχος εδώ και ένα μήνα μίας Weber Spirit E-210. Για το ψήσιμο της πίτσας η εφαρμογή (PizzApp+) που έγραψε ένα μέλος σε κάποια προηγούμενη ανάρτηση μου έλυσε τα χέρια. Ειδικά για εμένα που χρησιμοποιώ προζύμι και πρέπει να πειραματιστώ αρκετά για την ώρα που θα είναι έτοιμη η ζύμη. Τώρα εγώ για το ψήσιμο χρησιμοποιώ γρανιτοπλακάκι, το είχα δοκιμάσει και στον ηλεκτρικό φούρνο μέχρι τους 275oC. Επειδή έχω 2 καυστήρες όταν έβαλα ένα ολόκληρο που είχα 45x45cm δεν ανέβαινε θερμοκρασία αρκετή στο πάνω μέρος και ναι μεν έλιωνε το τυρί και ψηνόταν η ζύμη, αλλά δεν έπαιρνε καθόλου χρώμα. Το κενό που άφηνε ήταν 2cm στην κάθε πλευρά περίπου. Έβαλα ένα κομμένο 40x45 το κόλλησα στη μία πλευρά οπότε τώρα έμεναν ~10cm κενό να ανεβαίνει η ζέστη επάνω. Η θερμοκρασία έφτασε μέχρι 250οC. Με 7 λεπτά ψήσιμο το αποτέλεσμα είναι αυτό που βλέπετε. Το ζυμάρι το άνοιξα πάνω σε σιμιγδάλι χοντρό. Αφού ανοίξω τη ζύμη τη μεταφέρω σε μία τετράγωνη, χάρτινη, βάση τούρτας από ζαχαροπλαστείο. Γρήγορα σάλτσα και τα υπόλοιπα υλικά και με μία απότομη κίνηση στο πλακάκι. Το ζυμάρι με υγρασία 62%. Έχω δοκιμάσει και με 70% και με 80%. αυτό με το 80% και με σιμιγδάλι μου κόλλαγε. Στρογγυλή δε βγήκε ποτέ. Τα υπολείμματα σιμιγδαλιού που καίγονται τα σπρώχνω με ανοξείδωτη σπάτουλα προς τα πίσω αφού βγάλω την πίτσα οπότε μέχρι να φουρνίσω την επόμενη έχει πιάσει πάλι θερμοκρασία. Τις προάλλες έπλυνα πατάτες με τη φλούδα. Κόψιμο στα τέσσερα για φούρνο και αν είναι μεγάλες στη μέση του μήκους τους. Λάδι, αλάτι, πιπέρι, σκόρδο λιωμένο και δεντρολίβανο. Ο καυστήρας στο 1/2 και 5-6 λεπτά ψήσιμο η κάθε πλευρά. Συνόδευσαν τέλεια χοιρινές μπριζόλες. Δυστυχώς δεν έχω φωτογραφία. Για το συλλέκτη λίπους (αλουμινένιο δισκάκι) το καλύπτω με αλουμινόχαρτο και μόλις παγώσει το τυλίγω, το πετάω και τοποθετώ νέο κομμάτι για να είναι έτοιμο για την επόμενη φορά. Καλή συνέχεια σε όλους. 8 2
Astronautis Δημοσ. 21 Μαΐου 2020 Δημοσ. 21 Μαΐου 2020 (επεξεργασμένο) Σαν εικόνα φαίνεται πολύ ωραία. Καιρό ψήσιμο από κάτω. Μάστορας! 😃 Οι θερμοκρασίες που αναφέρεις είναι αυτές που δείχνει το θερμόμετρο στο καπάκι; Δηλαδή βάζοντας μέσα το πλακάκι κόβει τόσο που δεν ανεβαίνει παραπάνω από 275; Με τους καυστήρες στο φουλ; Έχω ακούσει ότι ο γρανίτης μπορεί να περιέχει επικίνδυνες προσμίξεις που απελευθερώνονται με τη θέρμανση. Δεν μπορώ να το επιβεβαιώσω αλλά ίσως σε ενδιαφέρει να το ψάξεις, εφόσον το χρησιμοποιείς. Επεξ/σία 21 Μαΐου 2020 από Astronautis 1
SagoniasSlutRos Δημοσ. 21 Μαΐου 2020 Δημοσ. 21 Μαΐου 2020 Την επόμενη βδομάδα βγάζει το lidl είδη bbq και έχει και πέτρα με 9€ 7
sndev Δημοσ. 21 Μαΐου 2020 Δημοσ. 21 Μαΐου 2020 3 ώρες πριν, adnis είπε ερώτηση: α)ένοιωσες στη διάρκεια του καθαρισμού με το SC4 ότι ήθελες περισσότερη πίεση; είμαι σε αναζήτηση ατμοκαθαριστή, και αναρωτιέμαι αν αξίζει η διαφορά τιμής για να πάω στην SC5. β) ποιο βουρτσάκι χρησιμοποίησες μπροστά; το πλαστικό ή πήρες με τη χάλκινη βούρτσα; Ευχαριστώ Οσον αφορά τη ψησταριά όχι δεν χρειαστηκα παραπάνω πίεση ειναι κομπλέ. Για πολύ βρόμικες όμως δουλείες εντός σπιτιού ίσως να ζητούσα το επόμενο μοντελο που όμως με 150 ε παραπάνω δεν θεωρώ ότι αξίζει κάνεις δουλειά κ με το υπάρχουν απλά λιιιγο πιο ζόρικα.. γενικά είμαι ικανοποιημενος στο 95% της αγοράς (είμαι κ περίεργος απαιτητικός 😆 ) το πλαστικό βουρτσάκι χρησιμοποιησα κ παράγγειλα με τις μεταλλικές , ήρθαν αλλά ακόμα δεν την ξανακαθαρισα για να δω αν χαράζει κτλ απο βδομαδα κ αυτο 1
Maktheo Δημοσ. 21 Μαΐου 2020 Δημοσ. 21 Μαΐου 2020 7 ώρες πριν, georgetst είπε Καλοριζικη η leon chrinano. την ειχα δει και εγω, τουμπανη, κ χωρίς αναφλεξεις, αλλά πάνω από το μπατζετ μου.. Σίγουρα θα την ευχαριστηθεις. Εμενα Μου χει κολλήσει και λιγο αυτο το "παίρνει σουβλα για κοντοσουβλι, ή κεμπαπ οπως το λεμε στα μέρη μου κ πήγα σε κλασική. Χτυπησα λοιπον την kental με 3καυστηρες στα 230ευρω. Μετα από αρκετή έρευνα, στις επιλογες σε αυτο το μπατζετ ειναι ανώτερη ποιοτικά πιστεύω. Τωρα που την συναρμολογησα κιολας επιβεβαιωθηκαν τα λεγόμενα των προηγούμενων γι αυτην. Σιγουρα δεν ειναι weber, broil, outdoorchef αλλά σαν εικόνα χωρίς να εχω ψησει είναι τίμια. Απο κατασκευές εχω εμπειρία σαν καταναλωτής, απο ψήσιμο με υγραεριο δεν έχω, οπότε ότι και να γράψω στις επόμενες μερες θα ναι τελείως υποκειμενικο και αβασιμο. Σχαρες τελικα οντως είχατε δικιο ειναι μαντεμενιες με εμαγιε επιστρωση, γυαλιστερες, οχι βαριές σαν τις ακριβες εννοείται, ενω η πλακα ειναι μαντεμι χωρις επιστρωση, αγριο σαγρε. Ο καδος είναι μεταλλικος με επισης γυαλιστερή μαυρη βαφή, ενω ο πατος/ταψι αλουμινιενος. Πως τις καθαριζουμε τωρα τις σχαρες ρε παιδιά; συρματοβουρτσα αμα μπει, οπως το βλεπω μετα απο μερικες φορες θα ξεφτισει τελειως η εμαγιε επιστρωση και θα τρωμε κομματάκια βαφής μου φαίνεται (και της weber καποια μοντελα εχουν μαντεμι με εμαγιε επιστρωση που γυαλοκοπαει, αλλα εκεί ειναι σιγουρα καλυτερης ποιοτητας κ αντοχης στην σκληρή βουρτσα). Αν ηταν σαγρε μαντεμι θα έπεφτε συρματοβουρτσα μετα απο πυρολιση +λαδωμα και θα ησυχαζα ρε γμτ. Τωρα νομιζω θέλει σφουγγαρι κουζινας και πλυσιμο για να κρατήσει το εμαγιε. Επισης ο καδος και τα προστατευτικα των καυστήρων, ουτε αυτά παίρνουν συρματοβουρτσα νομίζω. Θα φύγει ολο το χρώμα απο ξησιμο για πλακα. Μαλλον με καθαριστικα και σφουγγαρι κουζινας αυτα. Οι ηδη κατεχοντες εχουν κατι αλλο να μας διαφωτισουν; Και εγω φοβομουν το καθαρισμα με βουρτσα στην αρχη αλλα τελικα δεν παθαίνει τίποτα η επιστρωση (ισως παθει σε βαθος χρονου) μεχρι τωρα 4-5 φορες που την καθάρισα. Η επίστρωση φαινεται ανθεκτικη. Βουρτσα εχω απο επίσης απο leroy και δεν την λες πολύ σκληρη 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα