ilpapacha Δημοσ. 31 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 31 Δεκεμβρίου 2024 1 ώρα πριν, katbo είπε Δυστυχώς δεν μου χωράει για σούβλα, το μέτρησα και θα βρίσκουν τα κόκκαλα στο καπάκι, οπότε πάω αναγκαστικά για σχαρα. Καμιά συμβουλή για τόσο μεγάλο κομμάτι (3.5kgr) στη σχάρα; Να ξεκινήσω χαμηλά στους 160° για 2-3ωρες μέχρι εσωτερική 60° και να το μπουμπουνίσω στο τέλος για κανά μισάωρο να κάνει κρούστα ή να θωρακίσω με άμεσο στην αρχή για κανά τέταρτο και στη συνέχεια έμμεσα και χαμηλά να σιγοψηθεί μέχρι τους 70°-75°? Καποιος με εμπειρία σε τέτοια κομμάτια; Παρόμοιο κομμάτι είχαμε κάνει πριν 3 χρόνια πρώτα έμμεσα κι έπειτα άμεσα. Μας είχε πάρει 2,5 ώρες συνολικά. 3
ilpapacha Δημοσ. 1 Ιανουαρίου Δημοσ. 1 Ιανουαρίου Λίγος μεζές για την μπύρα, μιας και τα υπόλοιπα ήταν μαγειρευτά. Καλή Χρονιά, με Υγεία! Να περνάτε καλά με τους ανθρώπους σας! 7
alimentas Δημοσ. 1 Ιανουαρίου Δημοσ. 1 Ιανουαρίου Καλη χρονια παιδια με υγεια κ χαρα.Τι εχεις παιξει εκει ρε ανθρωπε????Για δωσε πληροφοριες για το συστημα με το βαρελι 1
ilpapacha Δημοσ. 1 Ιανουαρίου Δημοσ. 1 Ιανουαρίου Είναι dry cooler, με αεροσυμπιεστή, με 2 βρυσάκια και για ροή 70l/h. Από τα πιο γνωστά είναι της Lindr, https://www.lindr.cz , και της PortaPint https://portapint.com/ Κι εγώ δεν ήξερα πολλά γι αυτά. Το είδα σε ένα event που είχα πάει, πριν κάτι μήνες, όπου το χρησιμοποιούσε μια μικροζυθοποιία και ρώτησα λεπτομέρειες. 3
SagoniasSlutRos Δημοσ. 2 Ιανουαρίου Δημοσ. 2 Ιανουαρίου Ευτυχώς δεν μου αρέσει η μπύρα, γιατί δεν έχω χώρο γι άλλα γκατζετακια 😅 1 4
vins Δημοσ. 2 Ιανουαρίου Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 1 hour ago, SagoniasSlutRos said: Ευτυχώς δεν μου αρέσει η μπύρα, γιατί δεν έχω χώρο γι άλλα γκατζετακια 😅 Εμένα μου αρέσει κι έχω και χώρο, αλλά ψήνομαι τελευταία για ζυθοποίηση σπίτι 😂 Καλη χρόνια σε όλους με υγεία, αγάπη, τύχη και γεμάτα τραπέζια! 2
alimentas Δημοσ. 2 Ιανουαρίου Δημοσ. 2 Ιανουαρίου (επεξεργασμένο) Πάντως κ μένα κάποτε με είχε ψήσει η διαδικασία ζύμωσης μπύρας σπίτι .Μου είχε φανεί τρελό χόμπι μέχρι που δοκίμασα τις μπύρες παιδιών που έκαναν το ίδιο . Άκουγα τις περιγραφές για ώρες ,αρώματα κτλ κ λέω θα πιω δυναμίτη κ τελικά ήπια κάτι που θύμιζε κατουρο σκύλου στην καλύτερη χαχαχα.Μετα μάλλον κατάλαβα ότι είναι κάτι σαν την μόδα που ο καθένας τραβάει 2 φωτογραφίες κ παρουσιάζεται επαγγελματίας φωτογράφος.Οποτε το 1μιση ευρώ ανά Budweiser τελικά μου φάνηκε απ' τα καλύτερα deal ever Επεξ/σία 2 Ιανουαρίου από alimentas 2
ilpapacha Δημοσ. 2 Ιανουαρίου Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 51 λεπτά πριν, vins είπε Εμένα μου αρέσει κι έχω και χώρο, αλλά ψήνομαι τελευταία για ζυθοποίηση σπίτι 😂 Καλη χρόνια σε όλους με υγεία, αγάπη, τύχη και γεμάτα τραπέζια! Αν δεν έχεις απώτερο σκοπό να ξεκινήσεις την δική σου μικροζυθοποιία, δεν θεωρώ πως αξίζει. Επένδυση σε εξοπλισμό, χρόνο, trial & error, εμφιάλωση, αποστειρώσεις κτλ. Το είχα ψάξει εντελώς επιφανειακά. 1
vins Δημοσ. 3 Ιανουαρίου Δημοσ. 3 Ιανουαρίου Ισχύει! Υπάρχουν και τα κιτακια με πλαστικούς κουβάδες κλπ σε περίπτωση που θες να δοκιμάσεις αρχικά αν σε ψήνει όλο αυτό ως διαδικασία. Χρειαζεται πέραν των άλλων και αποστειρώσεις συνεχώς και στα πάντα. Τα τσίπουρα στο βαρέλι είναι λιγότερο μπελαλίδικα 😅 1
verylife78 Δημοσ. 3 Ιανουαρίου Δημοσ. 3 Ιανουαρίου σας παρακαλουθω πολυ καιρο και εχω πεθυμησει ψητο...απο οταν εφυγα απο το χωριο και μπηκα σε διαμερισμα, πλεον δεν μπορω να ψηνω οποτε θελω. Φυσικα στο διαμερισμα δεν μπορω να βαλω καρβουνα οποτε παμε στην δευτερη λυση, ψησταρια υγραεριο. Θα ηθελα τη γνωμη σας, για ενα μικρο μπαλκονι που με ζορι εχει πλατος 90 εκ τι θα μπορουσα να αγορασω για να ψηνω κατα βαση για 2 ατομα αλλα και για περισσοτερα πχ κανουμε ενα τραπεζι 6 ατομα (προφανως δεν μπορω να βαλω και για 6 ατομα ταυτοχρονως) απλα να σας δωσω μια ιδεα. Κοιταγα φυσικα τις weber αλλα πραγματικα χαθηκα, γιαυτο και ειπα να ρωτησω 😇. Τι θα προτεινατε σε καποιο αρχαριο με υγραεριο. ΥΓ εχω ψησει στα καρβουνα τα παντα....οτιδηποτε υπαρχει σε κρεας, νομιζω 😄, οποτε εκει με λες και καλο ψηστη χιχιχι
fysikos Δημοσ. Κυριακή στις 01:39 πμ Δημοσ. Κυριακή στις 01:39 πμ Στις 3/1/2025 στις 3:56 ΜΜ, verylife78 είπε σας παρακαλουθω πολυ καιρο και εχω πεθυμησει ψητο...απο οταν εφυγα απο το χωριο και μπηκα σε διαμερισμα, πλεον δεν μπορω να ψηνω οποτε θελω. Φυσικα στο διαμερισμα δεν μπορω να βαλω καρβουνα οποτε παμε στην δευτερη λυση, ψησταρια υγραεριο. Θα ηθελα τη γνωμη σας, για ενα μικρο μπαλκονι που με ζορι εχει πλατος 90 εκ τι θα μπορουσα να αγορασω για να ψηνω κατα βαση για 2 ατομα αλλα και για περισσοτερα πχ κανουμε ενα τραπεζι 6 ατομα (προφανως δεν μπορω να βαλω και για 6 ατομα ταυτοχρονως) απλα να σας δωσω μια ιδεα. Κοιταγα φυσικα τις weber αλλα πραγματικα χαθηκα, γιαυτο και ειπα να ρωτησω 😇. Τι θα προτεινατε σε καποιο αρχαριο με υγραεριο. ΥΓ εχω ψησει στα καρβουνα τα παντα....οτιδηποτε υπαρχει σε κρεας, νομιζω 😄, οποτε εκει με λες και καλο ψηστη χιχιχι https://www.skroutz.gr/s/23850574/Thermogatz-Gs-Grill-2-Mini-PSistaria-Ygraeriou-Scharas-52x39ek-me-2-Esties-5kW.html?from=featured&product_id=222139898&sponsored=listing
d_gkal Δημοσ. Κυριακή στις 07:45 πμ Δημοσ. Κυριακή στις 07:45 πμ Ποια είναι Vfm με ματι για τηγάνισμα;
verylife78 Δημοσ. Κυριακή στις 08:43 μμ Δημοσ. Κυριακή στις 08:43 μμ (επεξεργασμένο) 19 ώρες πριν, fysikos είπε https://www.skroutz.gr/s/23850574/Thermogatz-Gs-Grill-2-Mini-PSistaria-Ygraeriou-Scharas-52x39ek-me-2-Esties-5kW.html?from=featured&product_id=222139898&sponsored=listing αυτη εχει σχαρα εμαγιε ομως και οχι μαντεμι. γιαυτην ξερουμε κατι? https://www.skroutz.gr/s/34672591/Naumann-Griglia-PSistaria-Ygraeriou-Mantemenias-Scharas-38x50ek-me-1-Estia-4-1kW.html Επεξ/σία Κυριακή στις 08:44 μμ από verylife78
F117 Δημοσ. Κυριακή στις 11:38 μμ Δημοσ. Κυριακή στις 11:38 μμ On 03/01/2025 at 15:56, verylife78 said: σας παρακαλουθω πολυ καιρο και εχω πεθυμησει ψητο...απο οταν εφυγα απο το χωριο και μπηκα σε διαμερισμα, πλεον δεν μπορω να ψηνω οποτε θελω. Φυσικα στο διαμερισμα δεν μπορω να βαλω καρβουνα οποτε παμε στην δευτερη λυση, ψησταρια υγραεριο. Θα ηθελα τη γνωμη σας, για ενα μικρο μπαλκονι που με ζορι εχει πλατος 90 εκ τι θα μπορουσα να αγορασω για να ψηνω κατα βαση για 2 ατομα αλλα και για περισσοτερα πχ κανουμε ενα τραπεζι 6 ατομα (προφανως δεν μπορω να βαλω και για 6 ατομα ταυτοχρονως) απλα να σας δωσω μια ιδεα. Κοιταγα φυσικα τις weber αλλα πραγματικα χαθηκα, γιαυτο και ειπα να ρωτησω 😇. Τι θα προτεινατε σε καποιο αρχαριο με υγραεριο. ΥΓ εχω ψησει στα καρβουνα τα παντα....οτιδηποτε υπαρχει σε κρεας, νομιζω 😄, οποτε εκει με λες και καλο ψηστη χιχιχι https://www.skroutz.gr/s/18911752/Blackbull-Folder-PSistaria-Ygraeriou-Mantemenias-Scharas-70x42ek-me-4-Esties-12kW.html δηλαδή κάτι τέτοιο δεν θα σου έκανε? ή έχεις συγκεκριμένο budget? αυτή πιστεύω άμα τις βγάλεις τα πλαινά χωράει σίγουρα στο μπαλκόνι σου
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα