Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
1 ώρα πριν, nemesiskp είπε

Για χοιρινό κοντοσούβλι πως προτείνετε να γίνει το ψήσιμο;

Διαβάζω διάφορα από σιγανό ψήσιμο στους 160 με μόνο ανοιχτούς τους πλαϊνούς καυστήρες και τελειώμα με όλα τέρμα για να κάνει κρούστα, ή όλα ανοιχτά στους 200 μέχρι να γίνει.

Εσείς το έχετε δοκιμάσει/προτείνετε; Θερμοκρασία γύρω στους 70-72 είναι κομπλέ;

Η ψησταριά έχει 4 καυστήρες.

 

Αναψε ολους τους καυστηρες χαμηλα μεχρι να πιασει 75 βαθμους εσωτερικη. Στο τελος ανεβασε 5-10 λεπτα στο τερμα.

  • Like 1
  • Απαντ. 21,2k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

  • SagoniasSlutRos

    2310

  • ilpapacha

    2062

  • sndev

    1106

  • ηνίοχος

    587

Δημοσ.
1 ώρα πριν, nemesiskp είπε

Thanks. Ενδιάμεσα να το πασαλείβω με κάποιο μείγμα για υγρασία ή όπως πάει;

Κρατα απο τη μαριναδα σου και βαλε μερικες φορες προς το τελος. Οχι τελος τελος βεβαια, για να προλαβει να "ψηθει" και αυτη.

  • Thanks 1
Δημοσ.

Καλησπέρα και χρόνια πολλά. Λόγω ρεβεγιόν θα μου φέρουν οι φιλοξενούμενοι 3 kg κοντοσούβλι πρόβειο. Naterial 4 καυστήρες είναι η ψησταριά και έχω ψήσει πάρα πολλές φορές κοντοσούβλι χοιρινό. Να τολμήσω να ψήσω το πρόβειο είπα να βάλω το πρόβειο στο τζάκι και το χοιρινό στην ψησταριά ιδού το ερώτημα; Φυσικά κλεισμένοι ψησταριά και τέρμα χαμηλά και οι τέσσερις καυστήρες πόση ώρα όμως; και αναφλέξεις;

Δημοσ.
24 λεπτά πριν, Πολύζος είπε

Καλησπέρα και χρόνια πολλά. Λόγω ρεβεγιόν θα μου φέρουν οι φιλοξενούμενοι 3 kg κοντοσούβλι πρόβειο. Naterial 4 καυστήρες είναι η ψησταριά και έχω ψήσει πάρα πολλές φορές κοντοσούβλι χοιρινό. Να τολμήσω να ψήσω το πρόβειο είπα να βάλω το πρόβειο στο τζάκι και το χοιρινό στην ψησταριά ιδού το ερώτημα; Φυσικά κλεισμένοι ψησταριά και τέρμα χαμηλά και οι τέσσερις καυστήρες πόση ώρα όμως; και αναφλέξεις;

Γυρω στα 3 κιλα ειναι το οριο πιστευω. Εσυ θες να ψησεις 3 κιλα προβιο συν καποιο χοιρινο? Αν ναι αναγκαστικα θα πρεπει να τα μοιρασεις σε τζακι και ψησταρια. 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
4 ώρες πριν, Πολύζος είπε

Καλησπέρα και χρόνια πολλά. Λόγω ρεβεγιόν θα μου φέρουν οι φιλοξενούμενοι 3 kg κοντοσούβλι πρόβειο. Naterial 4 καυστήρες είναι η ψησταριά και έχω ψήσει πάρα πολλές φορές κοντοσούβλι χοιρινό. Να τολμήσω να ψήσω το πρόβειο είπα να βάλω το πρόβειο στο τζάκι και το χοιρινό στην ψησταριά ιδού το ερώτημα; Φυσικά κλεισμένοι ψησταριά και τέρμα χαμηλά και οι τέσσερις καυστήρες πόση ώρα όμως; και αναφλέξεις;

Το πρόβειο,βαλτο μια ωρα τυλιγμενο σε λαδόκολλα και μετα ανοιξε την εκτος σούβλας να φυγουν τα πολλα ζουμια και βαλε στο φουλ τους καυστήρες.

Επεξ/σία από fysikos
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, fysikos είπε

Το πρόβειο,βαλτο μια ωρα τυλιγμενο σε λαδόκολλα και μετα ανοιξε την εκτος σούβλας να φυγουν τα πολλα ζουμια και βαλε στο φουλ τους καυστήρες.

Ωραία ιδέα για να γλυτώσεις τις αναφλέξεις. Αλλά μάλλον θα το βάλω στο τζάκι σε αυτήν που είναι το αντικριστό και το χοιρινό στην βεράντα ώστε να μην πηγαινοέρχομαι!!!

Επεξ/σία από Πολύζος
Δημοσ.
12 hours ago, techient said:

Σύμφωνα με την Υπουργική Απόφαση (ΥΑ 31856 ΦΕΚ 1257 Β΄ 2003), παρ. 6.3.6, απαγορεύεται η εγκατάσταση φιαλών προπανίου σε εσωτερικούς χώρους για οικιακή χρήση. Δες εδώ για λεπτομέρειες.

Εγώ για τις εστίες της κουζίνας έχω coral prime κοκκινη και για την ψησταριά coral prime γκρι.

Σ' ευχαριστώ, πολύ χρήσιμο το λινκ με τον κανονισμό! 

Θα έκανα το ίδιο με σενα (προπάνιο ψησταριά-μείγμα κουζίνα) αλλά έχω και μια τρίτη μπουκάλα εφεδρική για οποια από τις άλλες δύο αδειάσει οπότε δεν με παίρνει να έχω διαφορετικές. Κρίμα, θα μείνω με μείγμα απ'οτι φαινεται

Δημοσ.

Χρόνια πολλά και Δόξα Any Ψήστης!

Καρέ χοιρινό 3.5 kgr για αύριο, μαριναρισμένο από το χασάπη. Καμιά ιδέα-tip για ψήσιμο; Έμμεσο στη σχάρα ή να δω αν χωράει στη σούβλα να γυρίσει? 

20241231_110111.jpg

  • Like 1
  • Haha 1
Δημοσ.
1 ώρα πριν, katbo είπε

Χρόνια πολλά και Δόξα Any Ψήστης!

Καρέ χοιρινό 3.5 kgr για αύριο, μαριναρισμένο από το χασάπη. Καμιά ιδέα-tip για ψήσιμο; Έμμεσο στη σχάρα ή να δω αν χωράει στη σούβλα να γυρίσει? 

 

20241231_110111.jpg

Θα το πέρναγα σούβλα 

  • Like 1
Δημοσ.
1 ώρα πριν, katbo είπε

Χρόνια πολλά και Δόξα Any Ψήστης!

😆

1 ώρα πριν, katbo είπε

Έμμεσο στη σχάρα ή να δω αν χωράει στη σούβλα να γυρίσει? 

Σουβλα αν χωραει και θερμομετρο να μην γκαγκανιασει.

2 ώρες πριν, rallistas είπε

Ετοιμαζεται η ομαδα για αποψε??

Θα παρουν φωτια οι ψησταριες λεμεεεε!

Ευχες πολλες σε ολους!

Καλη χρονια να εχουμε!

Εγω εχω ξεκινησει απο χτες βραδυ sous vide picanha και σημερα τις πατατες για αυριο. Σε τετοιες περιπτωσεις οπως αυτη που εχεις 1000 πραγματα να ετοιμασεις, το sous vide λυνει χερια. Αυριο οταν ερθουν οι καλεσμενοι θα μπουν ψησταρια οι μπριζολες για ενα γρηγορο sear και air fryer οι πατατες.

  • Like 4
Δημοσ.
1 hour ago, SagoniasSlutRos said:

😆

Σουβλα αν χωραει και θερμομετρο να μην γκαγκανιασει.

Εγω εχω ξεκινησει απο χτες βραδυ sous vide picanha και σημερα τις πατατες για αυριο. Σε τετοιες περιπτωσεις οπως αυτη που εχεις 1000 πραγματα να ετοιμασεις, το sous vide λυνει χερια. Αυριο οταν ερθουν οι καλεσμενοι θα μπουν ψησταρια οι μπριζολες για ενα γρηγορο sear και air fryer οι πατατες.

Aσε με και το σκεφτομαι ολο και πιο πολυ οτι επρεπε να το εχω παρει στο Black Friday αλλα δεν ειχα χρονο να το ψαξω ακριβως τι κανει, και το πηρε ενας φιλος συν-ψηστης και μου λεει ελυσε τα προβληματα του με το εργαλειο.

 

 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, rallistas είπε

Aσε με και το σκεφτομαι ολο και πιο πολυ οτι επρεπε να το εχω παρει στο Black Friday αλλα δεν ειχα χρονο να το ψαξω ακριβως τι κανει, και το πηρε ενας φιλος συν-ψηστης και μου λεει ελυσε τα προβληματα του με το εργαλειο.

 

 

Ακομα ιδια τιμη παιζει ρε. Προλαβαινεις.

Εγω το πηρα περισσοτερο για να βαζω ελληνικα κομματια να μαλακωνουν, χωρις να ξοδευω περιουσιες σε black angus. Αλλα το χρησιμοποιω καθε μερα κυριολεκτικα για να φτιαχνω αυγα ποσε, αντι για βραστα που εφτιαχνα. Και εννοειται σε μαζωξεις, τα ετοιμαζω  ολα τα κρεατα μια μερα πριν, ωστε να ειμαι χαλαρος τη μερα της επισκεψης και απλα να τα κανω sear στα γρηγορα.

Επεξ/σία από SagoniasSlutRos
  • Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
7 hours ago, katbo said:

Χρόνια πολλά και Δόξα Any Ψήστης!

Καρέ χοιρινό 3.5 kgr για αύριο, μαριναρισμένο από το χασάπη. Καμιά ιδέα-tip για ψήσιμο; Έμμεσο στη σχάρα ή να δω αν χωράει στη σούβλα να γυρίσει? 

 

20241231_110111.jpg

Δυστυχώς δεν μου χωράει για σούβλα,  το μέτρησα και θα βρίσκουν τα κόκκαλα στο καπάκι, οπότε πάω αναγκαστικά για σχαρα.

Καμιά συμβουλή για τόσο μεγάλο κομμάτι (3.5kgr) στη σχάρα;  Να ξεκινήσω χαμηλά στους 160° για 2-3ωρες μέχρι εσωτερική 60° και να το μπουμπουνίσω στο τέλος για κανά μισάωρο να κάνει κρούστα ή να θωρακίσω με άμεσο στην αρχή για κανά τέταρτο και στη συνέχεια έμμεσα και χαμηλά να σιγοψηθεί μέχρι τους 70°-75°? Καποιος με εμπειρία σε τέτοια κομμάτια; 

Επεξ/σία από katbo

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

  • Δημιουργία νέου...