Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 hours ago, bananasplit said:

ας πούμε γύρω στα 250.. για 4 άτομα.. αν έχει μάτι, ακόμα καλύτερα..

https://www.leroymerlin.gr/gr/garden/psistaries-bbq/psistaries-ugraeriou/psistaria-ugraeriou-kenton-naterial-62209602

 

https://www.leroymerlin.gr/gr/garden/psistaries-bbq/psistaries-ugraeriou/psistaria-ugraeriou-naterial-kenton-62209623

 

https://www.praktiker.gr/p/psistaria-ygraeriou-jamestown-xander-me-mantemi-141182 τώρα είδα και αυτή εδώ... έχει δώρο μαντεμένια σκεύη.... 

Δες εάν σε καλύπτει και σαν μέγεθος γιατί έχει λιγότερο μήκος από τις αλλες

Επεξ/σία από F117
  • Απαντ. 21,3k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

  • SagoniasSlutRos

    2330

  • ilpapacha

    2069

  • sndev

    1109

  • ηνίοχος

    591

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
14 hours ago, bananasplit said:

του πράκτικερ έχει την υπέρυθρη εστία. και 2 καυστήρες. θα έχει απόδοση;

3 έχει , οπότε 3 καυστήρες + υπέρυθρο μάτι +  μαντεμένιες σχάρες  + το δώρο που δίνει είναι πολύ καλή προσφορά σε αυτά τα χρήματα....

Αν κάποιος έχει την ψησταριά να μας πει την γνώμη του.

 

image.png.b0e5c7aff56ebc8eb3f5743d44eb48c0.png

Επεξ/σία από skskre
Δημοσ.

Είναι 2 κλασσικοί καυστήρες και 1 υπέρυθρο. Εμένα μόνο το μέγεθος θα με πρόβληματιζε. 

Το υπέρυθρο είναι γρήγορο και δυνατό 

  • Like 2
Δημοσ.

Καλησπέρα σε όλους, νέος κάτοχος Napoleon Freestyle 425 με υπέρυθρο καυστήρα. Πρώτες εντυπώσεις πολύ θετικές, με μεγάλη ευκολία την ύπαρξη του υπέρυθρου για λεπτότερα κομμάτια κρέας. 

Η μόνη παρατήρηση που θα ήθελα την βοήθειά σας ειναι οτι η σχάρα του υπέρυθρου είναι πιο κάτω από την υπόλοιπη επιφάνεια του "ραφιού" με αποτέλεσμα μεγαλύτερα τηγάνια (ακόμα και lodge 26) να μην μπορούν να σταθούν με σταθερότητα. Το έχει αντιμετωπίσει κάποιος? Δυστυχώς δεν ειναι ρυθμιζόμενη η σχάρα όπως σε ανώτερα αντίστοιχα μοντέλα..  

Δημοσ.
2 ώρες πριν, Clansman είπε

Καλησπέρα σε όλους, νέος κάτοχος Napoleon Freestyle 425 με υπέρυθρο καυστήρα. Πρώτες εντυπώσεις πολύ θετικές, με μεγάλη ευκολία την ύπαρξη του υπέρυθρου για λεπτότερα κομμάτια κρέας. 

Η μόνη παρατήρηση που θα ήθελα την βοήθειά σας ειναι οτι η σχάρα του υπέρυθρου είναι πιο κάτω από την υπόλοιπη επιφάνεια του "ραφιού" με αποτέλεσμα μεγαλύτερα τηγάνια (ακόμα και lodge 26) να μην μπορούν να σταθούν με σταθερότητα. Το έχει αντιμετωπίσει κάποιος? Δυστυχώς δεν ειναι ρυθμιζόμενη η σχάρα όπως σε ανώτερα αντίστοιχα μοντέλα..  

Βρες κάποιο κατάστημα που να πουλάει εστίες υγραερίου/γκαζάκια κτλ και ρώτησε για βάση, όπως πχ η παρακάτω 

https://mgas.gr/product/σχαράκι-για-μπρίκι/

Θα πρέπει να έχεις και την σχάρα μαζί σου για να δεις ότι κάθεται σωστά.

Δημοσ.
4 hours ago, F117 said:

Είναι 2 κλασσικοί καυστήρες και 1 υπέρυθρο. Εμένα μόνο το μέγεθος θα με πρόβληματιζε. 

Το υπέρυθρο είναι γρήγορο και δυνατό 

Αααα οκ λαθος μου λοιπόν

Δημοσ.
39 λεπτά πριν, ilpapacha είπε

Βρες κάποιο κατάστημα που να πουλάει εστίες υγραερίου/γκαζάκια κτλ και ρώτησε για βάση, όπως πχ η παρακάτω 

https://mgas.gr/product/σχαράκι-για-μπρίκι/

Θα πρέπει να έχεις και την σχάρα μαζί σου για να δεις ότι κάθεται σωστά.

Πολύ καλή (και οικονομική) πρόταση, ευχαριστώ θα το κοιτάξω.

Πληροφοριακά αν ενδιαφέρει κάποιον η μέγιστη διάμετρος που "κάθεται" σωστά ειναι χοντρικά 23-23.5εκ. 

  • Like 1
Δημοσ.
2 ώρες πριν, plasTOST είπε

Με τι εσωτερική την έβγαλες;

Κανω δοκιμες σε sous vide. Την προηγουμενη την ειχα βγαλει 131F (55C) και παραηταν raw για τα γουστα μου. Απ οτι διαβασα τα λιπαρα κομματια θελουν παραπανω. Οποτε αυτη πηγα 135F (57C) και ηταν μπομπα.

  • Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Σχετικά με το sous vide.Στην ψησταριά βάζουμε το θερμόμετρο στο κέντρο του κρέατος και τα βγάζουμε με την θερμοκρασία στο σημείο αυτό. Στο sous vide ποια είναι η θερμοκρασία που μετράει? Την έχει αντιπαραβάλει κάποιος? 

Αυτό που φαίνεται στην φωτογραφία δεν μου μοιάζει για 57, γύρω στο 54 μου μοιάζει. 

Επεξ/σία από protathlitis
Δημοσ.
21 λεπτά πριν, protathlitis είπε

Σχετικά με το sous vide.Στην ψησταριά βάζουμε το θερμόμετρο στο κέντρο του κρέατος και τα βγάζουμε με την θερμοκρασία στο σημείο αυτό. Στο sous vide ποια είναι η θερμοκρασία που μετράει? Την έχει αντιπαραβάλει κάποιος? 

Αυτό που φαίνεται στην φωτογραφία δεν μου μοιάζει για 57, γύρω στο 54 μου μοιάζει. 

Στο sous vide ρυθμιζεις θερμοκρασια, εστω 57. Οποτε ολο το νερο παραμενει σταθερα εκει για οση ωρα επιλεξεις. Χτες πχ εβαλα 2.5 ωρες. Οποτε ολο το κρεας απο ακρη σε ακρη πιανει την ιδια θερμοκρασια και πετυχαίνεις ομοιομορφο αποτελεσμα χωρις χρηση αλλου θερμομετρου. Προφανως αναλογως το παχος του κρεατος υπαρχει μια ελαχιστη διαρκεια που πρεπει να μεινει στο νερο για να προλαβει να πιασει θερμοκρασια μεχρι μεσα.

Το θερμομετρο το εβαλα για να σιγουρευτω οτι δεν θα ανεβει η θερμοκρασια κατα το searing. Οπως ειπα κανω δοκιμες ακομα. Την επομενη δεν θα το βαλω.

Αυτο που μου αρεσει στη συγκεκριμενη διαδικασια, εκτος απο το οτι πετυχαινεις την μπριζολα ακριβως οπως την θελεις, ειναι οτι πχ χτες την εβαλα στο sous vide 16:30, και στις 19:00 που επεστρεψα απο γυμναστηριο απλα της εκανα ενα searing και σε 15λεπτα ετρωγα απο την ωρα που μπηκα σπιτι.

  • Like 3
Δημοσ.
5 λεπτά πριν, protathlitis είπε

 

Αν πιάνει από άκρη σε άκρη 57, στο κέντρο πόσο θα είναι? Δεν είναι το ίδιο όπως με την φωτιά που ψήνεται από έξω προς τα μέσα?

 

57 παντου ομοιομορφα. Δεν θα ανεβει παραπανω ακομα και 10 μερες να το αφησεις.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

  • Δημιουργία νέου...