Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

  • Απαντ. 21,6k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

  • SagoniasSlutRos

    2375

  • ilpapacha

    2085

  • sndev

    1118

  • ηνίοχος

    602

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Να σου πω...

Στο φουλ ή κάπου εκεί. Αυτό που έχει σημασία είναι η καλή προθέρμανση και μετά, η διατήρηση υψηλής θερμοκρασίας για μεγάλο μέρος του ψησίματος. Και εννοείται, να μην επιχειρηθεί γύρισμα πριν δούμε ότι το ψάρι ανασηκώνεται εύκολα και δεν κολλάει πια στη σχάρα.

Edit: Ξέχασα να επισημάνω ότι μιλάω για ψησταριά που δεν έχει αναφλέξεις. Εννοείται ότι σε μια διαφορετική ή/και πιο ισχυρή, θα πρέπει να είσαι έτοιμος να αντιμετωπίσεις αναφλέξεις με ψάρια σαν αυτά, χαμηλώνοντας θερμοκρασία και αλλάζοντας θέσεις στη σχάρα.

Επεξ/σία από est
  • Like 4
Δημοσ.

Τα ψάρια αρχικά και εγώ τα φοβόμουν ότι θα κολλήσουν, ότι θα είναι άψητα, ότι θα είναι καμμένα κτλ.

Τελικά, είναι πολύ πιο εύκολα στο ψήσιμο σε σχέση με τα κρέατα.

Τα βήματα είναι απλά:

- Καλό λάδωμα στην σχάρα

- Καλό λάδωμα στα ψάρια

- Καλή προθέρμανση (εγώ το αφήνω να πάει 300 βαθμούς)

- Ψήσιμο για 5' περίπου σε υψηλή θερμοκρασία. Μετά, με την τσιμπίδα και μία σπάτουλα, σηκώνω λίγο το ψάρι στην ουρά για να δω αν κολλάει. Εφόσον δεν κολλάει, το γυρίζω από την άλλη για άλλα 5 λεπτά

- Έτοιμο

  • Like 1
Δημοσ.
26 λεπτά πριν, techient είπε

Τα ψάρια αρχικά και εγώ τα φοβόμουν ότι θα κολλήσουν, ότι θα είναι άψητα, ότι θα είναι καμμένα κτλ.

Τελικά, είναι πολύ πιο εύκολα στο ψήσιμο σε σχέση με τα κρέατα.

Τα βήματα είναι απλά:

- Καλό λάδωμα στην σχάρα

-Πέρασμα με χαρτί κουζίνας τα ψάρια, ώστε να μην έχουν καθόλου νερά πάνω τους.

- Καλό λάδωμα στα ψάρια

- Καλή προθέρμανση (εγώ το αφήνω να πάει 300 βαθμούς)

- Ψήσιμο για 5' περίπου σε υψηλή θερμοκρασία. Μετά, με την τσιμπίδα και μία σπάτουλα, σηκώνω λίγο το ψάρι στην ουρά για να δω αν κολλάει. Εφόσον δεν κολλάει, το γυρίζω από την άλλη για άλλα 5 λεπτά

- Έτοιμο

;)

  • Like 1
Δημοσ.

Σήμερα λέω να κάνω μπεργκερ  με μοσχαρίσιο μπιφτεκι, έχετε να προτείνετε κάποια συνταγή για σοσ και κάποια για το ντιπ για τις πατάτες?

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Για σως εμένα μου αρέσει σε αυτή την αναλογία περίπου:

2κσ μαγιονεζα 

1κγ σιρατσα

2κγ sweet chili (αυτό από τα κινέζικα) 

Επεξ/σία από SagoniasSlutRos
  • Like 1
  • Thanks 1
Δημοσ.
Δημοσ.
Δημοσ.
Στις 30/3/2025 στις 11:39 ΜΜ, rokforakii είπε

Καλησπέρα σε όλους !!

Ειμαστε εντελώς αρχάριοι με ψησταριές υγραερίου (κάρβουνο μέχρι τώρα !!) και ψαχνόμαστε να πάρουμε μια !

Eγω θα περιμενα καμια 10αρια μερες για προσφορες Πασχα. Ελπιζω Spirit/Freestyle να παιξουν κατω απο 600ευρω.

  • Like 3
Δημοσ.
8 minutes ago, tutuyo said:

κυριοι αποχωρω, απο σημερα ειμαι βιγκαν σας αφηνω να τρωτε τα καημενα τα ζωακια και τα ψαρακια

Τα φυτα θα φανε εσενα.!!! Πως το επαθες? Και δεν χρειαζεται να αποχωρησεις. Μια χαρα ψηνεις λαχανικα και πατατα στο υγραεριο...

Δημοσ.
16 λεπτά πριν, tutuyo είπε

κυριοι αποχωρω, απο σημερα ειμαι βιγκαν σας αφηνω να τρωτε τα καημενα τα ζωακια και τα ψαρακια

φιλε και γω το σκεφτομαι σοβαρα! δεν παει αλλο....

  • Haha 3

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

  • Δημιουργία νέου...