Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
45 λεπτά πριν, SagoniasSlutRos είπε

Picanha Ναξου. 17 μερες σιτεμα στο ψυγειο του κρεοπωλειου και μια βδομαδα σε vacuum στο δικο μου.

Ψηθηκε 4 λεπτα ανα πλευρα σε καυτη σχαρα και στο τελος εσβησα καυστηρες και το εβαλα με το λιπος να παταει πανω στη σχαρα μεχρι να πιασει 47βαθμους και να το βγαλω απο την ψησταρια. Στην ξεκουραση εφτασε μεχρι 56 βαθμους.

Ηταν πραγματικα λουκουμι!

 

viber_image_2024-12-06_10-16-53-484.jpg

Όταν πήγα σε κρεοπώλη και του είπα picanha με κοίταζε. Του είπα καπάκι με κιλότο από τα πίσω πόδια και κατάλαβε :D

  • Like 1
  • Haha 4
  • Απαντ. 21,2k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

  • SagoniasSlutRos

    2311

  • ilpapacha

    2062

  • sndev

    1106

  • ηνίοχος

    587

Δημοσ.
48 λεπτά πριν, plasTOST είπε

Όταν πήγα σε κρεοπώλη και του είπα picanha με κοίταζε. Του είπα καπάκι με κιλότο από τα πίσω πόδια και κατάλαβε :D

Πάλι καλά 😄. Συνήθως, κόβουν λίγο κιλότο, καλό δε λέω και σου λένε πικάνια είναι 🥴

Χοιρινός λαιμός και λίγο κοτόπουλο για κανένα σαντουιτσάκι ...

 

 

  • Like 2
Δημοσ.

Πολύ ωραία φαίνεται σε εμφάνιση.

Από γεύση πως ήταν;

Εψησες όλο το κομμάτι της πικανιας ή την έκοψες σε κομμάτια;

Δημοσ.
2 hours ago, SagoniasSlutRos said:

Picanha Ναξου. 17 μερες σιτεμα στο ψυγειο του κρεοπωλειου και μια βδομαδα σε vacuum στο δικο μου.

Ψηθηκε 4 λεπτα ανα πλευρα σε καυτη σχαρα και στο τελος εσβησα καυστηρες και το εβαλα με το λιπος να παταει πανω στη σχαρα μεχρι να πιασει 47βαθμους και να το βγαλω απο την ψησταρια. Στην ξεκουραση εφτασε μεχρι 56 βαθμους.

Ηταν πραγματικα λουκουμι!

 

viber_image_2024-12-06_10-16-53-484.jpg

Η τελευταια ειναι για πινακας στο σαλονι!

  • Like 1
Δημοσ.
16 λεπτά πριν, rallistas είπε

Παιδια τι μπαχαρικα βαζετε σε τετοια κομματια? (οχι ετοιμα)

Αλατι,πιπερι, τι αλλο?Σκορδο ξερω γω?

Ευχαριστω.

εχω φτιαξει ενα μειγμα SPG (salt, pepper, garlic):

2 κουταλιες σουπας αλατι μεσαιο
1 κουταλια σουπας πιπερι χοντρο γκρανουλε
1/2 κουταλακι γλυκου σκορδο γκρανουλε

εννοειται το κανεις επι 2, 3, 4 κλπ

Aυτο το βαζω σε μοσχαρι. Αν κανω κοτοπουλο προσθετω μετα μουσταρδα σκονη και παπρικα καπνιστη.

  • Like 5
  • Thanks 1
Δημοσ.

Καλησπέρα. Θα ήθελα μια βοήθεια αν μπορεί κάποιος. Νέος κάτοχος μίας weber genesis από Αυστρία. Για να βάλω ελληνική μπουκάλα χρειάζομαι μόνο τον αντάπτορα απο γερμανικό ρυθμιστή σε ελληνική μπουκάλα?

Δημοσ.
41 λεπτά πριν, Tsino είπε

Τη στείλανε με ρυθμιστή? Λογικά θα είναι στα 50. Οπότε ναι. Μονο τον ανταπτορα θέλεις 

Ναι! Παραθέτω φωτο. Οπότε με έναν αντάπτορα για γερμανικό ρυθμιστή σε ελληνική μπουκάλα είμαι έτοιμος?

20241207_111443.jpg

Δημοσ.
2 ώρες πριν, lyge88 είπε

Ναι! Παραθέτω φωτο. Οπότε με έναν αντάπτορα για γερμανικό ρυθμιστή σε ελληνική μπουκάλα είμαι έτοιμος?

20241207_111443.jpg

Ναι

Δημοσ.

Πρώτη φορά εχθές σούβλα,

Πανσετα και λαιμός εναλλάξ,

Μόνο λάδι,αλάτι μπόλικο και πιπέρι, πολύ λιπαρά αλλά πολύ νόστιμα,

Θα ήθελα καμιά ιδέα για το επόμενο κοντοσούβλι που θα φτιάξω, ωραίο έγινε αλλά ήθελα κιαλο λουκούμι να βγει, τύπου pulled pork 

 

Ψήσιμο 3 ώρες+ στο πολύ χαμηλό, θερμοκρασία ψησταριάς (θερμόμετρο πάνω στο καπάκι) 100-110

Ποιο κομμάτι κρέας είναι καλύτερο για αυτή την δουλειά?

 

  • Like 9
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
On 06/12/2024 at 15:23, SagoniasSlutRos said:

εχω φτιαξει ενα μειγμα SPG (salt, pepper, garlic):

2 κουταλιες σουπας αλατι μεσαιο
1 κουταλια σουπας πιπερι χοντρο γκρανουλε
1/2 κουταλακι γλυκου σκορδο γκρανουλε

εννοειται το κανεις επι 2, 3, 4 κλπ

Aυτο το βαζω σε μοσχαρι. Αν κανω κοτοπουλο προσθετω μετα μουσταρδα σκονη και παπρικα καπνιστη.

Ευχαριστω!

Αυτα τα εχεις ριξει απο πριν πανω?

Κι αυτο ειναι κατι που με διχαζει.Εγω συνηθως το αλατοπιπερο το ριχνω οσο ψηνονται λιγο πριν βγουν.

-------------------------------------------------------------------

Και κατι λιγα απο χθες.

Ειχαν προηγηθει και λουκανικα και 2 τεμαχια ταλιατα μοσχαρι (δοκιμαζω διαφορα τις τελευταιες μερες απο ενα χασαπη στη γειτονια που μου συστησαν οποτε δεν παιρνω μεγαλες ποσοτητες,μεχρι να κατασταλαξω.)

 

 

462587010_1000447772098507_8931430657706288730_n.jpg

Επεξ/σία από rallistas
  • Like 6

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

  • Δημιουργία νέου...