johnniek13 Δημοσ. 6 Απριλίου Δημοσ. 6 Απριλίου Το καθαρισμα της σχαρας ειναι το λιγοτερο σε σχεση με το καθαρισμα του καδου και ειδικα σε σημεια που εχει διαμορφωσεις ο καδος ή σε γωνιες. Εγω τις μαντεμενιες τις ξυνω με βουρτσα στη μεση της προθερμανσης ~150 βαθμους και δεν βαζω ποτε νερο ή σαπουνι. Μετα το ξυσιμο ενα γρηφορο με πανι για να μην αφησει μαυριλα στο κρεας και ειναι ετοιμη. Καθε 5-6 ψησιματα που καθαριζω και καδο, την βαζω αναποδα και την καιω στους 200+ με τριψιμο και σκουπισμα και μετα παλι γυρισμα και το ιδιο απο την πανω πλευρα. 3
ilpapacha Δημοσ. 6 Απριλίου Δημοσ. 6 Απριλίου 1 ώρα πριν, F117 είπε Άλλο να τρίβεις την λαμαρίνα με την σπάτουλα και άλλο να να χύνεις τα νερολαδα μάλλον σε καμία τουαλέτα θα το έκανα. Είναι πολύ πιθανόν να βουλώσεις την αποχέτευση, εάν ρίχνεις λίπη https://www.myapofraxeis.gr/nea/pos-na-prostatepsete-tis-solinosis-sas-apo-syssorevmeno-lipos-14/ 3 1
teachertza Δημοσ. 6 Απριλίου Δημοσ. 6 Απριλίου Καλησπέρα, δουλεύω κάρβουνο στο ψήσιμο και σκέφτομαι να το γυρίσω στο υγραέριο. Είδα απο κοντά την καινούργια weber spirit 310 και μου άρεσε. Θεωρείτε οτι υπάρχει κάτι καλύτερο σε εκείνα τα χρήματα? Έχει νόημα να πάρω κάτι καλύτερο? Επίσης είδα και κάτι broil king στα 439 https://www.plaisio.gr/i-kouzina-mou/proetoimasia-fagitou/bbq/broil-king-psistaria-igraeriou-bk-310_3670163 στα 569 https://www.plaisio.gr/i-kouzina-mou/proetoimasia-fagitou/bbq/broil-king-psistaria-igraeriou-gem-310_3927458 και στα 629 https://www.plaisio.gr/i-kouzina-mou/proetoimasia-fagitou/bbq/broil-king-psistaria-igraeriou-crown-410_3991865 Ένας γνωστός έχει πάρει Napoleon. Τί προτείνετε εσείς που ασχολείστε?
F117 Δημοσ. 6 Απριλίου Δημοσ. 6 Απριλίου 36 minutes ago, ilpapacha said: Είναι πολύ πιθανόν να βουλώσεις την αποχέτευση, εάν ρίχνεις λίπη https://www.myapofraxeis.gr/nea/pos-na-prostatepsete-tis-solinosis-sas-apo-syssorevmeno-lipos-14/ Απλά στο δικό μου το μυαλό είναι επειδή το Φ της σωλήνας είναι μεγάλο και θα παταγα και καζανάκια εκείνη την ώρα και κάναν κουβα μετά πιστεύω δε θα έχει θέμα.... Αχμμμ 1
imr Δημοσ. 6 Απριλίου Δημοσ. 6 Απριλίου 1 hour ago, SagoniasSlutRos said: Εσύ είσαι ευχαριστημένος με την ψησταρια σου ή βλέπεις να ψάχνεις για νέα μέσα σε 1-2 χρόνια? Εκεί κρύβεται η απάντηση στην ερώτησή σου... Οχι δεν θα πάρω άλλη αν δεν σαπισει/χαλάσει αυτή. Εάν μου πείσει ένα χιλιάρικο σε μερικά ίσως και πάρω κάποια καλύτερη αλλά δεν είναι στα αμεσα πλανα. Το πολύ βασικό που θέλω να αλλάξω είναι οι φλογοκρυπτες γιατί είναι σκέτη σκουριά πλέον
tutuyo Δημοσ. 7 Απριλίου Δημοσ. 7 Απριλίου (επεξεργασμένο) 11 hours ago, SagoniasSlutRos said: Για να αρπάξει το κάτω μέρος της ψησταριάς σημαίνει ότι έχει μαζέψει πολύ λίπος που δεν έχεις καθαρίσει εδώ και πολλά ψησίματα. Άρα βαριέσαι το συχνό καθάρισμα. Αν πάρεις ταψί με νερό από κάτω, θα το αφήνεις με το ίδιο νερό και τα λίπη να επιπλέουν για πολλά ψησίματα ή θα αναγκάζεσαι να το καθαριζεις κάθε φορά? Για να μην πω το που θα πετάς τα νερά με το λίπος. Σκέτος μπελάς. Άμα βαριέσαι να καθαριζεις το ταψί, θα βαριέσαι και μετά με το νερό. Bao bun θα φτιάξεις και θες υγρασία? Εκτός αν αναφέρονται στο κάπνισμα που εκεί όντως χρειάζεται σε κάποιες περιπτώσεις, αλλά βάζεις ένα ταψάκι με νερό ΜΟΝΟ όταν το χρειάζεσαι. σε αυτο με το νερο στο ταψι, τεινω να συμφωνησω κι εγω δεν βλεπω καποιο ουσιαστικο οφελος Αναφλεξεις παντα θα υπαρχουν, ειδικα σε πολυ μαριναρισμενα κρεατα, απλα μειωνεις την ενταση και εχεις το νου σου Για τον καθαρισμου του ταψιου, ενα ξυσιμο καθε 5,6 ψησιματα με ξυστρα (προσωπικα με εχει βολεψει αφανταστα), τα λιπη στο ταψακι το αλουμινενιο, διπλωμα και στα σκουπιδια. No fuss τωρα περι υγρασιας κτλ τα θεωρω λιγο πλασιμπο, μια χαρα θωρακιζονται και κρατιουνται ζουμερα τα κρεατα και κατα την διαρκεια του ψησιματος Επειτα, προσωπικη μου αποψη, αν το νεροταψο ειχε καποιο σοβαρο οφελος, θα το ειχαν βγαλει ηδη ως εξτρα αξεσουαρ, τουλαχιστον οι μεγαλοι παιχτες του χωρου Επεξ/σία 7 Απριλίου από tutuyo 4
SagoniasSlutRos Δημοσ. 7 Απριλίου Δημοσ. 7 Απριλίου 2 ώρες πριν, tutuyo είπε τωρα περι υγρασιας κτλ τα θεωρω λιγο πλασιμπο, μια χαρα θωρακιζονται και κρατιουνται ζουμερα τα κρεατα και κατα την διαρκεια του ψησιματος Ένα θερμόμετρο αρκεί για να βγάλεις ζουμερό ακόμα και το στήθος κοτόπουλο. Αν εξατμίζεται δλδ κάποιο νερό απο κάτω θα κάνει το κρέας πιο ζουμερό? Θα μπει δλδ μέσα στο κρέας νερό? Εδώ όλοι λένε να στεγνωνουμε το κρέας με χαρτί για να κάνει καλή κρούστα και θα του βάζουμε από κάτω νερό να το κάνει πάλι υγρό? Αυτές είναι θεωρίες/διαφημιστικά τρικ για να πουλήσουν αυτό το διαφορετικό. Ωφελεί μόνο σε καταστάσεις επαγγελματικής κουζίνας που έχεις ψήσει 200 σουβλάκια και θέλεις μπαμ μπαμ να αλλάξεις νερό να φύγουν τα λίπη και να συνεχίσεις χωρίς να χρειάζεται να κλείσεις την ψησταρια για να καθαρίσεις και χάνεις χρόνο. Στο σπίτι που ψήνουμε 2-10 μπριζόλες, απλά θα έχουμε να καθαρίσουμε τα νερά κάθε φορά μετά το ψήσιμο. 4
Super Moderators Snoob Δημοσ. 7 Απριλίου Super Moderators Δημοσ. 7 Απριλίου Θυμίζω, για πολλοστή φορά, ότι δεν επιτρέπεται η συμμετοχή σε οιαδήποτε ενότητα του insomnia με σκοπό την προώθηση επαγγελματικών δραστηριοτήτων. Για τυχόν απορίες ή ενστάσεις, στείλτε email στο contact at insomnia dot gr 5
Soki11 Δημοσ. 7 Απριλίου Δημοσ. 7 Απριλίου Καλησπέρα σας, Ψαχνω για Madox 4.2 το ταψακι απο κατω με το βρυσακι που βαζεις και νερο μηπως εχεις κανεις το link?
xenos3 Δημοσ. 7 Απριλίου Δημοσ. 7 Απριλίου Ρε σεις ψήστες, πριν κανά χρόνο (γιατί κάθε τότε το θυμόμαστε) κυκλοφορούσε ένα aftermarket σετάκι σούβλας με μοτέρ για kenton (leroy), αλλά δεν το βρίσκω. Θυμάται κανένας; 🤔
ilpapacha Δημοσ. 7 Απριλίου Δημοσ. 7 Απριλίου 10 λεπτά πριν, Soki11 είπε Καλησπέρα σας, Ψαχνω για Madox 4.2 το ταψακι απο κατω με το βρυσακι που βαζεις και νερο μηπως εχεις κανεις το link? Κάνε μια ερώτηση στο gmd https://gmd-inox.gr/?s=Maddox&mfn_livesearch&searchpage 13 ώρες πριν, teachertza είπε Καλησπέρα, δουλεύω κάρβουνο στο ψήσιμο και σκέφτομαι να το γυρίσω στο υγραέριο. Είδα απο κοντά την καινούργια weber spirit 310 και μου άρεσε. Θεωρείτε οτι υπάρχει κάτι καλύτερο σε εκείνα τα χρήματα? Έχει νόημα να πάρω κάτι καλύτερο? Επίσης είδα και κάτι broil king στα 439 https://www.plaisio.gr/i-kouzina-mou/proetoimasia-fagitou/bbq/broil-king-psistaria-igraeriou-bk-310_3670163 στα 569 https://www.plaisio.gr/i-kouzina-mou/proetoimasia-fagitou/bbq/broil-king-psistaria-igraeriou-gem-310_3927458 και στα 629 https://www.plaisio.gr/i-kouzina-mou/proetoimasia-fagitou/bbq/broil-king-psistaria-igraeriou-crown-410_3991865 Ένας γνωστός έχει πάρει Napoleon. Τί προτείνετε εσείς που ασχολείστε? Ποια σειρά της spirit σε ενδιαφέρει; Η αντίστοιχη σειρά της Napoleon είναι η Freestyle. Ποια έχει ο φίλος σου; 1
plasTOST Δημοσ. 7 Απριλίου Δημοσ. 7 Απριλίου 9 λεπτά πριν, xenos3 είπε Ρε σεις ψήστες, πριν κανά χρόνο (γιατί κάθε τότε το θυμόμαστε) κυκλοφορούσε ένα aftermarket σετάκι σούβλας με μοτέρ για kenton (leroy), αλλά δεν το βρίσκω. Θυμάται κανένας; 🤔 4 καυστήρες 3 καυστήρες 1
teachertza Δημοσ. 7 Απριλίου Δημοσ. 7 Απριλίου 13 minutes ago, ilpapacha said: Κάνε μια ερώτηση στο gmd https://gmd-inox.gr/?s=Maddox&mfn_livesearch&searchpage Ποια σειρά της spirit σε ενδιαφέρει; Η αντίστοιχη σειρά της Napoleon είναι η Freestyle. Ποια έχει ο φίλος σου; Εγώ πήγα και είδα αυτή. https://bbq.gr/spirit-e-310-weber το ερώτημα είναι αν κάνει ή αν μπορώ να πάω σε κάτι καλύτερο περίπου στην ίδια τιμή, όπως πχ αυτά που παρέθεσα παραπάνω.
xenos3 Δημοσ. 7 Απριλίου Δημοσ. 7 Απριλίου 56 minutes ago, plasTOST said: 4 καυστήρες 3 καυστήρες aftermarket λέω (πολύ φθηνότερο).
SagoniasSlutRos Δημοσ. 7 Απριλίου Δημοσ. 7 Απριλίου σουβλα ανοξειδωτη κοκορετσιου, dremel για τροχισμα, μοτερ, πηρουνες, 2-3 βιβλια κατα προτιμηση UML (inside joke) 3 2
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα