Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Το σημαντικότερο πλεονέκτημα ενός επώνυμου brand, πέρα από την ποιότητα, δεν είναι η 5ετής ή 10ετής εγγύηση. Είναι η διαθεσιμότητα των ανταλλακτικών για 10 τουλάχιστο χρόνια για το κάθε μοντέλο. Οι εγγυήσεις πάντα έχουν ψιλά γράμματα που ο καλός πωλητής τα γνωρίζει καλά και θα τα εντάξει με κάποιο τρόπο στη «φυσιολογική φθορά». Για τη Weber είναι πιστεύω ξεκάθαρο, «αν δεν τρυπήσει αλλά απλά σκουριάσει κάτι δεν καλύπτεται από την εγγύηση».
Εγώ με την no name που χρησιμοποιώ, απλά κάνω το σταυρό μου να μη χαλάσει κανένας καυστήρας, όχι γιατί δεν θα έχει εγγύηση (3 χρόνια έχει για όλα), αλλά γιατί και να ισχύει η εγγύηση μάλλον δεν θα υπάρχει διαθέσιμο ανταλλακτικό και θα ψάχνω για πατέντες ή απλά θα την πετάξω.

• Like 2
  • Απαντ. 21,3k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

• SagoniasSlutRos

2318

• ilpapacha

2065

• sndev

1107

• ηνίοχος

589

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Παιδιά χτες βράδυ βρήκα την Broil king ΒΚ 320,, ( τρεις καυστηρες αλλα μικροτερη επιφάνεια ψησιματος απο τις υπολοιπες 3αρες)  σε προσφορά στα 297 ευρώ και την παρήγγειλα online.  Έχει υποδιεστερα χαρακτηριστικά απο τις ακριβότερες της ιδιας μαρκας σίγουρα..  6,9kw ισχυς,  δεν παίρνει σουβλα(χωρίς πατέντα),  δεν βγαίνει ταψακι απο κάτω συρταρωτο,  εχει τρεις αντιφλογιστικες πλακες κ οχι περα περα και τέλος εξωτερικά δεν έχει  πολλα ινοξ.

ΑΚΥΡΟ. Με πηραν τηλέφωνο σήμερα για να μου πουνε οτι εξαντληθηκε και δεν υπάρχει κανένα κομμάτι. Κρίμα. 

Επεξ/σία από georgetst
Δημοσ.
27 λεπτά πριν, georgetst είπε

Παιδιά χτες βράδυ βρήκα την Broil king ΒΚ 320,, ( τρεις καυστηρες αλλα μικροτερη επιφάνεια ψησιματος απο τις υπολοιπες 3αρες)  σε προσφορά στα 297 ευρώ και την παρήγγειλα online.  Έχει υποδιεστερα χαρακτηριστικά απο τις ακριβότερες της ιδιας μαρκας σίγουρα..  6,9kw ισχυς,  δεν παίρνει σουβλα(χωρίς πατέντα),  δεν βγαίνει ταψακι απο κάτω συρταρωτο,  εχει τρεις αντιφλογιστικες πλακες κ οχι περα περα και τέλος εξωτερικά δεν έχει  πολλα ινοξ.

ΑΚΥΡΟ. Με πηραν τηλέφωνο σήμερα για να μου πουνε οτι εξαντληθηκε και δεν υπάρχει κανένα κομμάτι. Κρίμα. 

Κρίμα όντως. 

• Thanks 1
Δημοσ.
9 ώρες πριν, fylatos είπε

Ψήνω με κλειστό το καπάκι "έμμεσα" κι έχω ομοιόμορφο ψήσιμο σε όλη την επιφάνεια την οποία συνήθως γεμίζω άκρη σε άκρη. Ψήνω αφού έχω προθερμάνει στους 300+ γιατί χάνω ανοίγοντας το καπάκι μέχρι να στρώσω τα κρέατα και μετά ρίχνω στους 260 περίπου.

Αναφλέξεις έχω δει μόνο από δική μου χαζομάρα όταν έβαλα λουκάνικα άκρη άκρη έξω από τη χοάνη. 

Γευστικά δεν διακρίνω κάποια διαφορά από μια weber κλασικού τύπου που έχω δοκιμάσει, σε επίπεδο καθαριότητας θέλει οπωσδήποτε την τριγωνική βούρτσα για την χοάνη.

Σούβλα δε μπορώ να φανταστώ να βάζεις πάνω. Αν γυρίσεις την χοάνη στο κέντρο έχεις εξαιρετικά υψηλές θερμοκρασίες και μικρή διάχυση, όπως έγραψα είναι για wok. 

Στα θετικά:

Καλή ποιότητα κατασκευής και ανταλλακτικά, καλό ψήσιμο ομοιόμορφο και χωρίς αναφλέξεις, λίγη καπνα (σε τρίτο είμαι), μικρή σχετικά κατανάλωση, σχετικά ανώδυνο καθάρισμα

Στα αρνητικά:

Τιμή για το μέγεθος, πρέπει να μάθεις να ψήνεις με κλειστό καπάκι, οπότε θερμόμετρο ή να μάθεις τους χρόνους, δεν παίρνει σούβλα, σχάρες/πέτρες πίτσας κλπ είναι ακριβά, δεν έχει δύο ζώνες θερμοκρασίας.

Μερικά παραδείγματα:

Screenshot_20200516-022034_Photos-1.jpg

Screenshot_20200516-022001_Photos-1.jpg

Screenshot_20200516-022336_Photos-1.jpg

Screenshot_20200516-022309_Photos-1.jpg

Screenshot_20200516-022408_Photos-1.jpg

Screenshot_20200516-022353_Photos-1.jpg

Screenshot_20200516-022605_Photos-1.jpg

Screenshot_20200516-022508_Photos-1.jpg

Μια χαρά τα βλέπω τα ψητά. Και αυτό με το διαμερισμα είναι ότι μπορεί να βρεθω στον 1ο οροφο σε κανα χρονο!  Είναι θέμα το μονιμα κλειστό καπακι ρε  γμτ. θελει γερά νεύρα κ εγω είμαι περίεργος εκ φύσεως. Ματιές θα πρέπει να ρίχνω! Χαχα. Ευχαριστώ για την απάντηση 

Δημοσ.
1 ώρα πριν, georgetst είπε

Μια χαρά τα βλέπω τα ψητά. Και αυτό με το διαμερισμα είναι ότι μπορεί να βρεθω στον 1ο οροφο σε κανα χρονο!  Είναι θέμα το μονιμα κλειστό καπακι ρε  γμτ. θελει γερά νεύρα κ εγω είμαι περίεργος εκ φύσεως. Ματιές θα πρέπει να ρίχνω! Χαχα. Ευχαριστώ για την απάντηση 

Ματιές μπορείς να ρίχνεις ρε όσες θες, απλά δε ψήνω με ανοιχτό και για λόγους κατανάλωσης και γιατί έχω δει ότι βγαίνουν χειρότερα.

Από εκεί και πέρα πλέον ξέρω ακριβώς πόση ώρα θέλουν τα cuts που αγοράζω, οπότε απλά το ξεχνάω και πίνω μπύρες.

• Like 4
Δημοσ.
17 ώρες πριν, Xorxhs! είπε

https://grill-star24.de/gasgrills/21/genesis-ii-e-310-gbs-black-gasgrill-modell-2019-weber

720 euro η Genesis ii 310 + 60 euro μεταφορικα...με 780 στην πορτα σας...

Καλησπέρα. Έχει πάρει κανείς από αυτό το site ? πήγα να παραγγείλω αλλά στέλνει μόνο Γερμανία και έστειλα email. Γενικά για εγγυήσεις από εξωτερικό έχει κανείς άποψη?

Δημοσ.

Για να είσαι εξασφαλισμένος στο θέμα της εγγύησης πρέπει να το έχεις εγγράφως από την τοπική αντιπροσωπεία. Ότι άλλο λέμε είναι λόγια να αγαπιόμαστε. Θεωρητικά πάντως είναι υποχρεωμένη να σε καλύψει.

Σχετικά με την παράδοση, κάποιοι έχουν χρησιμοποιήσει μια υπηρεσία με όνομα youshopwedrop ή κάτι παρόμοιο. Δες καμιά δεκαριά εισοσαρια σελίδες πιο πίσω.  

• Like 1
  • Thanks 1
Δημοσ.
8 ώρες πριν, aspis είπε

Καλημέρα. Κοίτα την παρήγγειλα πριν 1 εβδομάδα οπότε και δεν μπορούσα να ρωτήσω λεπτομέρειες  τηλεφωνικά εφόσον ήμασταν έγκλειστοι. Όπως και να έχει όμως στην τιμή των 589 € πιστεύω ότι είναι ‘’τίμια πρόταση’’ σε σχέση και με τις τιμές άλλων ‘’μεγάλων ονομάτων’’ .  Τώρα το ''εξαιρουμένης της φυσιολογικής φθοράς και δυνάμει των πρόσθετων όρων και προϋποθέσεων στην εγγύηση'' που γράφει είδα ότι το γράφουν και τα μεγαλύτερα μοντέλα με τα διπλάσια χρήματα και με τους περιορισμούς της εγγύησης που έχει και το προηγούμενο μοντέλο Spirit. Στο συγκεκριμένο αναφέρει ορθά κοφτά και τσεκουράτα 10 έτη. Όπως και να το δούμε προσφέρει κάτι παραπάνω.

Εύχομαι να  την ευχαριστηθεις 

7 ώρες πριν, Astronautis είπε

Ρε παιδιά σόρρυ αλλά δεν είναι τηλεόραση , ούτε ψυγείο. εννοώ ότι είναι μια απλή κατασκευή με ελάχιστα μέρη που μπορεί να χαλάσουν. Έχοντας ένα από τα κορυφαία ονόματα, έχεις μια επιπλέον διασφάλιση. 

Να τρυπήσει ο κάδος ή το καπάκι το βρίσκω δύσκολο εάν του συμπεριφερθούμε με στοιχειώδη σεβασμό. Η μαντεμενια σχάρα δεν χαλάει.  Τώρα αν χαλάσει ο αναπτήρας, στα κομμάτια να πάει

Σωστά τα λες εσύ ,  η Weber δεν τα λέει σωστά , που όπως φαίνεται δεν είναι και τόσο σίγουρη για το προϊόν της 

7 ώρες πριν, kayak είπε

Το σημαντικότερο πλεονέκτημα ενός επώνυμου brand, πέρα από την ποιότητα, δεν είναι η 5ετής ή 10ετής εγγύηση. Είναι η διαθεσιμότητα των ανταλλακτικών για 10 τουλάχιστο χρόνια για το κάθε μοντέλο. Οι εγγυήσεις πάντα έχουν ψιλά γράμματα που ο καλός πωλητής τα γνωρίζει καλά και θα τα εντάξει με κάποιο τρόπο στη «φυσιολογική φθορά». Για τη Weber είναι πιστεύω ξεκάθαρο, «αν δεν τρυπήσει αλλά απλά σκουριάσει κάτι δεν καλύπτεται από την εγγύηση».
Εγώ με την no name που χρησιμοποιώ, απλά κάνω το σταυρό μου να μη χαλάσει κανένας καυστήρας, όχι γιατί δεν θα έχει εγγύηση (3 χρόνια έχει για όλα), αλλά γιατί και να ισχύει η εγγύηση μάλλον δεν θα υπάρχει διαθέσιμο ανταλλακτικό και θα ψάχνω για πατέντες ή απλά θα την πετάξω.

Δεν ασπάζομαι  αυτή την άποψη , μπορεί  από τη στιγμή που διαφημίζει εγγύηση 10 χρόνια εγώ σαν  αγοραστής έχω κάθε δικαίωμα να ξέρω τους όρους της εγγύησης , 

Μια εταιρία τέτοιου μεγέθους θα πρέπει πρώτα απ' όλα να σέβεται τους πελάτες της 

• Like 1
Δημοσ.

Αρχικα να πω ξανα ενα μεγαλο ευχαριστω σε οσους εχουν συνεισφερει σε αυτο το νημα. Εδω και 2 μερες ψηνω συνεχως πλεον και το φαγητο βγαινει τοσο νοστιμο που δεν θελω να ξαναχρησιμοποιησω την κουζινα. Ψαρι μπιφτεκια κοψιδια καλαμακια κοτοπουλο εχουν περασει σε αλλο επιπεδο με τo bbq και το θεωρω μεγαλη αναβαθμιση στην καθημερινοτητα μου.

Στο θεμα που συζητατε παντως και σχετικα με την εγγυηση της Spirit, πριν την αγορασω μπηκα και στο αμερικανικο site να διαβασω κριτικες και διαπιστωσα οτι σε πολλες περιπτωσεις εντος εγγυησης που αποδεδειγμενα ο χρηστης δηλωνε κακη χρηση, η εταιρεια ανελαβε να καλυψει την ζημια χωρις χρεωση.

Τωρα το τι κανει ο αντιπροσωπος εδω δεν το ξερω αλλα αυτο για μενα ειναι ενα δειγμα του αν η μαμα εταιρεια σεβεται τον πελατη.

• Like 1
Δημοσ.
22 λεπτά πριν, spyros_vas είπε

Αρχικα να πω ξανα ενα μεγαλο ευχαριστω σε οσους εχουν συνεισφερει σε αυτο το νημα. Εδω και 2 μερες ψηνω συνεχως πλεον και το φαγητο βγαινει τοσο νοστιμο που δεν θελω να ξαναχρησιμοποιησω την κουζινα. Ψαρι μπιφτεκια κοψιδια καλαμακια κοτοπουλο εχουν περασει σε αλλο επιπεδο με τo bbq και το θεωρω μεγαλη αναβαθμιση στην καθημερινοτητα μου.

Στο θεμα που συζητατε παντως και σχετικα με την εγγυηση της Spirit, πριν την αγορασω μπηκα και στο αμερικανικο site να διαβασω κριτικες και διαπιστωσα οτι σε πολλες περιπτωσεις εντος εγγυησης που αποδεδειγμενα ο χρηστης δηλωνε κακη χρηση, η εταιρεια ανελαβε να καλυψει την ζημια χωρις χρεωση.

Τωρα το τι κανει ο αντιπροσωπος εδω δεν το ξερω αλλα αυτο για μενα ειναι ενα δειγμα του αν η μαμα εταιρεια σεβεται τον πελατη.

εγω ενα ξερω.....αν ο πατερας μου ηταν χρηστης του Insomnia θα ειχατε το ιδιο nickname..lol

Δημοσ.
8 ώρες πριν, kayak είπε

Υπάρχει ομως και η λογικη που λέει οτι αν ειναι να δώσεις 600+ για μια επωνυμη,  μπορεις να δωσεις πχ 200ε για μια noname και να την αλλάζεις ανα 3 χρόνια.. Και καινουρια ψησταρια θα εχεις καθε τοσο και ισως οι νεες που θα αγοραζεις να εχουν βελτιωμενα χαρακτηριστικά και τεχνολογια. Επισης πρακτικά δεν σε ενδιαφερει η εγγυηση και το αν βρεις ανταλλακτικα.. 10 ετη θα σε βγαλει και η μία περιπτωση και η άλλη 

Επισης τα χρήματα τα δινεις σε "δόσεις"

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
42 λεπτά πριν, Maktheo είπε

Υπάρχει ομως και η λογικη που λέει οτι αν ειναι να δώσεις 600+ για μια επωνυμη,  μπορεις να δωσεις πχ 200ε για μια noname και να την αλλάζεις ανα 3 χρόνια.. Και καινουρια ψησταρια θα εχεις καθε τοσο και ισως οι νεες που θα αγοραζεις να εχουν βελτιωμενα χαρακτηριστικά και τεχνολογια. Επισης πρακτικά δεν σε ενδιαφερει η εγγυηση και το αν βρεις ανταλλακτικα.. 10 ετη θα σε βγαλει και η μία περιπτωση και η άλλη 

Επισης τα χρήματα τα δινεις σε "δόσεις"

Σωστό κι αυτό όχι ότι και εμείς δεν το σκεφτήκαμε απεναντίας σε πολλά πράγματα της καθημερινότητας μας αυτή είναι η συνταγή.
Λέω λοιπόν παίρνω αυτή των 300 € και δεν μου ανεβάζει θερμοκρασία σωστά , δεν μου κρατάει θερμοκρασία σωστά , ανομοιομορφία στο ψήσιμο και στο τέλος εκεί που είπα ας δοκιμάσω το γκάζι θα πω τι μα****α έκανα οι γκαζιού δεν είναι για μένα και θα της έβαζα μέσα κάρβουνα. Τώρα τουλάχιστον ξέρω ότι δεν θα φταίει η ψησταριά αλλά εγώ.

1 ώρα πριν, spyros_vas είπε

Χαίρομαι που χαίρεσαι.  3 και σήμερα.

Να ενημερώσω το νήμα ότι είμαι προκατειλημμένος. Την Τετάρτη έρχεται η δικιά μου.  :D

Επεξ/σία από aspis
  • Like 3
Δημοσ.

Έρχομαι από ψησταριές κινεζικές μέχρι 200 ευρώ. Δεν συγκρίνονται με τις επώνυμες (weber,broil,outdoor chef, char broil, napoleon etc) σε κανένα σημείο. Τις φτηνές τις προτείνω για όσους, πέρα από το οικονομικό, δεν έχουν εμπειρία από ψήσιμο και δεν αξίζει να δώσουν πολλά χρήματα για κάτι που μπορεί να το παρατήσουν στο μπαλκόνι να πιάνει σκόνη.

Αν δείτε από κοντά τις πιο πολλές φασον θα δείτε ότι οι κάδοι τους είναι βαμμένες λαμαρίνες βιδωμένες η κολλημένες που στάζουν από τις άκρες λίπη. Καλή χρυσή αυτή που είχα αλλά κάθε που έψηνα μάζευα και λάδια που σταζαν. Μάλιστα είναι feature και  όχι ελάττωμα, το έγραφε  και στους όρους της εγγύησης. 

Οπότε επιλέγεις βάση της τσέπης σου και αν φτάσεις να δώσεις 300 για μια κινεζική δώσε κάτι παραπάνω  με δόσεις και θυσίασε και λίγη επιφάνεια ψησίματος που σίγουρα όμως θα είναι περισσότερο εκμεταλευσιμη στην επώνυμη. 

Τέλος το ότι οι περισσότεροι καταλήξαμε με μια weber εδώ μέσα πρώτον οφείλεται σε κάτι καμένους που μας κατέστρεψαν και δεύτερων, ας μην γελιόμαστε, στις μέχρι 48 άτοκες δόσεις και όχι γιατί είναι ανώτερη από μια αντίστοιχης τιμής outdoorchef ας πούμε. 

• Like 3
Δημοσ.

Παιδια μετα απο τρεις πιτσες σε ταψακι με αποκυτα ικανοποιητικα αποτελεσματα ψαχνω για το επομενο βημα. Διαβαζω οτι ηνπετρα ειναι προλογος απλα. Τις ιδεες σας. 

Εκανα ενα ερωτημα για τις θερμοκρασιες αλλα εμεινε αναπαντητο  

υπενθυμιζω οτι εχω ενα iGrill 3 bluetooth για spirit και genesis και θα το αφησω 20€ κατω απο την τιμη στο skeoutz για οποιον ενδιαφερεται Θεσσαλονικη.

Επισης σημερα:

BF8747DE-DC68-479E-83BC-2B11E4168C9A.jpeg

50A717CC-326F-42E6-87A4-A95F4E232D5A.jpeg

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...