protathlitis Δημοσ. Κυριακή στις 12:20 μμ Δημοσ. Κυριακή στις 12:20 μμ 1 hour ago, prapasgiorgos said: Καλήμερα σε όλους! Επειδή έχω αγανακτήσει με αντικολλητικα τηγανια τύπου τεφαλ που χαλάνε συνέχεια σκέφτηκα να πάρω μαντεμένια της lodge το combo με 5 σκεύη για την κουζίνα. Ήθελα γνώμη. Αξίζει ή θα το μετάνιωσω λόγο βάρους και συντήρησης; σαν να είναι και λίγο μικρά νομίζω. 26αρια είναι. Συμφωνώ, πάρε 1-2 να δεις αν σε βολεύουν. Εμείς εδώ και χρόνια έχουμε πετάξει τα τύπου tefal, και έχουμε ένα μικρό 24" και ένα μεγάλο 28" Lodge. Τα καθαρίζεις με μία βούρτσα κάτω από ζεστό νερό, ή επιπλέον μια ξύστρα για τα επίμονα, και μετά στέγνωμα με χαρτί κουζίνας ή πετσέτα και άπλωμα λίγες σταγόνες λάδι. Αυτό είναι όλο. Με την χρήση φτιάχνουν μια επίστρωση (πατίνα) που βελτιώνουν την αντικολλητική τους ιδιότητα. Γενικά αν έχεις την διάθεση να τα φροντίζεις και αν δεν σε πειράζει που είναι λίγο βαριά, είναι τηγάνια για μια ζωή, που θα δώσεις και στα παιδιά σου που λέει ο λόγος. 3
ilpapacha Δημοσ. Κυριακή στις 12:52 μμ Δημοσ. Κυριακή στις 12:52 μμ 5 ώρες πριν, toykaki είπε Ηθελα να ρωτησω σε φιαλες προπανιου 3 στην σειρα ποσα bar πρεπει να ειναι ρυθμισμενος ο ρυθμιστης πιεσης υψηλής? Καλύτερα να ρωτήσεις κάποιον τεχνικό. 2
sargus Δημοσ. Κυριακή στις 05:17 μμ Δημοσ. Κυριακή στις 05:17 μμ 6 hours ago, prapasgiorgos said: Καλήμερα σε όλους! Επειδή έχω αγανακτήσει με αντικολλητικα τηγανια τύπου τεφαλ που χαλάνε συνέχεια σκέφτηκα να πάρω μαντεμένια της lodge το combo με 5 σκεύη για την κουζίνα. Ήθελα γνώμη. Αξίζει ή θα το μετάνιωσω λόγο βάρους και συντήρησης; σαν να είναι και λίγο μικρά νομίζω. 26αρια είναι. Ήμουν στην ίδια φάση με εσένα. Δοκίμασα μαντέμια αλλά με κούρασαν. Και κυρίως, δεν τα πάλευε με τίποτα η γυναίκα μου... Το γύρισα σε ανοξείδωτο. Βρήκα την υγειά μου. Κάνω τα πάντα! Αν το αφήσεις να κάψει πριν του βάλεις κάτι μέσα είναι αντικολλητικό (σχεδόν σαν τεφαλ). Χρησιμοποιείς ότι θέλεις πάνω του, το πλένεις όπως θέλεις και δεν παθαίνει τίποτα. Σώθηκα! 1
toykaki Δημοσ. Κυριακή στις 05:20 μμ Δημοσ. Κυριακή στις 05:20 μμ 4 ώρες πριν, ilpapacha είπε Καλύτερα να ρωτήσεις κάποιον τεχνικό. Ειναι σεταρισμενες στο 2 απο τεχνικο,δεν θελω να ρυθμισω κατι ,εξαλλου λεει λειτουργια απο 0.5 εως 3 bar εχω τον radiant 2k 24 rain απλα πια η διαφορα εαν ειναι στο 1 ας πουμε και πια στο 3,προς ενημερωση απλα αμ ξερει καποιος
vins Δημοσ. Κυριακή στις 05:32 μμ Δημοσ. Κυριακή στις 05:32 μμ 9 minutes ago, toykaki said: Ειναι σεταρισμενες στο 2 απο τεχνικο,δεν θελω να ρυθμισω κατι ,εξαλλου λεει λειτουργια απο 0.5 εως 3 bar εχω τον radiant 2k 24 rain απλα πια η διαφορα εαν ειναι στο 1 ας πουμε και πια στο 3,προς ενημερωση απλα αμ ξερει καποιος Φίλε μου λάθος θέμα, αυτό αφορά ψησταριές. Μπορείς να γράψεις εδώ και να ρωτήσεις: 20 minutes ago, sargus said: Ήμουν στην ίδια φάση με εσένα. Δοκίμασα μαντέμια αλλά με κούρασαν. Και κυρίως, δεν τα πάλευε με τίποτα η γυναίκα μου... Το γύρισα σε ανοξείδωτο. Βρήκα την υγειά μου. Κάνω τα πάντα! Αν το αφήσεις να κάψει πριν του βάλεις κάτι μέσα είναι αντικολλητικό (σχεδόν σαν τεφαλ). Χρησιμοποιείς ότι θέλεις πάνω του, το πλένεις όπως θέλεις και δεν παθαίνει τίποτα. Σώθηκα! Επειδή έχω όλα τα είδη (και ξέρω και να τα δουλεύω), το ανοξειδωτο είναι εξαιρετικό αλλά έχει καμπή μάθησης. Στα κεραμικής μπορείς να σπάσεις απλά το αυγό σου χωρίς κανένα έλαιο/λιπος και να μην κολλήσει καθόλου. Στο ανοξειδωτο είναι δύσκολο, ακόμα και με leidenfrost δυστυχώς. 2
est Δημοσ. Κυριακή στις 06:30 μμ Δημοσ. Κυριακή στις 06:30 μμ Είναι όμως το άτιμο το μαντέμι, απαράμιλλο!!! Όταν και όποτε το χρησιμοποιείς, ξέρεις ότι θα έχεις το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα. Άσε που σου κάνει και ένα νταν στον εγκέφαλο και σου συνδέει γεύσεις και.μνήμες από τα παλιά. Κάτι σαν το κάρβουνο που το μυρίζεις και φαντάζεσαι κάστανα, καλαμπόκια και κοψίδια. Μόνο ο φουκαράς ο Γκάμπριελ το χαράμισε δίνοντας το στην Έμιλυ αλλά εδώ η συζήτηση πάει σε άλλα πάθη πέρα από τα μαγειρικά... 3
virginkiller Δημοσ. Κυριακή στις 08:26 μμ Δημοσ. Κυριακή στις 08:26 μμ (επεξεργασμένο) Έχω μαντέμι ανοξείδωτο και carbon steel. ( Ανθρακούχο χάλυβα) . Το carbon steel είναι το no1 σε χρήση. Θέλει seasoning σαν το μαντέμι και έχει τις ίδιες ιδιαιτερότητες , αλλά είναι πιο ελαφρύ, δεν είναι τραχύ και κάπως πιο αντικολλητικό. Σε κάποιες άλλες χρήσεις όμως προτιμώ το μαντέμι. Πχ σήμερα έκανα χοιρινές στο φούρνο γιατί έβρεχε και δεν κατάφερα να ανάψω την ψησταριά. Πέταξα τις μπριζόλες μέσα με αλατοπιπερο και ρίγανη. Λάδι 5 σταγόνες ίσα ίσα να γυαλίζει που λέμε. Βγήκαν λουκούμι και με σωστό χρωματακι. Σε τέτοιες χρήσεις η μπιφτέκια τύπου σχάρας πχ σαν το μαντέμι τίποτα. Το ανοξείδωτο το έχω για τομάτες ξύδι κτλ που δεν μπορώ να βάλω τα άλλα για να μην χαλάσει η επίστρωση Επεξ/σία Κυριακή στις 08:27 μμ από virginkiller 3
prapasgiorgos Δημοσ. Κυριακή στις 11:29 μμ Δημοσ. Κυριακή στις 11:29 μμ 3 ώρες πριν, virginkiller είπε Έχω μαντέμι ανοξείδωτο και carbon steel. ( Ανθρακούχο χάλυβα) . Το carbon steel είναι το no1 σε χρήση. Θέλει seasoning σαν το μαντέμι και έχει τις ίδιες ιδιαιτερότητες , αλλά είναι πιο ελαφρύ, δεν είναι τραχύ και κάπως πιο αντικολλητικό. Σε κάποιες άλλες χρήσεις όμως προτιμώ το μαντέμι. Πχ σήμερα έκανα χοιρινές στο φούρνο γιατί έβρεχε και δεν κατάφερα να ανάψω την ψησταριά. Πέταξα τις μπριζόλες μέσα με αλατοπιπερο και ρίγανη. Λάδι 5 σταγόνες ίσα ίσα να γυαλίζει που λέμε. Βγήκαν λουκούμι και με σωστό χρωματακι. Σε τέτοιες χρήσεις η μπιφτέκια τύπου σχάρας πχ σαν το μαντέμι τίποτα. Το ανοξείδωτο το έχω για τομάτες ξύδι κτλ που δεν μπορώ να βάλω τα άλλα για να μην χαλάσει η επίστρωση Σας ευχαριστώ όλους!!! 1
prapasgiorgos Δημοσ. Δευτέρα στις 12:37 πμ Δημοσ. Δευτέρα στις 12:37 πμ Κάτι ακόμα που σκέφτηκα. Όταν λαδώνουμε το μαντέμι το λαδώνουμε όλο και την βάση του που ακουμπάει πάνω στο μάτι της κεραμικής ή επαγωγικής εστίας. Όταν τα βάλουμε στο μάτι να μαγειρεψουμε αυτό το λάδι που θα έχει η βάση του τηγάνιου δεν θα καπνίσει; ή δεν υπάρχει περίπτωση να μας χαλάσει την εστία επειδή θα κάψει αυτό το λάδι;
nemesiskp Δημοσ. Δευτέρα στις 09:41 πμ Δημοσ. Δευτέρα στις 09:41 πμ Κανά δοκιμασμένο θερμόμετρο για κρέας έχετε να προτείνετε;
SagoniasSlutRos Δημοσ. Δευτέρα στις 10:30 πμ Δημοσ. Δευτέρα στις 10:30 πμ 48 λεπτά πριν, nemesiskp είπε Κανά δοκιμασμένο θερμόμετρο για κρέας έχετε να προτείνετε; https://www.skroutz.gr/s/50262435/Meater-Asyrmato-Analogiko-THermometro-Mageirikis-me-Akida-kai-Bluetooth-MEATER2PLUS.html 2 1
koo Δημοσ. Δευτέρα στις 11:44 πμ Δημοσ. Δευτέρα στις 11:44 πμ Είναι επίσης ακόμα προς το παρόν σε έκπτωση Black Friday απο το επίσημο site στα 111€ + μεταφορικά https://store-eu.meater.com/products/meater-pro
rallistas Δημοσ. Δευτέρα στις 12:08 μμ Δημοσ. Δευτέρα στις 12:08 μμ 1 hour ago, SagoniasSlutRos said: https://www.skroutz.gr/s/50262435/Meater-Asyrmato-Analogiko-THermometro-Mageirikis-me-Akida-kai-Bluetooth-MEATER2PLUS.html Εγω ρε παιδια παντως που το πηρα απο ενα φιλο απο αγγελια, δεν καταφερε να με βολεψει. Αν δεν ειναι ετσι χοντρο το κρεας, ειναι τοσο στρογγυλο μπροστα που παιδευει ακομα στο να το βαλεις στο κρεας. Το δουλεψα 3 φορες και γυρισα παλι σε παραδοσιακη ακιδα.
SagoniasSlutRos Δημοσ. Δευτέρα στις 12:16 μμ Δημοσ. Δευτέρα στις 12:16 μμ 3 λεπτά πριν, rallistas είπε Εγω ρε παιδια παντως που το πηρα απο ενα φιλο απο αγγελια, δεν καταφερε να με βολεψει. Αν δεν ειναι ετσι χοντρο το κρεας, ειναι τοσο στρογγυλο μπροστα που παιδευει ακομα στο να το βαλεις στο κρεας. Το δουλεψα 3 φορες και γυρισα παλι σε παραδοσιακη ακιδα. Εχω 3 διαφορετικα ειδη και το καθενα εχει τη χρηση του! Το ασυρματο προφανως ειναι μονοδρομος για σουβλες και επισης το βαζω σε χοντρες μπριζολες και κομματια κρεατος για να παρακολουθω τι γινεται. Το κλασικο με το καλωδιο και αυτο μπαινει σε μπριζολες, αλλα οχι σε searing γιατι θα χαλασει. Αλλα μπαινει σε φουρνο μεσα σε γαστρα ή στο airfryer που το ασυρματο δεν πιανει σημα. Επισης εχει 4 ακιδες για πολλαπλα κομματια κρεατος. Και φυσικα το κλασικο instant read που το χρησιμοποιω καθημερινα για να μετρησω σουβλακια, μπιφτεκια, παϊδακια, παγωτα, γλυκα κλπ. 3
rallistas Δημοσ. Δευτέρα στις 12:18 μμ Δημοσ. Δευτέρα στις 12:18 μμ Οποτε καλα καταλαβα οτι για ribeye κτλ ειναι κατα κυριο λογο κι εννοειται οχι searing. Ειπα κι εγω, ουτε να τρυπησω δεν μπορω???
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα