Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
26 λεπτά πριν, Soki11 είπε

Περισσότερη ανάλυση και απο μεταπτυχιακό μυρίζομαι... και εγω που έλεγα, σιγα απλή θα είναι η επιλογή..

Σε ευχαριστώ παντως. 

Θεωρώ πως πρεπει να ψήσεις σε μια ψησταρια και να την καθαρίσεις για να ξέρεις τι πρέπει να κοιτάξεις σε κάποια.
Οπότε με γνώμονα πάντα την τσέπη σου ξεκίνα απο το πόσο εύκολα μπορεί να καθαριστεί η ψησταρια που θα πάρεις.
Αυτο μπορεις να το δείς. To δύσκολο καθάρισμα είναι το νουμερο ένα πράγμα που θα σε αποτρέψει απο να την χρησιμοποιείς. Προτιμώ να έχω μια ψησταριά που καθαρίζει εύκολα αλλα δεν ψήνει καλά παρά το ανάποδο. Την δουλεια σου θα την κάνεις.

Τα υπόλοιπα μόνο με την χρήση θα τα μάθεις και χωρίς εμπειρία σε προηγούμενη ψησταρια. Η reviews.

Επεξ/σία από Grfoxz
  • Like 1
  • Απαντ. 21,8k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

  • SagoniasSlutRos

    2410

  • ilpapacha

    2116

  • sndev

    1126

  • ηνίοχος

    611

Δημοσ.
5 hours ago, Grfoxz said:

 Προτιμώ να έχω μια ψησταριά που καθαρίζει εύκολα αλλα δεν ψήνει καλά παρά το ανάποδο. Την δουλεια σου θα την κάνεις.

Νομίζω οτι το βλέπεις ανάποδα, πρώτα πρέπει να ψήνει καλά  η ψησταρια, γιατί αν δεν ψήσει καλά να την γουστάρεις και να θες να ξαναψήσεις δεν έχει νόημα η αγορά και χρήση της  .

Επίσης, οι καλές και ακριβές ψησταριές - Weber Napoleon κ.τ.λ και καλά ψήνουν και εύκολα καθαρίζονται..... αρκετά ώστε να μην έχεις αναφλέξεις την επόμενη φορά...

Αν θέλεις να την ξαναφέρεις σαν καινούρια δεν πρόκειται να γίνει ποτέ.........

  • Like 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Εγώ μια φορά ρε παιδιά ψήνω δύο με τρεις φορές την εβδομάδα την καθαρίζω δύο με τρεις φορές το χρόνο , οπότε έχω χρόνο (εκτός από το να αδειάζω το συρτάρι με το νερό)  και αυτό ασχετως εάν  εάν ψήνω φιλέτο κοτόπουλο και μανιτάρια η πανσετες και αρνίσια παιδάκια 

8 ώρες πριν, sndev είπε

Για να σε δω λοιπον στο σμασ που χρειαζεσαι δυνατή φωτιά κ μαντεμι της προκοπής για να καραμελωσει κ να μη γινει βραστό..

Γιώργο το καλύτερο σμας γίνεται στο τηγάνι σε εστία υγραερίου 

Επεξ/σία από ηνίοχος
  • Like 1
Δημοσ.
37 λεπτά πριν, ηνίοχος είπε

Εγώ μια φορά ρε παιδιά ψήνω δύο με τρεις φορές την εβδομάδα την καθαρίζω δύο με τρεις φορές το χρόνο , οπότε έχω χρόνο (εκτός από το να αδειάζω το συρτάρι με το νερό)  και αυτό ασχετως εάν  εάν ψήνω φιλέτο κοτόπουλο και μανιτάρια η πανσετες και αρνίσια παιδάκια 

και ποια εχεις?? γιατι αυτα τα χαρακτηρηστικα ειναι κοντα σε αυτο που ψαχνω 😉

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 hours ago, ηνίοχος said:

Γιώργο το καλύτερο σμας γίνεται στο τηγάνι σε εστία υγραερίο

Σε γενικες γραμμες για φυσιολογικό κιμα του κρεωπολειου που σου λενε έχει λιπος αλλα είναι σαν να μην εχει εxεις απολυτο δίκιο!

Εαν παρεις κιμα με πραγματικο λιπος -σκουπιδι και το κάνεις στο τηγάνι, δε θα εξετασω το δεδομένο οτι τρως κ τη σαπιλα, αλλα οτι καλύπτει ολη τη γεύση του κρέατος που πραγματικα θα τηγανιστει στα υγρα του.  Στη ψησταρια με τη σωστη θερμοκρασια κ το καυτο μαντεμι το λίπος απλα φευγει στο πατο κ κάνει μαγικη κρούστα..

Κ ξαναλεω επειδή 8/10 το ελληνικό σμας θα νε με κιμα απο κρεωπολειο που δε δινει σωστη αναλογία  για αυτη τη δουλειά το τηγάνι της κουζινας θα βγάλει ενα αξιοπρεπεστατο αποτελέσματα. Στο μονο που μειονεκτεί ειναι το οτι κάνεις 1 1 τα μπιφτέκια τη φορά 

 

Το καλύτερο σμας το εκανα με πλακα της lodge τοποθετημένη πανω στους καυστήρες. Αρπαξε φωτια το σύμπαν ολο μεν αλλα ηταν φανταστικό το αποτέλεσμα 

Επεξ/σία από sndev
  • Like 2
Δημοσ.
2 ώρες πριν, ηνίοχος είπε

Εγώ μια φορά ρε παιδιά ψήνω δύο με τρεις φορές την εβδομάδα την καθαρίζω δύο με τρεις φορές το χρόνο , οπότε έχω χρόνο (εκτός από το να αδειάζω το συρτάρι με το νερό)  και αυτό ασχετως εάν  εάν ψήνω φιλέτο κοτόπουλο και μανιτάρια η πανσετες και αρνίσια παιδάκια

Άρα καθαρίζεις κάθε φορά το ταψί με το νερό και κάνεις γενικό καθάρισμα 2-3 φορές το χρόνο. 

Δημοσ.
4 ώρες πριν, skskre είπε

Νομίζω οτι το βλέπεις ανάποδα, πρώτα πρέπει να ψήνει καλά  η ψησταρια, γιατί αν δεν ψήσει καλά να την γουστάρεις και να θες να ξαναψήσεις δεν έχει νόημα η αγορά και χρήση της  .

Επίσης, οι καλές και ακριβές ψησταριές - Weber Napoleon κ.τ.λ και καλά ψήνουν και εύκολα καθαρίζονται..... αρκετά ώστε να μην έχεις αναφλέξεις την επόμενη φορά...

Αν θέλεις να την ξαναφέρεις σαν καινούρια δεν πρόκειται να γίνει ποτέ.........

Σαφέστατα είναι θέμα προτιμησης.

Προσωπικά αν ήξερα ότι θα περάσω το απόγευμα καθαρίζοντας δεν θα έψηνα συχνά. 

Κάποιος άλλος προφανώς μπορεί να το γουστάρει πολύ και να μην το σκεφτεί καν. 

 

Δημοσ.
12 hours ago, sndev said:

Το καλύτερο σμας το εκανα με πλακα της lodge τοποθετημένη πανω στους καυστήρες. Αρπαξε φωτια το σύμπαν ολο μεν αλλα ηταν φανταστικό το αποτέλεσμα 

Γιατί να χρειαστεί τόσο μεγάλη θερμοκρασία? εγώ βάζω την πλάκα της lodge πάνω στις σχάρες, την προθερμαίνω καλά, και μετά πατάω τα μπιφτέκια για 1 λεπτό με την πρέσσα της Lodge που παγιδεύει τα λίπη και κάνει πολύ ωραία γεύση και κρούστα.

 

prod_L6BP_07_800.jpg

Δημοσ.
26 λεπτά πριν, virginkiller είπε

exivos

εγω θελω κατι σε πιοοοο μικρο, εχω λιγο χωρο στο "μπαλκονι" δεν ξερω αν μπορεις να το ονομασεις μπαλκονι τους 80 ποντους πλατος αλλα 14 μετρα μηκος!!

Δημοσ.
30 λεπτά πριν, protathlitis είπε

Γιατί να χρειαστεί τόσο μεγάλη θερμοκρασία? εγώ βάζω την πλάκα της lodge πάνω στις σχάρες, την προθερμαίνω καλά, και μετά πατάω τα μπιφτέκια για 1 λεπτό με την πρέσσα της Lodge που παγιδεύει τα λίπη και κάνει πολύ ωραία γεύση και κρούστα.

 

prod_L6BP_07_800.jpg

Καλά πάνω στους καυστήρες είναι λίγο υπερβολή. 

Εχει μεγάλη διαφορα αν η πλάκα είναι πάνω στις σχάρες; Ή αν κουμπώνει "εργοστασιακά" στις υποδοχές των σχαρών;

Δημοσ.
Μόλις τώρα, Grfoxz είπε

Καλά πάνω στους καυστήρες είναι λίγο υπερβολή. 

Προφανως το κανει για πιο αμεσο αποτελεσμα

  • Like 1
Δημοσ.
33 minutes ago, protathlitis said:

Γιατί να χρειαστεί τόσο μεγάλη θερμοκρασία? εγώ βάζω την πλάκα της lodge πάνω στις σχάρες, την προθερμαίνω καλά, και μετά πατάω τα μπιφτέκια για 1 λεπτό με την πρέσσα της Lodge που παγιδεύει τα λίπη και κάνει πολύ ωραία γεύση και κρούστα.

 

prod_L6BP_07_800.jpg

Γιατι οταν το εκανα το συγκεκριμένο παράδειγμα ηταν πριν 10 15 χρονια σε μια κινέζικη απο λερου που τα εκανε βραστα κ εψαχνα τρόπους με πατέντες.

Ειπα οτι ηταν το καλύτερο αποτέλεσμα δεν ειπα οτι το κανω καθε μερα

Που κ πάλι στο αποτέλεσμα κάνει διαφορά το άμεσο χωρις να πέσει η θερμοκρασία κ να αρπαξει φωτια το λίπος γευστικά αλλα δεν αξίζει το μπελα 

Δημοσ.

Δηλαδή η πλάκα σας τι θερμοκρασία έχει όταν κάνετε smash? η πλάκα όχι σε πόσους βαθμούς έχετε βάλει την ψησταριά.

Δημοσ.
27 minutes ago, Grfoxz said:

Εχει μεγάλη διαφορα αν η πλάκα είναι πάνω στις σχάρες; Ή αν κουμπώνει "εργοστασιακά" στις υποδοχές των σχαρών;

όχι δεν έχει θεωρώ. Αρκεί να είναι καλής ποιότητας μαντεμένια πλάκα. 

Επίσης η πλάκα χωράει περισσότερα μπιφτέκια από ένα τηγάνι.

 

prod_lodge_LDP3_01_800.jpg

1 minute ago, F117 said:

Δηλαδή η πλάκα σας τι θερμοκρασία έχει όταν κάνετε smash? η πλάκα όχι σε πόσους βαθμούς έχετε βάλει την ψησταριά.

Τώρα αυτό δεν το έχω μετρήσει. Πως το μετράς, βάζοντας την ακίδα ενός θερμομέτρου στην επιφάνεια?

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

  • Δημιουργία νέου...