Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Πηγα χθες μια βολτα απο leroy,χαζευα τις ψησταριες κ επεσα πανω σ αυτο https://www.leroymerlin.gr/gr/garden/psistaries-bbq/psistaries-ugraeriou/psistaria-ugraeriou-plancha-tom-62209504/

Μου φανηκε παρα πολυ τιμιο για φαση burger ,searing κτλ που ειναι κατι που θελω.Πολυ βαρια κατασκευη.Το μονο που με χαλασε ειναι η επιστρωση πανω στην μαντεμενια πλακα.Θα προτιμουσα καθαρο μαντεμι.Εχει δουλεψει κανει κατι αντισοιχο,πιανει καλες θερμοκρασιες κτλ???

  • Απαντ. 21,3k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

  • SagoniasSlutRos

    2319

  • ilpapacha

    2066

  • sndev

    1107

  • ηνίοχος

    589

Δημοσ.
2 ώρες πριν, spyros_vas είπε

Aντιλαμβανομαι τι θες να πεις αλλα καποιες γενικες κατευθυνσεις ζητησα θεωρω, μπορει να κανω και λαθος. 

Αν πρεπει να προθερμανθει η ψησταρια στους 300 και εγω ξεκιναω στους 200 αν δεν ρωτησω δεν θα μαθω. Οπως επισης αν χαλαει η σχαρα η εχω αναφλεξεις σε σημειο να καψω το φαγητο με τη μαριναδα ειναι κατι που πρεπει να το ξερω για να μην απογοητευσω ουτε εμενα καταστρεφοντας την σχαρα ουτε την παρεα που περιμενει να φαει. 

Γενικως ειμαι της αποψης να ρωταει καποιος σε ολα τα θεματα οσο χαζο και να φαινεται οσο και λεπτομερεια να ειναι, γιατι αλλιως δεν μαθαινεις.

Στην τελικη μια ψησταρια που κοστισε 800ε μαζι με τα παρελκομενα θελω να ξερω να την δουλευω οσο το δυνατον πιο σωστα day 1, αλλιως κατεβαινα στον κηπο να ανοιξω να ψησω σε μια λακουβα στο χωμα με 10ε οπως λες :) 

Μη με παρεξηγείς, καλά κάνεις και ρωτάς, και κάθε συμβουλή είναι χρήσιμη. Αλλά κατά την ταπεινή μου πάντα άποψη, όλα γίνονται καλύτερα με τη δοκιμή και οι αποτυχίες είναι μέσα στο πρόγραμμα για το καλύτερο αποτέλεσμα. Οποιαδήποτε συσκευή, και 3000 ευρώ να στοιχιζε, δεν θα τη δοκίμαζες πρώτα με κάτι που θεωρείς απλό για να δεις πώς λειτουργεί, πριν τη χρησιμοποιήσεις σε κάτι πιο περίπλοκο που απευθύνεται σε μεγαλύτερο κοινό; Και πάλι με κάθε καλή πρόθεση γράφω και χωρίς να προσπαθώ να αμφισβητήσω καμία άποψη, μαθαίνω κι εγώ από τις δοκιμές και τα κόλπα που έχουν χρησιμοποιήσει αλλοι.   

  • Like 3
Δημοσ.

λοιπόν, μέρα με αρκετό ελεύθερο χρόνο σήμερα και ειπα να κάνω δύο δοκιμές.

 

Η μια να ψήσω πεϊνιρλί και η άλλη να δοκιμάσω τον ατμοκαθαριστή.

Το πεϊνιρλί βγήκε νόστιμο αλλά αρκετά ξεροψημένο. Προφανώς ήθελε το πολύ γύρω στα 7 λεπτά. Επίσης μάλλον έπαιξε ρόλο στο ότι το έβαλα πάνω στην μαντεμένια πλάκα που έχω η οποία λογικά είχε ανεβάσει παραπάνω θερμοκρασία από αυτή που έδειχνει το θερμομετρο του bbq.

 

Ο ατμοκαθαριστής δεν μπορώ να πω ότι με τρέλανε, κυρίως επειδή το βουρτσάκι που έχει είναι πολύ ευαίσθητο και έγινε σαν πατσαβούρι πολύ εύκολα. Πάντως πολύ μεγαλύτερη ευκολία από το να τρίβεις με τις ώρες, δεν το συζητάω.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
3 ώρες πριν, sndev είπε

οχι, απο τη στιγμή που καλυπτει διατροφικές ανάγκες της καθημερινοτητας μας ξεπερνάει το διασκέδαση με φίλους. Φυσικά συμφωνώ απολυτά στο οτι δεν είναι επιστήμη δοκιμάζεις καταστρέφεις ξαναδοκιμαζεις. πλέον η ψησταριά δε μπαίνει μπροστά μόνο οταν σκάνε φιλοι. Ανάβει για να φτιάξω γρήγορα χωρίς να βρομίσω το σπίτι τη πρωτεΐνη μου για μετα το γυμναστήριο για να κάνω τα ψητά λαχανικά μου ακόμα κ της κυριακες που θέλω να φτιάξω ένα burgeraki extreme για μένα η για να εντυπωσιάσω καμιά "φιλοξενουμενη". Και ξέρεις ένα από τα  πιο νόστιμα  burge που έχω φτιάξει ever είναι ένα που χρειάζεται η πλάκα ψησίματος να έχει ξεπεράσει τους 350 βαθμούς! Δοκιμασμένα! και μάντεψε έχω κ θερμόμετρο lazer να μετραω αλλιώς δε μπαίνω στη διαδικασία να το φτιάξω! 

μια διαφωνία ακόμα παρακαλώ! όταν σκάω για κρέας 60 80 150 ε το κιλό κ εχω το μηχάνημα απετω να πάρω τη μεγίστη γευση που μπορει να μου προσφέρει με σωστό ψησιμο κ θερμοκρασία. 

επισης.. ακόμα κ μια απλη μοσχαρίσια κ ενα μέτριο χοιρινό  με σωστό ψησιμο σε σωστη ψησταριά μπορείς να το βγάλεις πεντανοστημο αλλά το μυστικό είναι ο ελενχος θερμοκρασίας!

ολα τα παραπάνω μπορω να στα περιγράψω με μια λέξη " ποιοτητα" στο αποτελεσμα. 

Διαφωνώ καθετα στο ρημαδοψησταρια οταν καλυπτει σε μενα προσωπικα 1 ωρα στο 24 ορο μου δλδ χοντρικα 1 μερα της ζωης μου ανά μήνα καθώς τη χρησημοποιω σχεδόν καθημερινά.

να σου πω κ κατι ακομα? αδικο δεν εχεις στη ουσία όσων γράφεις άπλα εγώ και εσυ το βλέπουμε απο άλλη οπτική και έχουμε άλλες απαιτήσεις. και οταν έρχονται φιλοι ναι χάνεται η ποιότητα δε θα κατσω να μετρησω και προς θεου δε θα μετρησω στα παιδακια ΚΛΑΙΝ! ΕΚΕΙ μπαίνει στη μέση η ποσότητα και η διασκέδαση.. δεν είναι θέμα "βλαχακι" αλλά το τι ζητάς εντελή απο το μηχανημα του εχεις μπροστα σου, ειτε λεγεται ψησταρια ειτε πλυντήριο είτε υπολογιστής :)

Τώρα είδα το βιντεάκι. 

This is the burger that changed my life! 

Φίλε μου αυτό μια φορά την εβδομάδα και σε τρεις μήνες θα φτιάχνω στην ψησταριά βλήτα και μπρόκολο...

Υπό αυτό το πρίσμα θα μου άλλαζε τη ζωή στα σίγουρα...

Επεξ/σία από Astronautis
Δημοσ.

Παντως εάν κάποιος ενδιαφέρεται έχει κάποιες μεγάλες σε πολύ καλή τιμή ο Σκλαβενίτης (τα είδα στο Avenue), μεταξύ αυτών είχε και κάποια της campingas

Δημοσ.

Για φιάλη υγραερίου τι προτείνετε; Υπάρχει διαφορά από εταιρία σε εταιρία; Σκέφτομαι για 10kg και αργότερα να πάρω άλλη μια για να μην με κρεμάσει. Καλύτερα να έχω 2 δεκακιλες και να αντικαθιστω κάθε φορά οποία τελειώνει παρα μια 20kg. 

Δημοσ.

Δεν νομίζω ότι θα σε αφήσει ποτέ, υπό την έννοια να σου σβήσει την ώρα που θα ψήνεις και να μείνεις στα κρύα του λουτρού.

Αν την παρατηρείς θα καταλάβεις από την δύναμη της φωτιάς πότε είναι στα τελειώματα και βέβαια από το βαρος της 

Δημοσ.
12 λεπτά πριν, zanskou είπε

Δεν νομίζω ότι θα σε αφήσει ποτέ, υπό την έννοια να σου σβήσει την ώρα που θα ψήνεις και να μείνεις στα κρύα του λουτρού.

Αν την παρατηρείς θα καταλάβεις από την δύναμη της φωτιάς πότε είναι στα τελειώματα και βέβαια από το βαρος της 

Και από εταιρίες; Είναι όλες ίδιες;

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
21 ώρες πριν, ηνίοχος είπε

...με απλά λόγια τα πράγματα έχουν ως εξής 

Το ατσάλι είναι από τα πιο διαδεδομένα είδη σιδήρου που υπάρχουν ένα από τα χαρακτηριστικά του που μας ενδιαφέρει σ αυτή τη συζήτηση είναι η χαμηλή αντοχή του στη διάβρωση , έτσι μια σχάρα αυτού του τύπου σκουριάζει και φθείρεται με γρήγορους ρυθμούς 

 Το μαντέμι είναι σίδηρος από χύτευση με κύρια χαρακτηριστικά που μας ενδιαφέρουν η αντοχή στη διάβρωση σκουριάζει αλλά μόνο επιφανειακά , και έχει μικρή αντοχή στα χτυπήματα 

Το ανοξείδωτο ατσάλι δεν διαβρώνεται ούτε σκουριάζει και αντέχει στα χτυπήματα  , σαν υλικο σχάρας χρειάζεται την λιγότερη συντήρηση από τα τρία 

Όσο για το εμαγιέ είναι ένα στρώμα κεραμικού που αντέχει στις θερμοκρασίες και στα οξέα,  χρησιμοποιείται για προστασία του χάλυβα και στο μαντέμι με την ίδια λογική του χρώματος που βάφουμε τα μέταλλα , το κυριότερο μειονέκτημα είναι ότι δεν αντέχει στα χτυπήματα , έτσι  πολύ εύκολα μπορεί να ξεκινήσει η οξείδωση 

...να συμπληρώσω σε ότι έχει να κάνει με το ανοξείδωτο , για να ξέρουμε εάν αυτό που μας πουλάνε είναι το σωστό ανοξείδωτο πού δεν οξειδώνεται το ελέγχουμε με έναν μαγνήτη , εάν ο μαγνήτης κολλήσει  ΔΕΝ είναι το ανοξείδωτο πού αντέχει 

22 ώρες πριν, tsiro7 είπε

Ο Χριστός και η μάνα του!  Να αφήσουν τα σάπια, 10 χρόνια εγγύηση έχει, εγώ με σπίρτο δεν την ανάβω 😅

Καλά δεν είναι και και κάτι το σπουδαίο Αλ, αργά ή γρήγορα οι περισσότεροι αναπτήρες έχουν τα θεματακια τους και καλό είναι να ξέρουμε πως θα ανάβει εναλλακτικά 

Από τα συστήματα έναυσης από τις  ψησταριές που υπάρχουν στην Ελλάδα το καλύτερο θα πρέπει να είναι αυτό της Napoleon  

Επεξ/σία από ηνίοχος
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
12 λεπτά πριν, ηνίοχος είπε

...να συμπληρώσω σε ότι έχει να κάνει με το ανοξείδωτο , για να ξέρουμε εάν αυτό που μας πουλάνε είναι το σωστό ανοξείδωτο πού δεν οξειδώνεται το ελέγχουμε με έναν μαγνήτη , εάν ο μαγνήτης κολλήσει  ΔΕΝ είναι το ανοξείδωτο πού αντέχει 

Καλά δεν είναι και και κάτι το σπουδαίο Αλ, αργά ή γρήγορα οι περισσότεροι αναπτήρες έχουν τα θεματακια τους και καλό είναι να ξέρουμε πως θα ανάβει εναλλακτικά 

Από τα συστήματα έναυσης από τις  ψησταριές που υπάρχουν στην Ελλάδα το καλύτερο θα πρέπει να είναι αυτό της Napoleon  

Ρε σεις αστειεύομαι, κάθε μέρα στη δουλειά ανάβω ματια υγραερίου με χαλασμενους πιλότους. Βάζεις αναπτήρα και ακούγεται μπαμ 😂

Μιας που το αναφέρετε, βγάλατε άκρη με την εγγύηση της Spirit? Γιατί υποτίθεται του είναι για όλα τα μέρη 10 έτη στη συγκεκριμένη σειρά. 

Επεξ/σία από tsiro7
Δημοσ.
10 ώρες πριν, spyros_vas είπε

Καλημερα

Εγω αυτα που δεν εχω καταλαβει ακομα και θα ηθελα οποιος εχει λιγο χρονο να απαντησει ειναι το εξης.

Στους ποσους βαθμους πρεπει να προθερμαινεται η ψησταρια ? Και στους ποσους βαθμους πρεπει να μπαινει μεσα το φαγητο ? γιατι βλεπω οτι καποιοι μαγειρευετε σε θεωρητικα υψηλες θερμοκρασιες

Επισης στo site της Weber, οι πινακες μπερδευουν λιγο. Μεγαλο ψαρι λεει σε εμμεση φωτια στους 180 για παραδειγμα... σε αμεση φωτια θα ειναι στην ιδια θερμοκρασια ?

Και επισης... δοκιμασα να ψησω παιδακια αρνισια πριν 2 μερες εγιναν ωραια αλλα σε καποια σημεια ειχαν αρπαξει... Πως μπορω να το αποφυγω αυτο αφου ψηνω με κλειστο καπακι ?

Ευχαριστω παιδια

Η θερμοκρασία πού θα ξεκινήσει κανείς το ψήσιμο σε μια ψησταριά υγραερίου  δεν είναι κάτι συγκεκριμένο , και δεν εννοώ διαφορετικά ψητά  .

Η κάθε ψησταριά είναι διαφορετική και αυτό το μαθαίνει κανείς με τον καιρό , κατά αρχή έχει να κάνει με την σχάρα και πόση ενέργεια  συσσωρεύεται , με τους καυστήρες στο κατά πόσο μπορούν να αναπληρώσουν την θερμοκρασία πού απορροφάται από τα ψητά , αλλά και κατά πόσο μπορούν να λειτουργούν με μεγάλη ένταση χωρίς τα τα ψητά να καίγονται  κ.α

4 ώρες πριν, alimentas είπε

Πηγα χθες μια βολτα απο leroy,χαζευα τις ψησταριες κ επεσα πανω σ αυτο https://www.leroymerlin.gr/gr/garden/psistaries-bbq/psistaries-ugraeriou/psistaria-ugraeriou-plancha-tom-62209504/

Μου φανηκε παρα πολυ τιμιο για φαση burger ,searing κτλ που ειναι κατι που θελω.Πολυ βαρια κατασκευη.Το μονο που με χαλασε ειναι η επιστρωση πανω στην μαντεμενια πλακα.Θα προτιμουσα καθαρο μαντεμι.Εχει δουλεψει κανει κατι αντισοιχο,πιανει καλες θερμοκρασιες κτλ???

Η πλάκα είναι ένας διαφορετικός τρόπος ψησίματος που περισσότερο μοιάζει με ένα τηγάνι ,  εάν σου αρέσει χτυπά την τη συγκεκριμένη δεν την ξέρω θεωρώ απίθανο όμως να μην ανεβάζει θερμοκρασία 

  • Like 1
  • Thanks 1
Δημοσ.

K εγω αυτο σκεφτηκα οτι λογικα θα πιανει καλη θερμοκρασια.Επισης μεγαλο συν οτι θελει μηδεν καθαρισμα .Μου φανηκε πολυ τιμιο μηχανημα.Για μπεργερ ή searing νομιζω θα κανει φοβερη δουλεια.

  • Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, tsiro7 είπε

Ρε σεις αστειεύομαι, κάθε μέρα στη δουλειά ανάβω ματια υγραερίου με χαλασμενους πιλότους. Βάζεις αναπτήρα και ακούγεται μπαμ 😂

Μιας που το αναφέρετε, βγάλατε άκρη με την εγγύηση της Spirit? Γιατί υποτίθεται του είναι για όλα τα μέρη 10 έτη στη συγκεκριμένη σειρά. 

Στο site τους πάντως αναφέρει 10 έτη εγγύηση στα πάντα. Αυτό μου έδωσε και το τελειωτικό χτύπημα ώστε να την επιλέξω. Όπως και να το δει κανείς 10 χρόνια είναι 10 χρόνια .

Επεξ/σία από aspis
Δημοσ.
3 ώρες πριν, zanskou είπε

Δεν νομίζω ότι θα σε αφήσει ποτέ, υπό την έννοια να σου σβήσει την ώρα που θα ψήνεις και να μείνεις στα κρύα του λουτρού.

Αν την παρατηρείς θα καταλάβεις από την δύναμη της φωτιάς πότε είναι στα τελειώματα και βέβαια από το βαρος της 

Συγνώμη αλλά αυτό ακριβώς θα συμβεί , είναι κοινό μυστικό όλοι όσοι έχουν ψησταριά υγραερίου  :)

2 λεπτά πριν, aspis είπε

Στο site τους πάντως αναφέρει 10 έτη εγγύηση στα πάντα. Αυτό μου έδωσε και το τελειωτικό χτύπημα ώστε να την επιλέξω.

Μήπως να τις διαβάσεις λίγο πιο προσεκτικά 

Δημοσ.
4 λεπτά πριν, ηνίοχος είπε

Συγνώμη αλλά αυτό ακριβώς θα συμβεί , είναι κοινό μυστικό όλοι όσοι έχουν ψησταριά υγραερίου  :)

Μήπως να τις διαβάσεις λίγο πιο προσεκτικά 

Εννοεις αυτό; ''(εξαιρουμένης της φυσιολογικής φθοράς και δυνάμει των πρόσθετων όρων και προϋποθέσεων στην εγγύηση)''

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

  • Δημιουργία νέου...