Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Το καθαρισμα της σχαρας ειναι το λιγοτερο σε σχεση με το καθαρισμα του καδου και ειδικα σε σημεια που εχει διαμορφωσεις ο καδος ή σε γωνιες. Εγω τις μαντεμενιες τις ξυνω με βουρτσα στη μεση της προθερμανσης ~150 βαθμους και δεν βαζω ποτε νερο ή σαπουνι. Μετα το ξυσιμο ενα γρηφορο με πανι για να μην αφησει μαυριλα στο κρεας και ειναι ετοιμη. Καθε 5-6 ψησιματα που καθαριζω και καδο, την βαζω αναποδα και την καιω στους 200+ με τριψιμο και σκουπισμα και μετα παλι γυρισμα και το ιδιο απο την πανω πλευρα. 

  • Like 3
  • Απαντ. 21,8k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

  • SagoniasSlutRos

    2408

  • ilpapacha

    2118

  • sndev

    1132

  • ηνίοχος

    606

Δημοσ.
1 ώρα πριν, F117 είπε

Άλλο να τρίβεις την λαμαρίνα με την σπάτουλα και άλλο να να χύνεις τα νερολαδα μάλλον σε καμία τουαλέτα θα το έκανα.

Είναι πολύ πιθανόν να βουλώσεις την αποχέτευση, εάν ρίχνεις λίπη https://www.myapofraxeis.gr/nea/pos-na-prostatepsete-tis-solinosis-sas-apo-syssorevmeno-lipos-14/ 

  • Like 3
  • Thanks 1
Δημοσ.

Καλησπέρα,

δουλεύω κάρβουνο στο ψήσιμο και σκέφτομαι να το γυρίσω στο υγραέριο. Είδα απο κοντά την καινούργια weber spirit 310 και μου άρεσε. Θεωρείτε οτι υπάρχει κάτι καλύτερο σε εκείνα τα χρήματα? Έχει νόημα να πάρω κάτι καλύτερο?

Επίσης είδα και κάτι broil king στα 439

https://www.plaisio.gr/i-kouzina-mou/proetoimasia-fagitou/bbq/broil-king-psistaria-igraeriou-bk-310_3670163

στα 569

https://www.plaisio.gr/i-kouzina-mou/proetoimasia-fagitou/bbq/broil-king-psistaria-igraeriou-gem-310_3927458

και στα 629

https://www.plaisio.gr/i-kouzina-mou/proetoimasia-fagitou/bbq/broil-king-psistaria-igraeriou-crown-410_3991865

Ένας γνωστός έχει πάρει Napoleon. Τί προτείνετε εσείς που ασχολείστε?

Δημοσ.
36 minutes ago, ilpapacha said:

Είναι πολύ πιθανόν να βουλώσεις την αποχέτευση, εάν ρίχνεις λίπη https://www.myapofraxeis.gr/nea/pos-na-prostatepsete-tis-solinosis-sas-apo-syssorevmeno-lipos-14/ 

Απλά στο δικό μου το μυαλό είναι επειδή το Φ της σωλήνας είναι μεγάλο και θα παταγα και καζανάκια εκείνη την ώρα και κάναν κουβα μετά πιστεύω δε θα έχει θέμα....

Αχμμμ

  • Like 1
Δημοσ.
1 hour ago, SagoniasSlutRos said:

Εσύ είσαι ευχαριστημένος με την ψησταρια σου ή βλέπεις να ψάχνεις για νέα μέσα σε 1-2 χρόνια? Εκεί κρύβεται η απάντηση στην ερώτησή σου... 

Οχι δεν θα πάρω άλλη αν δεν σαπισει/χαλάσει αυτή. 

Εάν μου πείσει ένα χιλιάρικο σε μερικά ίσως και πάρω κάποια καλύτερη αλλά δεν είναι στα αμεσα πλανα.

Το πολύ βασικό που θέλω να αλλάξω είναι οι φλογοκρυπτες γιατί είναι σκέτη σκουριά πλέον 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
11 hours ago, SagoniasSlutRos said:

Για να αρπάξει το κάτω μέρος της ψησταριάς σημαίνει ότι έχει μαζέψει πολύ λίπος που δεν έχεις καθαρίσει εδώ και πολλά ψησίματα. Άρα βαριέσαι το συχνό καθάρισμα. 

Αν πάρεις ταψί με νερό από κάτω, θα το αφήνεις με το ίδιο νερό και τα λίπη να επιπλέουν για πολλά ψησίματα ή θα αναγκάζεσαι να το καθαριζεις κάθε φορά? 

Για να μην πω το που θα πετάς τα νερά με το λίπος. 

Σκέτος μπελάς. 

Άμα βαριέσαι να καθαριζεις το ταψί, θα βαριέσαι και μετά με το νερό. 

Bao bun θα φτιάξεις και θες υγρασία? Εκτός αν αναφέρονται στο κάπνισμα που εκεί όντως χρειάζεται σε κάποιες περιπτώσεις, αλλά βάζεις ένα ταψάκι με νερό ΜΟΝΟ όταν το χρειάζεσαι. 

σε αυτο με το νερο στο ταψι, τεινω να συμφωνησω κι εγω

δεν βλεπω καποιο ουσιαστικο οφελος

 

Αναφλεξεις παντα θα υπαρχουν, ειδικα σε πολυ μαριναρισμενα κρεατα, απλα μειωνεις την ενταση και εχεις το νου σου

Για τον καθαρισμου του ταψιου, ενα ξυσιμο καθε 5,6 ψησιματα με ξυστρα (προσωπικα με εχει βολεψει αφανταστα), τα λιπη στο ταψακι το αλουμινενιο, διπλωμα και στα σκουπιδια. No fuss

τωρα περι υγρασιας κτλ τα θεωρω λιγο πλασιμπο, μια χαρα θωρακιζονται και κρατιουνται ζουμερα τα κρεατα και κατα την διαρκεια του ψησιματος

Επειτα, προσωπικη μου αποψη, αν το νεροταψο ειχε καποιο σοβαρο οφελος, θα το ειχαν βγαλει ηδη ως εξτρα αξεσουαρ, τουλαχιστον οι μεγαλοι παιχτες του χωρου

Επεξ/σία από tutuyo
  • Like 4
Δημοσ.
2 ώρες πριν, tutuyo είπε

τωρα περι υγρασιας κτλ τα θεωρω λιγο πλασιμπο, μια χαρα θωρακιζονται και κρατιουνται ζουμερα τα κρεατα και κατα την διαρκεια του ψησιματος

Ένα θερμόμετρο αρκεί για να βγάλεις ζουμερό ακόμα και το στήθος κοτόπουλο. 

Αν εξατμίζεται δλδ κάποιο νερό απο κάτω θα κάνει το κρέας πιο ζουμερό? Θα μπει δλδ μέσα στο κρέας νερό? 

Εδώ όλοι λένε να στεγνωνουμε το κρέας με χαρτί για να κάνει καλή κρούστα και θα του βάζουμε από κάτω νερό να το κάνει πάλι υγρό?

Αυτές είναι θεωρίες/διαφημιστικά τρικ για να πουλήσουν αυτό το διαφορετικό. 

Ωφελεί μόνο σε καταστάσεις επαγγελματικής κουζίνας που έχεις ψήσει 200 σουβλάκια και θέλεις μπαμ μπαμ να αλλάξεις νερό να φύγουν τα λίπη και να συνεχίσεις χωρίς να χρειάζεται να κλείσεις την ψησταρια για να καθαρίσεις και χάνεις χρόνο. Στο σπίτι που ψήνουμε 2-10 μπριζόλες, απλά θα έχουμε να καθαρίσουμε τα νερά κάθε φορά μετά το ψήσιμο. 

  • Like 4
  • Το θέμα έχει κλειδωθεί
  • Super Moderators
Δημοσ.

Θυμίζω, για πολλοστή φορά, ότι δεν επιτρέπεται η συμμετοχή σε οιαδήποτε ενότητα του insomnia με σκοπό την προώθηση επαγγελματικών δραστηριοτήτων.

Για τυχόν απορίες ή ενστάσεις, στείλτε email στο contact at insomnia dot gr

  • Like 5
  • Το θέμα έχει ενεργοποιηθεί και πάλι
Δημοσ.

Καλησπέρα σας,

Ψαχνω για Madox 4.2 το ταψακι απο κατω με το βρυσακι που βαζεις και νερο μηπως εχεις κανεις το link?

Δημοσ.

Ρε σεις ψήστες, πριν κανά χρόνο (γιατί κάθε τότε το θυμόμαστε) κυκλοφορούσε ένα aftermarket σετάκι σούβλας με μοτέρ για kenton (leroy), αλλά δεν το βρίσκω. Θυμάται κανένας; 🤔

Δημοσ.
10 λεπτά πριν, Soki11 είπε

Καλησπέρα σας,

Ψαχνω για Madox 4.2 το ταψακι απο κατω με το βρυσακι που βαζεις και νερο μηπως εχεις κανεις το link?

Κάνε μια ερώτηση στο gmd

https://gmd-inox.gr/?s=Maddox&mfn_livesearch&searchpage

13 ώρες πριν, teachertza είπε

Καλησπέρα,

δουλεύω κάρβουνο στο ψήσιμο και σκέφτομαι να το γυρίσω στο υγραέριο. Είδα απο κοντά την καινούργια weber spirit 310 και μου άρεσε. Θεωρείτε οτι υπάρχει κάτι καλύτερο σε εκείνα τα χρήματα? Έχει νόημα να πάρω κάτι καλύτερο?

Επίσης είδα και κάτι broil king στα 439

https://www.plaisio.gr/i-kouzina-mou/proetoimasia-fagitou/bbq/broil-king-psistaria-igraeriou-bk-310_3670163

στα 569

https://www.plaisio.gr/i-kouzina-mou/proetoimasia-fagitou/bbq/broil-king-psistaria-igraeriou-gem-310_3927458

και στα 629

https://www.plaisio.gr/i-kouzina-mou/proetoimasia-fagitou/bbq/broil-king-psistaria-igraeriou-crown-410_3991865

Ένας γνωστός έχει πάρει Napoleon. Τί προτείνετε εσείς που ασχολείστε?

Ποια σειρά της spirit σε ενδιαφέρει;

Η αντίστοιχη σειρά της Napoleon είναι η Freestyle. Ποια έχει ο φίλος σου;

  • Like 1
Δημοσ.
9 λεπτά πριν, xenos3 είπε

Ρε σεις ψήστες, πριν κανά χρόνο (γιατί κάθε τότε το θυμόμαστε) κυκλοφορούσε ένα aftermarket σετάκι σούβλας με μοτέρ για kenton (leroy), αλλά δεν το βρίσκω. Θυμάται κανένας; 🤔

4 καυστήρες

3 καυστήρες

  • Like 1
Δημοσ.
13 minutes ago, ilpapacha said:

Κάνε μια ερώτηση στο gmd

https://gmd-inox.gr/?s=Maddox&mfn_livesearch&searchpage

Ποια σειρά της spirit σε ενδιαφέρει;

Η αντίστοιχη σειρά της Napoleon είναι η Freestyle. Ποια έχει ο φίλος σου;

Εγώ πήγα και είδα αυτή.

https://bbq.gr/spirit-e-310-weber

 

το ερώτημα είναι αν κάνει ή αν μπορώ να πάω σε κάτι καλύτερο περίπου στην ίδια τιμή, όπως πχ αυτά που παρέθεσα παραπάνω.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

  • Δημιουργία νέου...