Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

  • Απαντ. 22,5k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

  • SagoniasSlutRos

    2490

  • ilpapacha

    2190

  • sndev

    1174

  • ηνίοχος

    606

Δημοσ.
32 λεπτά πριν, Tsino είπε

Βάλτε λινκ για το ψεκαστηρι παλικάρια να σωθούμε και εμείς.  Ένα που είχα πάρει δεν το πέταγε "νέφος ".. γραμμή το ψεκαζε και δεν έκανε δουλειά 

Αυτο εδω εχω παρει. Αν πατησεις χαλαρα πεταει γραμμη. Αν πατησεις με δυναμη αποτομα πεταει σαν βενταλια, οχι ακριβως νεφος δλδ. 4-5 ψεκασματα και εχεις πιασει ολη τη σχαρα ομως

https://share.temu.com/vRDxLOsx5CA

  • Like 1
  • Thanks 1
Δημοσ.
20 ώρες πριν, AristidisZ είπε

Δεν έχω δοκιμάσει κάποια από αυτές που αναφέρεις. Αυτό πάντως που πρέπει να προσέξεις είναι να έχει μακριά λαβή και να έχει κλίση (δεν φαίνεται καλά στις φωτό αν έχουν ή όχι).

  • Thanks 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ηθελα να ρωτησω σε φιαλες προπανιου 3 στην σειρα ποσα bar  πρεπει να ειναι ρυθμισμενος ο ρυθμιστης πιεσης υψηλής? 

Screenshot_20241201_072227_Chrome.jpg

Επεξ/σία από toykaki
Δημοσ.

Καλήμερα σε όλους! Επειδή έχω αγανακτήσει με αντικολλητικα τηγανια τύπου τεφαλ που χαλάνε συνέχεια σκέφτηκα να πάρω μαντεμένια της lodge το combo με 5 σκεύη για την κουζίνα. Ήθελα γνώμη. Αξίζει ή θα το μετάνιωσω λόγο βάρους και συντήρησης; σαν να είναι και λίγο μικρά νομίζω. 26αρια είναι. 

Δημοσ.
18 minutes ago, prapasgiorgos said:

Καλήμερα σε όλους! Επειδή έχω αγανακτήσει με αντικολλητικα τηγανια τύπου τεφαλ που χαλάνε συνέχεια σκέφτηκα να πάρω μαντεμένια της lodge το combo με 5 σκεύη για την κουζίνα. Ήθελα γνώμη. Αξίζει ή θα το μετάνιωσω λόγο βάρους και συντήρησης; σαν να είναι και λίγο μικρά νομίζω. 26αρια είναι. 

Για αντικολλητικα, επιλεξε κεραμική επίστρωση που δεν περιέχει καρκινογόνες ουσίες. Όχι αιχμηρά και μεταλλικά πάνω. Όσο κρατησει, μετά καινούριο.

Τα μαντέμια είναι καλά για συγκεκριμένες χρήσεις, ωστόσο είναι πιο βαριά και χρειάζονται μια κάποια συντήρηση. Δεν έχουν την ακριβή συμπεριφορά των αντικολλητικων. Τα ανοξειδωτα δε χρειάζονται συντήρηση, είναι πιο ελαφριά σαφώς, αλλά χρειάζονται συγκεκριμένο τρόπο χρήσης ώστε να έχουν μια στοιχειώδη «αντικολλητική» επιφάνεια.

Άποψή μου είναι να πάρεις ένα τεμάχιο μαντεμενιο, ώστε να δεις αν σε βολεύει η χρήση κλπ και μετά να πάρεις σετ.

  • Like 4
Δημοσ.
1 hour ago, prapasgiorgos said:

Καλήμερα σε όλους! Επειδή έχω αγανακτήσει με αντικολλητικα τηγανια τύπου τεφαλ που χαλάνε συνέχεια σκέφτηκα να πάρω μαντεμένια της lodge το combo με 5 σκεύη για την κουζίνα. Ήθελα γνώμη. Αξίζει ή θα το μετάνιωσω λόγο βάρους και συντήρησης; σαν να είναι και λίγο μικρά νομίζω. 26αρια είναι. 

Συμφωνώ, πάρε 1-2 να δεις αν σε βολεύουν.  Εμείς εδώ και χρόνια έχουμε πετάξει τα τύπου tefal, και έχουμε ένα μικρό 24" και ένα μεγάλο 28" Lodge.

Τα καθαρίζεις με μία βούρτσα κάτω από ζεστό νερό, ή επιπλέον μια ξύστρα για τα επίμονα, και μετά στέγνωμα με χαρτί κουζίνας ή πετσέτα και άπλωμα λίγες σταγόνες λάδι. Αυτό είναι όλο.

Με την χρήση φτιάχνουν μια επίστρωση (πατίνα) που βελτιώνουν την αντικολλητική τους ιδιότητα. 

Γενικά αν έχεις την διάθεση να τα φροντίζεις και αν δεν σε πειράζει που είναι λίγο βαριά, είναι τηγάνια για μια ζωή, που θα δώσεις και στα παιδιά σου που λέει ο λόγος. 

  • Like 3
Δημοσ.
5 ώρες πριν, toykaki είπε

Ηθελα να ρωτησω σε φιαλες προπανιου 3 στην σειρα ποσα bar  πρεπει να ειναι ρυθμισμενος ο ρυθμιστης πιεσης υψηλής? 

Screenshot_20241201_072227_Chrome.jpg

Καλύτερα να ρωτήσεις κάποιον τεχνικό.

  • Like 2
Δημοσ.
6 hours ago, prapasgiorgos said:

Καλήμερα σε όλους! Επειδή έχω αγανακτήσει με αντικολλητικα τηγανια τύπου τεφαλ που χαλάνε συνέχεια σκέφτηκα να πάρω μαντεμένια της lodge το combo με 5 σκεύη για την κουζίνα. Ήθελα γνώμη. Αξίζει ή θα το μετάνιωσω λόγο βάρους και συντήρησης; σαν να είναι και λίγο μικρά νομίζω. 26αρια είναι. 

Ήμουν στην ίδια φάση με εσένα. Δοκίμασα μαντέμια αλλά με κούρασαν. Και κυρίως, δεν τα πάλευε με τίποτα η γυναίκα μου...

Το γύρισα σε ανοξείδωτο. Βρήκα την υγειά μου. Κάνω τα πάντα! Αν το αφήσεις να κάψει πριν του βάλεις κάτι μέσα είναι αντικολλητικό (σχεδόν σαν τεφαλ). Χρησιμοποιείς ότι θέλεις πάνω του, το πλένεις όπως θέλεις και δεν παθαίνει τίποτα. Σώθηκα!

  • Like 1
Δημοσ.
4 ώρες πριν, ilpapacha είπε

Καλύτερα να ρωτήσεις κάποιον τεχνικό.

Ειναι σεταρισμενες στο 2 απο τεχνικο,δεν θελω να ρυθμισω κατι ,εξαλλου λεει λειτουργια απο 0.5 εως 3 bar εχω τον radiant 2k 24 rain απλα πια η διαφορα εαν ειναι στο 1 ας πουμε και πια στο 3,προς ενημερωση απλα αμ ξερει καποιος

Δημοσ.
9 minutes ago, toykaki said:

Ειναι σεταρισμενες στο 2 απο τεχνικο,δεν θελω να ρυθμισω κατι ,εξαλλου λεει λειτουργια απο 0.5 εως 3 bar εχω τον radiant 2k 24 rain απλα πια η διαφορα εαν ειναι στο 1 ας πουμε και πια στο 3,προς ενημερωση απλα αμ ξερει καποιος

Φίλε μου λάθος θέμα, αυτό αφορά ψησταριές.

Μπορείς να γράψεις εδώ και να ρωτήσεις:

 

20 minutes ago, sargus said:

Ήμουν στην ίδια φάση με εσένα. Δοκίμασα μαντέμια αλλά με κούρασαν. Και κυρίως, δεν τα πάλευε με τίποτα η γυναίκα μου...

Το γύρισα σε ανοξείδωτο. Βρήκα την υγειά μου. Κάνω τα πάντα! Αν το αφήσεις να κάψει πριν του βάλεις κάτι μέσα είναι αντικολλητικό (σχεδόν σαν τεφαλ). Χρησιμοποιείς ότι θέλεις πάνω του, το πλένεις όπως θέλεις και δεν παθαίνει τίποτα. Σώθηκα!

Επειδή έχω όλα τα είδη (και ξέρω και να τα δουλεύω), το ανοξειδωτο είναι εξαιρετικό αλλά έχει καμπή μάθησης. 

Στα κεραμικής μπορείς να σπάσεις απλά το αυγό σου χωρίς κανένα έλαιο/λιπος και να μην κολλήσει καθόλου.

Στο ανοξειδωτο είναι δύσκολο, ακόμα και με leidenfrost δυστυχώς.

  • Like 2
Δημοσ.

Είναι όμως το άτιμο το μαντέμι, απαράμιλλο!!! Όταν και όποτε το χρησιμοποιείς, ξέρεις ότι θα έχεις το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα. Άσε που σου κάνει και ένα νταν στον εγκέφαλο και σου συνδέει γεύσεις και.μνήμες από τα παλιά. Κάτι σαν το κάρβουνο που το μυρίζεις και φαντάζεσαι κάστανα, καλαμπόκια και κοψίδια.

 

Μόνο ο φουκαράς ο Γκάμπριελ το χαράμισε δίνοντας το στην Έμιλυ αλλά εδώ η συζήτηση πάει σε άλλα πάθη πέρα από τα μαγειρικά...

  • Like 3
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Έχω μαντέμι ανοξείδωτο και carbon steel. ( Ανθρακούχο χάλυβα) . Το carbon steel είναι το no1 σε χρήση. Θέλει seasoning σαν το μαντέμι και έχει τις ίδιες ιδιαιτερότητες , αλλά είναι πιο ελαφρύ, δεν είναι τραχύ και κάπως πιο αντικολλητικό. Σε κάποιες άλλες χρήσεις όμως προτιμώ το μαντέμι. Πχ σήμερα έκανα χοιρινές στο φούρνο γιατί έβρεχε και δεν κατάφερα να ανάψω την ψησταριά. Πέταξα τις μπριζόλες μέσα με αλατοπιπερο και ρίγανη. Λάδι 5 σταγόνες ίσα ίσα να γυαλίζει που λέμε. Βγήκαν λουκούμι και με σωστό χρωματακι. Σε τέτοιες χρήσεις η μπιφτέκια τύπου σχάρας πχ σαν το μαντέμι τίποτα. Το ανοξείδωτο το έχω για τομάτες ξύδι κτλ που δεν μπορώ να βάλω τα άλλα για να μην χαλάσει η επίστρωση 

Επεξ/σία από virginkiller
  • Like 3

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

  • Δημιουργία νέου...