SagoniasSlutRos Δημοσ. 13 Μαρτίου Δημοσ. 13 Μαρτίου Παντως και γω αμα ποτε χαλασουν οι μαντεμενεις θα παω σε ανοξειδωτες. Χτες ετριβα πανω απο μια ωρα να τις καθαρισω καλα. Αν ηταν ανοξειδωτες θα τις πετουσα σε μια μεγαλη λεκανη που εχω με ζεστο νερο και απορυπαντικο πλυντηριου και θα γινοντουσαν κουκλα με λιγο τριψιμο. 1
plasTOST Δημοσ. 13 Μαρτίου Δημοσ. 13 Μαρτίου 2 λεπτά πριν, SagoniasSlutRos είπε Παντως και γω αμα ποτε χαλασουν οι μαντεμενεις θα παω σε ανοξειδωτες. Χτες ετριβα πανω απο μια ωρα να τις καθαρισω καλα. Αν ηταν ανοξειδωτες θα τις πετουσα σε μια μεγαλη λεκανη που εχω με ζεστο νερο και απορυπαντικο πλυντηριου και θα γινοντουσαν κουκλα με λιγο τριψιμο. Ακόμα και πλυντήριο πιάτων
tsiro7 Δημοσ. 13 Μαρτίου Δημοσ. 13 Μαρτίου Με αφορμή αυτό κυρίως ψάχνομαι. Μου βγήκε η πίστη να τις καθαρίσω προχθές και πάντα αφήνουν μια μαυρίλα όσο και να τις καθαρίσεις. Τις inox μαζί και τα flavorized bars ένα μουλιασμα και πλυντήριο πιάτων. Το κακό στο amazon δεν αναφέρουν ποιότητα inox και ότι και να σου πουν δεν μπορείς να είσαι σίγουρος.
SagoniasSlutRos Δημοσ. 13 Μαρτίου Δημοσ. 13 Μαρτίου 16 λεπτά πριν, tsiro7 είπε Με αφορμή αυτό κυρίως ψάχνομαι. Μου βγήκε η πίστη να τις καθαρίσω προχθές και πάντα αφήνουν μια μαυρίλα όσο και να τις καθαρίσεις. Τις inox μαζί και τα flavorized bars ένα μουλιασμα και πλυντήριο πιάτων. Το κακό στο amazon δεν αναφέρουν ποιότητα inox και ότι και να σου πουν δεν μπορείς να είσαι σίγουρος. Eγω τις ζεστανα γυρω στους 200 και μετα ετριβα με συρματοβουρτσα με ανοιχτους καυστηρες. Απο κατω με δυσκολεψαν πιο πολυ γιατι ειναι τριγωνικές και επρεπε να δωσω προσοχη σε δυο πλευρες. Παντως ετσι με ανοιχτους καυστηρες κλπ καθαρισαν πολυ πιο ευκολα απο αλλες φορες, ειδικα απο κατω. 2
jaguar13 Δημοσ. 13 Μαρτίου Δημοσ. 13 Μαρτίου Από κάτω γιατί τις καθαρίζεις? Ρωτάω γιατί και εμένα από κάτω είναι τριγωνικές αλλά καθαρίζω μόνο από πάνω πρίν ψήσω, αφού τις ζεστάνω τις τρίβω με σύρμα και μετά χαρτί κουζίνας και ηλιέλαιο και μετά ψήνω. Μια στο τόσο άμα τις βγάλω μόνο τότε τις καθαρίζω από κάτω. Κάνω λάθος? 1
SagoniasSlutRos Δημοσ. 13 Μαρτίου Δημοσ. 13 Μαρτίου 8 λεπτά πριν, jaguar13 είπε Από κάτω γιατί τις καθαρίζεις? Ρωτάω γιατί και εμένα από κάτω είναι τριγωνικές αλλά καθαρίζω μόνο από πάνω πρίν ψήσω, αφού τις ζεστάνω τις τρίβω με σύρμα και μετά χαρτί κουζίνας και ηλιέλαιο και μετά ψήνω. Μια στο τόσο άμα τις βγάλω μόνο τότε τις καθαρίζω από κάτω. Κάνω λάθος? Απο κατω καθαριζω οταν κανω γενικη, γιατι καμια φορα οταν μαζευουν πολυ λιπος αρπαζουν φωτια οι σχαρες μονο φαντασου. Στα καθημερινα ψησιματα κανω ενα γρηγορο περασμα απλα με τη βουρτσα, ουτε χαρτια ουτε τπτ. Και αν ειναι να ψησω κανενα ψαρι ψεκαζω και λιγο λαδι. 2 1
ηνίοχος Δημοσ. 13 Μαρτίου Δημοσ. 13 Μαρτίου 4 ώρες πριν, virginkiller είπε Κάψιμο εννοεί όχι το ζεσταμα αλλά το seasoning . Ανοξείδωτο με ανοξείδωτο διαφέρει πάντως. Το 304 πριν 20 χρόνια δεν είναι ίδια ποιότητα με το σημερινό 304. Είχε ο πατέρας μου μια χτιστή ψησταριά που τώρα 10+ χρόνια δεν δούλεψε ποτέ. Γκρεμίστηκε γιατί σάπισαν τα πάντα εκτός τα ανοιξειδωτα που δεν έχουν ούτε ένα τσικ σκουριάς πάνω. Μιλάμε ήταν σε μπαλκόνι χωρίς να είναι καλυμμένη 100% . Δυστυχώς πολλά παίζουν ρόλο. Έχω ανοιξειδωτα σκεύη που σκουριάζουν εντός σπιτιού. υπάρχουν αρκετές κατηγορίες ανοξείδωτου όταν όμως αναφερόμαστε για έναν συγκεκριμένο τύπο τότε αυτός είναι ίδιος , είτε κατασκευάστηκε πρίν απο 20 χρόνια είτε πριν δυο μέρες , εαν σκουριάζει απλά δεν είναι κατηγορίας 304 αυτός και μαζί με τον τυπο 316 έχουν την μεγαλύτερη αντοχή στη διάβρωση και αντοχή στις υψηλές θερμοκρασίες 4 ώρες πριν, protathlitis είπε Φαντάζομαι θέλει ζέσταμα κανονικά για να πιάσει θερμοκρασία η ψησταριά αλλά και να ζεσταθεί η σχάρα. Έχει κάποιος να μας δείξει φωτογραφία από την inox σχάρα του? Είναι καθαρή όπως την πρώτη μέρα που την πήρε? αν και μια ανοξείδωτη σχάρα μπορεί να μείνει σαν καινούρια αρκεί μόνο όπως είναι καυτή να την βάλεις σε μια λεκάνη με κρύο νερό , και βέβαια καθαρίζει με ειδικά καθαριστικά , για ποιο λόγο όμως να το κάνεις αυτό; 1
mezzanine Δημοσ. 13 Μαρτίου Δημοσ. 13 Μαρτίου (επεξεργασμένο) Γεια σας ψήστες. Μετά απο 10 χρόνια απουσίας απο το σπορ, 15 κιλά ελαφρύτερος και με πολυ καλύτερες τιμές χοληστερίνης σκεφτομαι να αγορασω παλι ενα BBQ να το βάλω στην εξωτερική κουζίνα που έχω φτιάξει. Η τότε εμπειρία μου με ψηστιέρα υγραερίου μάρκας barbecook ήταν ότι χειρότερο (αν και έκανε καμια 200αρια ψησίματα). Συνέχεια φλόγες όσο καλά και να την είχα καθαρίσει. Ουσιαστικά ο μισή σχάρα ήταν για ψήσιμο με την φωτιά στο min και το άλλο μισό στο max για να κρατάει θερμοκρασία. Βέβαια είχα αποκτήσει εμπειρία και με θερμόμετρο γινόντουσαν πολύ καλα ψησίματα. Ο δε καθαρισμός της ήταν ότι χειρότερο μπορώ να φανταστώ, μια εμπειρία τραυματική που με έφτασε σε σημείο να την πετάξω και να σταματήσω το σπόρ. Είχα αποφασίσει να πάρω μια Weber Master Touch GBS που την έχει ενας φίλος μου και έχουμε κάνει κάτι ψησίματα. Μπορεί να έχει την μανούρα της φωτιάς αλλά δεν έχει ουσιαστικά καθόλου καθάρισμα, όλα τα τρώει η φωτία απο κάτω και καταλήγει στάχτη σε ενα καλαθάκι. Εντάξει και γευστικά το κάρβουνο σε μεγάλα ψησίματα δίνει γεύση, επισης έχει και πολύ μεγάλη επιφάνεια ψησίματος και μπορείς να φτιάξεις ποσότητα αλλά να παίξεις και με το έμμεσο-αμεσο ψησιμο κτλπ. Τώρα επειδή δεν έχω εμπειρία με καλές μάρκες υγραερίου Napoleon, Weber, Broil King κτλπ. Αξίζει να ασχοληθώ; Το κομμάτι του καθαρίσματος για εμένα είναι πολύ σημαντικό, ποια θεωρείται η πιο εύκολη στο καθάρισμα; Εχουν σημαντική διαφορά απο τις φτηνές στην ταχύτητα που ζεσταίνουν, στο αν κρατάνε σταθερή θερμοκρασία σε όλη την επιφάνεια ψησίματος κτλπ; Επισης αλλο ενα σημαντικο είναι αν μπορουν να ανεβασουν θερμοκρασίες 400C γιατί θέλω να φτιάχνω και καμια πίτσα. Επεξ/σία 13 Μαρτίου από mezzanine
SagoniasSlutRos Δημοσ. 13 Μαρτίου Δημοσ. 13 Μαρτίου 2 λεπτά πριν, mezzanine είπε Επισης αλλο ενα σημαντικο είναι αν μπορουν να ανεβασουν θερμοκρασίες 400C γιατί θέλω να φτιάχνω και καμια πίτσα. Ξεκιναω αναποδα. Για να κανεις πιτσα τυπου Ναπολης δεν κανει το απλο bbq. Θα πρεπει να κανεις πατεντες με καπακι χαμηλο πανω απο την πετρα κλπ κλπ. 3 λεπτά πριν, mezzanine είπε Τώρα επειδή δεν έχω εμπειρία με καλές μάρκες υγραερίου Napoleon, Weber, Broil King κτλπ. Αξίζει να ασχοληθώ; Το κομμάτι του καθαρίσματος για εμένα είναι πολύ σημαντικό, ποια θεωρείται η πιο εύκολη στο καθάρισμα; Εχουν σημαντική διαφορά απο τις φτηνές στην ταχύτητα που ζεσταίνουν, στο αν κρατάνε σταθερή θερμοκρασία σε όλη την επιφάνεια ψησίματος κτλπ; Σιγουρα η εμπειρια ειναι ανωτερη με τις επωνυμες, παρα no name που θα εχεις παντου αναφλεξεις, ανομοιομορφο ψησιμο, απωλεια θερμοκρασιας κλπ. Αλλα η καθαριοτητα ειναι παλουκι σε ολες. Εκτος και αν εχεις σκοπο να καθαριζεις καθε φορα, οποτε θα ειναι παντα σε παρα πολυ κατασταση. Εγω πχ βαριεμαι να καθαριζω καθε φορα, και εχω επιλεξει ενα γενικο καθαρισμο καθε 1.5-2 μηνες. 5 λεπτά πριν, mezzanine είπε Είχα αποφασίσει να πάρω μια Weber Master Touch GBS που την έχει ενας φίλος μου και έχουμε κάνει κάτι ψησίματα. Μπορεί να έχει την μανούρα της φωτιάς αλλά δεν έχει ουσιαστικά καθόλου καθάρισμα, όλα τα τρώει η φωτία απο κάτω και καταλήγει στάχτη σε ενα καλαθάκι. Εντάξει και γευστικά το κάρβουνο σε μεγάλα ψησίματα δίνει γεύση, επισης έχει και πολύ μεγάλη εστία και μπορείς να φτιάξεις ποσότητα αλλά να παίξεις και με το έμμεσο-αμεσο ψησιμο κτλπ. Ισχυουν αυτα που λες, αλλα εχοντας μια master touch 2-3 χρονια, την εχω αναψει 5-6 φορες για κανενα καπνιστο κλπ. Ακομα και φορες που εχω πει οτι θα παρω παϊδακια να ψησω στα καρβουνα, οταν ερθει η ωρα αναβω την υγραεριου να ξεμπερδευω. 7 λεπτά πριν, mezzanine είπε Μετά απο 10 χρόνια απουσίας απο το σπορ, 15 κιλά ελαφρύτερος και με πολυ καλύτερες τιμές χοληστερίνης σκεφτομαι να αγορασω παλι ενα BBQ Προσεχε τη ζυγαρια γιατι θα εχεις πολλους πειρασμους!! Δεν θα ψηνεις μονο στηθος κοτοπουλο αν ξαναμπεις στο τρυπακι...
virginkiller Δημοσ. 13 Μαρτίου Δημοσ. 13 Μαρτίου 58 minutes ago, ηνίοχος said: υπάρχουν αρκετές κατηγορίες ανοξείδωτου όταν όμως αναφερόμαστε για έναν συγκεκριμένο τύπο τότε αυτός είναι ίδιος , είτε κατασκευάστηκε πρίν απο 20 χρόνια είτε πριν δυο μέρες , εαν σκουριάζει απλά δεν είναι κατηγορίας 304 αυτός και μαζί με τον τυπο 316 έχουν την μεγαλύτερη αντοχή στη διάβρωση και αντοχή στις υψηλές θερμοκρασίες αν και μια ανοξείδωτη σχάρα μπορεί να μείνει σαν καινούρια αρκεί μόνο όπως είναι καυτή να την βάλεις σε μια λεκάνη με κρύο νερό , και βέβαια καθαρίζει με ειδικά καθαριστικά , για ποιο λόγο όμως να το κάνεις αυτό; Θα διαφωνήσω. Εκ πείρας μιας και έχω καλές σχέσεις με προμηθευτή μετάλλων και έχω δουλέψει και εκεί μια περίοδο της ζωής μου ζ δυστυχώς οι ποιότητες έχουν αλλάξει λόγω ανακυκλωμένων υλικών 11 minutes ago, SagoniasSlutRos said: Προσεχε τη ζυγαρια γιατι θα εχεις πολλους πειρασμους!! Δεν θα ψηνεις μονο στηθος κοτοπουλο αν ξαναμπεις στο τρυπακι... Γιατί ανεβάζω συνέχεια ψάρια και λαχανικά; Χαχχα σε διατροφή είμαι και εγώ. Μια χαρά μπορείς να κάνεις δίαιτα με ψησταριά ίσα ίσα που σε αρκετές περιπτώσεις ψήνεις χωρίς στάλα λάδι και χάνει και ένα μέρος του λίπους το κρέας. Το θέμα είναι να μην αρχίσεις τα λουκάνικα και τις προβατίνες χαχχαα. Ι διαιτολόγος μου πχ συμπαθεί και προωθεί την κατανάλωση μοσχαριού. Φυσικά όχι τα τέρμα λιπαρά κομμάτια. Πχ πικανια αλλα κάτι rib-eye και καπακια τους παιζω .
ηνίοχος Δημοσ. Πέμπτη στις 08:54 μμ Δημοσ. Πέμπτη στις 08:54 μμ 3 ώρες πριν, virginkiller είπε Θα διαφωνήσω. Εκ πείρας μιας και έχω καλές σχέσεις με προμηθευτή μετάλλων και έχω δουλέψει και εκεί μια περίοδο της ζωής μου ζ δυστυχώς οι ποιότητες έχουν αλλάξει λόγω ανακυκλωμένων υλικών Συγνώμη που επιμένω αλλά τα "μου είπε" το "άκουσα" "νομίζω" δεν είναι τεκμηριωμένες απαντήσεις , για να παραχθεί ένα υλικό υπάρχουν προδιαγραφές τις οποίες ακολουθούν οι εταιρείες σε όλο το κόσμο που παράγουν και που βέβαια μπορούν να ελεγχθούν ανά πάσα στιγμή , και δεν μιλάμε για εταιρείες με οικονομικούς κύκλους μερικών χιλιάδων ευρώ αλλά για κολοσσούς που προμηθεύουν μεγάλες εμπορικές επιχειρήσεις σε όλο τον κόσμο και που σέ καμία περίπτωση δεν θα ρισκάρουν να κυκλοφορούν κάτι τέτοιο στην αγορά
virginkiller Δημοσ. Πέμπτη στις 09:33 μμ Δημοσ. Πέμπτη στις 09:33 μμ Δεν εννοώ ότι μας "ξεγελανε" αλλά ότι είναι η εξέλιξη των πραγμάτων.
virginkiller Δημοσ. Παρασκευή στις 09:56 μμ Δημοσ. Παρασκευή στις 09:56 μμ Συκωτάκι μοσχαρίσιο με δεντρολίβανο και μπουθια κότας φιλέτο. Μιαμ Παιδιά πήρα νέο θερμόμετρο. Μεγάλη διαφορά. Eti thermostick. Πολύ καλο 5
ηνίοχος Δημοσ. Σάββατο στις 08:51 πμ Δημοσ. Σάββατο στις 08:51 πμ Στις 13/3/2025 στις 9:33 ΜΜ, virginkiller είπε Δεν εννοώ ότι μας "ξεγελανε" αλλά ότι είναι η εξέλιξη των πραγμάτων. συγνώμη αλλα δεν κατάλαβα ... ......................... κατα τα άλλα μ αρέσει πολύ που ψήνεις και λαχανικά παράλληλα ωραίος !! 1
virginkiller Δημοσ. Σάββατο στις 01:34 μμ Δημοσ. Σάββατο στις 01:34 μμ 4 hours ago, ηνίοχος said: συγνώμη αλλα δεν κατάλαβα ... ......................... κατα τα άλλα μ αρέσει πολύ που ψήνεις και λαχανικά παράλληλα ωραίος !! Απαραίτητα κατά τη γνώμη μου. Για τα μέταλλα εννοώ ότι η αρχική πρώτη ύλη πλέον έχει αλλάξει. Πχ η exalco το αλουμινο η το ανοξείδωτο το κάνει με μια πχ " συνταγή" το 304 18/10 ας πούμε έχει συγκεκριμένη σύνθεση σε χρωμιο και νικέλιο. Αυτό με τα χρόνια δεν άλλαξε άλλαξε όμως από πού προμηθεύονται αυτά τα υλικά. Τέλος πάντων νομίζω βγαίνουμε εκτός θέματος. 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα