Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα παιδιά. Έψησα σήμερα. Είχα κοτοπουλο φιλέτο, πάλι μου βγήκε στεγνό, όπως τον φούρνο. Έχει κανένας κανένα μυστικό να βγαίνει ζουμερό? 

  • Απαντ. 21,3k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

  • SagoniasSlutRos

    2319

  • ilpapacha

    2066

  • sndev

    1107

  • ηνίοχος

    589

Δημοσ.
28 λεπτά πριν, panos2310 είπε

Παιδια μετα απο τρεις πιτσες σε ταψακι με αποκυτα ικανοποιητικα αποτελεσματα ψαχνω για το επομενο βημα. Διαβαζω οτι ηνπετρα ειναι προλογος απλα. Τις ιδεες σας. 
 

Εκανα ενα ερωτημα για τις θερμοκρασιες αλλα εμεινε αναπαντητο  

υπενθυμιζω οτι εχω ενα iGrill 3 bluetooth για spirit και genesis και θα το αφησω 20€ κατω απο την τιμη στο skeoutz για οποιον ενδιαφερεται Θεσσαλονικη.

Επισης σημερα:

BF8747DE-DC68-479E-83BC-2B11E4168C9A.jpeg

50A717CC-326F-42E6-87A4-A95F4E232D5A.jpeg

 

Για θερμοκρασίες τί ;

Σε πλάκα τα έψησες ;

8 λεπτά πριν, skoudinio είπε

Καλησπέρα παιδιά. Έψησα σήμερα. Είχα κοτοπουλο φιλέτο, πάλι μου βγήκε στεγνό, όπως τον φούρνο. Έχει κανένας κανένα μυστικό να βγαίνει ζουμερό? 

Μάλλον είχες χαμηλή θερμοκρασία :)

  • Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ρωτησα αν εχει κανεις θερμομετρο να δει τινπιανει η πετρα κτλ. 

Επεξ/σία από panos2310
Δημοσ.
4 λεπτά πριν, ηνίοχος είπε

Για θερμοκρασίες τί ;

Σε πλάκα τα έψησες ;

Μάλλον είχες χαμηλή θερμοκρασία :)

Γύρω στους 200(απο το θερμομετρο της ψησταριάς) ,άνοιγα και συχνά το καπάκι. Πόσους βαθμούς θέλει? 

Δημοσ.

Το ιδανικό είναι να έχεις θερμόμετρο, 77- 80 βαθμούς εσωτερικά το βγάζεις και είναι ζουμερό. Αν ψηθεί και φτάσει 90+ γίνεται σόλα. 

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, tsiro7 είπε

Το ιδανικό είναι να έχεις θερμόμετρο, 77- 80 βαθμούς εσωτερικά το βγάζεις και είναι ζουμερό. Αν ψηθεί και φτάσει 90+ γίνεται σόλα. 

Μαλλον θα πάρω θερμόμετρο. Γενικά βλέπω ότι βολεύει αρκετά. 

Δημοσ.
Μόλις τώρα, skoudinio είπε

Μαλλον θα πάρω θερμόμετρο. Γενικά βλέπω ότι βολεύει αρκετά. 

ειναι ο λογος που δεν εχω δοκιμασει ακομα να ψησω ολοκληρο κοτοπουλο και φιλετο μοσχαρι, το περιμενω βεβαια μεσα στην εβδομαδα.

Παντως συμφωνα με την Weber ισχυει το παρακατω

Στήθος κοτόπουλου (χωρίς κόκκαλο) 180 γρ. Άμεση 160°C 15-20 λεπτά     75°C

Σημερα οπως ειπαμε το μενου ειχε τσιπουρα και ηταν η πρωτη αποπειρα... Not bad νομιζω!

Ψαρι 850γρ - αμεσο ψησιμο - 200-210 βαθμους - 9 λεπτα καθε πλευρα

1.jpg.258305e0e5568199a4a477ab1212f8be.jpg2.jpg.b39ac9860f61276f2f9a35c1d186f1ef.jpg

  • Like 5
Δημοσ.
29 λεπτά πριν, skoudinio είπε

Καλησπέρα παιδιά. Έψησα σήμερα. Είχα κοτοπουλο φιλέτο, πάλι μου βγήκε στεγνό, όπως τον φούρνο. Έχει κανένας κανένα μυστικό να βγαίνει ζουμερό? 

Μια ώρα πριν σε ένα μπολ μαζί με ελαιόλαδο, λεμόνι και πιπέρι.

Προαιρετικά και λίγο μουστάρδα.

Αλάτι κατά το ψήσιμο.

Δημοσ.
10 λεπτά πριν, spyros_vas είπε

ειναι ο λογος που δεν εχω δοκιμασει ακομα να ψησω ολοκληρο κοτοπουλο και φιλετο μοσχαρι, το περιμενω βεβαια μεσα στην εβδομαδα.

Παντως συμφωνα με την Weber ισχυει το παρακατω

Στήθος κοτόπουλου (χωρίς κόκκαλο) 180 γρ. Άμεση 160°C 15-20 λεπτά     75°C

Σημερα οπως ειπαμε το μενου ειχε τσιπουρα και ηταν η πρωτη αποπειρα... Not bad νομιζω!

Ψαρι 850γρ - αμεσο ψησιμο - 200-210 βαθμους - 9 λεπτα καθε πλευρα

1.jpg.258305e0e5568199a4a477ab1212f8be.jpg2.jpg.b39ac9860f61276f2f9a35c1d186f1ef.jpg

Πιο θερμόμετρο πήρες? 

Δημοσ.

Το έγραψα και ποίο πριν (σελ 141 )

Οι θερμοκρασίες είναι μεγάλο κεφάλαιο , δλδ μπορεί το θερμόμετρο να δείχνει την  ίδια θερμοκρασία  και να ψήνουμε τα ίδια σε τρεις διαφορετικές ψησταριές αλλά  , αυτό δεν σημαίνει απαραίτητα ότι θα έχουμε και το ίδιο αποτέλεσμα  . Υπάρχουν ψησταριές που με ένδειξη 210 ψήνουν χωρίς κανένα απολύτως πρόβλημα ανεξάρτητα από το πόσο συχνά θα  ανοίγει το καπάκι , άλλες  ψησταριές χρειάζεται  η θερμοκρασία να φτάσει στους 300 και αφού μπουν τα ψητά τότε χαμηλώνουμε και μένει στην ουσία  η συσσωρευμένη θερμοκρασία της σχάρας να τα ψήσει  

( Όπως όταν παίρνει φορά  για να ανέβει μια ανηφόρα ένα αδύνατο αυτοκίνητο )

Με απλά λόγια θα πρέπει να μάθει ο καθένας μας τη ψησταριά και αυτό γίνεται μόνο με συχνό ψήσιμο , οι συμβουλές είναι γενικές , συγκεκριμένες μπορούν να γίνουν ανάμεσα σε άτομα με ίδιες ψησταριές 

  • Like 1
Δημοσ.

οσοι ψήνετε πίτσα με δική σας ή έτοιμη ζύμη σε πλακα ή πέτρα την βάζετε απευθείας πάνω ; πώς διασφαλίζετε ότι δεν θα αρπάξει η βάση ;

Δημοσ.
2 λεπτά πριν, zanskou είπε

οσοι ψήνετε πίτσα με δική σας ή έτοιμη ζύμη σε πλακα ή πέτρα την βάζετε απευθείας πάνω ; πώς διασφαλίζετε ότι δεν θα αρπάξει η βάση ;

Η πέτρα για πίτσα μπαίνει στην ψησταριά και κάνει την προθέρμανση μαζί με την ψησταριά, το έχουμε αναφέρει λίγες σελίδες πίσω, κάποιος το είχε ρωτήσει.

Η βάση ποια βάση, η πέτρα ψησίματος πίτσας εννοείς; Πως να αρπάξει φωτιά η πέτρα;

Η πίτσα ακουμπάει πάνω στην πέτρα ψησίματος.

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, ChrisAce είπε

Η πέτρα για πίτσα μπαίνει στην ψησταριά και κάνει την προθέρμανση μαζί με την ψησταριά, το έχουμε αναφέρει λίγες σελίδες πίσω, κάποιος το είχε ρωτήσει.

Η βάση ποια βάση, η πέτρα ψησίματος πίτσας εννοείς; Πως να αρπάξει φωτιά η πέτρα;

Η πίτσα ακουμπάει πάνω στην πέτρα ψησίματος.

η βαση της πίτσας εννοώ, ο πάτος. δεν το διατύπωσα σωστά μαλλον.

Δεν εννοώ να αρπάξει φωτιά αλλά να μην παραψηθεί.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

  • Δημιουργία νέου...