sndev Δημοσ. Τετάρτη στις 08:05 μμ Δημοσ. Τετάρτη στις 08:05 μμ 2 hours ago, Ghost1978 said: Είναι πολύ δύσκολο να βρείς Ελληνικό και μαλακό,,γευστικό ναι, μαλακό δύσκολο, εχει να κάνει με τη μέθοδο εκτροφής Έχει να κάνει με το κρεωπολειο ποσο φρεσκο σφαγμένο κομμάτι του δίνει. Φυσικά παίζουν ρολο και η ζωη προ τάφου κ η τροφή αλλα ακομα κ καθαρο κρεας να είναι χωρίς λίπος ενδομυϊκο με σωστη ωρίμανση θα γινει πολυ μαλακό
Ghost1978 Δημοσ. Τετάρτη στις 10:07 μμ Δημοσ. Τετάρτη στις 10:07 μμ 2 hours ago, virginkiller said: Νομίζω πρώτα βρίσκεις τι θες να πάρεις και μετά το κατάστημα. Στο εργαλείο έχω καταλήξει Rogue 425 pro S Sib..έλα όμως που όλοι την έχουν καρτέλ 1599..ακατέβατα. Χλωμό να κατέβει..μάλλον εγώ θα πρέπει να αλλάξω στάνταρ.. 1
teachertza Δημοσ. Τετάρτη στις 10:18 μμ Δημοσ. Τετάρτη στις 10:18 μμ Παιδιά να ρωτήσω κάτι; Βλέπω ότι τις Weber τις πουλάνε στην Γερμανία αρκετά φθηνότερα. Αν την πάρει κανείς από εκεί υπάρχει πρόβλημα στην Ελλάδα; Πχ δεν ταιριάζουν οι μπουκάλες; Εγγυήσεις κτλ;
virginkiller Δημοσ. Τετάρτη στις 11:06 μμ Δημοσ. Τετάρτη στις 11:06 μμ 57 minutes ago, Ghost1978 said: Στο εργαλείο έχω καταλήξει Rogue 425 pro S Sib..έλα όμως που όλοι την έχουν καρτέλ 1599..ακατέβατα. Χλωμό να κατέβει..μάλλον εγώ θα πρέπει να αλλάξω στάνταρ.. Ναι παντού είναι ίδιες οι τιμές... Οπότε η περιμένεις προσφορά η πας έτσι... Αν την πάρεις χωρίς προσφορά λογικά συμφέρει από homing που είναι και ο αντιπρόσωπος. Γενικά οι ψησταριές αμερικανικής εισαγωγής πονάνε 47 minutes ago, teachertza said: Παιδιά να ρωτήσω κάτι; Βλέπω ότι τις Weber τις πουλάνε στην Γερμανία αρκετά φθηνότερα. Αν την πάρει κανείς από εκεί υπάρχει πρόβλημα στην Ελλάδα; Πχ δεν ταιριάζουν οι μπουκάλες; Εγγυήσεις κτλ; Για την εγγύηση δεν γνωρίζω η μπουκάλα δεν παίζει θέμα. Στην χειρότερη αλλάζεις ρυθμιστή που κάνει 15€ 3
SagoniasSlutRos Δημοσ. Τετάρτη στις 11:51 μμ Δημοσ. Τετάρτη στις 11:51 μμ 1 ώρα πριν, teachertza είπε Παιδιά να ρωτήσω κάτι; Βλέπω ότι τις Weber τις πουλάνε στην Γερμανία αρκετά φθηνότερα. Αν την πάρει κανείς από εκεί υπάρχει πρόβλημα στην Ελλάδα; Πχ δεν ταιριάζουν οι μπουκάλες; Εγγυήσεις κτλ; Οι ψησταριά θα δουλευει στα 50mbar, ενώ οι δικές μας στα 30/37. Αυτό σημαίνει ότι θα πρέπει να την δουλέψεις με τον δικό της ρυθμιστή συν ένα ανταπτορα ρακορ, είτε να βρεις ρυθμιστή 50αρη για ελληνικές φιάλες. Απλά νομίζω να βγαίνει τετοιος για κοραλ γκας. Όσον αφορά την εγγύηση, ίσως πρέπει να μιλήσεις με Γερμανία αν γίνει κάτι, αλλά έχω την εντύπωση ότι και οι δικοί μας εδώ με Γερμανία μιλάνε. Αν η διαφορά είναι 50 ευρώ πχ θεωρώ ότι δεν αξίζει. Αν είναι παραπάνω τότε ναι. Εγώ που την έφερε προ μπρεξιτ από Αγγλία γλύτωσα 400 ευρώ!!! Πλήρωσα 850ευρω μαζί με τα μεταφορικά κομπλέ (100ευρω ήταν σε παλέτα) και Ελλάδα είχε 1250! 5 1
G.bar Δημοσ. Πέμπτη στις 07:22 πμ Δημοσ. Πέμπτη στις 07:22 πμ 18 ώρες πριν, sndev είπε Κατι δε παει καλα τοτε να το ψαξεις μηπως είναι χαλασμένο. Δε παιζει 1000 βαθμοι να μην τηγανίζουν.. Ειναι οτι πιο χρήσιμο ειχα τα τελευταία χρόνια το πλαινο ματι. και οχι σοβαρο searing δε κανείς με καυστηρα μη κάνουμε παρα πληροφόρηση εκτος αν το πετάξεις πανω στον ανακλαστήρα. ----------------- Ξεκάθαρα πάνω στο θερμόμετρο γράφει με μεγάλα κόκκινα γράμματα την θερμοκρασία που μπορείς να κάνεις searing. Φυσικά και κάνει μια χαρά searing και το πλαϊνό μάτι ή ακόμα και να ψήσεις μπορείς αν φτιάχνεις μόνο μια μπριζόλα. Απλά δεν βολεύει για τηγάνι γιατί υπάρχει απόσταση από την εστία μέχρι το τηγάνι που μειώνει αρκετά τη θερμοκρασία, όπως επίσης αν θες να φτιάξεις τρεις μπριζόλες μαζί,είναι κουραστικό να κάνεις searing μία μια. Είναι περισσότερο gimmick παρά κάτι χρήσιμο.
ilpapacha Δημοσ. Πέμπτη στις 07:58 πμ Δημοσ. Πέμπτη στις 07:58 πμ 29 λεπτά πριν, G.bar είπε Ξεκάθαρα πάνω στο θερμόμετρο γράφει με μεγάλα κόκκινα γράμματα την θερμοκρασία που μπορείς να κάνεις searing. Φυσικά και κάνει μια χαρά searing και το πλαϊνό μάτι ή ακόμα και να ψήσεις μπορείς αν φτιάχνεις μόνο μια μπριζόλα. Απλά δεν βολεύει για τηγάνι γιατί υπάρχει απόσταση από την εστία μέχρι το τηγάνι που μειώνει αρκετά τη θερμοκρασία, όπως επίσης αν θες να φτιάξεις τρεις μπριζόλες μαζί,είναι κουραστικό να κάνεις searing μία μια. Είναι περισσότερο gimmick παρά κάτι χρήσιμο. Εάν, όπως αναφέρεις, δεν μπορείς να τηγανίσεις ούτε πατάτες, τότε θα πρέπει να επικοινωνήσεις με το κατάστημα που την αγόρασες ή/και την αντιπροσωπεία καθώς δεν είναι φυσιολογικό. Όπως έχω αναφέρει πολλές φορές, με το πλαϊνό μάτι infrared μπορείς να κάνεις τα πάντα Προφανώς δεν έχει αρκετό μέγεθος για να κάνεις searing σε πχ 3 κομμάτια ταυτόχρονα. Επειδή όμως, στην περίπτωση του searing, το χρησιμοποιείς για 1,5 με 2 λεπτά το πολύ (αναλόγως και το πάχος), προσωπικά δεν με ενοχλεί. Εξάλλου πάνω από 2-3 κομμάτια πχ tomahawk, σπαλομπριζόλα, ribeye, porterhouse/Tbine, δεν έχω βάλει να ψήσω ταυτόχρονα. Συνήθως, επειδή έχουν αρκετό μέγεθος, πάνω από ή κοντά στο κιλό, μπορείς να ταΐσεις αρκετό κόσμο με 2-3 κομμάτια. 4
SagoniasSlutRos Δημοσ. Πέμπτη στις 10:08 πμ Δημοσ. Πέμπτη στις 10:08 πμ 2 ώρες πριν, G.bar είπε Ξεκάθαρα πάνω στο θερμόμετρο γράφει με μεγάλα κόκκινα γράμματα την θερμοκρασία που μπορείς να κάνεις searing. Φυσικά και κάνει μια χαρά searing και το πλαϊνό μάτι ή ακόμα και να ψήσεις μπορείς αν φτιάχνεις μόνο μια μπριζόλα. Απλά δεν βολεύει για τηγάνι γιατί υπάρχει απόσταση από την εστία μέχρι το τηγάνι που μειώνει αρκετά τη θερμοκρασία, όπως επίσης αν θες να φτιάξεις τρεις μπριζόλες μαζί,είναι κουραστικό να κάνεις searing μία μια. Είναι περισσότερο gimmick παρά κάτι χρήσιμο. Οπως σου ειπε ο Ηλιας, αν δεν μπορεις να τηγανισεις στο infrared, μιλα με την αντιπροσωπια. Καποιο προβλημα υπαρχει. Και δεν παιζει αυτο με την αποσταση να ειναι το προβλημα, γιατι σκεψου εγω εχω τηγανισει στην κεντρικη σχαρα σε μαντεμενιο τηγανι. Με φλωγοκρυπτες στη μεση, μεγαλυτερη αποσταση και σιγουρα πιο αδυναμους καυστηρες. Το οτι ειναι μικρη επιφανεια και δεν μπορεις να κανεις πολλα κομματια μαζι ισχυει. Αλλα σκεψου το σαν μια προεκταση της κεντρικης σχαρας. 5
nikos16717 Δημοσ. Πέμπτη στις 04:31 μμ Δημοσ. Πέμπτη στις 04:31 μμ Καλό Πάσχα σε όλους! Θέλω να ψήσω ένα κοντοσούβλι 4-5 κιλά στη weber genesis 310 με τη δική της σούβλα. Πέρίπου πόσο χρόνο θα χρειαστεί και μήπως έχετε κάποια συμβουλή? Δηλαδή πέρα από το μαρινάρισμα, πρέπει να έχω βγάλει τις σχάρες? Θα βάλω ταψάκια από κάτω για ότι στάξει, γαντάζομαι χρειάζεται έμεσο ψήσιμο? Δηλαδή οι δύο πλαινοί καυστήρες στα μισά περίπου και ο μεσαίος κλειστός??
SagoniasSlutRos Δημοσ. Πέμπτη στις 04:37 μμ Δημοσ. Πέμπτη στις 04:37 μμ (επεξεργασμένο) 22 λεπτά πριν, nikos16717 είπε Καλό Πάσχα σε όλους! Θέλω να ψήσω ένα κοντοσούβλι 4-5 κιλά στη weber genesis 310 με τη δική της σούβλα. Πέρίπου πόσο χρόνο θα χρειαστεί και μήπως έχετε κάποια συμβουλή? Δηλαδή πέρα από το μαρινάρισμα, πρέπει να έχω βγάλει τις σχάρες? Θα βάλω ταψάκια από κάτω για ότι στάξει, γαντάζομαι χρειάζεται έμεσο ψήσιμο? Δηλαδή οι δύο πλαινοί καυστήρες στα μισά περίπου και ο μεσαίος κλειστός?? 4-5 κιλα δεν ξερω αν θα χωρεσει στο μηκος. Θα πρεπει να ειναι μεγαλα τα κομματια για να παρει παχος και οχι τοσο μηκος. Σχαρα θα βγαλεις σιγουρα. Ταψακι εγω δεν βαζω. Παιζω με καυστηρες τερμα χαμηλα μεχρι να πιασει εσωτερικη γυρω στους 73-75C. 3κιλα χωραει ανετα, εσυ θα πρεπει να παιξεις καπως για να χωρεσει. Επεξ/σία Πέμπτη στις 04:54 μμ από SagoniasSlutRos 1
zanskou Δημοσ. Πέμπτη στις 05:21 μμ Δημοσ. Πέμπτη στις 05:21 μμ 48 λεπτά πριν, nikos16717 είπε Καλό Πάσχα σε όλους! Θέλω να ψήσω ένα κοντοσούβλι 4-5 κιλά στη weber genesis 310 με τη δική της σούβλα. Πέρίπου πόσο χρόνο θα χρειαστεί και μήπως έχετε κάποια συμβουλή? Δηλαδή πέρα από το μαρινάρισμα, πρέπει να έχω βγάλει τις σχάρες? Θα βάλω ταψάκια από κάτω για ότι στάξει, γαντάζομαι χρειάζεται έμεσο ψήσιμο? Δηλαδή οι δύο πλαινοί καυστήρες στα μισά περίπου και ο μεσαίος κλειστός?? αφού θα ψήσεις σε όλο το μήκος της ψησταριάς εννοείται ότι δεν θα αφήσεις σβηστό το μεσαίο καυστήρα γιατί στη μέση το φαγητό θα μείνει άψητο. έμμεσο κάνουμε όταν αυτό που θα ψήσουμε είναι τόσο ώστε να χωράει μεταξύ των ακριανών καυστήρων 1 1
kalliosmanos Δημοσ. Παρασκευή στις 10:41 μμ Δημοσ. Παρασκευή στις 10:41 μμ Καλησπέρα στην όμορφη παρέα. Κάποια ιδέα για μαριναρισμα ολόκληρου κοτόπουλου για σούβλα; Είδα κάτι άρθρα για άλμη με soy sauce και κόλιανδρο και rube https://www.meatandgrillstories.com/theiko-kotopoylo-soyvlas/ Έχει κάποιος καμιά ιδέα για κάτι διαφορετικό; 1
est Δημοσ. Σάββατο στις 02:36 μμ Δημοσ. Σάββατο στις 02:36 μμ Sorry dude 😎. Στην παρούσα φάση μας απασχολεί αν το αρνί και το κοκορέτσι θα είναι ταυτόχρονα, ζουμερά και ξεροψημένα. Τα κοτόπουλα από βδομάδα 😁 1 2
virginkiller Δημοσ. Σάββατο στις 06:40 μμ Δημοσ. Σάββατο στις 06:40 μμ Για σουβλα δεν εχω δοκιμάσει αλλά στη σχάρα βάζω λίγο σιρατσα " να κολλήσει" και βάζω από μπαχαρικά καπνιστή πάπρικα πιπέρι ξύσμα λεμόνι κόλιανδρο Ρίγανη και πιπέρι Σιτσουάν 2
slaughter Δημοσ. Σάββατο στις 07:08 μμ Δημοσ. Σάββατο στις 07:08 μμ On 16/04/2025 at 19:07, Ghost1978 said: Στο εργαλείο έχω καταλήξει Rogue 425 pro S Sib..έλα όμως που όλοι την έχουν καρτέλ 1599..ακατέβατα. Χλωμό να κατέβει..μάλλον εγώ θα πρέπει να αλλάξω στάνταρ.. Δεν αξίζει σε αυτά τα λεφτά. Πάρε το προηγούμενο μοντέλο. 2 διαφορές έχουν τα κουμπιά δεν γίνονται κόκκινα όταν είναι ανάμενα η σχάρα του υπέρυθρου είναι μαντέμι αντί για ατσάλι η διαφορά τιμής είναι κάπου 300+ . Με την διαφορά αγοράζεις σούβλα, πέτρα πίτσας κλπ.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα