kostasbm Δημοσ. 17 Μαΐου 2020 Δημοσ. 17 Μαΐου 2020 1 ώρα πριν, assasertzis είπε Εγώ στον λέβητα αερίου που έχω στο μπαλκόνι προσωρινά τον έχω με μπουκάλες μέχρι να συνδεθώ στο δίκτυο. Για να ελέγχω τη πληρότητα της μπουκάλας έβαλα μια ζυγαριά παλαιού τύπου (μηχανική αναλογική) από κάτω. Μέτρησα πόσο ζυγίζει άδεια και ετσι ξέρω και κάθε φορά στην αντικατάσταση πόσο με κλέβουν!! Όσο αφορά την πίεση μέσω του μανόμετρου δεν μπορείς να βασιστείς γιατί η πίεση θα είναι σταθερή μέχρι λίγο πριν αδειάσει. Την πάτησα έτσι αρκετές φορές. η πιεση πεφτει οσο αδειαζουν ... εχω δεξαμενη 1000 λιτρα και φιαλη 25αρα μια χαρα δειχνουν τα μανομετρα σφραγισμενη φιαλη και δεν ειναι τα κιλα που λεει πχ η πετρογκαζ η εκο η κοραλ ...... δεν γινεται
ηνίοχος Δημοσ. 17 Μαΐου 2020 Δημοσ. 17 Μαΐου 2020 29 λεπτά πριν, zanskou είπε σε τι την εχεις ακουμπήσει ; πέτρα ή ταψί ; Απευθείας στη σχάρα , - μα το γράφω ποίο πάνω - αυτός είναι και ο λόγος που χρησιμοποιώ για να μπορέσει να σταθεί στη σχάρα Για να μην γίνει παρεξήγηση δεν συνιστώ να τη βάλεις απ' ευθείας στην σχάρα ίσως να μην στο επιτρέπει η δική σου μπορείς αλλά στη πλάκα 1
ChrisAce Δημοσ. 17 Μαΐου 2020 Δημοσ. 17 Μαΐου 2020 2 λεπτά πριν, ηνίοχος είπε Απευθείας στη σχάρα , - μα το γράφω ποίο πάνω - αυτός είναι και ο λόγος που χρησιμοποιώ για να μπορέσει να σταθεί στη σχάρα Για να μην γίνει παρεξήγηση δεν συνιστώ να τη βάλεις απ' ευθείας στην σχάρα ίσως να μην στο επιτρέπει η δική σου μπορείς αλλά στη πλάκα Αμ πέστο έτσι. 😀 Δεν είχα δει ότι το είχες πει.
ηνίοχος Δημοσ. 17 Μαΐου 2020 Δημοσ. 17 Μαΐου 2020 2 ώρες πριν, Skatzivas είπε Συνεχίζω την ενημέρωση έτσι για να υπάρχει αφού το κάνω: Μπουκάλα 10κιλη πετρογκαζ,με ψησταριά καμπινγκαζ 3,που καίει 700 γρ.(;) την ώρα. Με το σημερινό ψήσιμο έφτασα αισίως τα 13 και σε ώρες ψησίματος 12 κ μισή. Άρα μπακαλιστικα έχω κάψει 8700 κιλά περίπου; Να την αλλάξω ή να ρισκάρω άλλο ένα ψήσιμο; Πάντως δεν ξέρω αλλά δεν έχω καταλάβει να έχει πέσει η πίεση να το πω έτσι. Βέβαια πρώτη φορά είναι. Στη δεύτερη μπουκάλα όταν μπει καινούργια θα το τσεκαρω. Τι λέτε; Και κάτι άλλο που μου ήρθε. Το κουμπάκι που πατάς και ανάβει πως δουλεύει; Με μπαταρία; Ο καλύτερος τρόπος για να μάθεις πόσο αέριο έμεινε στην φιάλη είναι η ζυγαριά , τη ζυγίζεις και αφαιρείς το αποβαρο , ο ο αριθμός που φαίνεται με μαύρα μεγάλα γράμματα 22 λεπτά πριν, ChrisAce είπε Δεν μπορώ να καταλάβω τι πίτσα ψήνετε πάνω σε αλουμινόχαρτο και σε λαδόκολλα και από κάτω η πέτρα ή το μαντέμι,στο bbq υγραερίου. Καλύτερα με τέτοιες θερμοκρασίες που λέτε(230 βαθμούς max)να τις βάζετε στην ηλεκτρική κουζίνα σας. Δεν το λέω ειρωνικά απλά νομίζω δεν θα έχει κάποια διαφορά στο ψήσιμο, ίσως να γλιτώνετε το Ηλ.ρεύμα βέβαια έτσι. Παίζει να μην έχω καταλάβει και σωστά το τι λέτε βέβαια. Άλλο η θερμοκρασία του χώρου άλλη η θερμοκρασία που έχει η σχάρα - πέτρα - πλάκα , και τέλος μεγάλο ρόλο παίζει και ο σχεδιασμός της ψησταριάς Δεν ισχύουν για όλες τα ίδια
aspis Δημοσ. 17 Μαΐου 2020 Δημοσ. 17 Μαΐου 2020 Δεν ξέρω αν ήδη το γνωρίζετε ή αν αλλοιώνετε η γεύση πάντως εγώ με την 1η ευκαιρία θα δοκιμάσω στο ψάρι άλειμμα με μαγιονέζα. Από ότι είδα στο παρακάτω βίντεο το αποτέλεσμα ήταν κάτι παραπάνω από ικανοποιητικό. https://www.youtube.com/watch?v=9RIL25ASOd0 1
assasertzis Δημοσ. 17 Μαΐου 2020 Δημοσ. 17 Μαΐου 2020 1 ώρα πριν, kostasbm είπε σφραγισμενη φιαλη και δεν ειναι τα κιλα που λεει πχ η πετρογκαζ η εκο η κοραλ ...... δεν γινεται Εγώ από προσωπική εμπειρία με της 50κιλες της πετρογκαζ λέω ότι βλέπω. Μέχρι τη τελευταία μέρα η πίεση είναι στο 1.8 το μεσημέρι θα πέσει στο 0.9 και το βράδυ τελειώνει. Η πίεση μέχρι και τη τελευταία μέρα θα είναι σταθερή. Όσο αφορά το γέμισμα τη μια μου έρχεται 49 την άλλη 50 την άλλη 47...... 1
PJK Δημοσ. 17 Μαΐου 2020 Δημοσ. 17 Μαΐου 2020 (επεξεργασμένο) Οι άδειες μπουκάλες δεν έχουν το ίδιο βάρος. Έχω δει διακυμάνσεις που ξεπερνάνε το 1,5 κιλό. Διατηρούν εσωτερικά την ίδια ακριβώς πίεση μέχρι να αεριοποιηθεί και η τελευταία σταγόνα υγραερίου. Απο κει και πέρα πέφτει σταδιακά η πίεση μέχρι να φτάσει την μία atm. Είναι νόμος της φυσικής, δεν χωράνε απόψεις. Επεξ/σία 17 Μαΐου 2020 από PJK
THG Δημοσ. 17 Μαΐου 2020 Δημοσ. 17 Μαΐου 2020 1 ώρα πριν, ηνίοχος είπε Δεν έχω κάποιο μυστικό , το αλοίφω με λίγο λάδι , αλάτι, και το βάζω σε ζεστή σχάρα , σε περίπου 3 με 4 λεπτά δοκιμάζω με μια σπάτουλα και με τη τσιμπίδα να δω αν ξεκολλάει , ανασηκωνω πρώτα απ' την ουρά συνήθως είναι έτοιμο και ξεκολλάει , το γυρίζω απ'την άλλη και το αφήνω λίγο λιγότερο χρόνο Οι θερμοκρασία (που βλέπω στο θερμόμετρο ) είναι μεταξύ των 220 με 250 βέβαια το έχω ξαναγράψει η θερμοκρασία πού δείχνει το θερμόμετρο με τη θερμοκρασία που έχει η σχάρα πρέπει να είναι σχετική , έτσι έχει νόημα σαν οδηγός μόνο σε ίδιες ψησταριές Για την δική σου τους χρόνους θα τους βρεις ψήνοντας Καταφέρνεις να κάνεις "καψαλίσματα" και τέτοια κρουστά..σε μόνο 3-4 λεπτά ανά πλευρά και με θερμοκρασία 220-250 βαθμούς? Γιατί εμένα για ανάλογο αποτέλεσμα απαιτείται μεγαλύτερη θερμοκρασία και περισσότερη ώρα..(για τσιπούρες 500-600γρ. περίπου..) Επίσης παρατηρώ πως τώρα που μειώνεται η ποσότητα του μείγματος στην μπουκάλα (έχω την διαφανή 10kg της πετρογκαζ) και η στάθμη της είναι κάτω απο την μέση, ο χρόνος που απαιτείται για προθέρμανση και για αύξηση της θερμοκρασίας είναι αισθητά μεγαλύτερος από ότι στην αρχή. Είναι φυσιολογικό λόγω μείωσης της πίεσης? Παρατηρείτε κάτι ανάλογο?
Astronautis Δημοσ. 17 Μαΐου 2020 Δημοσ. 17 Μαΐου 2020 59 λεπτά πριν, aspis είπε Δεν ξέρω αν ήδη το γνωρίζετε ή αν αλλοιώνετε η γεύση πάντως εγώ με την 1η ευκαιρία θα δοκιμάσω στο ψάρι άλειμμα με μαγιονέζα. Από ότι είδα στο παρακάτω βίντεο το αποτέλεσμα ήταν κάτι παραπάνω από ικανοποιητικό. https://www.youtube.com/watch?v=9RIL25ASOd0 Είναι υποκειμενικό στοιχείο η γεύση. Εγώ το θεωρώ έγκλημα για τα δικά μου γούστα να βάλω δεντρολίβανο και μαγιονέζα σε φρέσκο ελληνικό ψάρι. Όπου φρέσκο εννοώ πιάστηκε τα ξημερώματα ψήθηκε το μεσημέρι. Σε αυτό το ψάρι, ψημένο τόσο όσο πρέπει, θα μυρίζω τη θάλασσα σε κάθε μπουκιά. Ακόμη και το λαδολεμονο με μέτρο! Τώρα αν πρόκειται τσιπούρα ιχθυοκαλλιέργειας που καταψυχθηκε και εστάλη στη Γερμανία, εκεί αλλάζει το πράγμα. 3 1
ηνίοχος Δημοσ. 17 Μαΐου 2020 Δημοσ. 17 Μαΐου 2020 (επεξεργασμένο) 28 λεπτά πριν, THG είπε Καταφέρνεις να κάνεις "καψαλίσματα" και τέτοια κρουστά..σε μόνο 3-4 λεπτά ανά πλευρά και με θερμοκρασία 220-250 βαθμούς? Γιατί εμένα για ανάλογο αποτέλεσμα απαιτείται μεγαλύτερη θερμοκρασία και περισσότερη ώρα..(για τσιπούρες 500-600γρ. περίπου..) Επίσης παρατηρώ πως τώρα που μειώνεται η ποσότητα του μείγματος στην μπουκάλα (έχω την διαφανή 10kg της πετρογκαζ) και η στάθμη της είναι κάτω απο την μέση, ο χρόνος που απαιτείται για προθέρμανση και για αύξηση της θερμοκρασίας είναι αισθητά μεγαλύτερος από ότι στην αρχή. Είναι φυσιολογικό λόγω μείωσης της πίεσης? Παρατηρείτε κάτι ανάλογο? Ναι , είναι φυσιολογικό , το προπάνιο συμπεριφέρεται αρκετά καλύτερα Το γράψει πολλές φορές , η θερμοκρασία που φαίνεται να έχει η ψησταριά είναι απλά μια ένδειξη , το σημαντικό ρόλο τον έχει η εστία φωτιάς , οι διάχυτες και βέβαια όταν μιλάμε για ψησταριά υγραερίου η ίδια η σχάρα , Κάθε ψησταριά έχει τα δικά της χαρακτηριστικά και δυνατότητες , και τα ανακαλύπτουμε με τον καιρό Επεξ/σία 17 Μαΐου 2020 από ηνίοχος 1
aspis Δημοσ. 17 Μαΐου 2020 Δημοσ. 17 Μαΐου 2020 1 ώρα πριν, Astronautis είπε Είναι υποκειμενικό στοιχείο η γεύση. Εγώ το θεωρώ έγκλημα για τα δικά μου γούστα να βάλω δεντρολίβανο και μαγιονέζα σε φρέσκο ελληνικό ψάρι. Όπου φρέσκο εννοώ πιάστηκε τα ξημερώματα ψήθηκε το μεσημέρι. Σε αυτό το ψάρι, ψημένο τόσο όσο πρέπει, θα μυρίζω τη θάλασσα σε κάθε μπουκιά. Ακόμη και το λαδολεμονο με μέτρο! Τώρα αν πρόκειται τσιπούρα ιχθυοκαλλιέργειας που καταψυχθηκε και εστάλη στη Γερμανία, εκεί αλλάζει το πράγμα. Το ανέφερα εννοώντας ότι λειτουργεί σαν αντικολλητικό μέσο πάνω στην σχάρα με ουδέτερη από ότι κατάλαβα γεύση και όχι σαν πρόσθετο γεύσης.
Astronautis Δημοσ. 18 Μαΐου 2020 Δημοσ. 18 Μαΐου 2020 Διαβάζω στο site της Καθημερινής ότι την ερχόμενη Κυριακή ο Γαστρονόμος θα έχει αφιέρωμα στο μπάρμπεκιου 😃 2 2
kostasiour Δημοσ. 18 Μαΐου 2020 Δημοσ. 18 Μαΐου 2020 Δοκίμασα και πάλι να κάνω πίτσα στην Spirit II e-310 χρησιμοποιώντας μαντεμένια πλάκα αλλα και πάλι δεν ικανοποιήθηκα απο το αποτέλεσμα. Την αφησα να κάψει στο τέρμα πάρα πολύ ώρα και δεν ανέβαινε η θερμοκρασία θαλάμου πάνω απο 310-320, λόγω της πλακας, ενω κανονικά το θερμομετρο τερματιζει. Έκλεισα τελείως τον κεντρικό καυστήρα , αφησα τους πλευρικούς στο τέρμα και την άφησα 3 λεπτα. Η ζύμη στα πλαινά απο κάτω κάηκε ενω απο πάνω δεν ψήθηκε σωστά. Ο συνδυασμός άνω σκάλας φούρνου και μαντεμένια πλάκα μου βγάζει πολύ καλύτερα αποτελέσματα. Μιλάω πάντα για πίτσα μαργαρίτα με λεπτή ζύμη σπιτική 62% υγρασία. Χθες επισης την έπλυνα για πρώτη φορά γιατί είχε πιάσει αρκετά λύπη, και μου πήρε καμιά ώρα με μπόλικο ιδρώτα, αλλά καθάρισε από τα λύπη, έμειναν μόνο στίγματα. Χρησιμοποίησα της weber την πλαστική ξύστρα, τη σιδερένια βούρτσα που είναι τριγωνική και το καθαριστικό της σπρέι που γράφει grates cleaner. Στο τέλος όμως τα πέρασα και με σφουγγάρι κουζίνας πράσινο με υγρό σαπούνι και ξύδι γιατί είχαν μείνει κάποια κατάλοιπα ακόμα. Τα flavoriser bars τα έβαλα σε καυτό νερό με το αντίστοιχο πανω μίγμα και καθάρισαν αρκετά. Οποιαδήποτε συμβουλή καθαρισμού ευπρόσδεκτη!
fuz10n Δημοσ. 18 Μαΐου 2020 Δημοσ. 18 Μαΐου 2020 (επεξεργασμένο) το απλο μεσημεριανο της οικογενειας κατοχων weber Επεξ/σία 18 Μαΐου 2020 από fuz10n 7
rubadub Δημοσ. 18 Μαΐου 2020 Δημοσ. 18 Μαΐου 2020 Ναι βρε, γιατί εμείς της broil king δεν φάγαμε αρνί κοντοσουβλι.... Ξεκολλάτε, οι υγραερίου είναι ότι καλύτερο γιατί παιρνουμε κρέας απο κρεοπωλειο και δεν έχουμε χτιστες ψησταριές στην αυλή μας!
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα