ηνίοχος Δημοσ. Σάββατο στις 05:48 μμ Δημοσ. Σάββατο στις 05:48 μμ 3 ώρες πριν, virginkiller είπε Απαραίτητα κατά τη γνώμη μου. Για τα μέταλλα εννοώ ότι η αρχική πρώτη ύλη πλέον έχει αλλάξει. Πχ η exalco το αλουμινο η το ανοξείδωτο το κάνει με μια πχ " συνταγή" το 304 18/10 ας πούμε έχει συγκεκριμένη σύνθεση σε χρωμιο και νικέλιο. Αυτό με τα χρόνια δεν άλλαξε άλλαξε όμως από πού προμηθεύονται αυτά τα υλικά. Τέλος πάντων νομίζω βγαίνουμε εκτός θέματος. Η exalco παράγει μόνο προϊόντα αλουμινίου.. Αυτό που έγραψα από την αρχή και σε ότι αφορά τις ποιότητες στον ανοξείδωτο χάλυβα ( και αυτό γιατί αναφέρθηκε πως υπάρχουν ανοξείδωτα που σκουριάζουν) είναι ότι η ποιότητα 304 όπως και η 316 έχουν την καλύτερη δυνατή συμπεριφορά στην οξείδωση με παράλληλη αντοχή στις υψηλές θερμοκρασίες , και κατά συνέπεια δεν σκουριάζουν ,και αυτό ανεξάρτητα από το εάν έγινε το 2025 ή το 1980 , αυτό δεν το λέω εγώ αλλά οι προδιαγραφές τους , και είναι έτσι γιατί οι πρώτες ύλες είναι μεταλλεύματα τα έχουν δημιουργιθει εδώ και χιλιάδες χρόνια ,σε ότι αφορά για τα ανοξείδωτα σκεύη που εμφάνισαν ίχνη σκουριάς αυτά σίγουρα δεν ανοίκουν στις παραπάνω κατηγορίες - ποιότητες
virginkiller Δημοσ. Σάββατο στις 10:44 μμ Δημοσ. Σάββατο στις 10:44 μμ Τσιπούρα με τσίπουρα. Πάλι ξέχασα να βγάλω φωτογραφία στην ώρα μου. 4 1
katbo Δημοσ. Κυριακή στις 10:54 πμ Δημοσ. Κυριακή στις 10:54 πμ Καλημέρα, στην Napoleon έχω μπουκάλα προπανιου coral prime με τον γκρι κουμπωτό ρυθμιστή 37mbar. Τώρα που τελείωσε πήρα μια κόκκινη μπουκάλα μείγματος Coral Prime, ξέρετε αν είναι ασφαλές να κρατήσω τον γκρι ρυθμιστή που έχω ή πρέπει να τον αλλάξω σε κόκκινο-29mbar;
Tsino Δημοσ. Κυριακή στις 10:57 πμ Δημοσ. Κυριακή στις 10:57 πμ Νομίζω ασφαλές και στις 2 περιπτώσεις. Το θέμα είναι στην ποιότητα καύσης οταν δε χρησιμοποιείς το σωστό ρυθμιστή. 1
skskre Δημοσ. Κυριακή στις 02:32 μμ Δημοσ. Κυριακή στις 02:32 μμ ΝΟΜΙΖΩ οτι αφού είναι μεγαλύτερος, δεν θα έχεις πρόβλημα, μπορεί να δουλέψει. Σε πρώτη φάση μου έρχεται η μεγαλύτερη κατανάλωση, αλλά δεν είμαι και σίγουρος. Άλλες απώλειες, δυσλειτουργείες κ.τ.λ δεν γνωρίζω, όμως έχει αρκετούς εδώ που το κατέχουν το θέμα και θα ενημερώσουν. 1
Grfoxz Δημοσ. Κυριακή στις 04:09 μμ Δημοσ. Κυριακή στις 04:09 μμ Καλησπερα. Εχω μια outdoorchef Australia. Μετα απο το σημερινό 2ωρο μαραθώνιο καθαρσιματος και τριψίματος στα μαντέμια έχω αρχισει να αναρωτίεμαι για την κατάσταση τους. Πόσο μάλλον βλέπωντας τα μαντέμια άλλων εδω. Γενικα μετα απο κάθε ψησιμο τις αφήνω να κάψουν κανενα δεκάλεπτο στο φουλ και μετα ξύνω με συρματοβουρτσα και λαδώνω με ηλιέλαιο και πινέλο. Παραθέτω μερικές φωτογραφίες που τράβηξα κατα το τρίψιμο. Αμέσως μετα θα τις λαδώσω. Οι διρχωμίες που εφμανίζονται με προβληματίζουν κυριως. Μπορείτε να μου πείτε τι να κάνω? Μετα απο 4 χρόνια είμαι στο τσάκ να πάω σε ανοξείδωτες πάντως
virginkiller Δημοσ. Κυριακή στις 05:43 μμ Δημοσ. Κυριακή στις 05:43 μμ Νομίζω λίπος είναι όχι σκουριά. Αλλά και σκουριά να είναι βγαίνει να ξέρεις. Το μαντέμι είναι αθάνατο αλλά δυστυχώς θέλει κυνήγι
SagoniasSlutRos Δημοσ. Κυριακή στις 11:12 μμ Δημοσ. Κυριακή στις 11:12 μμ 7 ώρες πριν, Grfoxz είπε Παραθέτω μερικές φωτογραφίες που τράβηξα κατα το τρίψιμο. Αμέσως μετα θα τις λαδώσω. Οι διρχωμίες που εφμανίζονται με προβληματίζουν κυριως. Μπορείτε να μου πείτε τι να κάνω? Κομπλέ είσαι, συνέχισε το ψήσιμο 2
SagoniasSlutRos Δημοσ. πριν από 16 ώρες Δημοσ. πριν από 16 ώρες Κανω αρνάκι συχνά, μιας και ο μικρός το τσακίζει, αλλά το βάζω σκέτο πάνω στη σχάρα έμμεσα ή σούβλα αν δεν βαριέμαι. Χτες είπα να βάλω και καμιά πατατούλα. Βγήκαν τέλειες αλλά όλο το βράδυ δεν μπορούσα να κοιμηθώ! Είχαν τραβήξει όλο το λίπος και έκατσε σαν πέτρα στο στομάχι μου. Οπότε χίλιες φορές σκέτο ή ξεχωριστά οι πατάτες. Η σχαρίτσα στη φωτό ειναι για κρατάει ribs, αλλα την έβαλα ανάποδα και έκατσε κομπλε στο ταψάκι πάνω απο τις πατάτες. 5 1
ilpapacha Δημοσ. πριν από 16 ώρες Δημοσ. πριν από 16 ώρες Στις 13/3/2025 στις 4:43 ΜΜ, mezzanine είπε Γεια σας ψήστες. Μετά απο 10 χρόνια απουσίας απο το σπορ, 15 κιλά ελαφρύτερος και με πολυ καλύτερες τιμές χοληστερίνης σκεφτομαι να αγορασω παλι ενα BBQ να το βάλω στην εξωτερική κουζίνα που έχω φτιάξει. Η τότε εμπειρία μου με ψηστιέρα υγραερίου μάρκας barbecook ήταν ότι χειρότερο (αν και έκανε καμια 200αρια ψησίματα). Συνέχεια φλόγες όσο καλά και να την είχα καθαρίσει. Ουσιαστικά ο μισή σχάρα ήταν για ψήσιμο με την φωτιά στο min και το άλλο μισό στο max για να κρατάει θερμοκρασία. Βέβαια είχα αποκτήσει εμπειρία και με θερμόμετρο γινόντουσαν πολύ καλα ψησίματα. Ο δε καθαρισμός της ήταν ότι χειρότερο μπορώ να φανταστώ, μια εμπειρία τραυματική που με έφτασε σε σημείο να την πετάξω και να σταματήσω το σπόρ. Είχα αποφασίσει να πάρω μια Weber Master Touch GBS που την έχει ενας φίλος μου και έχουμε κάνει κάτι ψησίματα. Μπορεί να έχει την μανούρα της φωτιάς αλλά δεν έχει ουσιαστικά καθόλου καθάρισμα, όλα τα τρώει η φωτία απο κάτω και καταλήγει στάχτη σε ενα καλαθάκι. Εντάξει και γευστικά το κάρβουνο σε μεγάλα ψησίματα δίνει γεύση, επισης έχει και πολύ μεγάλη επιφάνεια ψησίματος και μπορείς να φτιάξεις ποσότητα αλλά να παίξεις και με το έμμεσο-αμεσο ψησιμο κτλπ. Τώρα επειδή δεν έχω εμπειρία με καλές μάρκες υγραερίου Napoleon, Weber, Broil King κτλπ. Αξίζει να ασχοληθώ; Το κομμάτι του καθαρίσματος για εμένα είναι πολύ σημαντικό, ποια θεωρείται η πιο εύκολη στο καθάρισμα; Εχουν σημαντική διαφορά απο τις φτηνές στην ταχύτητα που ζεσταίνουν, στο αν κρατάνε σταθερή θερμοκρασία σε όλη την επιφάνεια ψησίματος κτλπ; Επισης αλλο ενα σημαντικο είναι αν μπορουν να ανεβασουν θερμοκρασίες 400C γιατί θέλω να φτιάχνω και καμια πίτσα. Καλά αποτελέσματα σε πίτσα, θα έχεις και με την υγραερίου Από εκεί και πέρα, υπάρχουν ειδικά φουρνάκια, όπου μπορείς να έχεις πολύ καλύτερα αποτελέσματα. Αν δεν έχεις κάποιο πρόβλημα, πχ από τους γείτονες, να χρησιμοποιήσεις ψησταριά με κάρβουνα ή δεν σε ενδιαφέρει τόσο πολύ να βάζεις σούβλα μεγάλη, τότε μια χαρά είναι μια kettle. Έχω κι εγώ, σε εξοχικό, και την ευχαριστιέμαι. Για kettle, δες και την σειρά Pro της Napoleon. Διαθέτει 3 θέσεις για τοποθέτηση της σχάρας. Για υγραερίου, όντως οι εταιρίες που αναφέρεις είναι οι πιο γνωστές στον χώρο. Για ευκολότερο/γρηγορότερο καθάρισμα βοηθάει να διαθέτει αφαιρούμενο πάτο.
tutuyo Δημοσ. πριν από 1 ώρα Δημοσ. πριν από 1 ώρα On 16/03/2025 at 21:50, ilpapacha said: Καλή Κυριακή! Νηστισιμα τα βλεπω τα περισσοτερα😉, την εχεις εξασφαλισμενη την θεση στον Παραδεισο! 1. Smashed Burgers βλεπω, τα πηρες ετοιμα και τα πατησες η τα εφτιαξες εσυ? Θες να μοιραστεις know-how? Γενικοτερη ερωτηση, για να φτιαξουμε smashed burgers? 2. Τζουμαγιας ειναι το λουκανικο? 3.Εδω και χρονια εχω παθει πλακα με την Σως Κρεολ των Simply Burgers. Τιναζει στον αερα τους γευστικους μου καλυκες. Το θεμα ειναι οτι δεν μπορω να την αναπαραξω στο σπιτι. Εχει κανεις προταση για Σως Κρεολ που να την εχει δοκιμασει και να εχει μεινει ευχαριστημενος?
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα