Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

  • Απαντ. 21,3k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

  • SagoniasSlutRos

    2319

  • ilpapacha

    2066

  • sndev

    1107

  • ηνίοχος

    589

Δημοσ.

Επειδή γίνεται λόγος για θερμόμετρο , ποιο θα προτείνατε να αγοράσουμε ; Ποια η γνώμη σας για το igrill 3 ; Αξίζει η αγορά του έναντι των άλλων ; 

Δημοσ.
3 ώρες πριν, aenaos15 είπε

Βαλε λιγο καλαμποκαλευρο στη πετρα και μετα βαλε τη πιτσα.

Ομοιως και  στη περιπτωση του ψωμιου.

Εδώ μιλάει ο φούρναρης, σιωπή όλοι! Πολλά καρβέλια...

  • Thanks 1
Δημοσ.

Το θετικό είναι ότι κάθεται πάνω στην ψησταριά. Το αρνητικό είναι η τιμή, συν το ότι δεν έχει οθόνη να βλέπεις επί τόπου θερμοκρασία χωρίς χρήση κινητού.

Έγω έχω το 4πλο inkbird και το μόνο που με εκνευρίζει είναι ο ήχος που έχει για ειδοποίηση 😜

  • Like 2
Δημοσ.

Σε σχέση με την πλάκα (πέτρινη η μαντεμενια): η θερμοκρασία της είναι σίγουρα πολύ μεγαλύτερη από την ένδειξη του θερμομέτρου του καπακιού. Το καπάκι μετράει θερμοκρασία αέρα σε ύψος τουλάχιστον 25 εκ πάνω από τους καυστήρες. Η πλάκα κάθεται σε απόσταση μόλις λίγων εκατοστών από την κόλαση και δέχεται τεράστιες ποσότητες θερμότητας απευθείας λόγω ακτινοβολίας. Την οποία ακτινοβολία κρύβει από το καπάκι. Χωρίς να έχω μετρήσει, δεν θα μου έκανε εντύπωση διαφορά 100 βαθμών, ειδικά για την πέτρα GBS της Weber που κάθεται χαμηλότερα από τη σχάρα. 

Η μαντεμενια πλάκα μπορεί να έχει χαμηλότερη θερμοκρασία σε σχέση με μια πέτρα που έχει θερμανθεί για πολύ ώρα. Αποδίδει όμως πολύ γρηγορότερα την περισσότερη θερμότητα που έχει συσσωρεύσει σε όλη την μάζα της γιατί είναι πολύ καλός αγωγός θερμότητας. Σε αντίθεση με την πέτρα που δεν είναι καλός αγωγός. Εκεί μεταφέρεται μόνο η  θερμότητα της επιφάνειας, ενώ η υπόλοιπη μάζα αποδίδει ελάχιστα. 

Μια βλακωδη ερώτηση σε σχέση με την πίτσα. Πώς τοποθετείτε την πίτσα σας πάνω στην καυτή πλάκα; Με φτυάρι; Υπάρχει άλλη μέθοδος;

  • Like 3
Δημοσ.

χθες εκανα το πρωτο ψησιμο με την  Weber Spirit II E310 GBS. Καθαρισα με βουρσα την σχαρα την περασα με λαδακι.Οι αντιφλοφιστικες σχαρες και ο καδος εχουν λιγα λιποι θελουν ολα καθαρισμα μετα απο καθε χρηση ή αν ειναι να ψησετε σε μια δυο μερες την καθαριζετε καθε 2-3 ψησιματα?

Καμια καλη κουκουλα εκτος weber για την 310?

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 λεπτά πριν, diosak είπε

Καλημέρα,

Γνωρίζει κανείς ποιο Κιτ σούβλας μπαίνει στην kenton naterial με τους 3 καυστήρες?

Έχει στα leroy έτοιμη και αρκετά καλή όπως την είδα. Edit....  Και φθηνή

Επεξ/σία από assasertzis
Δημοσ.
1 λεπτό πριν, assasertzis είπε

Έχει στα leroy έτοιμη και αρκετά καλή όπως την είδα. Edit....  Και φθηνή

Απλά έχει δύο κοιτώντας το site διαφορετικών διαστάσεων. Ψάχνοντας τον κωδικό είδα ότι η μικρή είναι για την ψησταριά 2 εστιών, ενώ η άλλη για την 4ων...

Δημοσ.

Ξυπνήσαμε πρωί, κάναμε τη βουτιά μας πριν την κάθοδο των μυρίων και την υπερβολική ζέστη και μετά σπίτι που μας περίμεναν κάτι φουσκωμένα ζυμαρια  😛 

Περίπου 4 λεπτά στη πέτρα αλλά δυστυχως το αυγό στέγνωσε όποτε την επόμενη φορά θα μπει στα μισά 

ED2800C9-50E7-4FF8-A325-595B2F73E36E.jpeg

807D346C-E4F4-46E3-922C-FE980100E594.jpeg

  • Like 13
Δημοσ.
2 λεπτά πριν, Morosana είπε

Ξυπνήσαμε πρωί, κάναμε τη βουτιά μας πριν την κάθοδο των μυρίων και την υπερβολική ζέστη και μετά σπίτι που μας περίμεναν κάτι φουσκωμένα ζυμαρια  😛 

Περίπου 4 λεπτά στη πέτρα αλλά δυστυχως το αυγό στέγνωσε όποτε την επόμενη φορά θα μπει στα μισά 

ED2800C9-50E7-4FF8-A325-595B2F73E36E.jpeg

807D346C-E4F4-46E3-922C-FE980100E594.jpeg

 

απιστευτα φαινονται !

τα αυγά τα έριξες απευθείας πάνω ή τα είχες περάσει πρώτα από τηγάνι ;

  • Thanks 1
Δημοσ.
Μόλις τώρα, zanskou είπε

απιστευτα φαινονται !

τα αυγά τα έριξες απευθείας πάνω ή τα είχες περάσει πρώτα από τηγάνι ;

Όχι τα έβαλα απ την αρχή αλλά μάλλον έπρεπε να τα ρίξω στα μισά 

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, Morosana είπε

Όχι τα έβαλα απ την αρχή αλλά μάλλον έπρεπε να τα ρίξω στα μισά 

thanks. ρωτάω γιατι τις προάλλες που έκανα κι εγω δοκιμη τα έβαλα απο την αρχη αλλά δεν ηταν καν έτοιμα στα 3-4 λεπτά οπότε τα άφησα παραπάνω οπότε μετά βγήκαν ξεροψημένα 😛

 

Δημοσ.
8 ώρες πριν, Astronautis είπε

Σε σχέση με την πλάκα (πέτρινη η μαντεμενια): η θερμοκρασία της είναι σίγουρα πολύ μεγαλύτερη από την ένδειξη του θερμομέτρου του καπακιού. Το καπάκι μετράει θερμοκρασία αέρα σε ύψος τουλάχιστον 25 εκ πάνω από τους καυστήρες. Η πλάκα κάθεται σε απόσταση μόλις λίγων εκατοστών από την κόλαση και δέχεται τεράστιες ποσότητες θερμότητας απευθείας λόγω ακτινοβολίας. Την οποία ακτινοβολία κρύβει από το καπάκι. Χωρίς να έχω μετρήσει, δεν θα μου έκανε εντύπωση διαφορά 100 βαθμών, ειδικά για την πέτρα GBS της Weber που κάθεται χαμηλότερα από τη σχάρα. 

Η μαντεμενια πλάκα μπορεί να έχει χαμηλότερη θερμοκρασία σε σχέση με μια πέτρα που έχει θερμανθεί για πολύ ώρα. Αποδίδει όμως πολύ γρηγορότερα την περισσότερη θερμότητα που έχει συσσωρεύσει σε όλη την μάζα της γιατί είναι πολύ καλός αγωγός θερμότητας. Σε αντίθεση με την πέτρα που δεν είναι καλός αγωγός. Εκεί μεταφέρεται μόνο η  θερμότητα της επιφάνειας, ενώ η υπόλοιπη μάζα αποδίδει ελάχιστα. 

Μια βλακωδη ερώτηση σε σχέση με την πίτσα. Πώς τοποθετείτε την πίτσα σας πάνω στην καυτή πλάκα; Με φτυάρι; Υπάρχει άλλη μέθοδος;

Επειδή εγώ  την ψήνω κατευθείαν στη σχάρα βάζοντας την πάνω σε αλουμινόχαρτο και λαδόκολλα φαντάζομαι ότι μπορείς να χρησιμοποιήσεις μια λαδόκολλα για να την μεταφέρεις 

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, zanskou είπε

thanks. ρωτάω γιατι τις προάλλες που έκανα κι εγω δοκιμη τα έβαλα απο την αρχη αλλά δεν ηταν καν έτοιμα στα 3-4 λεπτά οπότε τα άφησα παραπάνω οπότε μετά βγήκαν ξεροψημένα 😛

Πρώτη φορά έβαλα αυγό θέλει μερικά trial and error μέχρι να βρεις τι σου αρέσει. Ίσως φταίει που την άναψα στο φουλ με το που ήρθα σπίτι και μέχρι να τακτοποιήσω τα πράγματα απ τα μωρά και να κάνω και ένα μπάνιο να φύγει το αλάτι ξέφυγε σε θερμοκρασία.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

  • Δημιουργία νέου...