Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
17 λεπτά πριν, ηνίοχος είπε

Το έγραψα και ποίο πριν (σελ 141 )

Οι θερμοκρασίες είναι μεγάλο κεφάλαιο , δλδ μπορεί το θερμόμετρο να δείχνει την  ίδια θερμοκρασία  και να ψήνουμε τα ίδια σε τρεις διαφορετικές ψησταριές αλλά  , αυτό δεν σημαίνει απαραίτητα ότι θα έχουμε και το ίδιο αποτέλεσμα  . Υπάρχουν ψησταριές που με ένδειξη 210 ψήνουν χωρίς κανένα απολύτως πρόβλημα ανεξάρτητα από το πόσο συχνά θα  ανοίγει το καπάκι , άλλες  ψησταριές χρειάζεται  η θερμοκρασία να φτάσει στους 300 και αφού μπουν τα ψητά τότε χαμηλώνουμε και μένει στην ουσία  η συσσωρευμένη θερμοκρασία της σχάρας να τα ψήσει  

( Όπως όταν παίρνει φορά  για να ανέβει μια ανηφόρα ένα αδύνατο αυτοκίνητο )

Με απλά λόγια θα πρέπει να μάθει ο καθένας μας τη ψησταριά και αυτό γίνεται μόνο με συχνό ψήσιμο , οι συμβουλές είναι γενικές , συγκεκριμένες μπορούν να γίνουν ανάμεσα σε άτομα με ίδιες ψησταριές 

Ναι δεν έχεις άδικο. Γενικά ψήνω με τα υπόλοιπα Κρέατα δεν έχω πρόβλημα. Το φιλέτο κοτόπουλο πάντα με προβλημάτιζε. Ενα θερμομετρο είναι απαραίτητο ειδικά για εμας που το κάνουμε για χόμπι. Απλα ο καθένας ανάλογα με τα οικονομικά του το προσθέτει στην συλλογή του. Δεν είναι βέβαια και μεγάλο το κόστος αλλα και 50 ευρώ περίπου δεν τα λες και λίγα. 

  • Απαντ. 21,3k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

  • SagoniasSlutRos

    2319

  • ilpapacha

    2066

  • sndev

    1107

  • ηνίοχος

    589

Δημοσ.
25 λεπτά πριν, spyros_vas είπε

@skoudinio εχω παρει αυτο εδω - βγαινει και με 4 ακιδες

https://www.amazon.co.uk/gp/product/B06WGMDSBL

Αυτό παρήγγειλα αλλά το 4 με 2 ακίδες όμως για οικονομία. Αν δω στο μέλλον ότι χρειάζομαι παραπάνω τις παραγγέλνω ξεχωριστά. Όπου και να είδα το συγκεκριμένο κάνει δουλειά. https://www.amazon.de/gp/product/B076Q9JSKL/ref=ppx_yo_dt_b_asin_title_o01_s00?ie=UTF8&psc=1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
22 λεπτά πριν, zanskou είπε

η βαση της πίτσας εννοώ, ο πάτος. δεν το διατύπωσα σωστά μαλλον.

Δεν εννοώ να αρπάξει φωτιά αλλά να μην παραψηθεί.

A μάλιστα τώρα είναι και θέμα δύναμης τις ψησταριάς σου  και αν έχει τερματίσει και η πέτρα. Λογικά αν έχει πιάσει full θερμοκρασία η ψησταριά σου και η πέτρα, και ακουμπήσεις την πίτσα πάνω στην καυτή πέτρα, σε 3-8 λεπτά πιστεύω(είπαμε ανάλογα και την δύναμη τις ψησταριάς) θα είναι έτοιμη.

Με 2-3 φορές που θα κάνεις την διαδικασία θα ξέρεις και τον ακριβή χρόνο για να την βγάλεις.

Επεξ/σία από ChrisAce
Δημοσ.
15 λεπτά πριν, skoudinio είπε

Ναι δεν έχεις άδικο. Γενικά ψήνω με τα υπόλοιπα Κρέατα δεν έχω πρόβλημα. Το φιλέτο κοτόπουλο πάντα με προβλημάτιζε. Ενα θερμομετρο είναι απαραίτητο ειδικά για εμας που το κάνουμε για χόμπι. Απλα ο καθένας ανάλογα με τα οικονομικά του το προσθέτει στην συλλογή του. Δεν είναι βέβαια και μεγάλο το κόστος αλλα και 50 ευρώ περίπου δεν τα λες και λίγα. Σισ

Σίγουρα, εκεί που είναι απαραίτητο όμως είναι στα μεγάλα κομμάτια κρέατος ,

Αλλά ρε παιδιά το καλύτερο είναι να ξεκινήσετε με κάτι που το έχετε ψήσει  κι άλλη φορά , έτσι θα έχετε μια ολοκληρωμένη εικόνα πού θα σας βοηθήσει να βελτιωθείτε

  • Like 1
Δημοσ.
1 ώρα πριν, zanskou είπε

οσοι ψήνετε πίτσα με δική σας ή έτοιμη ζύμη σε πλακα ή πέτρα την βάζετε απευθείας πάνω ; πώς διασφαλίζετε ότι δεν θα αρπάξει η βάση ;

Βαλε λιγο καλαμποκαλευρο στη πετρα και μετα βαλε τη πιτσα.

Ομοιως και  στη περιπτωση του ψωμιου.

  • Like 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 ώρες πριν, skoudinio είπε

Μαλλον θα πάρω θερμόμετρο. Γενικά βλέπω ότι βολεύει αρκετά. 

Το φιλέτο κοτόπουλο το φιλεταρω σε λεπτό κομμάτι, το βάζω σε τέρμα δυνατή φωτιά. Όταν έχει πάρει ωραίο χρώμα έξω είναι έτοιμο και μέσα γιατί είναι λεπτό. Επίσης με τη δυνατή φωτιά καίγεται λίγο εξωτερικά όσο χρειάζεται και αποκτά ωραία γεύση. Μου βγαίνει πολύ ζουμερό.

1 ώρα πριν, zanskou είπε

η βαση της πίτσας εννοώ, ο πάτος. δεν το διατύπωσα σωστά μαλλον.

Δεν εννοώ να αρπάξει φωτιά αλλά να μην παραψηθεί.

Ζέσταμα φουλ την ψησταριά μαζί με την πέτρα. Μόλις βάλεις την πίτσα στη πέτρα χαμήλωσε τον καυστήρα από κάτω της. Θυμήσου να τον δυναμώσεις μόλις την βγάλεις πριν ετοιμαστείς τν επόμενη.

Επεξ/σία από SagoniasSlutRos
  • Like 1
Δημοσ.
6 λεπτά πριν, SagoniasSlutRos είπε

Ζέσταμα φουλ την ψησταριά μαζί με την πέτρα. Μόλις βάλεις την πίτσα στη πέτρα χαμήλωσε τον καυστήρα από κάτω της. Θυμήσου να τον δυναμώσεις μόλις την βγάλεις πριν ετοιμαστείς τν επόμενη.

αυτό έκανα τις προάλλες που έβαλα πεϊνιρλί αλλά μου μαύρισε λίγο από κάτω.

βέβαια το έβαλα στο μαντέμι όχι σε πέτρα αν αυτό παίζει κάποιο ρόλο. θα ξαναδοκιμάσω όμως και θα ρίξω και λιγο καλαμποκάλευρο που ειπε ο φίλος παραπάνω.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
37 λεπτά πριν, zanskou είπε

αυτό έκανα τις προάλλες που έβαλα πεϊνιρλί αλλά μου μαύρισε λίγο από κάτω.

βέβαια το έβαλα στο μαντέμι όχι σε πέτρα αν αυτό παίζει κάποιο ρόλο. θα ξαναδοκιμάσω όμως και θα ρίξω και λιγο καλαμποκάλευρο που ειπε ο φίλος παραπάνω.

Ίσως ανεβάζει πιο πολύ θερμοκρασία το μαντεμι από την πέτρα.

Αν και το λίγο μαύρισμα δεν πειράζει πιστεύω.

Σε πόση ώρα την έβγαλες? Εγώ στα 3.5 λεπτά

Επεξ/σία από SagoniasSlutRos
Δημοσ.
Μόλις τώρα, SagoniasSlutRos είπε

Ίσως ανεβάζει πιο πολύ θερμοκρασία το μαντεμι από την πέτρα

κι εγω αυτό σκέφτηκα αλλά δεν έχω πάρει θερμόμετρο ακομη για να το μετρήσω.

και πάλι ομως, πόσο παραπάνω να είναι όταν το θερμόμετρο στο καπάκι δείχνει 250 ;

Δημοσ.
32 λεπτά πριν, zanskou είπε

αυτό έκανα τις προάλλες που έβαλα πεϊνιρλί αλλά μου μαύρισε λίγο από κάτω.

βέβαια το έβαλα στο μαντέμι όχι σε πέτρα αν αυτό παίζει κάποιο ρόλο. θα ξαναδοκιμάσω όμως και θα ρίξω και λιγο καλαμποκάλευρο που ειπε ο φίλος παραπάνω.

Ίσως ήθελε να το βγάλεις νωρίτερα.

Το μαντέμι πιάνει λίγο παραπάνω θερμοκρασία από την πέτρα, οπότε την επόμενη φορά(αν από την επάνω μεριά ήταν μια χαρά ψημένο), βγάλτο πιο γρήγορα.

Το καλαμποκάλευρο(ή το σιμιγδάλι) βοηθάει και στο να μην κολλάει κιόλας στην πλάκα.

 

 

  • Like 1
Δημοσ.
Μόλις τώρα, ChrisAce είπε

Ίσως ήθελε να το βγάλεις νωρίτερα.

μάλλον αυτό ήταν το κλειδι.

θα ξαναδοκιμάσω σύντομα και θα επανέλθω.

Δημοσ.
Μόλις τώρα, zanskou είπε

κι εγω αυτό σκέφτηκα αλλά δεν έχω πάρει θερμόμετρο ακομη για να το μετρήσω.

και πάλι ομως, πόσο παραπάνω να είναι όταν το θερμόμετρο στο καπάκι δείχνει 250 ;

Εμένα η ψησταριά έδειχνε 360 περίπου και η πέτρα ήταν κάπου 415. Η πέτρα και το μαντεμι ανεβάζουν πολύ θερμοκρασία

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, SagoniasSlutRos είπε

Εμένα η ψησταριά έδειχνε 360 περίπου και η πέτρα ήταν κάπου 415. Η πέτρα και το μαντεμι ανεβάζουν πολύ θερμοκρασία

κατάλαβα. εγώ είχα σαφώς μικρότερη θερμοκρασία και στις δύο επιφάνειες οπότε πιθανότατα έπαιξε ρόλο και η διάρκεια.

Δημοσ.
5 λεπτά πριν, zanskou είπε

κατάλαβα. εγώ είχα σαφώς μικρότερη θερμοκρασία και στις δύο επιφάνειες οπότε πιθανότατα έπαιξε ρόλο και η διάρκεια.

Σαφώς και έπαιξε ρόλο.

Για πέτρα ή πλάκα από μαντέμι, θες την ψησταριά στο full όσο πιάνει 350+ βαθμούς.

Η πέτρα ή η μαντεμένια πλάκα, όταν η ψησταριά θα έχει 350 βαθμούς, εκείνη θα έχει πιάσει πάνω από 400-420 βαθμούς.

Οπότε με τέτοιες θερμοκρασίες θες 3-5 λεπτά μόνο για να ψηθεί η πίτσα ή το Πεϊνιρλί.

  • Like 3

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

  • Δημιουργία νέου...