Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

  • Απαντ. 22,2k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

  • SagoniasSlutRos

    2457

  • ilpapacha

    2145

  • sndev

    1151

  • ηνίοχος

    606

Δημοσ.
8 hours ago, virginkiller said:

Ερώτηση προς τους κατόχους Napoleon καιμκατα προτίμηση . prestige. 

Έχω μπανισει μια μεταχειρισμένη  prestige 500 ( ευχαριστούμε @ilpapacha)

Και με το ψάξιμο που έχω ρίξει βλέπω αρκετός κόσμος αναφέρει ανομοιομορφία στην σχάρα και απότομες διακυμάνσεις εντάσεις από τα control.  Προσωπικές μου ακούγονται σαν σημάδια κακής προθέρμανσης αλλά θα ήθελα και την αποψη κατόχων 

Εμενα η phantom σιγουρα μπροστά είναι πιο δυνατή. Απότομες διακυμάνσεις ομως οχι για κανενα λογο. Έχοντας περασει απο τα χερια μου 4 5 ψησταριές θα σου πω οτι ολες το εχουν αυτο. Στη phantom ειναι σε πολυ μικρότερο επίπεδο αναλογικά. Δεν έχει να κανει με τη προθέρμανση αλλα με τις απώλειες κ τη δύναμη 

  • Like 2
Δημοσ.
5 minutes ago, sndev said:

Εμενα η phantom σιγουρα μπροστά είναι πιο δυνατή. Απότομες διακυμάνσεις ομως οχι για κανενα λογο. Έχοντας περασει απο τα χερια μου 4 5 ψησταριές θα σου πω οτι ολες το εχουν αυτο. Στη phantom ειναι σε πολυ μικρότερο επίπεδο αναλογικά. Δεν έχει να κανει με τη προθέρμανση αλλα με τις απώλειες κ τη δύναμη 

 Χμμμ συνήθως λένε ότι μπροστά πιο αδύναμη!  Έχεις τη φετινή έκδοση που άλλαξαν κάτι στους ανακλαστήρες για να επικεντρωθεί ζέστη μπροστά;

Δημοσ.

Πολύ νταβατζήδες όλοι αυτοί οι Βοναπάρτες, ο άλλος με τα καρμπυρατέρ, ο βασιλιάς του broil και οι.λοιποί. Μας τα παίρνουν κανονικά αλλά όχι μόνο σε εμάς, σε όλο τον κόσμο. Γιατί η αγορά είναι ο τελικός κριτής ό'τι και να λεμε εδώ.

θα πω ακόμα ότι δεν είμαι ικανός και ούτε θέλω να απαξίώσω αλλά αντίθετα, τιμώ την προσπάθεια του κατασκευαστή που αγωνίζεται και πασχίζει να δημιουργήσει και να προωθήσει στην αγορά το προϊόν του, μάλιστα, εν μέσω υπέρμετρων δυσκολιών που αντιμετωπίζει η Ελληνική επιχειρηματικότητα. Έχει γίνει εξαιρετική δουλειά αλλά εγώ, Θα ήθελα να δω κάτι διαφορετικό. Κάτι που να προσεγγίζει την τάση που κυριαρχεί στην αγορά των ψησταριών αερίου οικιακής χρήσης. Κάτι που να διαφοροποιείται από τα συρτάρια νερού που ουσιαστικά, μαρτυρούν την τροποποίηση της σχεδίασης μιας ψησταριάς που απευθύνεται σε επαγγελματίες. Και θα ήθελα, να μπορώ να δω αυτά τα προϊόντα σε μια έκθεση, σε ένα ειδικό κατάστημα ή σε μια αλυσίδα λιανικού εμπορίου. Ζητάω πολλά, αλλά βήμα-βήμα, όλα γίνονται. Η προώθηση του προϊόντος σε έναν εξαιρετικό reviewer - specialist του είδους για να κάνει δύο ψησίματα, ήταν πολύ καλή ιδέα αλλά δεν είναι αρκετή και δεν πείθει πάντα. Ειλικρινά, εύχομαι το καλύτερο...

  • Like 5
Δημοσ.
1 hour ago, virginkiller said:

 Χμμμ συνήθως λένε ότι μπροστά πιο αδύναμη!  Έχεις τη φετινή έκδοση που άλλαξαν κάτι στους ανακλαστήρες για να επικεντρωθεί ζέστη μπροστά;

Οχι φιλε μου, δεν ειναι φετινή.

Ισχύει, συνήθως μπροστά ειναι αδύναμες 

 

  • Like 1
Δημοσ.

Καλημέρα σας και καταρχήν συγχαρητηρια για το thread! Τόσο διάβασμα που έχουμε ρίξει εδώ ούτε στο πτυχίο! Ευτυχής νέος κάτοχος μιας Napoleon Freestyle 425 κι εγώ και επειδή όλα τα περιφερειακά που ζαχαρώνω να αγοράσω φτάνου να κοστίσουν όσο η ψησταριά, ψάχνω να δω τι μπορώ να χρησιμοποιήσω από τα υπάρχοντα. Για αυτό θέλω και τη βοήθεια των ειδικών σε κάτι που δε βρηκα πληροφορίες! Έχω ένα φύλλο-ταψάκι ψησίματος από ανοδιωμένο αλουμίνιο της βρετανικής Silverwood (https://www.silverwood-bakeware.com/collections/bakeware/products/15x13-inch-heavy-duty-biscuit-tray). Αντέχει στις θερμοκρασίες της ψησταριάς για να χρησιμοποιηθεί προσωρινά αντί για μαντεμένια πλάκα? 

Δημοσ.
29 minutes ago, GiannisB81 said:

Έχω ένα φύλλο-ταψάκι ψησίματος από ανοδιωμένο αλουμίνιο της βρετανικής Silverwood

Γεια σου φίλε, καλως ήρθες. 

Αυτό το ταψάκι φαίνεται ότι είναι για ψήσιμο για ζύμες, πχ ψωμί, η μια πίτσα. Στο site όμως δεν γράφει για θερμοκρασίες, λέει ότι κάνει για φούρνο. 

 

  • Thanks 1
Δημοσ.
2 ώρες πριν, GiannisB81 είπε

Καλημέρα σας και καταρχήν συγχαρητηρια για το thread! Τόσο διάβασμα που έχουμε ρίξει εδώ ούτε στο πτυχίο! Ευτυχής νέος κάτοχος μιας Napoleon Freestyle 425 κι εγώ και επειδή όλα τα περιφερειακά που ζαχαρώνω να αγοράσω φτάνου να κοστίσουν όσο η ψησταριά, ψάχνω να δω τι μπορώ να χρησιμοποιήσω από τα υπάρχοντα. Για αυτό θέλω και τη βοήθεια των ειδικών σε κάτι που δε βρηκα πληροφορίες! Έχω ένα φύλλο-ταψάκι ψησίματος από ανοδιωμένο αλουμίνιο της βρετανικής Silverwood (https://www.silverwood-bakeware.com/collections/bakeware/products/15x13-inch-heavy-duty-biscuit-tray). Αντέχει στις θερμοκρασίες της ψησταριάς για να χρησιμοποιηθεί προσωρινά αντί για μαντεμένια πλάκα? 

Καλύτερα να κάνεις μια ερώτηση απευθείας στην εταιρεία. Αν είναι μόνο για φούρνο, τότε είναι μέχρι 250-300 βαθμούς Κελσίου.

  • Like 1
  • Thanks 1
  • Το θέμα έχει κλειδωθεί
  • Το θέμα έχει ενεργοποιηθεί και πάλι
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
On 14/04/2025 at 08:52, G.bar said:

Οχι. Έχω στη freestyle με υπέρυθρες και μόνο χώρο πιάνει. Και δεν κάνει ούτε για τηγάνισμα γιατί η κατσαρόλα/τηγάνι έχει απόσταση από τη φωτιά και δεν ζεσταίνει με τίποτα. Searing μπορείς να κάνεις κανονικά και με τους καυστήρες.

Κατι δε παει καλα τοτε να το ψαξεις μηπως είναι χαλασμένο. Δε παιζει 1000 βαθμοι να μην τηγανίζουν..

Ειναι οτι πιο χρήσιμο ειχα τα τελευταία χρόνια το πλαινο ματι. και οχι σοβαρο searing δε κανείς με καυστηρα μη κάνουμε παρα πληροφόρηση εκτος αν το πετάξεις πανω στον ανακλαστήρα.  

-----------------

Χθεσινό αλλα το βαζω σημερα  λογο ανωτερας βιας ,  να χουμε να λεμε  κ τπτ σχετικο  περαν απο λαμαρίνες  

 

SmartSelect_20250416_125731_Gallery.jpg

SmartSelect_20250416_125714_Gallery.jpg.f869fce1fec623bdb758af346b727b47.jpg

Επεξ/σία από sndev
  • Like 6
Δημοσ.
4 minutes ago, virginkiller said:

Τούμπανο. Το κάνεις 100% στον υπέρυθρο η απλά για το χρώμα;

το χρωμα κ μόνο γτ ειναι ελληνικο χωρις λιπος (οχι οπως το θελω εγω βασικα γτ γουστα ειναι αυτα)  κ καπως πρεπει να παρει γευση απο τις αντιδρασεις Maillard.. 

εχει γευση κ απο μονη της αλλα οκ οταν εχεις δοκιμάσει Black angus κ ιαπωνικα προσπαθεις να κανεις το κουτοπονηρο γευσηγνωστη  κ να το πλησιάσεις καπως 

 

  • Like 3
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ελληνικα μοσχάρια σε πριτζολες τουλάχιστον δεν ευχαριστήθηκα. 

Γαλλικά όμως που είναι φτηνότερα από Αργεντινής κτλ μια χαρά βγαίνουν.

Επεξ/σία από virginkiller
Δημοσ.
1 minute ago, virginkiller said:

Ελληνικα μοσχάρια σε πριτζολες τουλάχιστον δεν ευχαριστήθηκα. 

Γαλλικά όμως που είναι φτηνότερα από Αργεντινής κτλ μια χαρά βγαίνουν.

εξαρτάτε τι σου δίνουν.. αν βρεις ελληνικά σητημενο σωστά 20+ ειναι 2 φορες ανωτερο απο γαλλικο της σειρας 

αν φας ποτε στο base grill κ παθεις εγγεφαλικο κανε μια ερώτηση απο που ειναι τα μοσχαρια κ θα παρεις απάντηση οτι ειναι ελληνικα. ειναι ξεκαθαρα τι θα σου δώσει το κρεοπωλείο :)

  • Like 1
Δημοσ.
4 minutes ago, sndev said:

εξαρτάτε τι σου δίνουν.. αν βρεις ελληνικά σητημενο σωστά 20+ ειναι 2 φορες ανωτερο απο γαλλικο της σειρας 

αν φας ποτε στο base grill κ παθεις εγγεφαλικο κανε μια ερώτηση απο που ειναι τα μοσχαρια κ θα παρεις απάντηση οτι ειναι ελληνικα. ειναι ξεκαθαρα τι θα σου δώσει το κρεοπωλείο :)

Δεν αμφιβάλλω. Απλά δυστυχώς εδώ κάτω δεν ξέρουμε από μοσχάρι.... Κάποιοι κάτι πάνε να κάνουν αλλά χωρίς την ανάλογη ζήτηση δεν υπάρχει προσφορά.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

  • Δημιουργία νέου...